Kungliga Tekniska Högskolan

Kanske jag skulle läsa internetkuser i sommar igen? Och faktiskt slutföra en? Varför inte? Fick mail om det idag. Försökte mig på internetmatten förra året men blev aldrig klar. Utmana mig själv?

Och fram till förtiotvå.

Har varit med söstra mi i Söderköping (och Svärtinge) på en liten roadtrip. Vi försökte plocka jordgubbar, men det gick inte så bra. Vi hittade nämligen aldrig dit. Nu ska jag lassa i mig fem liter vatten.
Hur ska jag orka jobba imorgon om det blir sådant väder som det är idag?

Back and forth.

Me and you and everyone we know.
En av de skummaste filmer jag sett. Helt sjuk.

Det finns filmer som man måste låta sjunka in för att de ska bli bra - och verkligen suger när man tittar på dom. Skulle ge ett exempel på det nu, men jag kommer inte ihåg vad den film jag tänker på heter eller ens handlar om. Shit happens. Anyway. Me and you and everyone we know måste nog sjunka in ett tag. Borde se den flera gånger för att få grepp om den.

))<>((


Cake decorator

Kanske borde bli konditor? (Var fan kom det ifrån?)

Jag sket i att ringa ringtillverkarna idag. Gör det imorgon. Liksom fixa pass. Och andra viktigheter jag borde ta tag i. Det är mycket roligare att göra annat. Mycket roligare...

Vad ska jag göra nu då?

Helvete vad trött jag är. Helt otroligt. Kom hem efter 08:00 någon gång (who cares?) från min roadtrip och somnade direkt. Vaknade tolv. Och jag vill sova ännu mera.

Sunes jul är så jävla bäst!


Ringde en tjej igår och hade fått fel gravyr på sin examensring. Fan. Mer jobb till mig (jag orkar inte ringa dom!).

Roadtrip

Idag ska jag iväg på roadtrip.
Och på fredag har jag sagt att jag kan jobba. Varför gjorde jag det?

Jobbschema för den intresserade:
Fredag (om ingen annan hann före dvs)
Lördag
Söndag
Måndag
Tisdag
(Ledig onsdag)
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag

Om den rätta filen

Det har jag tänkt på, nu när jag har haft farfars bil ett tag. Är det en sjukdom? Ja, att folk gärna kör på fel fil.

Jag har haft körkort i snart 2 år, och har därigenom reglerna relativt färska (eller föråldrade?) i huvudet. När man kör i rondell bör man för tydlighetens skull ligga i rätt fil. Och signalera med blinkers. För när jag ser en bil på inre körbanan komma i antågande, utan att blinka åt mitt håll tänker jag att: ja, men nu kan man försöka köra ut lite lätt. Slinker därefter ut strax framför detta fordon, när jag plötsligt får samma bil framför min. Föraren insåg tydligen att han/hon visst skulle svänga höger just där. Yikes!

Ungefär samma scenario inträffade mer än en gång. Kanske bör påpeka än en gång - jag körde in i rondellen strax innan bilarna som ville svänga av (och då körde om mig), så ni inte tror jag är helt knasig som kör lite hur som helst.

Och när det gäller filbyte (fildelning?) blir jag lika skraj varje gång fordon i samma riktning som jag kör om, utan att blinka vare sig ut eller in. Vet hut, bilförare!

Road rage?

Även denna midsommar fungerade fint

Okej, fråga mig inte om rubriken. Den byggdes fram ur min hjärna (och ni vet väl hur den fungerar?).

Vi bodde på Gröndals camping i år (Grönhag förra året... usch). Jag och Ellen placerade oss först en bit utanför Köpingsvik, men det kom en gnällig gubbe och sa att han skulle bussa polisen på oss. Kanske inte ordagrannt just de orden, men i princip. Så vi la till oss på The Gladan-peeps tält. Med andra ord: Jag och Ellen sov i förtältet.

Röjde som ett as på torsdagen. Vi sprang omkring på alla campingar som fanns och konstaterade att vi tillhörde de äldre på området. Majoriteten av alla i Köpingsvik gick i gymnasiet. Det var ju trevligt. Eller?

Fredag var halvkylig när solen gick i moln. Det blåste ganska kallt. Annars en jättefin dag utan regn (IN YOUR FACE till alla nördar som fegade ur för att de trodde att det skulle bli regn!). Jag och Ellen blev lite uttråkade (hur kul är det att ligga och sola från klockan åtta på morgonen och resten av dagen?) så vi drog in till centrum (a k a gatan där de få saker som finns vid campingarna ligger). Hängde på Bomans i 30-40 minuter. Vi köpte inget. Kan numera den affären utan och innan. Efter det gick vi till konditorit bredvid och tog varsin muffins. Yum!

Sedan blev det kvällning, ännu en gång. Ellen och jag, som inte var lika förberedda med maten som alla de andra, gick återigen till Bomans för att shoppa något smaskigt. Jag kände för grillat, så det blev ett paket korv. Till efterrätt köpte jag en burk barnmat. Ellen lyxade till det riktigt ordentligt. Hon köpte barnmat till huvudrätt. Och så tog vi en varsin chipspåse.

Min efterrätt var inte så god som vi hade hoppats på. Därför slet vi bort etiketten och gick runt och bjöd alla som ville smaka. Jävla dumhuvuden det finns alltså! De flesta var misstänksamma och vägrade smaka, men det var några (dumhuvudena) som glatt svarade ja och svepte halva burken. Och spottade ut det igen. I en härlig mix med lite svordomar.  Ellen och jag skrattade!

Eftersom det hade varit en lång dag, beslöt vi (Ellen och jag) oss för att sova tidigt. Närmare bestämt innan kl 23.

Lördag - SOMMAR! For hem efter ett kort stopp (knappt ens det)  i Borgholm och sedan en stund i Kalmar. Slapp blåstest. Fram till Norrköping. Men eftersom det gått mer än 24 timmar sedan min sista klunk alkohol kände jag mig ganska säker på att det inte skulle visa något/tillräckligt lite. Jag blev godkänd. I år igen.

En *** 400 milligram hjälper?

Jag har en sån förbannad ryggvärk! Aj! Känns inte roligt någonstans eftersom jag ska åka ner till Kalmar och Öland imorgon för att fira midsommar. Håller det i sig vete fan om jag har lust att åka dit. Och det är inte alls kul, eftersom jag sett fram ett midsommar på Öland ända sedan förra årets.

Kära gud, vilken som helst det kvittar, cure me!

Tala till mig...

Lyssnar på en av mina favoritlåtar. Gissa vilken. Kanske lite svårt, med tanke på hur ombytlig jag kan vara ibland. Anyway. Ledtråd: Nationellt känt band gör cover på en av nationellt relativt okänt bands bra låtar. Synd att jag inte fick höra den på Hultsfred...

Och så går playlisten vidare. Det här är en bra sommar.

Sommarblogg

Som hittills märkt har jag inte vart ultraaktiv på min blogg. Det beror på att det är sommar, och jag har tusen andra saker för mig. Men, mina älskade bloggreaders, jag gör så gott jag kan för att stilla er längtan efter mer att läsa!




Blev utbildad till fullärd kameraförsäljare igår. Fullärd i den mening att jag har sett de produkter vi ska sälja och vet hur man använder dem inom 10 minuter efter inköp. Det ska bli spännande att se hur många digitalkameror vi lyckas sälja. Vem köper en digitalkamera i en djurpark?

Hultsfredsfestivalen

Bäst hitills! Det var länge sedan jag hade så kul! Wanna go back!!!

Bästa konsert: Gogol Bordello
Bästa band: Hmm...
Bästa camp: Bordellen Ertenellen
Bästa tatuering: Sebastiania (okej, jag kan tänka mig Ertenellen och Czhesch)
Bästa frisyr: Min var rätt bra, men Jennys var klockren (som jag gjorde)

Värsta konsert: Alla vi inte fick plats på, utan tvingades stå utanför. Kaizers Orchestra var inte heller så kul (hade inte hört dem innan och öppninglåten var lite småtrist) Fast det ska påpekas att jag gillade deras musik! Lou Reed var inte så jäkla het han heller.
Värsta band: Ha! De såg jag inte ens. Jag lyssnar bara på bra musik!
Värsta camp: Den på fältet. Eller på vägen till festivalområdet. Att folk orkar bo bredvid kisslukten.
Värsta tatuering: Skulle nog vilja säga fötterna, även om de var snygga. Gick ju bort efter tre sekunder.
Värsta frisyr: Min, på söndagen. Fy fan.

Imorgon åker vi!

Jag, Tobbe (Mik's X) och hans kompisar åker till Hultsfredsfestivalen imorgon! (Fast egentligen åker jag med Jenny och Sara, men ändååå.) Det ska bli SÅÅ kul!

Allt jag inte har.

Det är så mycket som jag inte har som jag behöver. Lots and lots...

Magväska.
Stol.
Engångskameror.
A.s.o.

Och ingen tid att införskaffa skiten heller.

Jag kan fixa.

Här ska det planneras och ordnas med. Ringar, festival... Och så vidare. Kommer inte hinna med mycket alls. Det blir så när man jobbar. Usch. Går upp runt klockan sju nu för tiden. Så tidigt går jag aldrig upp när jag är i skolan ens. Nåja. Jag tjänar åtminstone ärliga pengar på att jobba.

Att gå in i väggen

Att gå in i väggen måste vara väldigt jobbigt. Jag har tur som inte har gjort det.

Försov mig imorse, och det var ganska pinsamt eftersom det bara var min andra dag. De trodde säkert att jag hade varit ute och festat och inte orkade gå upp. Fast det hade jag förståss inte. Var otroligt trött efter jobbet igår. La mig och sov en timme, tills det att Josefin kom och väckte mig och ville att jag skulle äta upp halva hennes pastalåda. Så det gjorde jag. Eller litegrann i alla fall.

Och bara därför så var det svårt att somna. Att jag sov innan det vill säga. Kanske blev jag pigg av Jos och min promenad också. Sedan trodde jag att hon spelade hög musik (när jag skulle sova). Men efter vad som kändes som MINST en timme så insåg jag att det var mammas mp3 som jag visst råkat trycka på. Ops.

På morgonen ringde inte mammas väckarklocka (totalt jävla värdelös, I tell ya'). Reagerade på att det var något som lät (min mobil) och insåg att: Shit! Vad fan är klockan egentligen?!

Nåja. Nu var det inte hela världen uppochner. Tursamt nog skulle jag sälja skrindor på morgonen och inte duka fram hela Kamelboden (det tar sin lilla tid). Kom in med bussen runt tio (började egentligen 0930) och sålde på som bara den! 56st.

Resten av dagen rullade på som smort.


Skulle vilja påpeka: När jag jobbar - pratar jag nästan bara om det, ok? Stå ut! Det kommer säkert mer intressant läsning snart.

Äntligen hemma!

Hemkommen ifrån första dagen på jobbet. Och vad jag har jobbat!

Klev upp stax efter sju. Duschade, åt och gick till bussen. Vänta i 45 min på att börja (segt som sjutton!). Öppna, ta ut alla saker. Jobb. Jobb. Jobb. Stänga, ta in alla saker. Vänta på bussen i 20 min. Gå hem. Hemma.

Ååh! Vad det ska bli skönt att sova! Fast även om det är jobbigt att jobba (ha ha...) så är det ändå ganska trevligt. I alla fall när det är fint väder, som idag.

Perhaps...

Idag var kanske den tråkigaste dagen någonsin. Har i alla fall fått lite gjort, vilket är positivt. Imorgon börjar jag jobba. Vad tycker vi om det?

Så var det inga studenter kvar...

Min lilla lillasyster sprang ut igår. Helt tokigt vad gamla alla börjar bli. Det är lite jobbigt. Vi ska ju vara små och leka hela dagarna och inte ha koll på någonting allvarligt alls.

Baksmällan kom i form av mängder med disk som tydligen jag måste ta hand om. Segt som sjutton! Annars mår jag som vanligt bra. Det är en gudagåva, som sagt.

Betalade 200kr för att få vara inne på Palace en stund och sen gå in på Otten för att ha lite halvkul. Okej, nu låter jag nog lite överdrivet negativ. Jag hade trevligt! Träffade några gamla klasskompisar jag inte sett på väldigt länge. Annars kände jag inte igen en kotte. Men så är det väl när man flyttat till annan stad.




Svar på en kommentar ang Svärtinge och Krokek: Skog som skog.

Ett problem löst

Ett problem löst. Har vandrat runt i Norrköpingsstad och funnit en alldeles extraordinär present till söstra mi. Tack och lov. Glömde tyvärr köpa flipflops till mig själv när jag var inne på H&M. Kanske jag klarar mig utan nya sådana i sommar? Nä.

Har fått ihop en gedigen (ny) sommarskosamling nu:
Draven-slipins
Tofflor i siden
Vita klackar (jag älskar dom!)

Okej, den var nog inte så gedigen som jag först fick för mig. Men i jämförelse med hur många nya skor jag brukar skaffa till varje säsong så är den nästintill enorm! Måste köpa ett par sköna sneakers att jobba i. Det var ett helvete förra året. Feet do remember.

Gaaaasa!

Heja mig! Jag hade sönder pappas gräsklippartraktor säkert flera gånger. Men, HEJA MIG! jag lagade den ju. Börnade på som sjutton på farfars gräsmatta, men han ändå inte klart. Hoppas att han blev glad.

Lämnade innan dess Josefin och hennes vänner någonstans mitt in the middle of nowhere långt bort åt helvete utanför Svärtinge. På hemvägen handlade jag åt pappa och tankade. För MINA pengar. Han har inte satt in några cash på sitt tank-kort. Första gången jag tankade för mina egna pengar. Wierd.

Har köpt en studentsak till min syster idag. Vet inte riktigt vad jag ska ge henne. Vet ju inte vad det är hon har.

Jo, mamma...

GI my ass! Här svullas det chips för glatta livet.

Allt går åt pipsvängen. Vilket är synd, eftersom det här ska föreställa den bästa sommaren någonsin (säg någon sommar som inte är lite bättre än den förra).

Kom just på att jag ska leva på en jävla bäddsoffa i två månader. Skit också.

Det är otacksamt...

Ibland känns det bara så fruktansvärt otacksamt att engagera sig. Det spelar ingen roll vad folk säger. Jag är firmatecknare, och även om Patricia har klubban så känns det ibland som att jag har det största ansvaret i styrelsen. Tack och lov att jag slipper vara föreningens ansikte utåt.

Varför har ingen sagt till mig att det är jobbigt att vara kassör? De bara tjatade om att det skulle ta tid. Jag har tid. Det är ingen fel på min tid.

Vill kasta alla fakturor och ingenjörsringar i havet och gömma mig.

Nä, det är inget fel på att vara kassör. Det känns bara väldigt jobbigt just nu. Det är inte så lätt att veta hur man ska göra alla gånger. (Får jag säga upp mig?)

Jävla Östergötland...

Är hos mamma nu.

This is the last time

Spenderar min sista tid i Kalmar (för denna gång) med att packa och städa lite. Väntar på att mamma ska komma och hämta mig. Hem och fira söstra mi.

Bartömning

Det var nog inte så kul egentligen. Nä. Inte egentligen. Kanske lite synd när jag tänker efter.

Fick hur som helst reda på att Miks X ska till Hultsfredsfestivalen, och eftersom vi härstammar ifrån samma stad finns det en liten möjlighet att åka snålskjuts. Istället för att åka buss alldeles ensam utan en kotte jag känner. Kunde vara trevligt att slippa busslukt kanske. Den som lever får se.

Nu ska jag sova. Godnatt!

Sista tentan och avslutningen

Hade sista tentan för terminen igår. Jag hade förmodligen klarat den om jag brytt mig, men eftersom jag inte orkade sitta där i 5 timmar och kämpa ihop rätt svar när jag på omtentan kan göra mycket bättre ifrån mig (och få högre betyg?) så sket jag i det. Fick nog några småpoäng i alla fall. Så helt "nollad" är man ju inte.

Efteråt gick jag på stan med Ellen. Anna och Anna var också med en stund, men de ville käka hemma istället. Ellen och jag tog vår sushi-oskuld. Ganska gott. Frågan är bara hur man kan bli mätt på så lite mat.

Några timmar senare (gissa vad den här kvällen gick ut på?!) skulle vi äta med klassen på puben. Jag kände för vegitariskt, då jag just läst en hel del om hur stor energimängd (spannmål) som går åt att föda upp en ko jämfört med om vi skulle ha käkat spannmålet själva. Okej, jag vill inte käka spannmål - men vegetariskt.

När vi käkat upp gick majoriteten av klassen (Charlotta och Haris åkte lite tidigare) bort mot Rostadsparken där det tidigare hade varit SPIIK-grillning (vilket innebär att alla från alla institutioner är välkomna att komma och grilla på SPIIKs eminenta grill). Där befann sig även mina neighbörs. Vi drog hem för att vi skulle hämta mer att dricka, men råkade stanna på Gladan. För där var det fest!

Jenny blev fullast.

Skulle ha gått till Vallen, men orka stå i kö. Vi gick till KM istället. Tog en cider och pratade med bartendern. Han var trevlig. Tänkte att det kan ju vara till fördel om man lära känna personalen på alla olika ställen. Vi skojade med vakten i dörren också. Han var med trevlig. Så vi kan dra slutsatsen att på KM är de trevliga.

110 sidor. 70 to go.

Hey ho! Jag sa jag skulle läsa 50-75 sidor. Jag läste 110! Eller okej, jag läste ungefär 90, men jag är på s 110 i boken nu i alal fall. Hade läst lite innan. Känns bättre nu! Puh!

Godnatt!