Har du mitt nummer?

Det verkar som om att folk ger bort mitt nummer till höger och vänster. Nu är det någon snubbe som har ringt mig typ fyra gånger och varje gång konstaterat att han kommit fel. Och det har han för jag heter då inte Pia..? Ganska nära förståss, men jag känner inte igen den rösten så jag får hoppas att det inte är någon förlust att avstå ifrån att prata mer med han.

Tradition ja. Jag gav bort mitt nummer till Emma igår, men det är ju en helt annan sak. Fast det kanske inte är så big deal om det är jag eller någon annan som ger, det är ju ändå samma nummer som ges bort.

*** chokladpaus ***

Nåja. Tur att jag inte är den tråkiga typen som blir sur av allt och inget. Kanske borde byta till Comviq igen så jag får bonus när folk jag inte känner ringer mig?

Öh, Frida! Hur gick det för dig?

Ja vad tror du. Jag räknar med omtenta, igen. Men vad gör det? Jag är (och var det hela tiden) inställd på att fixa omtentan istället. Det jävligaste är ju att alla ska gnugga in det i mina sår ändå. Förra gången hade jag lite hopp för mig själv. Nu är det borta, så det är liksom inte roligt alls.

Har unnat mig en träningsfri dag. (Vad är det att unna sig egentligen?) Nä det har jag inte. Jag var i skolan till jättesent och gjorde NÄSTAN-MEN-ÄNDÅ-INTE-ALLS klart projektet. Jäkla Ellen som fick gå iväg tidigt och bli serverad mat! Grr!

Fast en av förfrågningarna toppade alla. Den handlade inte ens om den här tentan. Snacka om att jag inte ville prata om den. Dessutom minns jag inte hurdant resultat jag fått. Jo det gör jag, men inte poängmässigt. Eller jo, det gör jag visst. Ha! =)

Snödroppar

Äntligen! Årets första snödroppar.



DET ÄR VÅR!

Ja gud ja...

Björn Kjellman vann inte. Men det hade jag inte förväntat mig heller. Det är ingen catchy schlagerdänga, och hade antagligen inte tagit Sverige förbi i kvalkön.

Min andra favorit, Andreas Johnson, såg ju ut att vinna där ett tag. Men naaaaheeee. I Aftonbladet rasar folket och skuldbelägger både SVT och Telia för fusk, att de ska ha stängt av telefonslussarna.

Personligen är jag inte alls särskilt upprörd över att Carola vann. Det kan nog gå bra med hennes låt. Jag gillade aldrig Las Vegas-låten förra året (och det gick ju inte så bra för den) så jag hoppas bara på att Sverige ska komma på en sådan plats så vi slipper kvala in nästa år igen. Det är inte klass att behöva kvala in.

Jo, en sak tycker jag är tråkig. Och det var Carolas kristusmonogram på armen (som gick att torka bort). Är det inte meningen att Melodifestivalen vara religiöst obunden? Fast festivalen kanske tar avstånd i frågan och låter varje artist får svara för sig själv. Vad vet jag.

Schlageryra.

Vi tar en flaska rött. Eller kanske en tetra. Eller kanske en bag-in-box!?
JA!

Min övertalningsförmåga är tydligen inte den sämsta. Två sekunder senare övertalade jag Anna att vi behövde vin till efterrätten också. Så nu har vi nästan fyra liter vin till ikväll.

Jag hejar på Björn Kjellman.


För
Älskar du livet, så lev det med mig!
Vi fångar vår dag som den är.
Ingenting ska få hindra oss, min vän.
Ja låt oss få leva
och rumla en stund
på jorden den som är vår.
För älskar du livet först lev det nu med mig!



Mysigare låt får man leta efter! Och mysigare artist...!
=)



GO BJÖRN KJELLMAN!!!


Kanske de här skulle passa?

Försäljarknep funkar nog ibland. Jag gick in i en butik (jag tänker inte säga vilken, för inte sjutton får jag något cred för det) och ögnade lite lätt på skoavledningen. Direkt kom en expedit fram och frågade om jag behövde hjälp, och visst behövde jag det!

Han gav mig en sko och PANG den köpte jag.

Vi säljer väldigt mycket utav den just nu.
Det är faktiskt kampanjpris på den nu.
En väldigt populär sko.
De tillverkar bara skor för kvinnor.

Fast jag är mest nöjd över att skon passade och var bekväm att gå i. Orka prova hundra till när man hittat en till synes prisvärd och skön sko.

De invigdes direkt med lite spinning och vad-nu-maskinen-heter-för-det-glömmer-jag-jämt-men-typ-crosstrainer-eller-nåt-sånt.

Det här med BMI...

Jag har tittat lite på mitt BMI.

Som det ser ut just nu så ligger mitt BMI mellan 22,5 och 23. Det beror lite på vad jag väger (prövade med de tre heltal jag brukar ligga på). Och det är ju ganska normalt och känns bra för mig, så det är inte det detta handlar om.

Om jag skulle gå upp 10kg skulle jag ha ett BMI på 26 (gränsen för övervikt enligt den tabell jag tittar i ligger på 25, sen har vi fetma på 30+ och "svår fetma" på allt över 40). Med 10kg till vore jag alltså lätt överviktig.

Om jag däremot skulle gå ner 10kg är jag fortfarande normalviktig. För att klassas som underviktig får jag tappa 12-14kg.

Jag undrar hur jag skulle se ut +- 10 kg. Det finns människor som tappar/"hittar" 10kg utan att det märks. Men på mig skulle det förmodligen märkas. På gränsen till övervikt eller mot undervikt?

Varför finns det förresten ingenting på BMI-skalan som heter "Svår undervikt" (jmfr "Svår fetma")?

Ny stav.

Japp. Så var det gjort. Bytte stav i måndags. Kändes otroligt ovant att vara utan stav, den korta stund jag var det. Lustigt vad man vänjer sig snabbt. Förbannat skönt att ha en lite mindre stav! Thank you!
Det var TOTALLY värt att vänta på i tre veckor!

Internutbildning

Internutbildning för institutions-, programföreningar-, sektions- och studentföreningsstyrelser that is. Igår alltså.

Dagen började kl 09:30, men som den morgonpigga människa jag (o)lyckligtvis har blivit klev jag upp i god tid (till skillnad från i onsdags då jag skulle vara på biblioteket 07:00 och vaknade 07:05). Dessvärre lider jag förmodligen utav något slags tvångssyndrom, eftersom jag inte kom hemifrån förrän 09:25 och kom till skolan strax EFTER 09:30.

Jag kan inte komma i tid. Jag har glömt bort hur man gör! Åtminstone inte hur man kommer i tid till skolan.

Förmiddagen bestod mestadels utav repetition sedan överlämningshelgen för två veckor sedan. Därefter skulle vi ha lunch, men eftersom den skulle dröja en liten stund gick Anna, Ellen och jag upp till en datasal för att kolla mail och annat halvviktigt. Vi var där i cirkus fem minuter. När vi kommer ned, och maten (sallad) var framme, så tog maten slut. Precis framför oss!

Detta "slut på mat"-fenomenet är mycket märkligt, då det åtminstone från våran styrelse redan fattades tre personer som egentligen skulle ha närvarat.

Vi gick hem och åt.

Eftermiddagen var en smula mer givande, men inte mycket. Tre lekar, en ljudlek, detektiv-mördare-leken och en flytta-dig-när-din-siffra-kommer-på-tärningen-lek. Sedan var vi klara.

Jag hängde med CNaS-styrelsen till Norrgård (i väntan på att vi skulle tillbaks till Gladan) och köpte en korv (a k a Beccys, Miks, Jennys... osv programmärke). Därefter for vi hem.

Plattade håret (jeez vad jag har långt hår nu!). Jaha.

Härefter bespar jag dig detaljerna så du slipper läsa allt om vad som hände, för det orkar jag ändå inte redogöra för. I korta drag: sittning, mellanfest på Gladan (jag var tråkig och kollade på film med Jeppe och Martin), kåren, puben, kåren, Gladan, ovanför Maxims, Gladan. Det var min kväll det.

Ett jäkla flängande.

Tack Gud för vänliga schemaläggare!

Är det verkligen sant?

Vecka 12 är sista veckan i denna period (en period ska motsvara 10 veckor, och alltså en halv termin). Denna måndag vecka 12 skall jag infinna mig i tentasal och räkna utav bara den! Resten utav veckan är jag ledig.

Vecka 13 börjar alltså ny period, med två helt nya kurser; Ekologi och miljöeffekter 5p samt en CAD-kurs på 5p.
V13
08-12
Ti 10-12
On 10-16 (med en timmes lunch vid 12)
To 08-12
Fr Nada

Veckan efter det, v14 ser ungefär likadan ut. Enda skillnaden är placeringen på föreläsningarna, men ungefär samma antal timmar. Alltså: fem föreläsningar måndag till torsdag.

Vecka 15 (this is the good part!) har jag en (läs: 1) föreläsning. EN endaste liten föreläsning! På onsdagen. Samma sak med v16.

Vecka 17 har jag min första fredagsföreläsning på hela terminen hittills (tror jag). Sammanlagt fem föreläsningar onsdag-fredag.

Här efter är jag ledig måndagar och fredagar! Jippi! =)

Vecka 18: fyra stycken föreläsningar tis-tors. Tider? Tis och ons börjar klockan 13 och är två respektive fyra timmar långa. Torsdag mellan åtta och fem.

Okej. Vecka 19 (börjar du tröttna på att läsa om mitt schema än?) ser ut ungefär som 18, bortsett från att torsdagen slutar redan vid tolv.

V20 är en sån där go vecka igen, med en tre-timmarsföreläsning på torsdagen.
V21: En 5-timmars på tisdagen och en 3-timmars på onsdagen.

V22 är den sista veckan.
Dugga (mindre tenta/prov för den som inte vet)
Ti Föreläsningar mellan 9 och 16
On Kort föreläsning 13-14. Förmodligen för frågor.
To Nada
Fr Tenta

Därefter har jag sommarlov!

YAHOO!

Summa summarum:

10 veckor = 50 möjliga skoldagar.
Antal dagar med föreläsningar: 26
Antal lediga möjliga skoldagar: 24
10 veckor = 5 veckor

Genomsnittlig skoldag: 4 timmar
Ungefärlig tid i skolan denna period: 4 timmar * 26 dagar = 104 timmar
104 timmar / 8 timmar (en arbetsdag) = 13 arbetsdagar
10 veckor = 2 veckor

Jag ska alltså ha två veckor föreläsningar på tio veckor.
Det du!


Låt oss istället säga att genomsnittlig skoldag för mig är 6 timmar.
Ungefärlig tid i skolan denna period: 6 timmar * 26 dagar = 156 timmar
156 timmar / 8 timmar (en arbetsdag) = 19,5 arbetsdagar
10 veckor = 3 veckor

Tre veckor föreläsningar på tio veckor... Det är minsann inte fyskam det heller!


- - -

Tillägg:
Jag förmodar att lyckan är kort och att det "ploppar upp" fler föreläsningar allteftersom. Fan.
Låt oss glädjas åt stunden och slå en skål! (fast det tar vi imorgon, för ikväll är ingen partykväll för mig)

Har du bil?

Nej, jag tänkte ta en taxi. Och det gjorde jag. Så nu har jag äntligen fått tillbaks min dator, min beloved Napoleon. FINALLY!!! Inte en dag för sent. Inte en dag för sent.

Så återstår bara att lägga in alla filer jag sparat på åtskilliga backup-skivor samt återigen installera Word, PhotoShop och så vidare. Det tar sin lilla tid, men eftersom min dator fungerar så är jag nöjd. For now.

Hunger

Hunger är ett spännande ord. Just nu skriker min mage efter käk.



Starvin-Marvin.

Plättorgie

Jag hade en plättorgie på 6st plättar. Och jävlar vad mätt jag är. Och så ont i magen jag har!

Förvisso skulle man kunna misstänka att en del utav magontet har med min stress att göra. Fast jag skulle nog snarare kalla det tidsbrist, för jag är nog inte så stressad som jag kanske tror.

Alla dagar (förutom igår (onsdag)) har jag tänkt att; jag ska lämna tillbaka linnet och byta stav i tungan. Och lika många dagar har jag inte gjort detta. Idag är sista dagen för återlämning (eller återskickning som man kanske borde säga) för linnet som jag beställt ifrån H&M Rowells. Och om tio minuter (klockan 1630)ska jag på möte nr1. Klockan 1700 ska jag befinna mig hemma och vara på möte nr2. Möte nr2 kan ta både jättelång och jättekort tid.

Om nu möte nr2 tar kort tid så hinner jag att lämna tillbaka linnet (på Pressbyrån). Men byta stav kommer jag inte att hinna med. Vad jag även skulle ha velat hinna med under dagen är att hämta hem min dator som just nu befinner sig på Pressbyrån. Vad som värre är; linnet ska inte till samma Pressbyrå som jag ska hämta datorn på. Och när stänger egentligen dessa Pressbyråer?

Är det konstigt att jag har ont i magen?