Jag tror jag har bestämt mig!

Det får bli nån billig skitgrej. Talar om bikini. Orka lägga ner tusentals kronor på shopping igen. Nu behöver jag mina pengar till annat. (Jag bara försöker integrera mig själv och bli äkta smålänning.)

Ska genast plocka upp kvittona som uppstod i samband med AG och som gör att jag kommer att kunna håva in en hundring eller två.

Och hur ska jag göra med mina skor? Bara gula, eller både gula och gröna?!

Om tre år (för tre år sedan)

Om tre år är jag inbiten student. Förhoppningsvis har jag inte tröttnat på studierna då. Jag har hittat en inriktning/företag som jag är extra intresserad utav och jag har ett skitstort kontaktnät!

Eventuellt studera utomlands en stund eller åtminstone fundera över detta.




I september 2005 skrev vi alla i klassen ett brev till oss själva. Det här skrev jag till mig själv, om mig själv. Jag var inte ens tjugo bast. Nu vill jag skriva ett svar:

Maj 2008 Till mig själv, för tre år sedan

Ta det lugnt! Du behöver inte göra allt. Egentligen vet jag inte riktigt vad du menar med inbiten student. Var det det jag var när jag satt i styrelsen? Är det det jag är nu? Jag gissar du bara råkade göra fel ordval. Gissar att det var "engagerad" du sökte efter. Det blev du. Du har jobbat i kår och studentpub, på arbetsmarknadsdagar, du har haft extraknäck, fixat två nollningar (fast du missade att närvara på den ena av dom), du har suttit i styrelse, du har fixat tröjor till en studentfest. Och en jäkla massa mer! Så oroa dig inte. Du kommer att engagera dig. Men snälla snälla, ta dig inte vatten över huvud. Glöm inte bort att du faktiskt betalar för att studera, och om du inte fixar kurserna får du inte ta examen. Du kommer inte att kunna tenta om fysiken i evighet, till exempel.

Utnyttja det jäkla träningskortet du vann åtminstone två gånger i månaden. Du HAR tid. Fast jag vet: det stället suger för en otränad som jag. Börja på Friskis istället. Det är ju inte som att du förlorar något på att ha dubbla träningskort. '

LÅS CYKELN! För fan. Och ställ den inte vid Korsis. Den kan bli snodd.
Tappa inte tvn i golvet.
Tappa inte kameran i golvet.
Ät vettig mat istället för billig.

Okej. Slut på tips. Hade ju inte tänkt dra någon predikan (sorry).
Hur som helst: du tog dig utomlands (Portugal) och du fixade kontaktnät, särskilt i synnerhet med exjobbet. Nå, jag borde väl bättra på det hela lite. Till exempel mingla runt på nästa arbetsmarknadsdag jag ramlar in på.
Du har faktiskt till och med flyttat, och därmed fått eget kök!

Så framtiden ser ljus ut för dig, lillen.
(Vem får inte komma in på Systeeemeeeet? DU!)

Ta hand om dig!

Sa jag att jag provade en ny glass?



Yes. Glassomanen (ja, det får jag väl ändå kalla mig nu?) i mig kände för lite spänning. Ungefär som när jag skulle testa lakritspuck (tyvärr). Denna gången blev det hur som helst inte lika illa. Snarare tvärtom!

Efter att ha sneglat lite på de olika Magnumsorterna och Sandwich (som alltid varit en favorit) råkade jag grabba tag i en TipTop istället. Jag har faktiskt aldrig ätit den förut.

Helt okej glass. Blev något besviken när chokladklutten i mitten tog slut, men desto lyckligare blev jag när jag kom till slutet av struten - full med choklad! Fick lite nostalgikänslor (älskade Cornetto när jag var liten, och den hade choklad i botten). Tyvärr var ju själva struten en smula mjuk, som strutar i frys brukar bli. Men det dög! Ingen papperskänsla i alla fall, och det är baskemig en jäkla fördel!

TipTop får fyra av fem toasters. Kanonkul!

Mina nya heta skor!




Kunde inte välja ut bara ett par. Skulle bara ha de gula först, men de gröna var så fina!

Idag har jag spontanshoppat!

Ett par jeans.
En klänning.
Ett linne.
En cardigan.
Två par skor.
Kladdkakereceptbok.

Det lilla bankärendet jag skulle göra kostade alltså mig 2 500-2 800kr något sådant. Kalas!

Skruva den hårt in i krysset!

Haha!
Förbaskat bra EM-låt!

http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1157307

Klappat & klart!

Strax innan klockan 15 idag e-postades exjobbet till våra två handledare.

Y-E-S!




Det är mycket nu...

Vi skulle ha blivit färdiga med uppsatsen idag, men det tog lite längre tid (of course). Imorgon får det bli. Att bero på det borde jag spana lite på kostnadskalkylen jag gjorde förut idag, göra klart den, innan jag somnar.

På det lite (MYCKET!) tentaplugg. GÖTT MOS!

Jag längtar nog mer till sommaren än vad du gör.

Gissa vad jag har gjort idag!

BILBINGO!

Förbaskat dåligt kaffe!

Nu har jag suttit med min kaffekopp i över en timme, och den förbaskade drycken har redan kallnat!

Det är skandal!!!



None
Tyvärr åt jag inte den smaskiga delicatobollen till (på bilden), utan en glutenfri hallonmuffins.

Warum schlafst du nicht?

Vafan jag är på gång!

Hämtade just upp tvätten. Ska tvätta igen på tisdag (om jag kommer att komma ihåg det).
Imorgon ska jag träna. JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

Träna träna träna träna! WOHO! Jag har faktiskt sett fram emot det väldigt länge!
(Eller så sparar jag mig till tisdag. Det beror på hur jag mår imorgon, men vafan, jag skulle ju ha vart frisk i lördags så det vore ju på tiden!)

Und jetzt: schlafen!

En bebis att äta upp!

Som man brukar säga: Du är så söt att jag skulle kunna äta upp dig!

Tänk så många drömmar som kan bli verklighet! Fixa en unge, man kan käka upp.
(Är det bara jag som tycker att det hela känns lite absurdt?)


No more Lakritspuck för min del!



Nä, jag förstår inte vad de talar om. Varken Glasskoll.se eller Ebba von Sydow verkar ju veta vad de snackar om.

Personligen tycker jag om lakritsglass. Jag tycker lakritsmilkshake är gott. Jag gillar (!!!) Turkisk Peppar-glassen från Hemglass. Och jag tyckte GB's lakritsstrut de körde med förra året PePe var kanon! Men JÄVLAR vilken besvikelse pucken var!

Jag var på Pressbyrån och skulle köpa ett frimärke. Innan jag kom till kassan tittade jag ned i glassfrysen, och letade efter Magnum Strawberry White (eller Magnum Vision som jag vill envisas med att kalla den). Men till min besvikelse (ännu en gång) hittade jag den inte (var har den tagit vägen?!), så jag struntade i glassen. Gick fram till kassan, och skulle betala mitt frimärke. Great, jag hade bara 3.50.

Jag: Jag tar det på kortet!
Kärring: Vi kan inte ta så små summor.
Jag: (kände mig alldeles handfallen, men räddade situationen snabbt) Jaha. Nähä, men då får jag väl ta en glass i alla fall då.

När jag var på vippen att sträcka mig efter Magnum Mayan Mystica (som EvS & hennes kollega ratade helt och hållet) ångrade jag mig, eftersom jag käkat den så mycket. Jag ville prova något nytt, så jag beslutade mig för att ta en lakritspuck.

Kärringen blev nöjd. Jag klistrade fast frimärket, postade mitt brev och öppnade glassen med förväntan.

Sedan slutade det med att jag slängde halva glassen och mådde lite illa resten av eftermiddagen - så äcklig var den!!!

Fyndhörnan

Även vårt soprum är en fyndhörna (trots att jag är irriterad över hur folk brett ut sitt grovavfall, som egentligen inte alls får slängas där) och jag har fyndat!

Tjänade väl en femma. WOHO!

Fortfarande ofrisk

Nu hindras jag dock inte av mina krämpor och sjukdomar att vara ute och lattja. Ska ta en sväng till IKEA med Lina. Kanske jag köper mig lite tyg, så jag kan sy något skojigt (men vad ska jag sy?!). Ska lämna tillbaka en väggdekorationsgrej som jag inte kommer att använda.

Är det förresten någon som känner sig manad, så får den hemskt gärna diska åt mig. Tack!

ÄNTLIGEN! Jag har väntat så länge...



Jag läste lite snabbt i en kompis Cosmopolitan och såg att nu ÄNTLIGEN har EU sett till att systemet för solskyddsfaktorkrämer förbättras (?). Ja, istället för extremt krångliga siffror, ska krämerna istället graderas med "Light", "Memium" och allt vad det är. Okej. Bra. Lätt att förstå.

Men i mina ögon är det fortfarande samma skit. Jag kan fortfarande inte bestämma mig om jag vill ha "Ultra", "Medium" eller "Typ inget skydd alls!".


Bilden har jag lånat från aftonbladet.se

Jag läste att Perelli skulle fuska?

Vadå? Hur fuskar man i eurovisionsongcontest?? Please tell me, nån som vet.


Kom precis hem från svullarkväll med Chip (koppen). Sushi & chokladmousse. YUM! Jag skulle kunna äta sushi (nästan) jämt!
Och till min stora glädje har jag traskat 6 641 steg idag. WOHO! Jag var med andra ord värd lite gluff.

Onödig fakta: När jag äter för mycket wasabi håller jag för näsan och asgarvar, för att det bränner så skojigt.

Här sitter jag och hostar & är filosofisk

Jag hade planerat att vara frisk till imorgon. Inte för att jag har tänkt gå ut och festa, utan mest bara för att jag är trött på att inte träna. Jag vill träna, men vägrar göra det i en halvtrasig kropp. På söndag går nämligen ett pass jag väl egentligen inte tycker om råmycket, men som är ganska trevligt. Mest styrka och ingen kondition direkt. Skulle vara skönt.

Har plöjt iväg ett mail till min programansvarige. Ställde frågor som rör min framtid, hur jag ska göra för att ta examen osv. Missade en halv termin när jag var i Portugal, för den som inte visste det. Vilka kurser jag kan kompensera med. Jag frågade också hur det egentligen ligger till med de matte & fysiktentor jag har kvar. Eller rättare sagt: en matte- (jag hade glömt bort det, men jag har faktiskt klarat nästan all matte!) och tre fysiktentor. Just den mattekursen var jag inte ens närvarande på. Fysiktentorna (matten med för den delen) kan jag nog klara, bara jag vill - jag är inte helt bakom flötet.

Jag skulle vilja hävda att jag är intelligent och har lätt för matte. Så varför har jag inte tagit mig igenom dessa kurser?
Bristande motivation. Tråkiga föreläsningar. Och (en jävla massa) dåliga dagar.
Andra kurser jag läste samtidigt klarade jag ju med galans!

Mycket låg nog i att jag inte såg vad jag skulle ha skiten till. Det vet jag väl egentligen inte nu heller, men har ju förstått att jag måste ha det för att bli ingenjör (ja, titeln är viktigt för mig!). Nu har jag ju dessutom fått ett större allvar i frågan, eftersom vi (antagligen) aldrig mer får tenta om dessa kurser. (Kul om man skulle kugga på två-tre poäng!)

Ekonomikursen jag läser nu är jag ungefär lika omotiverad till. Eller åtminstone på gränsen till. Jag vet inte hur många gånger jag tänkt tanken att hoppa av, men samtidigt vore det ju skönt med poängen så jag slipper fixa fler kurser vid senare tillfälle. (Där har ni förklaringen(?) till varför jag inte varit ett dugg nöjd med ekonomiprojektet .)

Nu blir inlägget för långt för er för att läsa. Så jag slutar skriva, och fortsätter att hosta lite till (för att tömma host-kontot till imorgon!).

Lönebesked!






Tack tack!


Lite klirr i kassan i alla fall. Inget märkvärdigt dock. Inte ens en tusing. Men vafan!

Nyflyttad

Jaaaha. Då har jag tydligen flyttat på mig. What for?

Na biblioteca

Okej, inte än. Men jag ville ha en repris av dagboken.

Igår skickade jag in rapporten. Eftersom läraren inte skickat något tillbaka antar jag att min rapport är helt okej. Tjoho. Fast jag kom på en sak jag glömt att ändra igår. Men skitsamma. Så viktigt är det inte.

Varför är lokalreklamer så väldigt mesiga?
Och förresten så vaknade jag tidigt idag! Innan tio! YEEESSSSSSS! (Med andra ord: snart är jag frisk!)

Vinsten gav mig 4 poäng

FYRA FUCKING POÄNG!
Vad är det för jäkla skitsumma?

Spelade en omgång Betapet igår innan jag gick och la mig. Jag vann.



Ska spela en sväng nu innan jag går till biblioteket och skriver ut lite nödvändigheter.
(Eller..?)

Ett inbyggd headset

Nu ringer det mer i örat än vad det brukar. Eller egentligen ringer det i båda, det är bara det att ena örat är (och har varit det sedan detta inneröra körde ihop sig) något värre. På senare tid har jag även kunnat njuta av signalen dagtid. Föreläsningar, filmer, shopping, bilfärder... Ja, överallt helt enkelt!

Jag har alltså ett väldigt stort problem. Det ringer och ringer, och jag vet inte hur jag ska göra för att svara.

Projekt inskickat!

Yes! Då var det äntligen över.

Nu ska jag ta och sova en stund.

Dålig koncentration

Jag kan inte koncentrera mig. Jag tror att jag kommer att bli klar snart, men jag bara seglar iväg i andra tankar. Pratar förstås om min ekonomirapport. Ändrade rubrik och mål förut. Orka vara seriös.

PEPP PEPP! Kom igen Frida, skriv klart diskussionen nu, släng ihop en slutsats och en sketen sammanfattning! (Fan, det blev ju mer än jag trodde!)

Det blev glass istället

Jag bojkottade teet och tog mig lite sorbet av finaste kvalitet!






Ännu värre hals!

Idag vaknade jag klockan elva (av ett förbaskat jävla Palace-sms!). Jag är fortfarande utmattad, och halsen är ännu värre än igår! Testsjöng en låt. I huvudet lät det vackert (innan jag sjöng alltså), men sen... Alltså det var väl ungefär lika vackert som en halvdöd kråkas klagosång. Det lät förjävligt.

Hade tänkt gå till biblioteket för at skriva klart min ekonomirapport där, men jag blev kvar hemma. Tänk om jag skulle råka möta någon jag känner på biblan och tvingas kraxa fram en konversation! Hujedamig.

Nu fick jag tesug.

Sommarens solglasögon!

image237
Här har vi dom! Sommarens "must have". Solglasögon ifrån H&M. Pris: 10kr.
Mycket fräscha, och du får garanterat inga "pandaögon" om du solar med dessa på dig*.



* Förutsatt att du solar i profil.

Det är tillåtet att unna sig saker

Idag har jag unnat mig:

* Glass
* UncleBen's mojs & ris
* Chips

Jag har förresten käkat kött i två dagar. Och gris dessutom!
Jag är så olik mig själv just nu...


(Hoppas att jag vaknar frisk imorgon!)

Sick-o!

Jag är inte helt frisk.
Slutkörd sen helgen, på riktigt!

Sov till tolv idag. Jag har inte sovit till tolv sedan... Ja jag vet faktiskt inte. Jag brukar alltid vakna någon gång mellan 8 och 10.



Och jag som ville träna hela veckan!

De e över nuuuu...

...men jag kommer (inte) ihåg alla dagar med er!

Totalgalen helg på den goda ön. Nyhemkommen, nyduschad och nyborstade tänder. Mycket efterlängtat.
Sitter och äter riskakor och vindruvor nu, mest bara för att. Sweet med en riktig säng att sova i!!!

Kopp nummer fyra

Efter rårakan, vitkålen och lingonsylten tog jag mig över till biblioteket igen. Jag tänkte jag skulle vara tidig. Det var jag inte. (Som vanligt.)

När jag ändå är igång tänkte jag propagera lite för min kosthållning. Jag äter bara (i största möjliga mån) sådant som är naturligt. Alltså: saker som är ihopbakade finns inte i mitt skafferi/kyl/frys. Helt och naturligt. Mina kryddor innehåller inga artificiella smakämnen (ingen umami här inte!), utan är även de helt "naturliga". Istället för pasta (ihopbakat) och ris köper jag svenskodlad mathavre. Istället för tacokrydda kryddar jag själv med exakt samma kryddor - förutom den förbaskade "smakförstärkaren". Istället för halv- och helfabrikat lagar jag all min mat från scratch. Och jävlar vad bra jag mår!

Folk säger det är svårt att lägga om sitt liv. Vadå? Förut åt jag både Billyspizzor, ketchup och allt annat mök.

Tre koppar kaffe och lunchdags

Har hängt på biblioteket i tre timmar nu. Vad har jag gjort?

* Flyttat på två bilder.
* Skrivit om hur morgonrutialen ser ut (på företaget).
* Skrivit om hur återvinningsstationerna ser ut (på företaget).
* Skrattat åt dåliga skämt.
* Skrivit blogginlägg.
* Nästan börjat spela en omgång Betapet (tur jag inte gjorde det!).
* Pratat om helgen.

Nu ska jag hem och käka lunch. Det blir råraka, precis som igår och i förrgår. (Har man potatis och ägg hemma så måste man ju använda dom på något sätt!).

Konkurrens på miljösidan!

Ja, jag känner konkurrens. Är det så konstigt? Från att ha varit ett mummelämne någon talade om ibland dyker allt mer artiklar, program, samtalsämnen, events och tjänster/arbeten upp. Jag vet att vi fortfarande är precis i början på denna "miljöboom", men jag är ju inte färdig än. Jag vet inte var i "miljön" jag vill placera mitt arsle. Var får jag komma in? Vad ska jag göra? "Allt" är ju redan gjort. I företagens jobbannonser söker de någon, vem som helst, med arbetslivserfarenhet och intresse för miljöfrågor. Utbildning inom miljökemi/miljörätt/miljöblablabla kommer i andrahand. Vissa skriver inte ens något om det, utan vill ha en maskiningenjör/processingenör/nåt annat. (Dravel för dig som inte är insatt, men det är viktigt för mig!)

Mycket händer faktiskt. Till och med när det gäller vårt exjobb (c-uppsats) så har företaget gjort en hel del förändringar och förbättringar redan sedan vi kom dit. Vi (mest jag) har funderat på om vi egentligen är överflödiga.

Så konkurrens råder, inget snack om saken. Jag ska bara bevisa för världen att jag är bäst och kan mest, och sopa alla andra av golvet med mina kunskaper och intelligens.

(Sa jag något vettigt här?)

Lite uppfräsching

Sådärja. Då var det klart (var trött på utseendet). Eftersom jag bara har paint på denna dator som enda ritverktyg fick det bli en orginalbild (fotad av mig) med lite nördiga kanter.

Nu ska jag upp på vinden och hämta mitt tält!

Vad är en vision?

Enligt Wikipedia:
Vision, något man vill uppnå. En vision uttrycks oftas som ett framtida tillstånd som man vill uppnå, och behöver inte uppfylla formella krav på realism, tidsbundenhet eller mätbarhet (se organisatoriska mål för förklaring av dessa krav).

Något man vill uppnå... Klart viljan kan finnas, "önska kostar ingenting" och så vidare. Men kan det vara så att det finns en ovilja till att uppnå visionen? Tänk bensin. Det finns en vision att vi ska köra utan bensin som drivmedel i våra bilar. Vad händer? Inte särskilt mycket. Visioner möter ständigt motstånd, såväl från andra branscher och som från ekonomin inom organisationen. Man kanske vill göra något, men inga pengar finns. Eller tvärtom, de som är ovilliga till förändring har pengarna och kan köpa upp de som vill göra något. Kontenta: inget händer.

Om man nu väljer att se mörkt på det med visioner förstås. Med visionen måste vilja finnas. Och engagemang. Och resurser. Annars förblir visionen bara en vision och inget händer.


Blev jag för filosofisk nu? Skyll på RK (lärare).

Va fet du é!

3:ans spårvagn vid Kungsportsplatsen, Göteborg

Två tjejer ~20, sitter och äter brownies. Tjej 1 fäster blicken på någon utanför.
Tjej 1: Asså fan, jag tror jag känner henne!
Tjej 2: Oj, vad tjock hon var?
Tjej 1 (med glädje): Ja, jag var alltid den tjocka av oss, men nu har hon gått upp asmycket!
Tjej 2: Mmm hon är verkligen tjock.
Tjej 1 (triumferande): Yes! Så jävla gött alltså!



Tjuvlyssnat.se

Smått oroande Visbyväder

Tittade just på SMHI. Det ser både lovande ut och inte inför helgen. Både sol och regn. Vad är det för tvetydig dubbelmoral? Bestäm er! Blöt helveteshelg, eller solskenssemester?

image233

Yrkeschaufförens bekymmer

Min (nya) chef ringde inte idag. Jag trodde han skulle ringa idag. Varför har han inte ringt? Kommer jag att bli erbjuden heltid? Har dom ångrat sig och vill inte ha mig alls (ingen risk)? Blev det ett bra resultat igår? Kommer jag att lära mig var allt finns? Hur många gånger kommer jag att köra fel? Blir mina teorier om placering i skåp bekräftade? Och i så fall: kommer dom att lyssna på mig? När får jag skriva på kontrakt? Får jag vara ledig i sommar? Kommer jag att hinna plugga till mina tre tentor? Hur hög lön kommer jag att få? Kommer jag att trivas?

Man börjar spela Betapet...

Sen är man fast!


Spelomgång 1: Poängskillnaden låg på 2-3 poäng. Den andre spelaren gav upp, och därmed fick jag gå miste om eventuell vinst. Ingen skillnad i min poängställning/ranking.

Spelomgång 2: Jag hade inte fattat bokstavsregeln (har man för mycket när spelet är slut får man poängavdrag) och jag hade ett gäng värdefulla bokstäver. Annars skulle jag vunnit. Fick avdrag på min poängställning.

Spelomgång 3: Tredje ordet på planen blev dansk och gav mig 168 poäng! Min ledning höll sig ända till slutet och jag fick äntligen (!!!) min första ökning på poängställningen/rankingen.

Stängde ner sidan nu så jag inte skulle spela mer.

Det flexande ljuset

Där står jag helt spontant (dragkamp) och flexar musklerna.
image231


Och så blev förresten min klänning/utstyrsel:
image232
Gaston, Lumi

Kvastkampen är slut

Och jag är också slut.


Men man kan säga så här: det har varit en het helg!

Allting som jag vill kan jag göra!

Årets tuffing framför Ugglas låt.


Mitt nya jag är sömmerska!

Jag har sytt en klänning! I guld!


Och den blev SKITSNYGG!!!

Hello inefficiency!

Klockan 11:00 - Lämnar av mor på bussen.
Klockan 11:05 - Hemma.
Klockan 11:35 - Ställer in paj i ugnen.
Klockan 12:00 - Äter pajen.
.
.
.
Klockan 13:26 - Har fortfarande inte kommit ut i solen för att plugga.

Mammahelg är över

Trots regnrusk (jag hade förstås planerat sommarväder) och trasig luftmadrass blev helgen bra!
Vi hade myskväll, åkte till Öland, käkade ute och gick på bio.

Självklart blev det toppenväder idag. Mor får njuta av det inifrån bussen. Själv ska jag iväg till slottet hade jag tänkt.

Färdigstuderat för nu

Dags att gå hem från biblioteket, bädda sängen och sedan dra iväg till stationen för att hämta upp min kära moder.

Na biblioteca

Sitter på högskolebiblioteket och inväntar min käre kollega. Hon kommer med kaffe och annat trevligt (inte för att det är kaffet jag bryr mig om). Har varit i full gång med att maila viktiga mail och tänka på sommarplanerna. Det är tillåtet att vara lite morgonslö.

Nu ska jag öppna rapporten och skriva loss om våra besök i företagets återvinningsstationer. WOOOHOOO!





Bilden är lånad från:
www.norrköping.se

Valborg 2008

Den unga damen vaknade till soluppgången, om hon får tro vad hon vill förstås. Andra skulle snarare säga att hon klev upp klockan åtta. Vädret var inte vad det borde, så morgonpromenad struntade hon i, utan började med att röja undan på köksbordet istället för att sedan kunna avnjuta en värdig frukost.

Ett stycke städning och intagande av måltid anlände sedemera en väninna till damens hem. De två kvinnorna började genast att, liksom folk utav den könstillhörigheten ständigt borde, förbereda både lunch och middag. Grönsaker skars i kuber, färskpotatis sattes att koka och vinägrett blandades. Efter en timmes förberedelser, då solen faktiskt beslutat sig att titta fram mellan molnen, begav sig de båda vännerna mot Kalmar slott för att avnjuta sin lunch. Fler fick smaka utav den underbara salladen de lagat, och mätta lutade sig tillbaka för att njuta av sol, ledig tid och trevligt sällskap. Såhär dags hade även ett gäng andra bekanta anslutit sig till platsen där de satt.

Solen gick i moln och kylan tilltog, det blev dags att vandra hemåt.

Efter lite välförtjänt vila tog sig den nyvakna fröken en uppfriskande dusch. Snabbt iklädde hon sig både kläder och smink, och återigen blev det dags att förbereda kvällens mat och grillning.

En glad skara vänner till flickan dök upp. Värdinnan tände grillen och det dröjde inte lång tid förrän maten var färdig. En trevlig kväll i gott sällskap. När solen gått ned, svängde den lilla skaran sina lurviga på Kalmars gator.

Hur gör man tapetklister?

4 dl vatten
0,5 dl socker
1,5 msk potatismjöl

Koka upp vattnet (med sockret?) och häll i potatismjölet (som du redan löst ut i lite utav vattnet som du INTE kokade).
Piece of cake!

Jag har gjort (förutom ~4 liter tapetklister) en hatt och del av en kopp i mänsklig storlek (vi var några som hjälptes åt).