Valborg 2008

Den unga damen vaknade till soluppgången, om hon får tro vad hon vill förstås. Andra skulle snarare säga att hon klev upp klockan åtta. Vädret var inte vad det borde, så morgonpromenad struntade hon i, utan började med att röja undan på köksbordet istället för att sedan kunna avnjuta en värdig frukost.

Ett stycke städning och intagande av måltid anlände sedemera en väninna till damens hem. De två kvinnorna började genast att, liksom folk utav den könstillhörigheten ständigt borde, förbereda både lunch och middag. Grönsaker skars i kuber, färskpotatis sattes att koka och vinägrett blandades. Efter en timmes förberedelser, då solen faktiskt beslutat sig att titta fram mellan molnen, begav sig de båda vännerna mot Kalmar slott för att avnjuta sin lunch. Fler fick smaka utav den underbara salladen de lagat, och mätta lutade sig tillbaka för att njuta av sol, ledig tid och trevligt sällskap. Såhär dags hade även ett gäng andra bekanta anslutit sig till platsen där de satt.

Solen gick i moln och kylan tilltog, det blev dags att vandra hemåt.

Efter lite välförtjänt vila tog sig den nyvakna fröken en uppfriskande dusch. Snabbt iklädde hon sig både kläder och smink, och återigen blev det dags att förbereda kvällens mat och grillning.

En glad skara vänner till flickan dök upp. Värdinnan tände grillen och det dröjde inte lång tid förrän maten var färdig. En trevlig kväll i gott sällskap. När solen gått ned, svängde den lilla skaran sina lurviga på Kalmars gator.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback