Oh, förresten var det inte meningen...

Jag vill bara klargöra en sak. Det är inte alls meningen att ni skulle skicka vidare bloggen om kedjebrev. Hoppas att ni förstod det. Valde den rubriken på grund av att kedjebrev brukar ha liknande rubriker.

Inga missförstånd va?

Att vara lat

När jag väl börjar bli lat... Då har jag så fruktansvärt svårt för att sluta!

Sket i övningen. Orkar inte gå till Pressbyrån och hämta mitt paket. Orkar inte gå till mötet kl 15. Och än mindre mötet kl 17. Och helst av allt slipper jag nog träna 1845. Jag vill nog bara åka hem...

Skicka vidare detta till alla du känner!!!


Det finns många kedjemail på rundvandring. Fick ett senast för 5 minuter.

Akta dig på krogen!?
Om en flicka som våldtagits och blivit drogad med rohypnol och progesterex. Progesterex existerar inte. Och detta mail finns i en uppsjö olika versioner (med samma grundidé). Särskilt de engelska.

Om progesterex (en fiktiv drog):

Läkemedelsverket:
http://lv.episerverhotell.net/Tpl/NewsPage____3432.aspx
susning.nu: http://susning.nu/Progesterex
Aftonbladet: http://www.aftonbladet.se/vss/halsa/story/0,2789,794431,00.html



Gratis mobiltelefon!?
För någon vecka sedan fick jag (liksom jag fått flera gånger förut) ett mail om att Ericsson delar ut gratis mobiltelefoner till de som vidarebefodrar mailet. En Ericsson T18, en modell som lanserades 1999. Såvitt jag förstått tillverkas den inte längre. Och Ericsson gör väl överhuvudtaget inga telefoner alls själva längre eller hur?
Men nu ska jag inte vara sån. Skickar man vidare mailet till tillräckligt mågna får man ju en R230!!! WOW!!!

Om mobilbrevet (det finns inga gratistelefoner):
Norrköpings Tidningar:
http://www.nt.se/GEN_Forum_Messages.asp?ForumTypeID=1&ForumID=1&ForumThreadID=4373

Ericsson T18Ericsson R320
De omtalade gratistelefonerna T18 och R320 från 1999


Jag undrar om man kan baka en kladdkaka med...

Ja. Och där står meningen öppen för förslag.
Jag tänkte testa med keso och blockchoklad. Istället för smör, socker och kakao. Vad tror ni om det? Lär sluta totalt misslyckat, men det är spännande att testa!

(Det är nämligen det enda jag har hemma...)


Jag ska lära mig

Jag ska lära mig.

ALLT! Jag ska lära mig allt...


Men hur kul känns det att läsa samma sak 500 miljarder gånger? Nåja. Har alla andra gjort det ska jag också göra det.

Utbildad sko

Kändes helt okej.

Så nu är jag studerandekontakt för Sif (vill någon veta vad detta är så fråga - för jag kan allt!).
Engagemang + inga pengar = massor med tid till liten nytta.
Engagemang + pengar = jävligt najs. I like!

Nytt jobb - Ny kategori

Ah! Fick panik och insåg att jag behöver en ny kategori. Och här är den: Jobbhelvete. Inte för att jag hittills upplevt att mitt jobb är ett helvete, utan mer för att jag det kändes rätt då jobb oftast brukar bli till en börda. Ibland. Jag är nöjd. Duger den?


Mami och jag

Min kära moder har varit hos mig på besök i helgen. Och vi har hunnit vara både hälsosamma och ohälsosamma. Det har varit kul att ha henne här. Vi ska ut på promenix om en stund. Tänkte ta henne till Kalmarslott. Och igår köpte hon ett par skor och jeans (efter viss övertalning från min sida). Ah. Jag är nöjd med hennes besök. Hoppas hon är det hon med!


Vuxenpoäng?

Jag har köpt en blombukett till mig själv. Omorganiserat garderoberna. Anordnat fruktskål.
Tränat och solat.

Skit också! Upptäckte just att min krusbärssylt har börjat mögla. Minuspoäng!

Ah, ljuv nostalgi

Jag är SÅ sugen på att lyssna på Beastie Boys. Var riktigt länge sedan nu. Minns när jag köpte samlingsalbumet jag har med dom. I Spiralen, då Skivbolaget låg vid H&M. Hade säkert mitt nithalsband på mig då. Åh, som jag måste ha sett ut! Och vad ångest jag hade...

Those where the days my friend!

Le Grande Opening

Idag öppnade Maxi i nya lokaler. Och vi var där!

Där fanns mest folk. Och bara för att allt var nytt och annorlunda glömde jag helt bort vad jag skulle ha och inte. Följde säkert planen till viss del. Men glömde några saker och tog några andra istället.

Köpte naturgodis för 45kr. Det var inte plannerat. Jag som inte får äta godis mitt i veckan. Nåja. Shit happens! Ska träna väck det senare ikväll. Puh!

Ja det var i sista sekunden det

Jaha, och? Jag skulle ändå bara in och hämta tentan. Hade de sagt att jag inte fick hade det inte gjort mig nämnvärt mycket. Nåja. Jag fick som jag ville, även om de verkade purkna.

En minut senare lämnade jag in försättsbladet. Oh, vad de måste ha blivit irriterade på mig!
Fast det är deras problem i så fall. Jag fick ju, som sagt, som jag ville.


Innebandymöte

Ska precis iväg till veckans innebandymöte. Är inte särskilt motiverad. Har ändå inte gjort något. Kommer behöva göra desto mer efter bandyn. Och det hatar jag. Kom just på att jag glömt titta efter en kavaj. Usch vad jag känner mig dålig.

Borde skrapa in prisuppgifter. Kanske. Ah! Jag är så otroligt omotiverad!!!
Vill stanna hemma... Vill plugga ju!

Veckans träning

Vi har tentavecka, och därför fullsmockat med tid för att träna! Toppen!
Ikväll: Box (1½ timme - hur ska det gå?!)
Imorgon: Core (Mitt första träningspass på friskis själv? Har varit på Core på FitnessC. men där var det bara en halvtimme. Spännande!)
Onsdag: Nja. Vilar nog.
Torsdag: Step eller Core... Eller både och? Beror på hur kul Core är.
Fredag: Bräda kanske (hinner jag?)

Titta så narkomanig jag är! Nästan lite stolt över mig själv!

Krissituation

Jag genomgår just nu en krissituation. Jag är törstig. Jag är mätt. Och framförallt - jag är lat! Orkar inte hämta vatten.

Uttorkad

Jag är törstig men mätt som en gris så jag orkar inte dricka något. Problem!

NU!

Nu ska vi till kåren.
Har sjungit karaoke halva kvällen.

Weeeeiiii!

Neg... Nooo no no!

Jag ska bli wienerbrown.
(Undra hur många som kopplade mitt dåliga skämt...)

Träningsnarkomanen i mig

Alltså, HERREGUD! Tränade igår (bräda) och idag igen (step). 75min pass idag. Och jag är så otroligt peppad att träna igen! Skulle kunna bränna av en 75a till nu. 75a som i 75minuterspass alltså, inget annat.

Folk tror jag är sjuk. Och en annan att jag är full. Men det är jag inte. Jag är bara en smula onormal, för att vara mig själv alltså. Såhär träningssugen har jag aldrig varit i hela mitt liv. Helt galet!

Är bokad på aerobics imorgon. Har inte prövat det innan. Får se hur bakis jag och Beccy är. Om vi är lika taggade när det väl gäller...

Kanske...

Jag vill ta lite här och lite där. En utbildning för mig? Ooh vad jag är sugen!

Men - jag vill inte flytta härifrån nu. Eller?

(Var nu inte drastisk Frida. Ta det lilla lugna. Du vill ha en fin titel och bra utbildning, men ta lite i taget. Du får ju ändå inte komma in på den utbidlningen, såvida du inte får tillgodoräkna dig vissa kurser. Men kom ihåg att du kan inte tillgodoräkna dig förrän du klarat kurserna. Och det har du ju faktiskt inte gjort ännu. Dessutom har du för mycket i händerna här just nu. Så chilla lite. Ta det som det kommer. Blir det överjävligt har du ju i alla fall en reservplan. Ok?)

Vad händer nu?

Omorganisationen är igång. Men de vet inte var jag ska ta vägen. Jag vet inte heller var jag ska ta vägen. Ska jag fortsätta? Ska jag skita i allt?

IKEA har inte hört av sig än. Jag som så gärna vill...

Besökstid

Inte en dag för tidigt har jag äntligen fått tid hos en läkare som ska få titta på mitt öra. Hoppas hoppas hoppas att hon kan komma fram till problemet och finna en lösning!

15 november. Men innebär det att jag bara behöver vara hörselskadad EN månad till är det helt okej. Åh, vad jag önskar att jag får slippa det sen!


Vad har hänt?
Ända sedan i somras har jag haft lock i ena örat. Detta upptäckte jag en morgon när jag vaknade och skulle till jobbet. Försökte få väck locket utan större lycka. En vecka senare pratade jag med mamma och hon föreslog revaxör (mmm) eftersom det kanske kunde vara en vaxpropp. Så vi provade. Även där utan större resultat...

...fram till att mamma plötsligt ser något i mitt öra! Detta "något" visar sig, när det äntligen ramlade ut, vara en vit plutt. Tuggummi. Jaha?

Locket var dock kvar. Ringde vårdcentralen och fick en tid. Doktorn tittade i örat och konstaterade att jag hade "slappa" trumhinnor och skulle tryckutjämna flera gånger om dagen så kanske det skulle fixa sig. Annars skulle jag gå till en örondoktor. And here I am...

Jag har alltså gått omkring med lock och nedsatt hörsel i höger öra i 3-4 månader.

Bonde söker fru

Whaddayaknow. En bonde från mina hemtrakter har dejt med en tjej jag typ vet vem det är. Även hon ifrån ungefär samma place.

Fast jag måste medge att jag tycker det är fruktansvärt jobbigt att lyssna på bred bonnaöstgötska. Tur att jag inte pratar likadant!

Färdigpluggad

För nu. Ska iväg och handla. Denna gång blir det frukt till förbannelse! Behövs när man pluggar.
Ska även göra kålpudding och baka bröd sen om jag orkar/har tid. Men det har jag nog inte.

Passion är världens sötaste och har bakat en princesstårta och tagit med sig hit ikväll. Okej att jag inte tål marsipan och sån skit, men vem annars bakar en tårta sådär in the middle of week när egentligen inget särskilt händer?! Du är bäst Anna! Jag i allafall ska svulla innandöme. Så det så!

Freeda

Nu vet jag varför jag gillar Scissor sisters "Laura" så mycket. I andra versen sjunger de till Freeda [Frida]. De sjunger ju till mig, med andra ord. Okej att titeln är till någon annan, men de sjunger faktiskt till mig. Det räknas mest!

Tre av mina favoritlåtar som handlar om "mig":
The Cure - Friday I'm in love
Act II - Notes about freedom (lyssna, det låter som att de sjunger "notes about frida")
Scissor Sisters - Laura

Studiero?

Är vaken redan nu, men ska inte till biblioteket förrän vid ett för att plugga konstruktion för hela slanten. Det är egentligen inte svårt, när man väl är inne i det. Okej, ja det är svårt, men efter ett tag kommer man in på rätt spår och inser att de flesta uppgifter liknar varandra. Heja mig! Jag vill klara den här tentan!

Wanna know?

Varannan tisdag (inte idag) sänder jag radio (webradio) på www.shore.hik.se
Vi (jag och Jenny) heter Bomull och är bäst!

Det går att läsa lite mer om oss på vår blogg:
http://bomull.blogg.se

Get rich...

Här har ni Sif's nya studerandekontakt på högskolan i Kalmar. Ska bli spännande att se var detta bär hän. Nu MÅSTE jag skicka in papprena till försäkringskassan så de inte vill ha tillbaks pengar av mig.


Dagens låt

Dagens låt och min nya ringsignal är:
Scissor Sisters - Laura
SÅÅÅ fräsch!

Korsitaket!


+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +
Jag kom i tid.

Fatta: JAG KOM I TID! (alla ord extra betonade)
Det är helt sjukt. Gissa om mina klasskompisar blev chockade att jag - Frida - kom i tid till en lektion som börjar kl 08:00. Jag kom till och med före läraren! Korsitaket.

Svaret på alla mina problem!

Heureka! Jag har funnit det! Den universala lösningen!

Hur gör man då? Mycket enkelt: bara att gå för att lägga sig innan 22:00 på kvällen. Helt underbart att vakna utvilad!
Nu ska jag snart kila iväg till skolan... Pigg! Kanske kommer jag till och med i tid?!

Jag slår vad om...

Jag slår vad om att ifall jag går och lägger mig nu, kommer jag att somna på stört!

Godnatt...

Käeng khiew hvan

Har aldrig ätit något så starkt som denna maträtt. Och ska aldrig äta det igen. Och jag är inte den som fegar med kryddor... Fyfan!

Naturligt?

Naturgodis. Less fatt chips. Thaimat. Allt minst lika illa som vanligt godis, vanliga chips och annan take away-mat.

Varför väljer vi substitut, och kallar oss hälsosamma? Kanske för att finna en ursäkt i att vräka i sig lika mycket som innan, med den skillnad att det man äter istället för fett-och-socker-slabbet inte alls innehåller lika mycket fett-och-socker-slabb.

Är det naturligt? Nej. Det är faktiskt inte naturligt någonstans. Naturgodis är tillverkade av frukt, majs, (nötter) och choklad. Var kom chokladen ifrån? När blev den naturgodis? Och less fat chips? Mindre fett än vadå? Om du gör egna chips hemma? Knappast.

Thaimaten tänker jag inte kommentera. För den är ruskigt god. Frågan är bara varför jag var så ofantligt korkad att jag åt upp hela min naturgodispåse (på 374gram) och 1/3 av chipspåsen INNAN jag käkat.  Jäkla klantarsel.

(To be honest: Jag skulle ha ätit upp lika mycket godis om det hade varit "vanligt" godis som naturgodis)

Världens (förmodligen) mest sliskiga raggningsreplik?

- Om man har sett en ängel, då är man inte trött utan fylld av energi.
Det sliskiga låg antagligen mest i att personen i fråga var ***... Och sliskig på hela taget.
Fast på riktigt så sades denna mening på engelska => slisk slisk slisk.
- If you've seen an angel, then would you be tired or full of energy?

Måste *** (överlag) vara så jobbiga? Okej. Fine, hade h*n nöjt sig med att prata så lugnt med mig. Men det började ju med att h*n faktiskt stod kvar och hängde vid garderoben i kanske 20 min efter att h*n fått sin jacka. Och stirrade. Blev ruskigt lättad när vakten sa till människan. Och så, när jag mer än en timme efter stängning gick ut för att sopa rent från fimpar o dyl smyger en figur fram runt hörnet och säger hej. Och då är det h*n. Klart som fan man får läskiga vibbar! Jag frågade varför h*n inte gått hem (svar: kanske borde jag det, kanske inte) och sedan sa jag att h*n var trött. Därpå kom den där jäkla frasen.

Nu kanske du undrar varför jag skrivit *** (som ska symbolisera ett ord med eventuellt fler än tre bokstäver) och h*n. Jag tänkte bara testa och se om någon gissade fel. Vem mer än jag drar människor över samma kam? Och vilken sorts människor..? (svar mottages med nyfikenhet genom kommentarer)

(Hint hint: det fanns många sådna på kåren ikväll...)

Plugga? Jag?

Ah. Jag borde jag borde. Ska nog ta och sätta mig med konstruktionen. För NÅGONSTANS måste jag ha lappen med vilka uppgifter vi ska räkna. Och så länge jag använder både "boken" och formelsamligen borde det gå bra. Håller tummarna för mig själv!

Önskelista nr 1

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH! GIMME GIMME GIMME!!!!!!!

spindelhängen
[inköpes på swarovskis netshop; min nya jag-kan-sitta-och-dregla-i-timmar-sida]

Förstädning

Inför min storstädning körde jag en förstädning precis nu. Det går numer att gå in i min hall. Det går också att komma in i rummet. Skrivbordet kvar... För här går knappt att sitta!

Inköpt

Jag är så dålig. Glömde några viktiga saker jag skulle ha köpt igår (som jag inte ens skrev upp på listan). Och utöver listan köpte jag egentligen inte så mycket, but still... Ägg till exempel. Men det behövde jag ju!

Intervju nr 2

Äntligen klar med andra intervjun. Det gick bra. Nu ska bara jag (om nu båda vill ha mig) bestämma mig för vilket av jobben jag vill ha. Om jag nu vill ha något. Och om jag bara får det ena - blir jag besviken över att jag inte fick det andra då?

Färdiglekt för nu

Lekt klart med bloggens utseende. Känner mig nöjd för nu.

Hög tid att kila till Maxi innan jag ska till KM. Ciao!

Inköpslista

Tänkte dela med mig av min inköpslista:

* Tvättmedel
* Keso
* Körsbärstomater
* Banan
* Salladshuvud
* Toalettpapper

Sen lär jag givetvis komma på en hel del annat jag vill ha.


Italiensk afton med ohälsosamma inslag

Kom just hem ifrån KalmarNyckel och radion. Gick bra att köra ikväll. Vi ringde till både pizzeria och till Beccy. Och vi spelade in en jingel (som iofs inte ligger på jingellistan, men det är vår första jingel).

Och nu över till...

...stenhårda studier i materialteknik.

Vilket innebär att jag ska lära mig svaren (ca 5-6 frågor/tenta) på två gamla tentor, sen är jag fullärd! Säger Izudin i alla fall. Och det kvittar om jag är dålig på tentan, för alla blir godkända ändå. Och idag fick jag också veta att studenter som gjort denna tenta tidigare fick hjälp av honom. Suveränt!

I will survive!

Eller I did rättare sagt. Tror jag gav ett gott intryck. Dock vill jag påpeka att de intervjuar över 30 personer till vad jag kan tänka mig är max 15 personer. 17 st idag och 18 på torsdag. Jag hoppas hoppas hoppas att dom vill ha mig! 

Och vill inte dom ha mig kanske de andra vill... Intervju nr 2 på torsdag. Min intervju nr två i veckan alltså. Kommer nog avlida lite lätt innan den med.

AAH! Jag DÖÖÖÖÖR!!!

Jävlar vad jag har glömt hur nervös man är inför intervjuhelveten. Ångest? Ooooooooooh ja!

Måste kolla bussar nu.





I'm dying! Måste jag gå dit???

Yikes!

Nu har jag festat två dagar i rad... Igen. Det är illa, faktiskt.

Mando diao

Medelmåtta. Det var inte kul - på grund av alla puckon. Dessutom kände vi inte nåt av bandet. Så jag och Talla gick till puben istället. Och spanade lite utanför kåren men gick inte in. En kille slickade på sin arm och sen gnuggade den mot min arm. Det var en väldigt speciell känsla..? Sen gick jag och Talla tillbaks till Palace igen. Och vi skulle just ragga in oss på VIPet igen när jag ser att några av ettorna som jag nollade i början av hösten satt och VIPade sig. And I was in. Jag är SÅ häftig.

Lite senare träffade jag en av Sveriges mest korkade och osmidigaste killar. Från min gamla gymnasieskola. Men visst, vad hade jag förväntat mig - en lärkabock? Jeeeez! Jag räddade mig själv ifrån situationen och var påväg hemåt då jag träffade ettorna igen. Och eftersom jag så snällt utlovat efterfest så fick de hänga på.

Dock började "efterfesten" i smärre katastrof då en av dessa individer har vissa åsikter och kort stubin. Han vände tvärt och gick efter en diskussion. Efter ett tag kom först Zätas polare, en sur tjej (som stängde dörren in till Zätas rum) och sist Zäta. Lite senare blev jag också utestängd (eller snarare utelåst) ifrån mitt rum när en av hans andra kompisar gick in i mitt rum själv och låste dörren.

Ja. En galen natt. Och rolig. Fick komma in i mitt rum sen. Kan också berätta att jag trampade in en glasbit i foten och det blödde som aldrig förr. Åkte tvbord från Yangs rum bort till Johanna. Det var skojigt!

Might be my day...

Telefonsamtal ett och två som resulterade i möte ett och två. Diff på 1 kr = helt okej (jag är kassör, allt kan inte klaffa jämt). Telefonsamtal tre - konsert?

Might be my day...

Drinkparty

Ett drinkparty går till så att man går från rum till rum i korridoren och dricker en drink i varje rum. Dömt att sluta i katastrof. Dock funkade septembers drinkfest rintigt fint. Utan minsta snefylla. Vad har hänt med oss i korren? Tappat stinget?

Dessvärre orkar jag inte publicera några bilder... Eller på något sätt utveckla vad som hände under resten av kvällen.

Novischen

Simmonskiss
Mitt lag: Kiss


Okej...

Vänta ni bara. På grund av viss kritik ska jag från och med NU börja blogga seriöst. Okej?