ÄNTLIGEN träning!

Ja! Nu har jag bestämt mig för att dra av ett yoga-pass ikväll. Årets första träningspass. Som jag har längtat!!!

Att vakna med panik

Både jag och lillsyster fick barn. Men de både föddes för tidigt och dog. Vi fick veta det genom ett telefonsamtal. För att återförenas med bebisarna öppnade vi en ask. Som innehöll en ask. Som innehöll en ask. Och så vidare en liten stund. Till slut dök de upp, små dockliknande varelser. Jag plockade upp min bebis, och tyckte mig visst höra puls! Till min besvikelse insåg jag att det var min egen puls, lillen var totalt livlös.

Kanske såg bebisen lite annolrunda ut, med stort runt huvud och fyrkantig kropp (och dessutom var den väldigt platt), och så liten att jag kunde gömma den i min hand. Men det var ändå min bebis, och jag led fruktansvärt av min förlust!



Nu ska det bli ordning & reda på saker och ting!

ÄNTLIGEN har jag införskaffat en ny kalender. Hade helst av allt velat ha en turkos, men har jag varken sett i butiken här innan eller nu. Så det fick bli en i silver.


Äntligen ett användningsområde för barn!




Kanske dags att jag producerar en hög med ungar, så jag kan bli lite vältränad!

Herre på täppan!

Jag tror jag håller på att bli den som jag inte ville vara - den som tror sig vara lite bättre och kunna lite mer än alla andra. De jag nu har som kurskamrater har inte pluggat alls särskilt länge (ett halvår). Och ingen mer än jag är ingenjör.


Vem hade trott att jag skulle bli lite av en översittare?
Åtminstone teoretiskt sett. Officiellt sett lägger jag band på mig själv och är likvärdig med vem som helst.


Förvisso så vet jag att jag har all rätt i världen att vara stolt över mig själv, att jag klarat av snart 4 års utbildning och kammat hem en ingenjörsexamen. Men jag behöver ju inte känna mig bättre än alla andra för det...

Fast å andra sidan får jag väl passa på och unna mig själv att  känna så en liten stund. För när jag sedan kommer ut på arbetsmarknaden kommer jag inte vara ett dugg kaxig (snarare tvärtom!).


Kanske jag skulle börja gå klädd såhär i skolan?!

Snart blir jag rikskändis också

Svängde in på Tjuvtittat.se och hittade denna bild. Inte för att den är rolig i sig, men det är tydligen en toalettdörr i min gamla gymnasieskola!
Woho!



Fast förmodligen fanns denna text inte där när jag gick där...

Närapå ett år senare

Jag fick ett presentkort av Jenny förra året, på fika. Om 9 minuter ska det inkasseras.

Fysik vs physics vs climate matters

För det första har jag inte beslutat mig för om jag ska köpa en ny fysikbok till fysikkursen jag läser nu, eller om jag ska använda den jag har (tjock & amerikansk) och kolla i den andra på biblioteket. Och för det andra har jag dubbellektioner imorgon. Både fysik och klimatkurs på en gång.

Klimatkurslärarn låter förresten som Kung Carl XVI Gustaf... I Hey Baberiba.
Och han använder ljudeffekter i sina powerpoint-presentationer.

En av livets stora frågor...



Det gamla formatet blir mer än dubbelt så stort... Varför?!
(Det är samma dokument, sparat i 2 olika versioner.)

Vad är det i kaffet?


Haha! Så jävla sköna!!!

?

Tre pers har besökt min blogg under detta dygns 10 minuter. Haha, why?
Inte så att jag har något emot att folk läser min blogg, utan för att jag blev förvånad över hur snabba de var! (Jag har inte särskilt många läsare...)

Något som jag däremot KAN förklara

Varför visaren på "analoga" vågar svänger när man skuttar till på vågen.

Det beror på att det sitter en fjäder i vågen, som reagerar på din rörelse.

Detta är något jag inte kan förklara

Varför vågen ibland visar samma (eller mer) efter toalettbesök...



Troligtvis för att vågen inte kan visa så små viktvariationer.

In desperate need!

Jag MÅSTE införskaffa mig en kalender. Herrejisses. Jag har ju hur mycket som helst att pilla in. Skolschema, jobbschema & festschema.

Men vad vill jag ha för sort?!

Gymnasiet all over

Ja, idag började jag min första gymnasiekurs sedan 2005. Fysik B.
Nå, jag ska väl inte ta ut segern i förskott - typ alla kurser verkar lätta första dagen, för att sedan eskalera i något ouppnåeligt och skitsvårt. Men jag har ju faktiskt läst värre fysik än detta. Så kursen känns bra. Imorgon börjar nästa kurs. Den är dock ingen gymnasiekurs (thank god!) så jag kanske får press från något håll i alla fall.

Och på lördag ska jag jobba. Det gjorde jag däremot aldrig på gymnasiet (förutom på loven).

Två & en halv timme

Så länge var jag på stan idag.
Jag införskaffade följande (egentligen rätt onödiga, men trevliga) plagg:

* Klänning
* T-shirt
* Top

Och ett BH&trosa-set.

Allt på REA. WOOOOHOOOOOOOOOOOOOOO!
Och en kopp granny's på Spressohouse. Yum-mie!

I min blottarrock

Inte för att det är en blottarrock i traditionell mening. Det är min badrock jag sitter i. Kunder inte riktigt säga morgonrock, eftersom jag inte brukar ha på mig den på mornarna - för jag tycker inte att det är en morgonrock. Morgonrockar är inte av frotté, utan "vanligt tyg", siden eller fleece till exempel.

Hur som helst så sitter jag i alla fall här, i min soffa iförd detta "plagg" och känner mig småful. Sedan onsdag eftermiddag har jag haft lov och varit heeeeeelt ledig. Inget att göra, inget plugg, inga måsten (hetsen börjar på måndag igen).

Det är en riktigt lustig känsla, att inte ha någon liten pluggdetalj att tänka på. Jag har inte ens kännt mig (eller varit) ledig sommartid (från plugget alltså)! Och vid jul har vi nästan alltid haft något arbete som ska in, tenta efter nyår etc (vilket är precis vad jag har haft nu).

I onsdags blev jag lite rädd, och fick ångest över att inte behöva känna pluggpress sen när jag tagit examen. Nu ser jag fram emot att ha lediga kvällar & helger varje vecka.

Allting gott!

Go jul, nyår, trettondag och allt sådant.
Ikväll tänkte jag söka rätt på första bästa middagstips och laga detta till mig själv. Fick för mig att det var fredag och jag skulle till Lina för fredagsmys. Men det var ju visst en dag kvar. (Man blir lite veckovill när man är ledig!)

Mitt första tips blev: En C&T (Congac & Tonic).

Jaha? Tack för den. Jag gillar varken congac eller tonic.

Nr 2 blev nåt jäkla jobbigt spett med konstigheter på. Och nr 3 äppelglögg.


Vad är det med tasteline.se idag? Alkovarning?!