2½ timme

Började 17:30 med ett nittiominuterspass. Skivstång; mest styrka med skivstänger och lösa vikter. Därefter step. Till 20:15. Jajjemän. Det ni! Känn er onyttiga!

Hemma...

Home sweet home...


..om det nu är sweet att vara hemma när man bott på lyxhotell, käkat toppengod mat och fått service dygnet runt en hel helg.

Det var det.

Skickade iväg svar på några labfrågor (ska labba imorgon... igen) för en stund sedan. Måste börja med labbrapporten nu. På förra veckans labb. När den är klar ska gårdagens labb fixas.

Trots det känns det inte allt för betungande ännu. Och det är tur. Jag har till och med lyckats slita mig ifrån O.C. Att jag kunde välja skriva klart några frågor framför se på O.C. är jag mäkta stolt över faktiskt. Är alldeles för kär i den serien nu. Det är illa.

I'm so sorry...!

Sorry you guys. (Why am I writing in english?) Haven't been the best blogger lately. Know you're probably a bit disappointed in me at the moment.

Okej. Här är allt som jag missat:

* Ytterligare samtal med företaget.
* Känsla av att det bästa vore att säga upp sig från Sif.
* Känsla av (halv)garanti på sommarjobb i Kollemålle.
* Chans att jobba i Km under sportlov, men anmälde mig tydligen för sent.
* Träning. Träning. Träning.
* Vinst! (Heja mig!)

Det var visst väldigt mycket jobb. Skolan går faktiskt bra den också. Regelbundna tider och ett helt "nytt" ämne är nog bra för mig. Likaså miljöombyte. (Haha "miljö"-ombyte. Det är lugnt. Typ ingen som fattar ändå.)

Lime...

Jag har börjat gilla lime. Väldigt mycket. Sitter och sniffar lime just nu faktiskt. Blev lite kvar sedan igår. Luktar så fruktansvärt gott!!!

Kryptiskt

Igår hade vi drinkfest. Och jag kan inte komma på vad jag betalade med. För jag tyckte jag hade kvar alla pengar... Och jag kan inte komma ihåg att jag tog emot någon växel.

Det som är bra är att jag drack inte sååå mycket igår. Förutom dom elva drinkarna. Och en halv Lambrusco. Den sista var otroligt onödig. Den står öppen på mitt hallgolv. Varför öppnade jag den, liksom?

Toppen!

Brödet blev skitbra!!! Verkligen saftigt och mört. Om man kan säga så om bröd. Åt alldeles för många skivor igårkväll. Men det var det värt!

This is me, baking some bread.

Schyssta brön!
Eller jag hopps att dom blir det i alla fall. Knådade ner spenat och allt möjligt i torrvaruväg jag hittade i mitt skafferi. Upptäckte efteråt att jästen gick ut i december, men det var ju inte allt för länge sedan så jag hoppas att det inte gör något.

Du kanske läste löpsedeln?

På löpsedeln igår (Aftonbladet eller Expressen) stod att Prins Carl Philip satt hos polisen i USA. På en flygplats. Något sådant. I alla fall. Here goes:

- Jo, har du kanske läste löpsedeln? Prins Carl-Philip åkte fast i tullen i USA.
- Jaså?
- Ja. Duvet man får ju inte föra in livsmedel i landet. De muddrade honom och hittade prinskorven.

Tack tack! Detta är min första egenhändigt komponerade roliga histora. Bana väg nu allesamman, här ska röjas undan för min nya karriär - stand up comedy!

Jag känner mig lurad...

Ska jag betala 40kr/st för de där uppgifterna?
Fan. Jävla kalender.

Vem är jag?

Jag sökte på mitt telefonnummer. Och där står det att jag heter Frida Elin Matilda [Efternamn]. Att jag bor på Vrinnevigatan, i Norrköping. Jag har aldrig bott på Vrinnevigatan. Och jag heter inte Matilda. Men annars stämde det mesta. Fucking scary!

Sökte på mitt personnummer. Korrekta uppgifter. Samtidigt är mitt mobilnummer registrerat på mammas adress (i Norrköping). På samma sida.

Shit. Vem är jag?

(Det enda jag vet, är att jag tydligen kommer få faktura på skiten..?)

Total failure

Okej. Jag ger upp. (Nej, egentligen inte.) Var uppe imorse, för att hämta tentan (skulle inte ha klarat den, så jag tänkte mest gå dit för att spana in den och få ta med den hem) och redo att gå. Det var bara ett problem. Mitt studentkort har villat bort sig i min röra (är i desperat behov av en rejäl städning!). Så tentan fick utebli.

Men kan ni förstå - jag, up and about cirkus kl 07:30. Sådana tider finns inte hos mig. Har inte klivit upp så tidigt på hur länge som helst. Är glad över att jag inte gick och la mig igen. Ska ju försöka ta tillbaks de tre-fyra timmarna jag nu helst sover bort om dagarna, och ersätta dem med vaken kvalitetstid (i föreläsningssalen).

Tro det eller ej, men jag ser fram emot kemin. Det ska bli spännande att för en gångs skull läsa en kurs på helfart. Annars har vi alltid haft två kurser parallellt på halvfart.

Älskade mig!

Jag har blivit kär i mig själv idag!

1: fick snilleblixt och kom på den rätta designen för min vitlökspress (projekt i skolan)
2: viktigt telefonsamtal med speciellt företag resulterade i återupprigning nästa vecka


Höga förhoppningar. Tackochlov att jag köpte den där kalendern. Jag börjar tro på saker och ting!

Return to Fender...

Vad som än sker
Och vad som än händer
Skiter jag i att plugga
Och spelar lite på min Fender


Skrev det nu. Jävla nöjd! Bygger upp förhårdnader på mina fingrar. Låter förbaskat ofräscht... Men ack så nödvändigt. Har smärre finger-smärtor just nu.

Imorgon ska jag till min stora kärlek Clas Ohlsson (den mannen har allt!) och köpa lite färg. Och en pensel.

Jag trodde detta var ett "Plötsligt händer det"-moment

Det var inget "Plötsligt händer det"-moment över huvud taget. Mina två inköpta trisslotter visade sig vara hur dåliga som helst. Skit. Men jag ska inte hänga läpp över det, för någonstans inom mig känner jag att det ligger en storvinst och pyr;

Detta år (2007) ska bli det år då jag vinner, BIG TIME!

Jag vet bara inte riktigt vad, hur, när och var. Det återstår att se.

Plingplonghönsbuljong.

Sådärja. Efter minst 6-7 års längtan har jag äntligen köpt mig en egen gitarr. Och den kostade bara hälften så mycket som jag trodde jag skulle få lägga ut. Jag blev glad!

Fick en gitarrstämmare också. Så nu har jag stämt mors gitarr ordentligt (fasen vad bra jag är, det var bara lite finjusteringar som hade kört upp sig).

Nu har jag bara ett problem. Hur får jag med gitarren till Kalmar?

Vad kostar den?

Jaaaha. Då var det dags att kränga fram lite pröjs för en 6-strängad. Om jag hittar en vettig vill säga.

Med andra ord: Frida ska gå till en musikaffär och se vad en gitarr kostar.

Sistaminutentåget går även hem.

Imorgon åker jag hem till kära Kalmar igen. Som jag längtat!

Ska inleda dagen med att packa färdigt, titta om jag hittar en gitarr (mammas får det bli endast i yttersta nödfall) och sedan kliva på tåget. Väl hemma hoppas jag att jag kommer ihåg att boka tvättid, så tänkte jag handla också. Har ju ingen mat. Eller åtminstone väldigt dåligt av den varan (har nog något ätbart i frysen).

Har några idéer om vad jag ska göra veckan nu innan skolan sätter fart ordentligt. Förutom att bli klar med vitlökspressuppgiften så tänkte jag måla om min bokhylla, köpa skrivbord och städa mitt rum. Toppen toppen! Förändring förnöjer. Och jag är SÅ sugen!

Trettondagsafton forts.

Okej. Jag kollade upp Trettondagsafton på susning.nu.

Trettondagsafton är dagen och kvällen före trettondag jul och inleder trettonhelgen. Den firas till minne av att de tre vise männen uppvaktade jesusbarnet på den tolfte natten efter julnatten, dvs natten före den trettonde dagen eller trettondag jul.

Där står även lite mer om några viktiga årtal:
På 300-talet ändrade man Jesus födelsedag från trettonhelgel till det vi kallar julhelgen. Enligt susning.nu firades julen i tretton dagar fram till 1600-talet. Nu firar vi tydligen ända fram till tjugondagknut (varför?).

Okej. Hängde ni med? 400 och 1700 år gamla antaganden kring en snubbes födsel och händelserna därikring! Herregud. Bryr sig inte folk om vad helgdagar innebär numer? Okej. Fine. Hade jag haft ett jobb och trettondagshelgen infallit på en veckodag hade jag blivit lycklig över att få vara lite ledig. Men egentligen tycker jag man kan ta denna röda dag och lägga på ett vettigare ställe. Känns totalt onödigt att "fira" något som jag antar väldigt få bryr sig om. Låt dagen finnas kvar för de som vill ha den, men det röda kan vi väl spola vid det här laget?



Källor:
http://susning.nu/susning.fcgi?action=browse&id=Trettondag_jul&oldid=Trettonhelgen
http://susning.nu/Trettondagsafton

Trettondagsafton...

Vadå trettondagsafton? Varför existerar trettondagsafton? Tretton dagar sedan det var julafton? Vad är det att fira? Jag är upprörd!

Skulle ner på stan för att gå lite ärenden. Titta på en tröja min storsyster tipsat mig om samt köpa underkläder, en BIB till mamma och lite grejer till dagens bak. Och när jag kommer ner och in i Linden (ett av varuhusen i denna stad) så håller allting på att stänga! Jag fattade ingenting. Tänkte att: nej, det är väl fredag idag, och inte lördag? (Affärerna stänger kl 16 på lördagar & söndagar.) Tittade på en "speciella öppettiderlapp vid en av utgångarna mittemot Systemet. Skulle ju ändå dit, så jag tänkte att nåja, är det stängt så kan jag väl gå på stan imorgon eller någon annan dag (imorgon ska jag till min syster men det tänkte jag ju inte på just då).

Trettondagsafton 5/1: 10-16
Trettondagen 6/1: STÄNGT


Och jag menar bara... Va? Varför har vi en helgdag som heter trettondagsafton? Jag har aldrig firat trettondagsafton? Snälla någon, förklara för mig varför trettondagsafton existerar fortfarande?

Ice ice baby?

Stänge av tvn och tittade istället ut genom balkongdörrfönstret. (Det regnar utomhus.) Regn! Kom att tänka på den så kallade vintern vi har och "klimatkrisen". Det gör mig bara så ledsen. Inte bara på grund av orsakerna till det - särskilt inte eftersom jag är väldigt kluven i frågan (ja, till och med jag som är miljöingenjör kan ha delade åsikter kring klimatförändringar; allt är inte bara svart och vitt) - utan också för att jag tänker på hur det kommer att bli sedan.

När (om) jag får barn, kommer vi inte ha den vinter som vi kallar vinter? Måste jag åka iväg med ungarna för att visa upp för dom att: "det här är snö och sådant lekte vi i när vi var små mellan november och kanske ända fram till mars". Tänk om de tittar på det och svarar: "Hur fan kunde ni leka med det? Det är ju skitkallt! Kan vi inte göra något annat nu?". Inte för att jag har tänkt lära mina barn använda svordomar i sitt vardagliga språk (fast förresten, varför ska man inte göra det?).

Det är väl lite som när min mamma visade en leksak hon haft när hon var liten. Tänk dig Bambi, stela (men rörliga) ben, huvud, döda ögon och obehagligt sträv och hård päls. Mamma var lyrisk. Själv skulle jag aldrig ha velat leka med något sådant. Den sticks ju!

Vive la future! Herregud. Om 40 år är jag en gammal tant, och det enda jag kan göra är att berätta, för lyssnaren, lama historier om hur det hisnade i magen när man satt i pulkan på backens krön och skrek "SE UPP I BACKEN!" för full hals medan kompisarna puttade på baktill. Mina (och dina) barn får väl åka sopsäck på deponihögarna.

Nej. Låt oss hoppas detta bara är en dålig fas i jordelivet. Det får gärna snöa på min födelsedag i år.


BLÄÄÄ!

Jag käkade förut. Och det känns inte alls kul i magen nu (åt för mycket). Okej, det var gott... Men ack så mycket! Och nu ville mamma att vi ska käka pizza sen. Will I ever survive?