Bara för att tala om något annat...

Ellen och jag käkade två och en halv bulle var idag. Satan vad goda de var!


Jag vill ha 20 såna bullar till. Moffa upp. Mmmm...! Bara för att det är synd om mig.

Killing me softly...

Muntlig presentation av bakterie-projekt. Gick bra.

Känner mig extremt kortfattad idag. Det är jag nog också. Har stor lust att stänga in mig på rummet och sova ända till fredag kl 13:00. Vill helt enkelt ligga i ide 1½ dygn ungefär. Inte så mycket begärt. Eller?

Hur motiverad blir man att läsa en bok på 200 sidor när man precis avslutat fyra andra moment? Jag vill inte ha tenta på fredag. Har världens största tentaångest just nu och det är så jobbigt så det är inte sant! Vill så gärna klara tentan, men jag klarar liksom inte riktigt att motivera mig själv till att plugga. Please kill me.


Ventilering?

Jag skulle vilja ventilera mig litet. Men allra helst skulle jag nog vilja ventilera mitt rum och kasta bort allt som finns här. Anledningarna är många, men orden få. Kort och gott: jag har för mycket att göra och tänka på!

Duggan gick bra igår. Idag har jag pysslat med ekologiprojektet hela dagen och ska spendera resten med att läsa i Miljöeffekterboken. Någonstans ska jag pilla in ett samtal med Jenny angående hur vi ska ta oss till Hultsfredsfestivalen (jag har fått ledigt från tisdag - söndag den veckan). Postat vad som känns som fem hundra miljarder brev å SPIIK's (min studentförening) vägnar både igår och idag.

Det värsta är (just nu): jag har inte ätit sedan lunch och maten är inte klar ännu. Suck.

Önsketänkande...

Jag drömde inatt (oh really?) att jag skrev 65 och Ellen 70. Och jag fick varken hennes eller mitt antal att gå ihop. Hur fan kunde det funka?

Svar: Det var ganska så väl tilltaget och orealistiskt. Helt enkelt.

Betalningsinformation

Betalningen är registrerad och pengar har dragits från ditt konto.

Resa 2 bokad och till skillnad från den första alltså betalad. But hey, det blev billigare!

Ska man behöva gå omkring snygg hemma nu också?!

Ska man behöva gå omkring snygg hemma nu också? Förbannade vare Kalmarhem som vill renovera våra kök. Måste de skicka hit så snygga byggare?!


Borde kanske klargöra att det inte är gubbarna jag talar om...

Put your records on

Jag gick ut med 100kr. Jag köpte en cider. Jag gick in på kåren. Jag köpte (delade på) en halv shot. Kom hem. Med 100kr. Hur fungerar det?

Trodde att det var söndag idag. Plötsligt har jag "vunnit" en hel helg!


Corinne Bayley Rae - Put your records on

Mot capsen!

Väntar på att mina grannar ska bli klara så vi kan dra till capsen. Själv är jag nog inte så mycket för capsar. Gillar inte att få min cider (eller annan dryck) förstörd av all jävla öl. Blä!

För den som inte vet:
Caps är en dryckeslek. Man sitter i en ring, alla har ett varsitt glas med dryck i. Dessutom finns ett mittenglas där alla häller en skvätt av sin dryck. Sedan gäller det att pricka motståndarnas glas. Då kan det bli "battle". Den som då förlorar (missar motståndarens glas) måste dricka upp sitt eget glas och fylla på igen. Prickar man mittenglaset måste man dricka upp detta (YUCK!).

Blött. Kladdigt. Äckligt. Men ändå lite småtrevligt.

Inför capsen.

Igår var lite halvcrazy. Jag var crazy! Råkade av okänd anledning komma in på Ernesto vid halv ett utan att betala ett öre. De hade slutat släppa in folk. Utom mig förståss. Jag var ett exeptionellt undantag! Tyvärr var det alldeles för mycket folk för att jag skulle kunna ha riktigt roligt.

Innan dess spelade vi ölspelet på Gladan: jag, Beccy, Anna och Mik. Vet inte vem som vann, men jag utser mig frivilligt till vinnare! (Det är lugnt tjejer, jag tar på mig det ansvaret som det innebär.) Gick strax efter elva, mot Ernesto. Men kön var tok för lång. Orka.

Vi gick till O'learys bredvid. Jag körde ett varv med gocart-race mot Micke. Eftersom han tjyvtränat så hade ju jag ingen chans att vinna. Var ju tvungen att både lära mig manövrera maskinen och sen komma igång och vinna över han, och det blev lite mycket på en gång. Lät han vinna.

Sedan mot KM. Där var också en hel del folk (allmänt mycket folk ute, och Palace var riktigt osmarta och hade INTE öppet!?). Vi satte oss ned, men jag kände att: Nää Mik kan ju inte vara på Ernesto alldeles ensam! Så jag gick dit. Resten har jag redan talat om.

Klev ut från svetten (a k a Ernestos dansgolv) och ut i friska luften. Hämtade min jacka och gick tillbaks till KM. Men det var för sent. De stängde kl 01:00 och jag kom dit 00:56. Anna, Beccy... Med flera... Kom ut och vi gick åter igen till Gladan.

Sydde klart ett märke på overallen (jag är dålig på att efterfesta). De andra spelade Ölspelet och tjatade på att jag skulle vara med, men jag var alldeles för trött för det. Gick in och la mig på rummet och somnade istället. Det var mycket roligare!




Vaknade tidigt idag, långt innan klockan började ringa. Har vart på BoM och sedan spelat in en scen till Nollefilmen. Ska plugga och sy lite på overallen nu inför capsen.

Armen

Armen


Vet du vad en overallsarm säger? Okej.
Tack Mik!


Kom hem. Är så trött...! Somnar. Nu.
Undrar förresten vart Mikaela egentligen tog vägen. Sorry att jag lämnade dig, men ibland får jag negativa vibbar i vissa rum/lokaler och då är det liksom inte kul längre.

Okej, nu låg Sebbe och garvade på mitt golv i 10 min pga min skrivbordsstol. Tur att han hittade ut själv.
Trodde jag... Nu kom alla in och kollade på min stol. Jävla skit.

Puh. Nu gick alla igen. Fan vad joooobbiga folk ska vara på fyllan.

Upp tidigt (halv tio) imorrn.

Nytt jobb

Nog för att det till störst del är fantasi och höga förhoppningar, men visst vore det roligt med ett nytt jobb!

Wanna bet?

Jag slår vad med dig om att du aldrig kommer orka läsa hela inlägget ("Spritresa" skriven den 21:a maj) om min Tysklandresa.

Sammanfattning:
Sova
Äckligt
Jobbigt
Tröttsamt
Helt sjukt
Väldigt kul

En upplevelse helt enkelt

Spritresa

Då var det gjort. Spritresa till Tyskland. Med Blekinges alla medelålders fyllon.

Fredag
Jenny, Lina och jag var ute i Karlskrona. Takida spelade på ett uteställe där. Såg de inte så mycket, men det jag såg var bra! Därefter ramlade vi runt på två andra ställen fram till kl 0200 PRICK då vi började vår vandring hemåt. På övertalan gick vi. Jag orkade inte vänta en kvart på taxin och det skulle ta 20 min att gå hem. Så... Vi gick.

Käkade lite överbliven tacos, kall eftersom Lina inte hade någon micro. Det var rätt gott! Tyvärr är jag världens störtsa klantarsle och glömde bort att dricka fem liter vatten (gissa om jag blev törstig lite senare!!!). Vi är såklart väldigt framåt utav oss och hade beställt en taxi till 0315 (bussen gick 0340 typ 10 min bilväg från där Lina bodde) redan vid åtta-tiden på kvällen. Den kom inte. Tursamt nog fick vi tag på en ny taxi och hann precis till bussen. Somnade.

Lördag
Mitt i halvdåset hörde jag människor kliva ombord på bussen, men orkade inte ägna någon större uppmärksamhet till det. Vaknade till ordentligt när bussen stannade. Jenny och jag klev av för att gå på toa, varpå Jenny berättade för mig att vi var i Danmark.

Efter en smärre choch gick vi in i byggnaden (vetifan var i Danmark vi var, men någonstans söder om Köpenhamn) och ner i dess källare mot toaletterna. Det var lite kö så vi väntade snällt tills det kom ut några tanter från båsen. På vägen in mot toan längst in i rummet står en annan toalettdörr öppen, så jag tänkte att den gick ju lika bra och var närmare.

Chock nummer två. Okej. Tänk dig den värsta diarrén någonsin. Multiplicera med tio. Sen tänker du dig en blomspruta (alternativt en sån vattenspridare som snurrar runt och inte bara fram och tillbaka). Så såg den toaletten ut. INTE fräscht! Tog toaletten längst bort, det var värt de extra stegen

Köper vatten på vägen ut. Det var behövligt. Klev ombord på bussen igen. Höll mig vid liv en stund. Vi var nämligen inte så långt ifrån där färjan skulle gå.

Ombord på färjan käkade vi. Spagetti Bolgonese och en flaska vatten för 85kr. Toppen! Nåja, det smakade helt okej och jag blev mätt. Saknade sallad (äter ju knappt annat än grönsaker hemma).

Buss. Plötsligt var vi framme. Vid Aldi och Calles i Heiligehafen. Eftersom Jenny vart där innan gick hennes "smarta plan" i verket. Det innebar att vi sprang in på Aldi först för att kolla vad som fanns och vad det kostade och sen skulle vi till Calles och köpa det som inte fanns på Aldi och sen tillbaks till Aldi igen. Vet inte om det var så särskilt smart eller inte. När vi kom tillbaks till Calles var alla vagnar slut. Efter en stunds vagnraggande fick jag veta varifrån alla vagnar kom (den hemliga källan - en annan butik bredvid Aldi). Vi tröck in oss i kön (fast Lina hade ju faktiskt stått där en stund) och kom in på Calles. Där var TJOCKT med folk.

Shoppade loss för typ 132€. Uschlingen vad tung resväskan jag lånat av Mik blev!

Sedan sprang vi bort till Aldi, som plannerat. Tog det vi skulle ha och betalade. De flesta var klara vid det här laget och kön var inte alls lång. Tack och lov. Ytterligare 30-40€ gick åt. Har kvittot någonstans men orka leta.

På bussen och in mot Heiligehafens centrum. Där konstaterade vi följande:
* Landet (okej, åtminstone Heiligehafen) saknar totalt känsla vad gäller klädmode.
* Fleecetröjor och fleecejackor. Det var FLEECE överallt!
* Minst hälften av Heiligehafens befolkning är utvecklingsstörda (eller så råkade det bara vara en grupp utvecklingsstörda på besök samtidigt som vi (eller var det vi som var utvecklingsstörda?)).
* Dr Jürgen Bratwurst (?) kan sina grejer
* Det enda dom äter är Schnitzel och pomme.
* Det kommer många svenskar dit.
* Det är väldigt smart att ha två röda gubbar under varandra, men i så fall är det fan bäst för dom att sätta dit en till grön för annars är det diskrimminering mot de gröna gubbarna!
* I Tyskland/Heiligehafen är det inte motorcykel som gäller. Där åker de tuffa grabbarna traktor!

Ja. Åkte därifrån. Oerhört tacksamt från min sida. Passade på att sova lite på bussen. Sa jag förresten att alla old people på bussen var knökfulla vid det här laget? Nä det gjorde jag kanske inte. De började nämligen dricka så fort de klev på bussen. På MORGONEN!

Färja igen. Jag och Lina satte oss i "panoramarummet" medans Jenny köpte godis för ett par hundringar (helt sjukt!). På bussen igen. Damnit vad rädd jag var! Minns du hur det var med Estonia? Det åkte in vatten där nere vid bildäck..? (Eller så var det ett annat fartyg...) Hur som helst. Fick en sådan känsla. Det gungade så mycket och varenda bil (och buss) var ju antagligen proppfull med sprit. Gissa om jag fick panik! Jag menar, hur fan skulle jag klara mig om båten tog in vatten? Det skulle jag antagligen inte. Måste vart otroligt läskigt att sitta i sin bil på Estonia (om det nu var någon i bilarna när skeppet sjönk).

Sov hela hemresan. Landade i Ronnebby. Såg Finland vinna i Eurovision Song Contest (haha!). Somnade.

Kårkärring

Jaaahaa. Jag kom just hem från kåren. (Okej, allmän tävling: hur många gånger fick jag gå "blanksteg" för att den här bloggen skulle bli fri från stavfel?)

Cheeeeez! Det kom in 41 st pers. Herregud. Stod i lilla baren till att börja med och sen entrén. Har tack vare denna kväll skaffat mig två ärkefiender (de ville ha pengarna tillbaka men det fick de inte).

God natt! (Och en JÄVLIGT god natt lär det bli för min del)

Tävling nr 2. Hur många gånger stannade Friiday på vägen hem?

Fem på en gång...

Nja. Det var inte riktigt fem stycken. Jo det var det, men det var inte på en gång.

Jag pratar om KitKat, min stora last här i livet. Det var 6st för 20 kr på "mataffären" (får ju ingen cred om jag skriver vilken affär det var så då skiter jag i det). Fan. Har en kvar nu.

Jag HATAR choklad!



Måste det vara så fruktansvärt gott?

Nostalgia

Fick en kommentar på föregående blogg att man inte kan skriva till Bullen om choklad. Jag hänvdar att: det kan man visst. För till Bullen kan man komma med alla problem i hela världen!

Har alla redan glömt bort Bullen? Ungdomsprogrammet som gick på SVT för en sisådär 10 år sedan..? Det kanske bara var jag som drömde då.



Bakat bröd idag. Jävlar vad gott det blev!

Kakao (det är inte flickan i filmen som har skrivit brevet)

Hej Bullen. Jag har ett problem.

Choklad med 70% kakao är nog farligare för mig nu än vad det var till en början. Då jag åt upp en chokladkaka på två-tre dagar. För att inte moffa i mig hela kakan på en gång nu måste jag antingen vara väldigt återhållsam eller glömma bort att jag har den (hur glömmer man bort att man har choklad hemma?). Testade chokladkakan med 86% kakaohalt. Tänkte att: ja men den fungerar säkert! Kommer att mättna på chokladen snabbt (snabbare) och så räcker den sådär extra länge som jag vill att den ska. För allt gott och trevligt här i livet vill man ju ska finnas kvar längre än allt äckligt och otrevligt. Nog för att denna choklad var mer mäktig, men nog fan var kakan slut innan kvällningen.

Hur ska man göra? Bör jag gå över till extra tunga grejer (99% kakaohalt) med risk för beroende eller måste jag sluta helt?

Finns det förresten choklad med 100% kakao eller blir det kakao då? Och är det 100% kakao i kakao?

Tacksam för svar.
Choklad 4-ever!

Igelkottinvasion

- Kolla! En råtta!!
- Nä?! Var?
- DÄR!
- Nää är det en råtta?
- Jaa...
- Jag springer fram och kollar.

Halleluleja! Det var en igelkott! Och bara därför såg vi en till. Vid Gladan. (Jippi, vi har en igelkott!)

Långt in på småtimmarna...

Polisen kom och besökte oss innan elva. För de var här långt innan jag var på Kåren. Och jag var på kåren när Johanna ringde, vid elva. Men visst, elva är väl också småtimmar...


http://www.ostran.se/artikel.php?id=376050&avdelning_2=11

The Levanders

The Levanders
Dr Jojjen, Dr Mik, Dr Frajdi, Dr Catz, Dr Beccy och Dr Passion.

Min kvastkamp

Torsdag
Namnskyltarna fixerades vid våra "läkarrockar" och vår reklamskylt ritades klart. Sen vandrade vi till kåren (eller Hotell Katz) för incheckning. Därefter till Frasses för käk och sedan Kalmarsundsparken. Där var det först lite friskotek och sedan lekar (?) eller brännboll som det också kallas.

Åkte iväg till Gladan en sväng eftersom snälla Stefan skänkte massa frigolitskivor till oss (inför båtrejset). När jag kom tillbaks skulle vi gå igen. Hamnade med Dr Passions klasskompis som var en smula rund om foten. Då föll (hon... haha! nääää) det sig så bra att Nisse kom körandes så vi slapp gå.

Mellanfest på Gladan. Sedan kåren. Kom hem rätt "tidigt". Beroende på vad man menar med tidigt...

Fredag
Early morning. Skulle vara vid Systraströmmen kl 09. Några Levanderar bakade negerbollar och fixade marängsvisch till domarna. Sedan vandrade vi bort med vår kundvagn, frigolit och skylten. Klurade en stund på HUR vi skulle bygga. Det blev en fet och otymplig sak som flöt liksom en fjäder på vattnet. Vi vann tyvärr inte, pga små paddlar, fel taktik på utplaceringen av besättning och dess bredd. Live and learn.

Gick under dagen ner till Baronen, Kvasten och Systembolaget med Dr Jojjen och Jenny för att hämta lite påsar. Köpte en glass på vägen. Yum! För den som undrar var påsarna till domarna (sammanlagt 3 poäng).

The Levanders körde sitt (enligt oss) klockrena spex. Lite flygterapi. Fick dock höra efteråt att det var någon som tyckte att det sög hårt som fan. Personen i fråga hade inte sett Sällskapsresan. Hoppas det var någon i publiken som fick nytta av terapin. Det faktum att det var SOS-sittning (båt/skärgårdstema) var förståss inte till vår fördel. Men vi tyckte det var fyndigt spex.

Började mellanfesten på Gladan, men hamnade sen på Korsnäbben... Mot Kåren. Käkade på Svett-Olgas (Sibylla utanför Kåren).

Lördag
Också nu early morning. Fast inte lika tidig som den innan. Var helt avdankad. Mera negerbollsbak. Och kaffekokande (we love domarna!).

Drack en kopp. Bjöd domarna på en kopp. Åkte hem med Dr Jojjen och kokade mer kaffe. Det gick tyvärr inte åt så hårt. Domarna var ganska mätta i magen.

Gick runt och tyckte synd om mig själv. Särskilt efter ölhäfvet. Blä! Nä jag tyckte inte synd om mig själv. Kände mig inte på topp bara. Gick över när jag började dricka. Synd. Trodde inte riktigt på återställare förut, men tydligen så funkar det på mig med. Illa. Mycket illa.

Vi vann inget denna dag heller. Bara heatet på Löphet (hinderbana). Men eftersom Dr Jojjens öl råkade börja spruta så fick vi tydligen lite tilläggstid på det och vann förmodligen inte tidsmässigt.

När allt var färdigt gick vi hem och sov. En bunt med indolenta Levanderar helt enkelt. Piggnade till lagom till sittningen, denna gång grisfest.


Eftersom detta var "Finalen" så delades alla priser ut under sittningen. Vi var ju tyvärr inte vinnare någonstans så fick vi inget pris. MEN (det finns alltid ett "men") vi var jävligt bra ändå! Det föll sig nämligen så att när domarna skulle utnämna "Best in show" (vilket i stora drag betyder att man har snygg outfit och har smörat inför domarna som fan) så sa de att det var fyra stycken lag som utmärkt sig lite extra under helgen.

Dream Team – ett basketlag med mikrofonmuffhår
Inte har ni sett Hedlund? – ett gäng med Catwomen
Team Jägermeister – som var sponsrade av… Ja.
Och slutligen… THE LEVANDERS!


Som jag påpekat innan så vann vi inte detta priset. Det var Jägermeister. Nu vill jag lägga in ett sånt där klingande MEN igen. Om du tittar på ovanstående lag ser du kanske (inte) genast att det enda lag som höll temat (Sällskapsresan) var Levanders. Därför vann vi! På vårt sätt. I vår värld. Åtminstone litegrann.


Lekte lite lekar. Värst var "kamelrejset". Vi ramlade. Sedan gick vi till Gladan, där det hade vart "Vårfest" i några timmar så det var tjockt med folk på stället. På begäran plockade jag fram vattenpipan för första gången på länge. Bovärden, Securitas och polisen besökte festen. Det var trevligt! Fast eftersom vi var så lugna gick dom ganska snart.


Jag hoppade in i kön, men tydligen kanske man inte hade behövt göra det för Dr Mik gick rakt in. Nåja. Kom in. Sen blev det fullsatt. Sprang omkring som en yr höna. Tröttnade i fötterna (du ska se mina skoskav) och gick hem.

Käkade (och kastade på andra) popcorn. Skulle in och snacka med Mik (om vad???) som i mina ögon var lite tråkig. Hon satt vid sin dator och chattade, så jag tänkte att jag lika gärna kunde ligga ner i hennes säng och prata med henne. Slocknade på 2 sekunder. Efter en dryg timme tröttnade Mik och ville sova. Så hon väckte (?) mig och släpade mig till mitt rum. Jag lyckades somna även där.



Oerhört tacksam till hela Kvastkampen!
Men kanske framför allt: Tack Levanders! Vi har vart toppen!

Torsdag - Lördag nonstop

Dr Frajdi Levander
Dr Frajdi Levander

No more Levander

Jag hade skrivit en jättelång blogg här, men den försvann. Helvete också! Orka...

Jaaaooo...

Okej.
Beccy med minifluff.
Schwarzeneger.

Haha!
Mik & Friiday är bäst!


Hälften vågat...

...hälften vunnet. Och det är nog ungefär så mycket vi har vunnit i denna två (tre) dagarstävling vid namn Kvastkampen.

Varför vi borde vinna:
- vi är seriösa
- vi har stigit upp tiiidigt på mornarna för att baka negerbollar
- vi har stigit upp tiiidigt på mornarna för att göra marängschwischshcssh
- vi har stigit upp tiiidigt på mornarna för att koka kaffe
- vi har plågats i varma skjortor och labbrockar
- vi är otroligt lika vår stora idol; Dr B A:son Levander (a k a Magnus Härenstam i Sällskapsresan)
- vi har hittat massvis med mormödrar och två kärnfamiljer (dessa gav poäng)
- vi har gjort två mänskliga pyramider (dessa gav poäng)
- vi har plockat blommor och sjungit för en av domarna som fyllde år
- vi har haft kollektiv flygrädsleterapi (som ett spex på gårdagens sittning)
- vi har gett allt, till tusen!!!

Varför vi inte kommer att vinna:
- ett av våra större konkurrenter var kompisar med domarna
- en av deltagarna i ett annat av våra större konkurrenter "FLÖRTADE" in sig på en av domarna...!

Summan av kardemumman blir alltså att det finns fler anledningar till varför vi BORDE vinna än till varför vi inte kommer att göra det. Då säger logiken att vi BORDE vinna. Men oavsett vad som händer (tippar på att vi kanske kommer 3a i "best in show") så har vi åtminstone haft riktigt riktigt kul och det är det som räknas!

Tack Levanders!


Kvastkamp a la Levander

Idag var det båtrejs, och vår båt blev både vacker och höll. Tyvärr var det lite dåligt "roder" och pga dess bredd gick det inte överdrivet fort. Men som man brukar säga - live and learn!

Dock skall det påpekas att vi borde ligga ganska bra till när det gäller att smöra för domarna. Heja oss!


Liksom bara att beropå ingenting alls...

Mina trogna läsare (har jag några sådana?) vill kanske veta varför jag inte skrivit en enda blogganteckning under hela helgen. Var bortrest. På Gotland (det har jag skrivit). Stooor studentfest, med folk från hela landet.

Det var riktigt trevligt. Och lite EXTRA trevligt eftersom det var så fruktansvärt fint (och varmt) väder! Men bara för att sluta oroa vissa oroade så ersätter inte AG-resan Mik's och min framtida Bullen-resa (se blogg den 3e maj 3006). För de som vet om det finns det också ännu en anledning till varför jag skriver så, men det behöver vi inte rota i nu. Man kan säga att det har med alkohol och missförstånd att göra.

Tänkte bara påpeka att missförstånd är till för att lösas och Mik såg till så att vi nu får byta overallsärm med varandra.

Förlåt till dig vars märke jag råkade rycka bort!


Förresten... De flesta kom hem som röda kräftor ifrån AG. Utom jag. Jag blev negerbrun!


Ett märke i mitt glasögonfodral.

Tänk vad man kan hitta.

Idag (snart) är det dags för att se på årets spex med högskolans teatergrupp. Det ska bli kul, särskilt eftersom Jenny är med och dansar (och är det inte kul är det pengar kastade i sjön).

Bäst att gå nu så jag (i egenskap av biljettansvarig) inte oroar resten av styrelsen.

Första fästingen

Så har man blivit antastad av årets första fästing. På höften.

Trodde det var ett ludd. Även proffs som jag kan missta sig ibland.

Absolut Gotland

Om 25 timmar borde jag vara på Gotland.
Sitter i "AG-tröjan". Somnar.

Blir det lika fint väder på AG som det har varit idag, behöver jag nog inte åka till Bulgarien (ja, jag och Mikaela bokade resa till Sunny Beach idag).

Hur ska jag hinna packa?

Hurra!

Fick veta idag att det finns något som heter "Resultatwebben", där de publicerar kursresultat. Jag kunde alltså logga in där för att se hur det gått på min tenta jag gjorde den 22e mars.

Jag klarade den!!! Och med råge dessutom. Fick betyg 4 (5 är max och i denna skala alltså jämförbart med MVG, så en 4a är VG). Jippi!

Sen att jag har 4 poäng fysik att ta igen i sommar är ju en annan sak...

Blindstyre

Just som jag glömt bort hur det är att vara barn och hur det känns att vara nybörjare på cykeln. I samma stund kommer jag på att jag vill testa att blunda när jag cyklar för att se hur bra jag är på att navigera "i mörker".

Första försöket. Kände av att jag passerade busskuren, precis som jag tänkt att jag skulle. Tittade och konstaterade att: ja, det var rätt.

Andra försöket. Prickade in en "nedfart" från trottoaren där jag skulle åka, blundade. Och jovisst, jag prickade rätt. Eller lite på snedden för att vara exakt, men man ska inte vara alldeles för petig i sådana situationer.

Tredje försöket. Blev stöddig och mer våghalsig. Körde mitt på vägen (ingen trafik där, förutom jag) och tänkte att jag än en gång skulle "känna av" busskuren på andra sidan vägen en liten bit bort. Just som jag kände att: nu är jag i närheten, tog cykeln i och välte omkull mot trotoarkanten. Märk väl att det här var en sådan extra hög trottoarkant intill busskuren och alltså ingen fesmesig vanlig trottoarkant. Slog i vänster knä och tog emot med handen, men rev inte upp något sår som tur var.

Och det må jag säga, det var nog roligare förr när man ramlade omkring lite hejvilt!

Skostrumpor

Köpte ett par strumpor (eller två för att vara exakt) som ser ut som ett par ballerinaskor. Fulsnygga.



Och så var det första maj. Och då ska man demonstrera. Protestera.

Jag demonstrerade inte.

Hej Frull!

Alla gånger man registrerar sig på olika sidor på nätet så orkar man inte vara särskilt seriös. Nu hade jag registrerat mig på en av de gratisgrejsidor som finns och inte brytt mig om vad jag skrivit. Fick ett erbjudande om ett gratis kontantkort

Hej Frull!

Kanske inte roligt för dig som läser, men jag hade kul!