Kopplar på detektiven inom mig.

På med undersökarbrillorna och förstoringsglas.
Här ska det luskas ut ett och annat! Om det går vill säga...

Friday is my day, as always!

Igår inleddes kvällen (med jäkt) lätt förfest hos Ellen. Sedan gick vi till kåren. Där var hejdundrande trevlig sittning! Fram till den punkt då dumma CNaS smashade sönder vår piñjata. Då fick vi inte vara med och leka längre. Och det var tråkigt. Men annars var det trevligt!

Efteråt var det mellanfest hos Ellen. Jag undrar hur många som fick plats i hennes säng?! Mina fellowship festivarers tvingade mig ner till kåren. Tog en sväng in till puben, två gånger. Så började i alla fall bandet spela. The Live Five. Dom körde en massa goa låtar. Himla trevligt! Worrying kind till exempel. Me like!

Snart hade alla i mitt sällskap gått. Fast besluten skulle jag lyssna klart på bandet i alla fall. Så det gjorde jag. Sen skulle jag gå. Men fastnade utanför affären med ergonomiska skor. Lite smalltalk på nattkanten. Det var najs.

Kom hem rätt sent, men vad gör väl det. Det är ju inte direkt som om att jag hade någon tid att passa.
Hur som helst - är jag väldigt nöjd med kvällen!

Vem var jag för 1½ år sedan?

image55

Med en enkel knapptryckning.

image54


Äääh, jag har en miljard bilder på min telefon jag tänkt lägga in här. Men i brist på ork och tid får ni lite bro istället.
Ta i trä.

Om mobbing...

Den mobbade osynliggörs, fryses ut och behandlas orättvist.

...Men ofta handlar det om mindre drastiska men väl kännbara kränkningar ? som att bli förtalad, kontrollerad, nedvärderad, utfrusen och socialt isolerad. *

Jag vet att jag gör det. Jag vet att det förekommer. Och det gör mig så ont i hjärtat och själen. Jag hatar det! Verkligen avskyr att det ska behöva vara såhär. Kan det verkligen vara så att en hel grupp har samarbetssvårigheter med en enda person, eller är det gruppen som är svår att samarbeta med?

Egentligen skulle personen i fråga inte alls behöva vara så utfryst. Vägen till nuläget är lång. Det fanns en tid då alla var öppna, trevliga och glada. Nåja, den fasen i en grupp går förstås alltid över. Förvandlas till något annat. Folk förändras och gruppstrukturer skiftar. Men på grund av egna val (och andras) har en grundplattform uppstått. En rejäl. Riktigt stabil.

Visst är alla människor olika. Det respekterar jag. Och vad gäller utfrysning vet jag hur jobbigt det kan vara. Jag har själv suttit där, när folk runt omkring vägrat prata med mig. Det löste sig visserligen, men det var inte roligt. Och några gånger har jag kännt mig isolerad utan att någon annan egentligen menat det. Fast då, och detta vet jag, har det mestadels berott på mig.

Så, hur långt ska man gå för att rädda en snöhög ifrån att smälta mitt i sommaren. För här handlar det verkligen om en riktigt malplacerad individ i för denne helt fel omgivning. Vad gör man, då man måste samarbeta med personer som är omöjliga att samarbeta med, på grund av taskig personkemi?

Fine. Det handlar bara om någon vecka till. Jag behöver inte samarbeta med denna person (förhoppningsvis) mer. Men det är så fruktansvärt jobbigt, och jag vet verkligen inte hur jag ska hantera det. Och jag ber femhundratusen gånger om ursäkt, men det enklaste sättet för mig att leva med detta är (tyvärr) utfrysning. Hemskt att erkänna (och jag hatar att jag ska behöva göra det också), men det är sant.


* Fakta hämtad ifrån:
http://www.arbetsmiljoupplysningen.se

Äntligen är vi klara med labbarna...

För denna gång vill säga. Får skrivkramp.
Nåväl. Är oerhört irriterad. Och I have my reasons. Ganska självklara sådana. Eller?

IKEA må ha billiga grejer...

Men dom är ijävlarimig dumma i huvet.
Lurar min syster på pengar...

...Och vägrar anställa mig!

Det blev inget Kalmar för mig i år heller...

JÄVLAHELVETESKITBAJSANUSHÅL!

Vad tänker du på, lilla farfar?

image53


När jag var liten och "varannan helg"-barn brukade du komma upp på förmiddagen och spela lite kort med oss. Ibland berättade du att vi var välkomna på mat lite senare, för farmor lagade. Kom vi lite innan maten var färdig brukade vi få sitta i ditt knä vid skrivbordet, och kanske hittade du där en varsinn hel tjugokronorssedel. Det var inte illa det!

Vi brukade krypa under bordet och leta rätt på varsitt papper att rita på, jag och min syster. Jag fick alltid sitta i riktiga stolen. En gång skickade du in våra bilder till en tidning. Jag var något så fruktansvärt nöjd med den kaninen. Kanske den finaste jag någonsin ritat.

På vinterhalvåret tog du (och pappa) med oss ut på isen för att se om det var någon fisk som nappat. Samma sak på sommaren, fast då i båten. En vinter fångade vi en jättestor gädda, kanske till och med större än vad vi var! Den tog vi kort på.

Vi tyckte aldrig riktigt om att åka i din bil. Den luktade konstigt. Och var väldigt dammig. (Fast det tar jag tillbaka nu, jag är inte lika kräsen längre.)

Du lärde mig ramsor. Och andra viktiga saker. Hjälpte oss att plocka fram spelen. Du skrattade och du skojade. Ibland läste du till och med saga för oss. Pelle Svanslös minns jag särskilt. För där fanns en Frida.

Farmor försvann. Likaså vi "varannan helg"-barn. Ersattes av hemtjänst och "i bästa fall varannan månad"-ungomar. Ersattes av ålderdomshem och "vi kommer i stort sett aldrig"-halvvuxna.
Du började försvinna in i dig själv redan för länge sedan. Vad tänker du på nu, farfar?

En bra sak jag gjort idag...

Jag bokade tid på Evil Design igår.
Tredje maj är dagen det händer. Jag ser fram emot det som fan!
Vet till och med var jag vill ha den!

Jag får ont i magen utav detta!

Fick anställningsbevis för Kollemålle idag på posten. Instinktivt känns det som om att IKEA inte kommer att ringa till mig och erbjuda mig jobb. Det känns jobbigt som satan. Jag VILL VILL VILL VILL VILL vara kvar i Kalmar i sommar, men ringer inte IKEA snart lär det ju inte hända. Kolmården vill jag ska skicka tillbaka beviset så snart som möjligt. Tänker vänta åtminstone veckan ut. Men vad händer sedan?

Ååh. Vad tråkigt allt blev!

Damkväll med bingo, våfflor och miljonvinster.

image52


Efter en plötslig impuls sprang jag, Micki och Beccy ner till Tobaksaffären för att köpa varsin bingolott. VE OCH FASA! Det var stängt!

I ren desperation och hoppet högt kutade vi vidare till Handlarns. Kinesen i kassan verkade inte fatta någonting alls. Här kommer tre flåsande, lustigt klädda 20+ tjejer in i butiken och ska köpa bingolotter. När vi kom ut med våra lotter fick vi storhetsvansinne, det fanns totalt fyra lotter i butiken. Tänk om vi lämnade vinstlotten kvar!

Så vi sprang tillbaks och köpte den med.

Oh, kaffeglass!

Tittar runt lite på tasteline.se och hittade detta recept. Och eftersom jag kommer att slarva bort den lapp jag eventuellt skulle ha skrivit av receptet på, så tänkte jag att det är väl lika bra att skriva in det här. Så kan alla ta del utav det!


Ingredienser:
0,5 l

vaniljglass
4 tsk

snabbkaffe
4 msk

mörk ro

Ställ fram glassen och häll över i en bunke när den mjuknat.
Värm upp spriten (får ej koka!). Rör ut snabbkaffe med den varma spriten. Låt svalna.
Rör ned i kaffet glassen och ställ in i frysen så länge.









Yummie!

image51

Jag äter inte godis.
Och nu har jag upptäckt kanske världens bästa sätt att kompensera mitt sötsug!

Ingredienser:
1 banan
Massa kakao.

Bananen bör ha legat i kylskåp innan så den är kall. Har tankar om att man kan frysa den också, för bättre effekt, men det har jag inte provat själv ännu. Skär bananen i tärningar. Häll över kakao och se till så alla bananbitar är riktigt kakaoiga. Ät. Mumma!!!

Min nya favorit!

Oh No Ono - The Strawberry Festival.





Blev totalt förvildad och visste inte alls var jag lagt mig själv när jag lyssnade. Helskön!

Tack Malin, för att du redde ut gårdagens kväll!

När man inte minns själv är det bra att det finns folk som förtydligar saker en smula.

Igår var det tentaslask. Körde lite halvlugnt på sittningen, den (var tråkig) tog slut och vi begav oss till korsis för mellanfest. Där var trevligt, och jag drack. Och skrattade. POFF! sa det. Plötsligt var jag riktigt knökis. Jag hade inte alls plannerat att gå till kåren igen efter mellanfesten. Särskilt då eftersom att det var så pass tråkigt på sittningen. Tänkte att det antagligen inte är något folk på kåren.

Så jag, i min enfaldhet, trodde att jag gick hem efter mellanfesten. Fast i denna teori var det dock vissa pusselbitar som fattades, men jag valde att bortse ifrån det. Till exempel det faktum att en utav de som antagligen varit på plats frågade mig idag på puben när jag jobbade ifall jag mådde bättre idag. Det slog mig inte att denna person inte alls hade varit på korsis, men jag tänkte att det kunde ha varit ryktet som spridit sig (vilket det iochförsig skulle kunna ha varit ändå, eftersom jag inte vet om personen var där eller ej...).

ANYWAAAAAY! Sen kom Malin till puben och berättade allt för mig idag. Hos Ellen hade jag svårt att ställa mig upp - jag hade "glömt hur man gör". Sen gick det heller inget vidare för mig att få på mig skorna. Så det hjälpte Malin mig med. På något vänster fick dom med mig till kåren och av någon anledning märkte ingen att jag antagligen var i sådan dålig kondition så de släppte in mig.

Nu vet jag inte hur länge jag var där inne utan att vara på toaletten, men på toaletten hamnade jag. I 20 minuter. Då blev Malin orolig och bad bargeneralen att låsa upp, men på förslag så valde de att vänta i 5 minuter. Varpå jag kom ut efter fyra. Malin frågade om jag ville gå hem. Det ville jag.

Min personliga assistent för kvällen placerade mig på en begongsugga utanför en liten stund. När hon kom tillbaka låg jag i rabatten och hade kräkts ytterligare. Mmmysigt! (Ett ljus sken upp i mitt huvud när jag hörde sagan, det var därför som...)

Jag kom hem. Malin höll hårt tag i min jacka för att jag inte skulle falla ihop på marken.
Så där var min kväll - den jag inte alls är stolt över. Ellen och Kidde berättade snällt att de hade skojiga filmer på mig. Jag vill inte se dom.

The triforce.

image50


Jävlar vad ball!

Jag har en syster som heter Josefin.
Sökte lite på birthday.se, på min födelsedag. Valde att skriva in födelsedag och efternamn. Och vet ni vad. Det är jag och en Josefin som fyller år på denna dag, samma år och har samma efternamn. Är inte det sjukt så säg?!

Scones a la Friiday ('cause today is my day)

Recept:
Vilket sconesrecept som helst
+ kakao.

In i ugnen.
Voila!

Okej, kör du sådana scones med mycket mycket salt och inget socker kanske detta är en dålig idé. Och attberopå saltet kom jag just på att jag hade nog i lite för mycket salt. Nåväl. Kryddade med lite socker (har aldrig annars socker i mina).

Gjorde en gegga utav mosad banan och kesella att ha på. Geggan blev god. Resultatet, med kakaoscones... Tja. Nja. Jag vet inte om jag kommer göra om det. Kanske med riktig choklad?!  May be on to something here...

Labbråtta...

Onsdag: Förberedelselabb
Torsdag: Permanganatindex
Måndag: Kjeldahl-kväve
Tisdag: Annan labb
Onsdag: Annan labb
Torsdag: Annan labb
Och till sist: den 10 april då vi har den sista labben.

Jippiyey!
Vi börjar 08:30 och "slutar" kl 17:00. Men ta det där sista med en nypa salt. Lägg plus/minus två-tre timmar så blir det mer korrekt. Vissa labbar tar längre tid, andra mindre. Jobbigt värre att behöva fixa matlåda till varje dag. Storkok och bak i helgen med andra ord. Hurra! (Jag gillar baka!)

Vadå hörsel?

Var hos öronläkaren igår. Jag hör helt enkelt sämre på höger öra, och det är troligtvis något som jag måste vänja mig vid. Okej. Fan.

Idag har jag fått massor viktigt gjort!

Jippi! Duktiga jag!

Ringde IKEA. Bra bra. Hade skrivit fel på e-mailadressen. Meddelade detta och fick samtidigt veta att de var mitt uppe i allt. Så förhoppningsvis och antagligen har dom inte kommit till min ansökan ännu. I hope.

Var på Evil Design. Bra! Fick veta vad det typ kan kosta och när det finns tid. Hurra! Ska dit i nästa vecka och testa motivet på lämplig plats. Vet inte var ännu. Svårt som fan. Det var mitt stora problem när Samson kom till också. Damnit.

Nu ska jag fixa ihop en enkel Excel till kemin. Sedan ska jag till kontoret i skolan och räkna pengar. Därefter blir det styrelsemöte, eventuell träning och radio (glöm inte att
lyssna, kl 21:00). Good for me!

Jag är så sugen...

På att göra en ny. Tänkte eventuellt gå förbi Evil Design imorgon på lunchen. Vi får väl se.

Oh my god..!

http://www.youtube.com/v/ozDh4NQveJs

Hahaha!

Attberopå sexighet och FETA människor. Fat Bastard!




Look, my sexy body!

Jävla fetton.


Hej Frida, det är vi som hoppar på ditt tak. Vi älskar dig!



Vem uppfann "grannen ovanför"?! Jävlar vad dom låter..!

Jag gjorde det!

Jag gick upp och bad grannen ovanför sänka. YES!

Sen att det inte hjälpte för att dom kör det hära "hoppa-på-rätt-ruta-på-mattan-till-musiken-spelet" gör ju inte saken bättre. Låter som att det är elefanter som hoppar runt där uppe. Nåja. Fick dom att sänka i alla fall...

Kanske man skulle...

Grannarna över (tror jag) slog just på hög volym och dålig musik. Funderar på att gå utt och be dom sänka på grund av att "jag ska jobba imorgon och gå upp tidigt" vilket i sig inte alls är lögn. Jag ska gå upp relativt tidigt eftersom jag tänkt träna vid elva. Sedan att jag inte börjar jobba (på kåren) förrän halv nio är ju en annan femma. Ho-ho-ho!

Förbannad vare bolaget för bredband.

Fast  mest kanske min hyresvärd som är så pass mongoloid att jag fått betala för bredband utan att Bredbandsbolaget fakturerat dom för mig. Jävla psykon. Ge mig mina pengar! (för jag behöver dom ju så jävla hårt...)

Nu är det frukosttajm!

Fast jag har typ inget hemma att äta. Damn!

Äntligen: Ledig dag!

Nej, det är inte jobbigt att åka runt i Kalmars omnejd i en bil, vara utomhus i fint väder och ta lite prover (gräva hål) i mark och (bli lite blöt om handen) vatten. Och, okej. Det kanske inte är så fysiskt ansträngande att titrera (en kemisk metod för att få reda på vissa önskade fakta om det prov man har tagit) lite vatten med saltsyra. Eller mäta pH. Det tar bara en jäkla tid alltihop.

I tisdags kom jag hem halv sju. Igår blev vi klara halv sju, men jag kom inte hem förrän tio. (Det bör tilläggas att till dessa sena dagar, har det ingått tidiga mornar.) Idag är det alltså guld värt med en ledig dag. Sweet!

Dagens utflykt tog 10 timmar.

08:30 började vi. Okej, jag kom sent. Men det bortser vi ifrån nu.

Bilen startade närmare 08:50. Vi blev färdiga med vatten- och markprover och kom tillbaks till BoM kl 14:30. Kort kaffepaus. Labb till hemfärd. Hemma 18:35. Vill böla ner mig, för jag är trött, irriterad och uppgiven. WÄÄH!

Är Skogsmulle terrorist?

Vad tror du? Är Skogsmulle terrorist? Han kämpar väl för att naturen ska vara fin? Han kämpar alltså för att djur & natur ska ha det bra. Då kanske vissa skogsbrukare kommer i kläm. Då kanske han är en terrorist för bonden? Eller?

Jag vet inte, men något säger mig att jag inte är en sådan bra terrorist...

Går på magkänsla här... Men det känns som att jag ser ut som en missförstådd ninja. I alla fall ingen terrorist. Fast iochförsig. Vem sa att terrorister måste se ut på ett visst sätt?! Exakt. Kom inte  nu här och ha fördomar. Jag kanske är en blommig terrorist. Så det så.

Vad är en terrorist?

En terrorist är person som sysslar med terrorism. Den enes terrorist är ofta den andres frihetskämpe. *



image49



* Uppgifter hämtade ifrån
susning.nu.

Det bor en liten terrorist i oss alla.

image48

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha!

Packa var det ja.

Jag borde packa. För om knappt en timme borde jag gå till tåget. Åh, jag kommer säkert att avlida utav hunger på tåget. Just nu är jag visserligen proppmätt (pga av min sconesfrossa) men jag är ju inte framme förrän 16:20. Kom just att tänka på att jag och Beccy ska boxas ikväll. Jävlar jävlar. Pepp pepp!
Någon annan som vill packa åt mig?



Visst var dessa söta? Skulle passa mina systerdöttrar perfekt!

Scones... Mmm!

Synd att mamma har brieost hemma. Och ingredienser till scones. Och apelsinmorotsmarmelad. Det är en hälsofarlig kombination jag inte rekomenderar.

(Jorå! Kläm in lite brie mellan en delad scones med marmelad på vardera sida. Tokgott!)


Tänk att få vakna, tidigt en morgon!

...Höra en fågel sjunga sin sång.
Ja. Jävlar vad den fågeln sjöng. De har just börjat renovera i tvättstugan här nere. Så mamma (och resten av grannarna) får inte tvätta på en vecka. Stackars den som glömt tvätta precis innan.

Vet inte riktigt vad de pysslar med där nere, men det låter alldeles brutalt förjävligt.

Totalt off-topic.

Helt plötsligt kom jag att tänka på Söderköping. Minns affärerna (läs: butikerna) dit jag och mina vänner brukade gå när vi köpte julklappar och andra presenter. Allt som kostade 20kr eller mer var dyrt. Allt över 50kr var SKITDYRT!

Där fanns en butik med leksaker. Den var jättekul! Det var oftast en tant som jobbade där. Eller en tjock kille.

Ah. Nu vill mor sova. No more nostalgia for now.

Husmorstips!

Micra din sunkiga disktrasa i 2-3 minuter på full effekt. Det luktar förstås lite om mikron under tiden, men efteråt är trasan avsevärt mycket fräschare än innan.

Tio timmar kvar.

Sedan far jag hem till Kalmar igen. Det enda jag har gjort här som jag inte brukar göra i Kalmar är att gå omkring i nattlinnet hela dagen. Åh, vad jag är lat! Men det kostar jag på mig. Lite slötid. Tar igen det sen. Kanske.

Imorgon är det plugg för fulla muggar. Hoppas att jag kan ta mig upp relativt tidigt på morgonen. Kanske baka frukostscones. Mmm..!


Nu blev jag sugen på frukost. Bäst jag går och lägger mig på stört!

Fortsätter i samma stil. Bara en dag kvar.

Fredagens och lördagens jag-har-aldrig-lista:

* Nya trosor
* Nytt linne
* Köpt presentkort på Clas Ohlsson
* Ätit på Pappa Grappa (stenungspizzeria)
* Ätit en grapefrukt till frukost

Kort lista. Men jag kommer inte på mer just nu. Vad tragiskt.

Inlägg nr 501.

Precis som jeansen. Så jag gick in på Levi's hemsida och tittade lite. Klickade på Jeans för kvinnor och hamnade på Mens Jeans. Det är ju toppen att dom har gjort en hel serie med byxor bara för de dagar kvinnan har mens. Snacka om jämställdhet!

Tyckte det var lite kul att det var Aladin som sålde byxorna också...

Länken till mensbyxorna hittar du
här.

Spammail är ändå rätt trevligt?

Är jag ensam om att tycka att det kan vara roligt att läsa spammail? Okej, det är inte skitkul och mestadels är de väldigt irriterande. Men ibland kan de vara lite roliga. Fick ett häromdagen om en stackars flicka i Azerbajan som fått tio miljoner dollar av sin döde far. Schysst liksom. Hon ville bli kompis med mig. Jag tycker hon verkar jättetrevlig! Fick hennes mail och sådär.

Och jag vet inte hur många erbjudanden jag fått om att förstora min penis. Har tänkt på det rätt länge nu, hur fan kan dom veta att jag har en så liten snopp? Man skulle nästan kunna kalla den obefintlig. Tydligen så är det riskfritt också. Hur bra som helst!

Sommar - ja tack!

Sommar
Eller en semester kanske. Mottages med glädje.

Vad har jag för familj?

Den ena systern läser Hemmets och klipper ur artiklar ifrån Folkbladet för att klistra in dom i ett album, medan modern sitter framför tvn, frenetiskt viftandes med händerna och svär över att "jag fick ju in en kyss där, men vafan dö då din jävel!".

I samma veva är fadern, nyss hemkommen ifrån Frankrike med frugan där de hälsat på hennes dotter, påväg in till den stora staden för att äta lunch på stan med sina egna döttrar. För en resa till deras respektive nya hemstäder är alldeles för långt bort.

Vissa har fåglar...

Andra har saker som knackar i örat. Och håller kvar fingret på samma tangent på keyboarden. Det är vad jag tror det. Nästa onsdag ska jag till örondoktorn igen. Ser fram emot det. Inte för att jag tror att de kommer kunna göra så mycket, eller komma fram till några revolutionerande fakta förstås, men för att det känns bättre att ha varit där och åtminstone försökt göra något åt det.

Visst är jag tacksam över att jag inte är döv (än) men jag tar gärna tillbaks det friska öra jag hade för ett år sedan. Please. Om det var friskt vid den tiden. Vad vet jag.

GHAAA!



Jag känner mig nog lite som Fry nu. Fast förmodligen (eller säkert) så har han panik över att tv:n är sönder eller att några farliga utomjordlingar hotar att döda honom. Här är inte tv:n sönder, jag har bara ingen lust att titta på den.
Och vad gäller utomjordlingar så ser jag inga häromkring, och förväntar mig det inte heller.

Jag är så uttråkad så det finns inte. Borde förstås plugga. Men jag är inte så sugen. Skulle vilja gå ut och bättra på dagens steg, men eftersom jag inte har någon stegräknare på mig (den ligger hemma och saknar ett batteri som försvann när jag tappade den i marken) har jag ingen aning om vad jag ligger på. Och jag är mätt. Så äta kan jag inte göra heller. Och jag har egentligen ingen lust att gå ner på stan, för jag kan typ ändå inte köpa någonting.

Min syster är visserligen hemma, men hon bara jobbar och flyttpackar. Mamma jobbar. Och jag har inte pengar till att åka för att hälsa på min storsyster idag (eller ens kollat om det är okej). Och förlåt mina kära vänner, men jag orkar inte ens lyfta på telefonen för att slå er en pling. Jag är skitlat!

Jag tror jag håller på att evolva fram en Fry-personlighet. Sitta på soffan, dricka Slurms och zappa mig igenom 500 kanaler - varav kanske hälften har något bra att titta på (jaja, han säger ju ett jäkla antal, men man kan ju inte ha alla citat pinfärska i huvudet jämt). Gnälla över allt jobb, och vara bästis med en robot. Bender. Jag antar att det är okej att kombinera två saker, så jag tar min dator och min gitarr, eftersom det är en Fender. Haha. Dålig.

En bra låt ska ha sina ackord.

Om någon råkade läsa texten så tänkte jag vara schysst nog att lägga upp ackorden ifall någon skulle vilja spela.

D - A
E - A
D - A
E - A
D - A
E - A
D - A
E - A


Enjoy!

Jag å Svennis har återförenats.

Om jag inte minns helt fel så döpte jag mammas "lånade" gitarr till Svennis. Och skulle nu detta var fel, så heter den Svennis nu.

Plingade lite på den förut. Låter faktiskt helt okej (gillar dock min Fender mer!). Blev glatt överraskad över hur många (?) låtar jag faktskt lärt mig utantill nu sedan jag köpte min gitarr. Spelar så mycket, särskilt iochmed gitarrkursen, och tagit ut en del låtar alldeles själv... Så de fastnar. Förr spelade jag nästan bara med ackord från böcker. Nu är jag mer deep-into-it. Eller nåt. Det är kul.

Lite ovant att spela på nylonsträngar igen när jag vant mig vid stålis bara. Annars funkar Svennis fint som fan. Men skulle jag vilja påstå att Svennis är väldigt liten och lätt (och skröplig?). Sliten är rätta ordet. Vissa blir äldre (eeh, jag menar sämre... eller menar jag bättre? jag har glömt) med åren säger dom. Kanske inte Svennis, ändock naggande god.

Tillbaka från Växjö.

Då har jag vart i Växjö, och jag tänkte nu meddela vad jag har gjort idag som jag aldrig gjort förut:

* Snodde påsar från SJ (förlåt, men det var bara några stycken!)
* Åkte lokalbuss i Växjö.
* Var på Växjö Universitet.
* Åt lunch i ett slott (eller har jag gjort det förut?).
* Handlade i en "ny" affär (ICA i Växjö).
* Pratade med MASSVIS utav nya människor på mässan jag jobbade på.

EEEh... Ja. Det får räcka för nu. Det mesta hade ju ändå med Växjö och Sif att göra.

Mot Växjö!

Nu är det dags. Om ca fem minuter låser jag min dörr. Ska bli spännande att se ett nytt universitet!

Dagens "Jag har aldrig".

Jag har aldrig förr, fram till idag:

* Gjort och postat en riktig videoblogg.
* Vandrat runt i hela staden med en kasse full av frukt.
* Gått över vägen på järnvägsspåret.
* Fått samtal från (och ringt upp) nya människor.
* Bokat fika ifrån caféet nere på Teknikum.
* I förväg bokat tur- och returresa till Växjö (har tagit tåget dit en gång, men köpte biljetten precis innan jag klev på).
* Spelat in en egen sms-signal på datorn och mixtrat med den. Känner mig helnöjd!
* Försökt trä på en kondom på foten (HAHAHAHA!). Den sprack.
* Ätit nästan 10 (åtminstone fler än fem) apelsiner idag.
* Fått/Snott/Tagit "gratis" triangelmjölkar (skitbra till kommande exkursioner & heldagslabbar).
* Gjort 46 st filmklipp på bara mig själv, under 1 timmes tid.

Tisdag: Saker-jag-aldrig-gjort-listan

* Inväntat grönt ljus vid alla övergångsställen. Inget fusk.
* Filat lite på ena foten, på morgonen.
* Var i en helt ny (för mig alltså) del av skolan - Kalmarsundslabbet - och hade föreläsning.
* Fick massvis med samtal från nummer jag aldrig sett förut.
* Fick svar på en annons jag satt upp på Maxi.
* Beställde fika ifrån ett bageri intill Teknikum.
* Var på styrelsemöte med nya styrelsen.
* Drack vatten ur shotglas till lunchen.

Och säkert en hel massa annan skit som jag redan glömt. Damnit!

Min första (dåliga) videoblogg.

Vi kan vara ärliga med varandra. Inte ens när jag gav upp blev det bra.
Råkade hålla för mikrofonplutten, så det hörs inte vad jag säger. Bra Frida!
Men här är det i alla fall - min första videoblogg!



Jag räknar steg.

Måndag: 9 200
Tisdag: 21 000
Onsdag: 16 500

Fast nu är min stegräknare sönder. Måste hitta batteriet. Och varje gång har den lyckats nollställas innan jag antecknat resultatet. Dåligt.

Okej. Fler grejer till måndagslistan!

Saker jag aldrig har gjort förut:
* Gick en ny väg till affären
* Jag har köpt en bakverkbok (7 sorters kakor) på ICA Maxi
* Köpt två st mangofrukter
* Köpt ett helt nät blodapelsin (vetisjuttom om jag gillar det, men jag fick ju inte köpa saker som jag brukar)
* Köpt honungsmelonyoghurt (okej, jag har ätit det, men aldrig köpt hem)
* Valt det dyraste alternativet (skulle köpa flytande smör)
* Sett ett helt avsnitt av Anna Pihl (nya säsongen)
* Lyssnat på en nybränd skiva
* Lyssnat på årets schlagerlåtar
* Postat (bloggat) en bild på Sofi Fahrman

Mitt första modeinlägg..?!

image47

Okej. Alla modenerds. Var hittar jag denna klänning utav märket Orion (tänkte ifall någon inte visste, men alla vet väl redan)? Gillar den faktiskt.

Haha! Kan inte sluta garva!

53883-31

Så jävla ballt!

Dags för framtidsmöte.

Imorgon ska jag ha samtal med min programansvarige om min framtid. Det ska bli spännande. Har ingen aning om vad hon tänkt vi ska prata om, men jag ska hur som helst ta med mig två kataloger. Exciting! Måste maila IO-tanten igen också. (Kanske borde göra det nu?)

I SOOOO badly want to go!

Denna vecka - allting nytt!

Denna vecka har jag en uppgift: Gör bara nya saker.

Nya saker jag har gjort idag:
* Ätit lunch med två knivar
* Druckit vatten i ett vinglas med en jordgubbe som isbit till lunchen
* Använder ett nytt linne
* Bytt byxor på grund av att de första var dåliga att använda i samband med en stegräknare
* Faktiskt organiserat häften jag fått på kemiföreläsningarna so far
* Bytt namn på msn till en siffra
* Ätit två tuggummin som legat löst i min väska - samtidigt (avskyr äta två tuggummin i taget, det blir så tjockt då)

Och fler saker kommer att läggas till...

Det är offeciellt vår i Kalmar!

V?rtecken

Ååh. Jag är så trött.

Borde ringa pappa och säga grattis, men jag kom just hem från en 10 000-steg promenad. Så jag orkar inte.

Skit också...

Fan. Jag brukar alltid vara på topp. Men inte idag. Det kändes egentligen fel ifrån början, jag skulle likväl kunnat stanna hemma och ta det lugnt. Eller kanske t o m åkt hem, så jag kunde vara kvar i Kalmar med gott samvete nästa vecka (åh, hur ska jag göra?!).

Den person jag irriterar mig på mest just nu har gjort sig påmind. Och jag kan inte sluta tänka på det. Vilket stör mig, och hela min utekväll blev förstörd. Och en sak till. Som jag inte bryr mig om egentligen, men bara för att allt annat kändes åt helvete så hjälpte det mig inte på traven. Jag vet att jag är hemlighetsfull nu, och egentligen skulle jag väl kunna säga precis allt och som det är. Men det vill jag inte.

Kvällen känns käpprätt åt helvete. Borde ha stannat hemma. En tredje händelse också (egentligen fler) gnager i min skalle och gör mig lite mer irriterad. Jävla skit.

Ska jag unna mig en sallad imorgon? (Är mat svaret på mina problem?)
Åh. Vissa är så lyckligt lottade. Och just nu, känner jag mig som inte en av dom.

Bombnedslag VS Bombshell

Okej. Jag kom just fram till denna revolutionerande slutsats:

Ibland säger man i folkmun att "det ser ut som ett bombnedslag". Till exempel om stökiga rum. Som mitt till exempel.

Är man i ett engelsktalande land kan man höra ordet "bombshell" om snygga tjejer. "A real bombshell!" (Sexbomb.)
Slår du däremot upp "bombshell" i en ordbok (jag använder
denna) kan du läsa att ordet även betyder granat. En slags bomb, med förödande konsekvenser vid användning. Förödande granatnedslag kan jämföras med bombnedslag. Jag jämför dom i alla fall.

Så, vad kom jag fram till?
Jo. Att ett rum ser ut som ett bombnedslag måste innebära att rummet är jävligt snyggt. Eller att personen som bor däri (jag) är en riktig pangbrud!

This sucks.

Mitt senaste inlägg verkar inte vilja synas.

Oh, jag är så trött. Orkar inte hämta upp min tvätt. Skit också.

Om sexinspektörerna.

Alltstå, torrare program (okej, Pokerfejs) får man leta efter. Torra "programledare" om inte annat. Det brittiska Sexinspectors var i alla fall lite cheesy och snaskigt .

Tanten verkar väldigt uppiffad. Solbrun, nyfärgat (permanentat?) hår, moderna kläder... Mannen pratar hela tiden om kåthet. Men jag antar att det är så killar är mest. Gårdagens "offer" var tydligen också väldigt kåt hela tiden. Kåt, trött och frustrerad. What's with men?

Anyways. Paret verkade glada i slutet av programmet. Och lyckligtvis slapp vi se sådär många sex-sekvenser som faktiskt den brittiska versionen av programmet överöstes med. Kanske ville inte paret visa upp så mycket och det beror på det. Annars får vi väl skatta oss lyckliga som får det försvenskade Sexinspektörerna med en fin liten kant.

About all swenglish.



Jag kallar det Victoria Silvstedt-syndromet. All use (and abuse) of svengelska. Så. Då var det sagt!

Batteri. Cykel. Stegräknare.

Iväg till "the source of all life"... Maxi. (Dom har ju mat där.) Ska köpa batterier till min stegräknare. Och titta om jag hittar någon snygg cykel att pryda min stjärt med. Ni vet, cyklar är den nya inne-accesoaren (hur fan stavas det?).

Tänk att jag levt utan cykel i ett halvår nu. I cykelstaden Kalmar. Herregud! I'm totally impressed!

KARMA bankett och sorgesuck.

KARMAbanketten var ruskigt trevlig. Verkligen! God mat var det också. (Är mat det enda jag bryr mig om?)

Efteråt (ja, jävlar vad bestämd jag var på den punkten!) skulle vi till Palace. Beccy bangade. Jaha. Och alla andra med för den delen. Förutom Passion och jag. Så vi vandrade dit (tog världens omväg). Det var smockat med folk. (I wish!)

Blev ruskigt besviken på bartender-DJn. Han ville inte spela vad vi ville höra. Så nu har jag bytt favvo-bartender på Palace. Fast jag tror inte jag vill ha den skäggige som favvo heller, för han var så kaxig när jag missade drickshinken (prickade en gång, och missade två). Jag antar jag blev för tävlingsinriktad. Kan bli det ibland.

Okej. Gårdagens favvo-bartender får bli Anna, som kom in på toan på kåren och gav mig mitt VISA-kort som jag tappat någonstans. Hurra!

Anyway. Passion och jag tröttnade efter en stund. Vi var alldeles för finklädda för så fula (fulla) människor. Det kom faktiskt till och med (ooh, vad pinsamt, jag har också gjort så) fram en tjej och frågade ifall vi hade varit på bal.

- Nej, den här gamla trasan? Snälla någon. Den har jag vaaarje gång jag går ut! Särskilt till Palace när det är femton, eeeh förlåt arton-årsgräns
.

Att bero på ungar och deras leksaker.

Är det inte såhär:

Hellre låta barnen leka med köks- och städredskap än att stirra på en tv eller dator hela dagarna. Mer kreativa lekar till barnen! Absolut och självklart och visst finns det ännu mer stimulerande leksaker. Eller så pass enkla knep och medel som pyssel. Skapande är toppen!

Men jag skapar nog hellre inutierade könroller (som skapas av vuxna, inte barn) med en rosa leksaksdammsugare än att låta mina barn springa upp kl 06:00 varje morgon för att titta på Teletubbies (dom är freaky!). (STAY IN BED YOU F***ING KIDS!?)