Äkta smålänning

Jag tror jag glömde nämna det, men för en vecka sedan åt jag KROPPKAKOR för första gången i mitt liv. Det var gott!


Med grädde och sylt.

Broken strings

Kom just att tänka på en liten anekdot från min ungdom.

Det var på den tiden jag var ung och rebellisk och hängde på Kulturkammaren med jämna mellanrum. Denna gången var det någon slags konsertkväll med några ungdomsband, varav jag kände någon eller några som skulle spela. Lite halvlullig och glad i hågen hoppade jag upp på scenen (det var alltså ingen spelning just då) och skulle lira lite gura. Antagligen för att impa på mina polare. Jag kände mig dock inte särskilt nöjd med hur gitarren var stämd, så jag började joxa lite - för jag visste ju hur man stämmer en gitarr.

PLIONK!

Strängen gick av. Snabbt som attan gömde jag gitarren bakom en högtalare, hoppade ner från scenen och anslöt åter till folkmassan.

Hahahaha!



Bara därför bjussar jag på Broken strings. Visserligen en cover, men killen är rätt bra.

Hemma bäst?

Jag kan inte släppa att jag hade fått tag på värsta bra lägenheten, och att jag sedan blev tvungen att tacka nej. Hit med ett nytt hem!

Jag kräver inte mycket. Bara skälig hyra, under rätt antal månader, på lagom (litet) avstånd till skolan.

Att inte spendera

På jobbet tittade jag runt på lägenheter på Hemnet. Det är det värsta jag vet, för det slutar bara i att jag vill spontanköpa alla. Åtminstone många av dem. Oftast också inklusive möblemang. Problemet är ju att jag inte kommer att bo i mitt nästa hem i mer än 3-4 månader, så det är nog en smula onödigt.
Det är svårt att hålla sig i skinnet, men så hindrar ju även den ekonomiska faktorn mig från att skaffa en bostadsrätt. Men om någon vill ge mig ett par miljoner, lite vid sidan av, så jag kan köpa en lägenhet så är det helt okej. Kontanter, check, guld, diamanter, eller annat värdefullt går bra. Jag tar även emot euro.

Efter frieriet

För ett tag sedan postade jag ett youtube-klipp från ett frieri.
Här är ett annat sätt att gå fram till altaret. Lite långt förvisso, och inte på långa vägar samma klass som frieriet, men ändå utöver det vanliga.

(Inbäddning var inte tillåtet, så du måste använda länken för att se)

Ännu en naken filmskådis i raden

Icke nämnd person bad mig leta rätt på Colin Farrels snopp. Så jag gjorde det. Till skillnad från Jude Law's paket har jag denna gång ingen lust att lägga in bilden på bloggen, utan låter er istället titta här. För att bekräfta att det verkligen var Colin Farrel googlade jag även fram en bild på honom där man ser hans tatueringar. Och ja, det måste vara samme person. Om de nu inte har retuscherat dit snoppen.




(För att se snoppen ska du alltså gå in på länken längst upp, om du vågar...)

Att starta eget

Jag skulle vilja starta eget. Tjäna kosing. Göra vad jag vill.
Lägga ner all min tid på ett projekt. Aldrig vara ledig. Jobba jämt.


Nja. Kanske inte alls ska starta eget. Det är ganska skönt att knappt ha något ansvar och vara lätt uttråkad på jobbet.

Var blev timmarna av?

Jag har verkligen (inte) varit produktiv idag.
Nu tänkte jag ta tag i att packa. Men vad ska jag ha med mig? Har ju inte alls (som jag hade tänkt) tvättat, så jag är ganska begränsad i mina val. Tur för mig (?) att lönen kommer imorgon, så att jag kan shoppa shoppa shoppa om jag skulle behöva.

Hopplöst

Så hopplöst livet känns ibland.
Naglarna skivar sig och jag har ingenstans att bo i höst.

Det kommer att lösa sig ekar i huvudet. Och det vet jag att det kommer att göra. Men det är svårt att få tag på boende.

Det ska bli härligt att besöka Lund i helgen. Efter min vistelse där kommer jag förhoppningsvis känna mig mer hemma än någonsin i staden och önska att det blir höst på en gång. I annat fall (hur nu det ska hända, med tanke på mitt eminenta sällskap) får jag hålla tummarna för Uppsala. Jag tror inte det vore så dåligt det heller.

Men det är klart: framtiden känns närapå hopplös.
Därför ska jag ta min trogne springare (bil) till Maxi och se ifall jag kan unna mig något fint att trösta mig lite med. Det känns som en sådan dag idag.

Lite sorgsen

Jag känner mig lite ledsen och nedstämd. Det beror på mina naglar. De förbannade naglarna (både på fingrar och tår) skivar sig i all evighet! Jag äter bra, jag stärker dem (inte för mycket) med nagelförstärkare, jag smörjer in mina händer, jag är försiktig med vatten... Jag vårdar dem ömt! Men ändå hjälper det inte.

Så nu måste jag kapa av naglarna till "hudgränsen" igen, i hopp om att det ska hjälpa (vilket det knappt gjort de senaste gångerna).

Det är hemskt att ha skivade naglar. Händerna är det första man bekantar sig med när man träffar nya människor.
Skitnaglar.

Här är din nota

Ikväll vände alla sitt norra öra åt vårt håll. Det kändes. Bordsgrannar till höger och vänster lyssnade på vårt skvaller, och jag kände mig nästan som i Sex and the City (eller annan valfri serie om härliga kvinnor som sitter ute och skvallrar över ett glas vin/lunch/middag). Så nu vet Kalmar allt om vad vi gjorde i helgen, vad vi ska göra i framtiden och det senaste av det sena som hänt i vår umgängeskrets.

Tyvärr satt vi på förmodligen stans sämsta uteställe. Vet inte hur många gånger jag tänkt att jag aldrig mer ska sätta min fot där. Förmodligen ungefär lika många gånger som jag varit där. Anledningen till att vi då varit där är att det inte har varit något annat öppet eller att (som nu) det inte funnits plats på någon av de andra uteserveringarna på Larmtorget.

Fast förutom täääsky service hade vi trevligt.

Finns det inga tupéer i naturmaterial?



Detta ägnade vi arbetsdagen åt idag - Fråga Bertil.

Kort på kort

Beställde precis kort på kort. Jag är äckeltrött på att mitt bankkort inte fungerar när jag handlar (urusel magnetremsa) och bestämde mig precis för vilken bild jag ville ha. Kanske lite desperatryck, men det blir nog ganska bra. En säkert 13 år gammal bild. Sweet!

Du borde jobba för...

På vägen hem från jobbet stannade en kvinna mig. Trots att jag var närmare hemma än på jobbet frågade hon var arbetsförmedlingen låg (en fråga som inte är helt ovanlig då folk ofta går fel). Jag förklarade vägen för henne på ett ytterst professionellt sätt. Så proffsigt att jag, när jag vände mig om och åter började traska hemåt, blev stannad av ytterligare en tjej. Denna frågade om direktionerna till Packhuset. Och tänka sig - jag visste var det låg också! Hujedamig. Jag är en kalmarit på riktigt nu!

Hur som, så blev den sista så imponerad av geografiska kunskaper och guidingproffs att hon utbrast:

- Åh, du borde jobba för... KOMMUNEN!


Och vilken kväll!

Igår var KANON!

Kom hem sent sent sent, och är så utmattad i kroppen att tröttheten inte riktigt hunnit infinna sig ännu. Det börjar så smått krypa fram känner jag. Måndagsklubben lär inte bli så lång, jag längtar till min säng för lite sömn. Öppnar dessutom (på jobbet) imorgon.

Att bero på jobb så börjar jag bli lite rastlös. Nättidningarna skriver nästan inget nytt, och det mesta är totalt ointressant (doouuuh!). Det är inte mycket roligt på tv dagtid (de dagar jag stänger kan jag åtminstone se ett avsnitt av The Simpsons). Korsorden som är kvar är tråkiga (kanske dags att köpa en ny tidning?). Det händer liksom inte så mycket.

...och det får jag betalt för!

Sunday, lovely sunday

Nå, dagens väder kanske inte är det ultimata, men ikväll är det fest! För man kan faktiskt ha kul även om det regnar!

Packlista:
Sköna skor för hemfärd
Paraply
Jacka

Med tanke på vädret kanske vi inte stressar dit, men om tre-fyra timmar drar vi. Hello Öland!

W to the T to the F to the !?

Mina barn ska aldrig få spela varesig data- eller tvspel. No way! Måste ändå säga att det var strongt av morsan att stänga av ungen. Men är detta äkta eller ej?

Kolla särskilt på fjärrkontrollen.
Är ungen verkligen på riktigt?!

(Lyckades inte pilla in videon, så du får helt enkelt lita på mig att länken inte går till något syndens näste...)

Solstingaliing


Denna dagen, den sorgen

Tre koppar kaffe om dagen sätter sina spår. Idag var jag fruktansvärt trött, och jag kunde inte förstå varför. Till jag insåg att jag inte druckit kaffe. Jisses. Har blivit så bortskämd med att ha kaffet endast ett KNAPPTRYCK bort att jag är obehagligt ovan vid att brygga det själv, något som plötsligt känns fruktansvärt tidskrävande.

Nu har jag bälgat i mig en stor kopp och känner mig lika pigg å go som brukligt vid den här tiden på dagen. Ganska hyffsat helt enkelt. Bortsett från det faktum att jag numer behöver kaffe för att fungera normalt. Åh neeeej!

Lyckligtvis blev testresultatet endast 54% beroende. PHEW!

I am 54% Addicted to Coffee

Den stora svalen

Titta, jag hittade en festival jag kanske skulle tycka om (nu när jag -återigen- tjatar om chill out musik).

Big Chill är en festival i Herefordshire (mellan Birmingham och Cardiff & Bristol - om det säger dig något), England. Den går av stapeln 6-9 augusti (i år) och kostar så mycket som 1 700 SEK (räknat med dagens valutakurs).

De artister jag kände igen vid snabbtitten var bara Amadou & Mariam och Emiliana Torrini. Jag vet inte om det beror på att resten är små okända saker, eller om jag helt enkelt hittills gått miste om sjukt mycket bra (?) musik.

Nåväl. Spana gärna in festivalen
här. Själv ska jag fundera på om det kanske vore något för nästa sommar. Att åka över till England är ju faktiskt inte såååå dyrt.


Återupptäcker för fullt

Jag återupptäcker chill out/lounge music. Blev förälskad i genren när jag var i Lissabon, och nu när jag går i resetankar kan jag inte låtabli att lyssna, lyssna, lyssna.

Chill-out musik lämpar sig bäst i hängmattan, en varm sommardag med ett rejält glas iskallt iste.

Lyssna till exempel på (Spotifylänkar):
Massive attack
Groove Armada
Portishead

Bjuder på en Groove Armada-video för den som inte orkar joxa med Spotify.


Vem är först att apa efter?

Ber om ursäkt för dålig ordvits. Men hur i hela världen lär man apor tricks som dessa?!
Jag kan ju knappt stå på ett par skriller.


Tredj... FJÄRDE gången gilt!

Vaknade onödigt tidigt imorse (till skillnad från igår då jag fösov mig), hade god tid på mig och gick ut för att slänga upp mig på cykeln. Tji fick jag. PUNKTERING!!!
4e gången sedan jag köpte cykeln. För ett år sedan. 3e gången i vår.

Vad faaaaaaaan!!!!!



You or me for breakfast?

Eller varför inte en bit av en bebis, grannen eller en intet ont anande man på gatan?


Stiligt, Hitchcock!

Åh, så stiliga de var 1945. Titta bara på Peck och Bergman!


Så skuttade han in med lökarna i högsta hugg

Orup hoppade just fram i rutan med svetten i cirkulära former under armhålan på den grå skjortan.
Det är underhållning!

Grattis på födelsedagen

Sitter och väntar på att Hitchcocks film ska börja. Då får man nöja sig med vad som bjuds - Viktoriadagen, Måns Z, Malena E, Mark L, Jill J, med flera. Det är så fint att man blir rörd. Daniel sitter bredvid Vickan och har puttat Calle-Phille åt sidan. Jag tycker Daniel gör ett bra jobb, han ler nästan lika fint som kronprinsessan själv.

Kvällens film är alltså Trollbunden.
Skönt att slippa vara i Stockholm och titta på Brittan. Särskilt nu när det är så fin underhållning på tv, som sagt!

Bättre och bättre dag för dag

Jag har nästan inte pratat om hösten alls idag, och det har kännts hur gött som helst att slippa tänka på det.
Velar fortfarande fram och tillbaka. Men jag tror jag börjar bestämma mig.

Skickade precis iväg ett mail till berörd person. Hoppas denne inte får ilningar längs med ryggraden av min text och bestämmer åt mig (åt ena eller andra hållet). Behöver skjuta på min snabbvisit i Götet.

Rent allmänt känns dock framtiden lika usel som vanligt. Diskuterade jobb med några kompisar idag. Känns hopplöst.

Will you..?

Lättar upp stämningen lite. Vem skulle inte vilja hamna mitt i en musikal?


Det enda som är sant...

Lyssnar lite på en av mina sorgsna favoritsånger. Blev något mer sorgsen när jag såg att min favoritskiva av densamme inte fanns på Spotify. Sedan insåg jag att jag faktiskt äger den i min skivsamling. Då menar jag äger på riktigt - inget nedladdad och utbränt här inte!

Jag har nu ägnat hela helgen åt att grubbla över mina framtidsbekymmer. Det enda som är sant, är det värsta utav allt. Och det värsta utav allt är att jag måste välja själv. Oavsett vad jag väljer kommer det att bli bra, det är jag övertygad om (förutom att vara arbetslös, det låter inte så kul). Det enda alternativ jag inte kan råda över, är det som innebär att jag inte kan ta examen i år.

Varför det är så viktigt för mig att ta examen i år är att det är mitt nyårslöfte. Löften är till för att hållas. Kruxet är att jag (enligt min programansvarige) får ta ut examen utan kursen jag dividerar kring. Bara jag klarar tentan i september får jag alltså kalla mig ingenjör. Men vill jag ha ett bra jobb behöver jag denna sista kurs.


Välj åt mig!




Hoppas länkarna fungerar. Samtliga i inlägget går till Spotify.

Identitetskris

Såhär framåt småtimmarna är det lätt att man börjar fundera på saker. Jag har haft något att fundera på ända sedan jag kom hem från jobbet och gick in på studera.se. Det är också det enda jag har tänkt på. (Förutom då jag tog paus för födointag och filmtittande.)

Det som är krisigt är:
  • Var ska jag läsa i höst?
  • Var ska jag bo i höst?
  • Vilken kurs ska jag läsa i höst?
  • När ska jag börja kursen i höst?
  • När kan jag ta examen?
  • När kan jag börja jobba?
  • Vad kommer jag att få för jobb?
  • Vad vill jag jobba med?
  • Var vill jag bo när jag är färdigpluggad?
  • Vad vill jag göra?
  • Vem är jag?
Ja. Som du ser är mina problem gravt assocsiationsbaserade. Ju mer jag tänker på det, ju värre blir det. Och vad sa jag nyss att jag hade gjort sedan klockan fem? Just det. Men förhoppningsvis kommer jag ändå att kunna sova gott. Jag har nämligen följt samtliga råd som
vårdguiden.se säger att man bör göra då man hamnat i en kris;
  • ta det lugnt (check: har inte gjort ett jota sedan jag kom hem)
  • prata med någon (check: "alla")
  • gå en promenad (check: var på Maxi & handlade)
  • äta & dricka (check: svullade god mat, glass och paj)
  • unna sig något man tycker om (check: köpte lite filmer på Maxi, som jag såg på)
  • skriva dagbok (check: blogg får duga)

Weiji

.

Uppochner, inochut, framochbak...

Ja, allt har sannerligen tagit en skarp u-sväng. Jag som fixat boende och hela köret (ej skrivit kontrakt ännu) är endast antagen som RESERV till den kurs jag vill läsa i Göteborg. I only say: W-T-F!? och snäpper lite coolt med fingrarna.

Nu är jag inte körd, det ska du inte tro. Jag har kommit in i Uppsala, Lund, Umeå och Kristianstad. De två sista är dessutom distanskurser. Men min plan är förstörd. Att jag går från reserv till antagen känns inte särskilt troligt. Därför kommer jag inte att bli ingenjör förrän i januari.

Ett foto för att pigga upp lite, denna sorgsamma dag.

När man är för lat för att laga lunchlåda

Imorgon ska jag äta äppelris till lunch. Kanske skulle ta och steka ett ägg, och ta med några knäckebröd så jag får lite att knapra på också.

Hur som så vet jag en som kommer att skratta åt min lunch. Min kollega är av den typen att frön är för fåglar, och skrattade gott när jag hade fil till lunch tidigare i veckan (orkade inte laga då heller). Vad ska människan då säga när jag kommer med tomtegröt?!




Att förlora motivationen

Jag tror nog att jag håller på att förlora motivationen en smula. Inte så att jag bävar inför träningspass, just nu har det nog mer att göra med mina fötter; SKOSKAV! Och framförallt avsaknaden av (det har jag börjat inse nu) bra strumpor att träna i. Jag tror nämligen att mitt skoproblem (problemet ligger inte i själva skon, utan sulan som ligger och gnager på insidan av foten) kan lösas med lämpligare strumpor, för det har jag läst om på marathon.se.

Arrrtikuleeeera

På mitt jobb finns alla möjliga olika människor. Något som jag har uppmärksammat är att när jag talar med vissa av dem talar jag mycket tydligare/högre. Det gäller personer som av olika anledningar talar lite otydligt. Varför gör jag det? Jag förstår ju inte bättre för det.

Det är inte alltid lätt att arbeta med infödingar (läs: breda dialekter).

BESKED ÄR PÅVÄG!

AAAAAAAAAAAAH!
Gick precis in på studera.nu för att se om beskedet har kommit. Hade förvisso inte fått något mail om det, men man vet aldrig. Fann följande meddelande:



Så har det inte stått innan. Kommer det imorgon, måntro?!

En frukt om dagen

Ett äpple om dagen håller doktorn borta. Två-tre frukter om dagen för att få alla vitaminer och mineraler kroppen behöver. Färsk frukt innehåller antioxidanter som är bra för bla bla bla bla.

En löneförmån jag har är att det ibland blir lite frukt kvar emellanåt. I måndags fick jag hem kanske 2-3 kg äpplen. Idag fick jag hem 1 kg äpplen. Det fanns mer, men jag kände inte riktigt att jag behöver ha såååå mycket äpplen hemma. Vad ska jag göra med alla äpplen?

Äppelälskar-jag kan ju inte äta dem råa. Och även om paj är världsgott vore det kul att göra något annat också. Ska väl göra en sats kräm till, köpa hem en risgrynskorv (orkar inte koka) och göra äppelris. Men sen då?




Liten, hårig och söt

Ice Age var kanonkul! Då kan jag bara tänka mig hur mycket bättre den skulle vara på engelska (såg ju den svenska eftersom Kalmar är för snåla/fattiga för att köpa in fler än en version av en film).

Det var till och med en GÖTEBOOOORRRGARE med i spelet!

Se den.





Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs movie trailer
Uploaded by some_trailers. - Check out other Film & TV videos.

It is time to go...

Snart ska jag på bio. Ungefär samtidigt börjar Michael Jacksons begravning/minnesceremoni. Ska se Ice Age 3. På SVENSKA! Jag tycker att filmer skall ses på orginalspråk, men har i mitt stilla sinne accepterat att Kalmar inte vill betala massvis med dyra pengar för att köpa in flera versioner av samma film.

Men först ska jag låta magen inkassera lite glass, både choklad & vanilj - lite som M.J helt enkelt.


En mil är 10 000 meter

Idag har jag låtit skorna kyssa marken. Hela 10 841 gånger för att vara ganska exakt (det hela beror ju på hur bra/dålig min stegräknare är). Enligt räknaren blir det ungefär 9,8 km. Iform.se säger strax över 10 km. Men vad spelar det för roll. Det viktiga är att JAG KLARADE DET! Galant dessutom. Och min andning har blivit bättre/mer effektiv. Gött mos!

Besked, tack?

Jag har inte fått beskedet än. Inte för att jag har hört talas om någon annan som har det, men jag är så otålig!!!

HIT MED BESKED!!!


Kan åtminstone se att jag är behörig till alla kurser jag sökt. (Minus en, men den tänkte jag ändå inte läsa.) Det är ju bra det.

Men tjut då!

Ett inte helt ovanlig ordkombination man kunde höra på den tiden jag spelade kula på skolgården, hoppade kråka, körde rutan, etc.

Idag när jag kom hem från jobbet, kokade jag mitt livs första egna kräm (äppelkräm) och slog på tvn. Döm av min förvåning när jag inser att en av mina favoritfilmer var igång! Särskilt eftersom jag just innan påslagningen gått och nynnat på en av dess sånger (en sång jag förvisso sjunger på ganska ofta). Och vad jag bölade, trots att jag missat merparten av filmen. Den är så sorgsamt fin.

Så som i himmelen.

Att dividera med livets små bekymmer

Små eller stora, bekymmer har jag, det kan vi konstatera. De flesta verkar dock handla om födointag.

  • Bekymmer nr 1:
    Det är märkligt väder ute, varmt & kvavt, vilket får mig att känna mig lite märklig till mods.
  • Bekymmer nr 2:
    Mat? Jag är väldigt sugen på god mat, men har noll ork att laga den. Samtidigt vill jag ju absolut inte köpa färdigrätter (det är mot mina principer). Hämtmat kan jag förstås acceptera, men jag skulle föredra att laga något så jag kan göra matlådor samtidigt. Åter till problemet - orkar inte laga!
  • Bekymmer nr 3:
    Ska jag strunta i mat, och köpa glass istället? Visserligen utesluter inte glassen maten, men äter jag ingen vettig mat måste jag ju leva på något. Det för mig dock åter till problem två, med matlådedelen.
  • Bekymmer nr 4:
    Om jag nu lagar något, VAD ska jag laga?!
  • Bekymmer nr 5:
    Jag har levt på fil denna vecka (avverkat snart 4 liter sedan i måndags - vanligtvis äter jag 1½ per vecka). Och JÄVLAR vad GOTT det är med fil! Men min müsli tar slut så snabbt... 
För att motivera mig, tror jag faktiskt att jag dristar mig till att ta bilen till affären. Shame on me!