Vad ska jag göra?

En hel del faktiskt!

27/4 - 2/5 Valborg hemma hos mamma
Hälsa på storasyster
Grilla tillsammans med några vänner och sen gå till Palace

4-7/5 Absolut Gotland
Absolut Gotland (eller AG) är en studentfest lokaliserad på Gotland.
Vi är runt en sisådär 50 st från Kalmar och säkert 450 pers till från andra ställen som ska leka, dricka och ha kul tillsammans.

10/5 Edison
Ett studentspex. Min fd granne Jenny är med och dansar. Ska gå med "styrelsen".

12-14/5 Kvastkampen
En studentfest i Kalmar. Man leker lekar och tävlar om den ärofyllda kvasten. Årets tema: Sällskapsresan. Vårt lag består av mig, Anna och fyra "nutrilivsare".  Lagets tema: Dr B A:son Levander.

18/5 Jobba kåren
Jobba på kåren kort och gott tillsammans med nollestaben.

19-20/5 Karlskrona & Tyskland
Åker till Karlskrona på fredagkväll med Jenny. Där ska vi se på en konsert med Takida. Förmodligen utan sömn ska vi sen bege oss till bussen ungefär kl 04:00 och åka på en dagstur till Tyskland. Tillbaka i Kalmar på kvällen där festen fortsätter i sann studentanda.

25/5 Caps
Caps är (för de som inte vet) en dryckeslek som går ut på att man ska pricka medspelarnas glas med en kapsyl. Stationerat på Teknikum.

27-28/5 Utbildning
En utbildning för oss i nollestaben. Vi ska lära oss första hjälpen och annat vettigt inför höstens nollning.

29/5 Dugga
Ett mindre prov, i CAD&Ritteknik.

2/6 Tenta
Tenta i Ekologi&Miljöeffekter.

3/6 Bartömning
Bartömning på kåren. Sista festen i Kalmar innan jag åker hem till mamma och börjar jobba.

Ett stort fett hål i marken

Ja, det ligger ett stort fett hål i marken här utanför. Kom hem till Norrköping för några timmar sedan och jag är redan rastlös. Fast trött.

De håller på att göra om parkeringsplatsen intill huset med lägenheter där min mama bor, det ska bli (så som jag tolkat bilden) lite lummigare och som en slags "minipark". Utan parkering. Kan väl se trevligt ut, men är det funktionellt? Jag menar, hur praktiskt är det inte för oss som bor här i hörnan att kunna ställa bilen nära dörren (för vi har ingen dörr på baksidan).

Men å andra sidan skulle man kunna kalla oss för en minoritet (och vem bryr sig om minoriteter?) eftersom det här bara handlar om en trappuppgång (med fyra våningar). Hela huset har nämligen tre trappuppgångar, och resterande två (förutom min mors alltså) har utgång även på baksidan. Eller det jag kallar för baksidan. Kanske är den sidan fram?

Det kommer, enligt SMHI, bli lite regn nu fram till söndag då det förutspås strålande sol. Hoppas det regnar så mycket att vi jättehålet fylls med vatten så man kan bada på söndag. Då kan jag istället skryta med att jag har en pool på framsidan. Eller baksidan.

And she goes AAAAAH

Jippi!
Cash i fickan. Merci CSN. Jag är SÅ glad över att få feta studielån!

Hejdudelihå. Idag har jag genomfört 500 ärenden. Varav ett var roligare än de andra - köpa kläder på Vero Moda. Hade lite rabatt där idag eftersom jag har klubbkort.

Till alla mina läsare!

NU kom jag just hem ifrån kåren.


Så kan det gå när man jobbar.






Hi hi hi!

Maxpoäng: 20

Toppar inte upp i maxpoäng, men kanske jag når lite längre än godkänd-strecket (vid 10p) och upp så jag kanske får en 4:a i betyg. Nu talar vi om matematikdelen.

Fysiken klarade jag dessvärre inte. Satt med matten i ungefär 4,5 timmar. Och man fick bara sitta i sammanlagt 5 timmar för båda delarna. Gick 20 min innan tiden var slut. Lämnade in en halvvägs-mot-lösning-ej-färdiglöst-uppgift på fysiken. Bättre än inget.

Så nu har jag två fysikomtentor att förvänta mig i sommar. Sammanlagt 4 poäng, alltså fyra veckors heltidsstudier. Det klarar jag!

Every day is frida(y)

Jag är glad idag! Det är vackert väder. Och just nu ligger en lax i ugnen och gottar sig och ska enligt min timer vara klar om tre minuter.

Har faktiskt pallat med att räkna en hel del idag. Jag är nöjd! Ska satsa på fysikräkning efter lunch. Toppen!

Jo, förresten...

Har skrivit på en av de communities jag är medlem i att jag eventuellt har vissa snaskigheter i min blogg. Så det är väl bäst att leva upp till förväntningarna.

Vad vill ni höra?





Kan avslöja att jag och Ellen satt och livligt diskuterade raklödder och brasiliansk bikinivaxning idag istället för att räkna matte. Sedan pillade onämd person in en enkrona i naveln. Det ni! Det var väl snaskigt om något?

(Eller inte...?)

Operation: Datalagning

I morse fungerade inte min dator. Gissa om jag blev nervös! Har ju inte haft datorn hemma särskilt länge sedan jag fick tillbaka den. Okej, en månad eller två. Men ändå! Den innehåller en stor del av mitt liv, och är ganska viktig för mig.

Ringde supporten och talade länge och väl med karln i telefon. Åtminstone i en sisådär 20-25 minuter. Detta resulterade i att jag fick lov att öppna upp chassit en smula (min dator hade en dörr på ena sidan, och det var ju väldigt praktiskt tyckte jag!) och pilla på lite kablar. Min mor har lärt mig att man ska agera lite mer okunnig än vad man är när man talar med datasupporter. Så det gjorde jag!

Anyways. Datorn fungerar igen. Det var förhoppningsvis sladden till hårddisken som glappade lite. Annars visste inte han heller.



Insåg just hur otroligt sned min växt jag fick utav pappa till min födelsedag är. Det har den väl inte varit innan... Eller?


Blomfan
Växtfan

Omtenta

På lördag nalkas omtenta. Matematik och fysik. Och jag SKA klara matten. Fysiken känns inte lika prioriterad. Detta eftersom jag redan har en sommaromtenta i fysik och lika gärna kan ta en till.

Förresten glömde jag min miniräknare hemma hos mamma. Smart Frida, smart!







Räkna, räkna, räkna...

The theory of evolution

Jag känner mig korkad. Och förbannad. Varför skriver läraren frågorna på engelska, när all annan undervisning sker på svenska. Till och med våra kursböcker är svenska. Visserligen kan "extralitteratur" så som andra böcker från bibliotek och information på nätet vara på både svenska eller engelska (eller något annat språk, om man nu hellre vill det). 

Föreläsningen kommer som sagt att ske på svenska, och när vi sedan ska ha en diskussion kring ämnet kommer den att vara på svenska. Eller så är det jag som har missförstått allting.

Vad jag vill komma fram till:  varför kunde inte läraren skriva frågorna på svenska, eller åtminstone ge oss en liten ordbok på de konstigaste orden. Allele frequencies och heritable fanns liksom inte med i mitt lexikon (a.k.a det på nätet).

Fast iochförsig (även om jag skulle veta vad de för mig hittills okända orden betyder) förstår jag inte frågorna över huvud taget.


Jag kommer ihåg vad jag gjorde förra sommaren...

Öländska vatten


Det var väldigt skönt i vattnet den dagen. Jag och min syster fotade enbart med teman. Jag ska förmodligen föreställa en transa. Alternativt en gammal klasskompis.
4e juli 2005


Jag vill ha sommar nu!


Hemma för påsk

Påsk (liksom många andra högtider) = familje-/släktmiddagar. Och godis.

Jag behöver inte åka med bussen tillbaks till Kalmar, det går nog snabbare att nog rulla dit.

Frida - the bartender

Jobbade på kåren igår. Stod i lilla baren, för första gången. Det var roligt! Vad jag dock borde ha gjort var att förse mina stackars tinnituskraschade öron med öronproppar. Känns inte så bra i dom idag. Fuck!

Och jag tycker faktiskt att jag lär mig ändå rätt snabbt. Känner mig ganska nöjd med min första bartender-kväll!

Satt för övrigt i entrén också. Folk är så otacksamma när man stämplar dom. På 60-70 stämplar sa nog bara 68% tack. Nåja.

Svulstigt frosseri

Jag väntade mig inte att det skulle få "positiva efterföljder". Äter man mööörk choklad, glass, muffins och "fyra sorters chokladkakor" så händer vissa saker med kroppen och man får skylla sig själv.

Nu vill jag förresten bara påpeka att jag hade tänkt ha "en nyttig dag" idag.

Åh! Varför måste det vara så förbannat gott med choklad?! Det är djävulens påfund. Bergis. Fast förresten så åt jag inte allt ovanstående idag. Det började i måndags med choklad (86% kakao). Sedan glass och muffins igår. Resten idag.

Nåja. Jag har ju inte käkat godis på flera veckor!
Ops... Nu ljög jag igen. Fan också! Förbannade KitKater. Grr!

Rättelse: Nåja. Jag har ju inte käkat lösgodis på flera veckor! Kanske till och med månader. Vilka framsteg.

Skulle ha tränat idag. Men Mik var på "kundmöte" och jag somnade. Shit happens. Tar igen det imorgon igen. Jag lovar!

"Jag vill inte ha en pryd frisyr."

Närå. Eller just nu ser den nog en smula pryd ut. Det ser liksom ut som page.

AAH!

Jag sa ju att jag trodde jag skulle få page.


Nädå. Det är egentligen inte page. Det är inte ens klippt där det är som längst (shit vad jag längtar tills de hårpartierna växer och blir längre så frillen blir snyggare!). Och när jag skaffar en plattång (IMORGON!) kommer det bli finare. Nu har jag varit ute i blåsten och håret har böjt till sig. Blä.

Men innan var det snyggt!

På sistone...

Jag har vunnit 50kr på en trisslott  (köpte en Tian och vann inget mer - man ska sluta på topp!).
Jag har bakat en äppelpaj och en kladdkaka.
Har även gjort en pizza och lite bröd.
Köpt en vårjacka (som jag nog ska byta ut eftersom den verkar lite felsydd).
Haft möte med "min personliga tränare" och utfört träningsprogrammet en gång.
Njutit utav vårvädret.
Städat min lägenhet (och därigenom hållit mitt löfte).
Varit på kickout för KARMA (en mässa), och därefter på kåren.
Tvättat och vikt tvätt.
Pillat med ett CAD-program för första gången i mitt liv.
Anmält mig som hårmodell (söndag).
Hittat på en egen drink (passoa, malibu och 7up).
Betalat en H&M-räkning och insett att jag eventuellt ska sluta handla kläder på postorder.
Bestämt datum för Tyskland-tripp.
Mätt mitt rum och tippat på hur många sovplatser där finnes.
Ratat Sex inspextors (tisdagstradition i korridoren) till förmån för en film jag redan sett.
Varit på BoM (en del av högskolan) för första gången.
Inte blivit övertalad av en Vodafone-försäljare (men det kunde varit nära).
Prövat en enorm BH.
Betalat avgiften för AbsolutGotland (studentfest).
Blivit medlem på ännu en community (varför?!).
Köpt ett nytt lås till källarförrådet (det gamla blev uppklippt av ett par tjuvar, men vad jag har märkt tog dom nog ingenting).
Spanat in en moderiktig kavaj samt en skitfin top på stan (Anna ska köpa båda två!).


Sen kommer jag nog inte på något mer.  Ovanstående saker har skett under den senaste veckan.