Pepparkakebak

Bakar pepparkakor i korridoren. Eller gjorde. Det var i princip min idé som alla hängde på. Jag gav upp först. Åh vad dålig jag är! Men jag har i alla fall gjort två döskallar, en sedel och lite annat småskit. Jesus&Maria till exempel. Är för trött för att baka klart. Och göra risgrynsgröt som jag hade tänkt, är det inte på tal om!

PåsBHn

Japanerna har gjort det igen! Här en bh som du lätt förvandlar till en påse. Himla praktiskt, då jag ofta brukar ta med mig egna påsar till affären för att slippa köpa nya hela tiden. Men som det står i artikeln: Vem fan vill ställa sig mitt i en affär för att ta av sig bhn, vrida och vända lite på den och trolla fram en påse?

Proffsbloggare?

Finns det folk som kallar sig för proffsbloggare? Jag gissar på Fredrik Virtanen. Läste lite i hans blogg förut. Han skriver verkligen om ingenting. Läste ett om att han svullade en kväll. Jaha? Okej. Plötsligt blev min egen blogg så mycket mer intressant än jag trott.

Och vad är det för speciellt med alla mode- och trendbloggar? Hur många sådana finns det egentligen? Kolla bara "Mest aktiva bloggar"-listan här på blogg.se. Finns det någon av de bloggarna som inte ägs av en modeintresserad tjej som postar bilder på "dagens outfit" och långa/korta uppsatser om vad/vilka kändisar som är inne/ute. Jag beundrar väl mest dessa tjejer för att de orkar blogga så fruktansvärt mycket, lägger ner tid på att göra bloggen fin och redigera sina bilder and so on. Särskilt de som alltid ligger högst upp på listan. Tröttnar de inte någon gång och skulle vilja skriva om något helt annat, typ samhällsproblem och liknande? Skulle folk ta dem på allvar då?

Och när jag ändå talar om modebloggare så kommer jag att tänka på Sofi Farman (eller har hon ett "h" där någonstans?). Och Ebba von Sydow. Är det bara jag som har lagt märke till hur tråkiga och alldagliga de ser ut? Åtminstone på bild. Ibland kan de nästan ha något efterblivet i blicken. Men innan alla som gillar dessa tjejer lackar ut på mig vill jag bara påminna er om att detta bara är mina fördomsfulla åsikter...
 Och att jag faktiskt tittade på en "nyhetsgrej" på aftonbladet.se där Sofi fick sina ögonbryn fixade, och där såg hon väldigt söt och trevlig ut.

Den dag alla kan tjäna pengar på att proffsblogga blir jag rik. Det gör väl Fredrik Virtanen antar jag (trots att jag inte alls tycker hans blogg kändes särskilt proffsig).

Jag vill också bli B-kändis och få egen (tråkig och meningslös) talkshow, precis som Fredrik Virtanen. But hey! Det är jag ju redan nästan! Jag har ju ett (halv)eget radioprogram där jag gör meningslösa grejer. Och jag är nästan kändis. Det finns folk som känner mig och tvärtom, i alla fall.

Hurra! Mitt liv är fullbordat! Nu kan jag dö lycklig.

Det finns en sak jag stör mig på...

Egentligen finns det många, men särskilt en sak stör jag mig på. Och det värsta är att jag inte kan göra någonting åt det (och frågan är om jag egentligen skulle vilja det heller). Åtminstone stör jag mig på det just nu för att jag tänker på det.

En annan sak som är jävligt störig är när jag remixade Lady in red. Av någon för mig okänd anledning har det sparats massvis med 5 sekunderssnuttar ifrån denna remix någonstans i min musikmapp och jag kan inte hitta dom. Så varje gång jag tar bort dom i Winamp, men lägger in alla låtar från musikmappen igen, måste jag ta bort dom en gång till för att slippa dom. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH! (i-landsproblem)

Lista nr fem

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
1/2 mått Poire William (en drinkbok)
2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
Väggen.
3. Vad var det senaste du såg på tv?
Några musikvideos.
4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:
Körde en dålig gissning på kring fem. Klockan var ju för sjutton halv sju!
5. Bortsett från datorn, vad gör du just nu?
Städar och väntar på tiden ska gå.
7. Vad tittade du på, innan du började svara på den här undersökningen?
Förutom att stirra lite på min blogg bytte jag låt. Och skrev lite till Anna på msn.
9. Drömde du något inatt?
Ja och det var en jävligt sjuk dröm! Tyvärr kan jag inte beskriva den, men jag har bilderna i huvudet.
10. När skrattade du senast?
Tidigare idag. Tror jag? Annars lär jag skratta lite sen. Hur som haver skrattade jag i alla fall rätt mycket igår!
11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
Förutom vit och lite grå färg; mina afrikanska masker och några fjärilar.
12. Har du sett något konstigt på sistone?
Jag såg något äckligt förut när jag rensade avloppet till duschen, räknas det?
13. Vad tycker du om den här listan?
Jävla dålig... Och dessutom saknar den några frågor. Irriterande!
16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
Jag vill ha mitt rum rent och fint (trots att det väldigt ofta ser ut som ett bombnedslag).
17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
Få folk att förstå att det flesta så kallade vardagsbehov är helt och hållet onödiga och skulle kunna uteslutas. Det skulle lösa en jäkla massa problem.
19. George Bush?
I don't like.
20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?
Det är min hemlis, för annars kanske någon snor mina namn.
22. Skulle du nånsin överväga att bo utomlands?
Har redan planer på att göra detta.
23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
Det där känns väldigt avlägset. Jag är inte så mycket för Gud och pärleporten. Men om H*n (vissa säger att Gud är en kvinna, medans andra tycker han är en gammal gubbe... därav stjärnan) nödvändigtvis måste säga något så skulle det vara: Hej och välkommen till Himlen.

Lista nr fyra

Var är du nu?
Hemma (i Kalmar)
Lakrits eller choklad?
Ah! Svårt... Men jag kör nog på choklad.
Barndomsidol?
Roxette, Madonna och min storasyster.
Vad ska du göra i helgen?
Se på Idol-finalen, skriva tenta, eventuellt tentafira och kanske gå en sväng på slottets julmarknad.
Hur brukar du ta dig fram?
By feet. Förutom när jag ska ta mig till andra städer (hem till mor), då jag mest åker buss.
När kräktes du senast?
Kanske var det i början av november? Kör på uteslutningsmetoden - det var ingen annan så det var säkert jag.
Var fick du dina senaste pengar ifrån?
CSN. Såvida min lön inte har kommit in nu.
Det roligaste i ditt liv på länge?
SPIIK-innebandyn. Fast det var tråkigt också. I måndags hade jag väldigt skoj! Och då hände det faktiskt inget kul över huvud taget. Bara en jävligt bra dag!
Senaste alkoholintag?
I lördags (men har sneglat på mina ciderflaskor sedan dess - vill festa meeera!)
Har du haft mörkt hår?
Vid ett flertal tillfällen.
Är du morgonpigg?
Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha! (läs: nej)
Tycker du att det är jobbigt att ringa någon du inte känner?
Njae. Beror på vad saken handlar om.
Vad luktar gott?
Julbak (pepparkakor, lussebullar osv), ett nystädat rum och min älsklingsparfym!
Har du borstat tänderna idag?
Jovars, och ska göra det fler gånger.
Tycker du om broccoli?
Japp! Käkade det i min soppa till "lunch".
Vad är du snabb på?
Vad är det för fråga? Jag antar jag skriver rätt snabbt på datorn. Och ibland får jag rätt snabba ryck. Jag är rätt snabb på att bli halvklar med saker och ting (sen brukar jag skita i att göra klart det).

Björn Tådne

MyHeritage kan visst inte med ÅÄÖ så bra... Anyway. Here he is!





Jag var tydligen lik Beyonce?


Sant eller falskt?

Nedan ser du två bilder, snarlika men med vissa skillnader. Vilken är orginal och vilken är redigerad?orged





Den högra bilden är förstås redigerad. Tänkte se vad mer man kan göra, typ testa näsan och läpparna. Men detta får duga så länge. Jag har faktiskt fräschat till klubban på den högra till och med. Borde ta bort bakgrunden.

Gör detta som ett expriment - får man inte se ut som man gör kan man ju höra något åt det med hjälp av datorn.

Det är konstigt det där med "snygghet". Personen på bilden fångades mitt i ett skratt. Varför blir man ibland "ful" på bild när man skrattar? Det är ju då man är i sitt esse.

Vilka av de två ovanstående tjejerna vill du helst lära känna? Den oredigerade eller den redigerade?

Med viss modifikation

Jag tycker det är roligt att redigera bilder! Skulle kunna göra hur många som helst. Och min webcamera är inte dålig den heller. Nu har jag en bild på mig själv, som nästan liknar en filmis från 50-talet. Det är najs!

En jävla måndag

Idag - måndag - har varit otroligt rolig för att vara en måndag! Hur många måndagar är det?!
Suveränt! Riktig jävla highlight!

Första advent...

Okej jag går händelserna en smula i förväg nu. Men denna vecka är det första advent. Det har jag firat med att köpa hem röda ljus (åh vad det känns nödvändigt) och en liten julstjärna. Tråkigt nog har jag inte hittat den kruka jag tänkte använda. Men den ligger väl nerbäddad någonstans i min röra.

Tänkte börja julpynta idag också, men jag kom aldrig så långt. Borde antagligen städa innan jag julpytnar. Åh, vad mysigt det kommer att bli här sen!

Svart mot vitt

Min helg: Degklumpar, "kött" och obefintliga grönsaker. Dressing, ketchup, salt, fett. Socker, socker, socker. Högt kaloriantal och väldigt näringsfattigt.


Min vardag: Frukt, frukt, frukt. Grönsaker. Förutom en smula fil och lite keso har jag nog bara ätit frukt och grönsaker idag. Me like! (Plus lite naturgodis, men det var väldigt lite!)

Kontor och feta kassaproblem

I've got problems. Som ingen antagligen missat har det varit stor studentfest här i helgen, och nu har jag problem med att få ihop lite kassor här. Det är svårt!

Mitt liv som finansminister, del 10

Del 10: Tandkrämstoaletten

Jag gjorde rent tandkrämstoaletten. Det var en toalett på skolan som blev totalt nerkletad med tandkräm. Och som dessutom hade stopp i själva toaletten. När jag fått rent väggar, spegel, pappershållare och dylikt ifrån mintpastan tänkte jag försöka göra något åt toaletten.

Den var fullproppad med papper, så då var min plan jag att jag skulle försöka ta bort pappret så kanske det gick att spola. Tog bort det papper som var överst (BLÄ!) och hittade lite fräsch skit och ännu mera papper. Tänkte att detta kanske gick att spola, så jag testade. I två sekuder gick det bra, och jag blev glad och stolt över mig själv. Sedan steg vattennivån och gissa om jag blev nervös! Grumligt bajsvatten steg mot toalettkanten och jag bara väntade på att det skulle rinna över...

...men det gjorde det inte! Vattennivån nöjde sig med att stanna precis vid kanten. Lite till och det hade runnit ut. Tur att jag inte är rörmokare. Eller avloppsrensare.

Lyckligtvis sipprade vattnet sakta men säkert ner till en skälig nivå igen. Toaletten såg om möjligt värre ut än innan. Heja mig.

Mitt liv som finansminister, del 9

Del 9: Det är över nu

Rubriken säger allt. Det är över nu. SPIIK-innebandyn 2006 är (äntligen) över. Frida är trött. Resten av staben är trött. Och med 99% säkerhet kan jag nog säga att alla som var med under helgen är trötta.

Det har varit kul. Det har varit tråkigt. Det har varit jobbigt.

...och kul!

Mitt liv som finansminister, del 8

Del 8: Idoldyrkan, turnering, panik och städning

Nu kom jag hem. Gick hemifrån för 15-16 timmar sedan och har inte varit här sedan dess. Har käkat hamburgartallrik, godis, kakor, en clementin, några korvar, korvbröd och en banan. Har druckit kaffe, läsk, lite vatten och redbull. Har varit på toaletten en gång. Har sovit noll gånger. Har sopat och moppat effektivt i minst tre timmar. Har varit trevlig i minst 14 av mina sammanlagda timmar hemifrån. Har fått panik mer än fyra gånger. Har kännt att ljudnivån varit i taket utan att använda öronproppar. Har använt öronproppar. Har plockat skräp. Längtat hem. Räknat timmar.

Nu är jag så trött. Så jag orkar inte skriva nå' mer.

Mitt liv som finansminister, del 7

Del 7: Dags att dela ut pass igen...

Ska iväg till skolan och dela ut de innebandypass som är kvar till otåliga innebandyspelare. Vad som förvånar mig mest är varför inte fler Kalmarlag hämtade ut sina pass igår...

Hatt eller hår?

Nedan ser ni ett anta bilder. Vad är en hatt (huvudbonad) och vad är hår?






Mitt liv som finansminister, del 6

Del 6: Yoga och väckning

Halvdrömde "imorse" när jag snoozade att vi med studenterna som är med på SPIIK-innebandyn (eller var det med Sif's nya medlemmar?) skulle köra yoga. Men vi kunde inte kalla det yoga, eftersom vi inte gjorde några yogarörelser utan bara stod på varandra. Eller något i den stilen. Vi hade en föreläsare i alla fall. Det var ju verkligen en stämningshöjare.

Klockan tio ringde Kidde och drog ur mig ur min onda snooza-i-flera-timmar-cirkel (tack och lov). Så nu är jag pigg (?) och glad och redo att sätta igång med skiten igen klockan tolv. Ska göra en stärkande frukostsmoothie nu.

Mysteriet om Bartons bröstvårtor...

Kan du lösa det? Eller James Bond? Eller MacGyver? Eller Robinson-Jesus? Eller Fredrik Reinfeldt? Eller alla kvinnor i hela världen? Om inte, vem kan då göra det?

VAR ÄR MISCHAS BRÖSTVÅRTOR?!?!?! Jag måste få veta!!!!!!!!!!!!!!

Mitt liv som finansminister, del 6

Del 6: End of day one

Nu är dagen snart slut och jag ska äntligen få kasta mig i sängen. Har spelat kort nästan den hela sista timmen. Väldigt trevligt. Druckit kaffe med för den delen, så jag håller tummarna för att jag trots det ska kunna somna.

Kom till korridoren för en liten stund sedan - mina grannar Spice up your life skulle precis gå till kåren. Ibland lever man verkligen i skilda världar. Utgång finns verkligen inte på mitt schema just nu. Är inte ett dugg sugen på att dricka heller. Får se hur det blir imorgon. Hittills har jag tänkt att på fredag, då kommer jag vilja dricka. Men med tanke på hur bra det har gått idag kanske det rullar på rätt fint imorgon trots allt ändå. Ska upp tidigt på lördag för att duka inför sittningen dessutom, så det kanske är lika skönt att slippa dricka imorrn som det är ikväll.

Nåja. All for now. Godnatt!

Mitt liv som finansminister, del 5

Del 5: Märkeshysteri

För många innebär märken varumärken, såsom Gucci, Euroshopper och Nike. Men här är märken tygmärken. Och dessa har under den senaste kvarten sålts hysteriskt till ivriga Kalmarbesökare.

Jag är fortfarande trött, men Kia är påväg till ett närliggande minilivs för att köpa mjölk. Kaffet är redan färdigt. Halleluja!

Mitt liv som finansminister, del 4

Del 4: Patiens, bloggning och sömniga blickar

Hur tråkigt kan det bli? Och värre blir det. Jag kan inte röra på mig, vilket visserligen inte gör så mycket eftersom jag sitter ganska bekvämt här. Fast jag har sällskap, och det är ju tur det!

Har sålt några fler märken. Kia gäspar. Ellen lägger patiens. Kidde och Nisse (som ska ha ett kämpigt sovsalspass) diskuterar något sinsemellan.

Ojoj! Här händer grejer! Det kommer folk.

Mitt liv som finansminister, del 3

Del 3: Sovsalproblemet löst

Nu är det löst. Packeterade studenter flyger förbi utanför kontoret. Glädjen är enorm!

Mitt liv som finansminister, del 2

Del 2: Problem med sovsalarna

Just nu tar alla sovande mer plats än vi tänkte. Det är överfullt i de få tillfälliga salar vi förberett, och i ren desperation (?) försöker Mr President få tag på intendenten (tillika vaktmästare, men det får man inte säga högt) för att se var vi kan hålla till.

Imorgon har vi tillgång till hela skolan, men ikväll måste vi ta hänsyn till att folk kommer ha föreläsningar i vissa av salarna.

Mitt liv som finansminister, del 1

För att förklara mig lite innan jag börjar ska jag berätta att jag är finansminister (med andra ord kassör) på en av Kalmars stora studentfester - SPIIK innebandyn. Detta är en fest som pågår torsdag till söndag och är fullspäckad med innebandyturnering, bowling, ölhäfv (eller dricka-öl-på-kortast-tid för de mindre erfarna i studentlivet) och lite olika lekar, både med och utan alkohol inkluderat.



Del 1: Torsdag och passutlämning
I sällskap med Beccy och Johanna från korridoren gick jag till Teknikum för att sitta på kontoret och dela ut innebandypass - det är nämligen enklast så att låta kassören dela ut dessa då denne har koll på vilka som har betalat och inte, samt är den enda vettiga att hantera pengar. (Det där sista la jag till själv.)

Nu har jag suttit här, på en förvisso väldigt skön kontorsstol, i ungefär tre timmar och det är ganska exakt 16 lag kvar som ska hämta sina pass. Och då var det 60+ till att börja med. Klirr i kassan säger jag, särskilt när folk köper märken (vilket de är dåliga på).

Har även delat ut pengar till de som kommit till kvitton till mig. Ganska schysst om jag får säga det själv. Har du kvitton du vill ha betalda? Ge till mig - I fix! Eller inte.

SPIIKinnebandy 2006

Idag börjar det, den stora studentfesten. Och jag minns så väl förra året. En helg med fet ångest - det var skitjobbigt! Lördagen slutade i total katastrof. Tursamt nog kommer jag inte ihåg just det själv, men det jag minns var inte så roligt.

Tittar på bilderna därifrån och kan bara konstatera att jag inte vill lägga upp en enda utav dom för publikation. Jag vet inte vad det är som gör mig så negativt inställd till bandyn 05. Jag hade faktiskt roligt, men på något vis känner jag mig lite illa till mods när jag tänker på det.

Nåväl. I år ska jag inte ha ångest en enda gång. Fast det lär jag ju ha, om kassorna inte stämmer. Men det hoppas vi på att dom gör! Tråkigt nog är det med dessa jag kommer sitta hela helgen. Och jag är inte ett dugg road över det. Vill egentligen inte alls vara med och anordna bandyn, jag vill vara med och spela och leka. Och ha fylleslag med alla andra. Det är ungefär en månad sen jag hade fylleslag senast. Jag har evolvat* till en torris.

Kommer förmodligen inte hinna uppdatera bloggen så särskilt under bandyn, men jag ska göra vad jag kan för att rapportera från denna tillställning!



Evolvat = tv-spelssvengelska, och betyder ungefär att jag har förändrats/utvecklats (blivit bättre?).

Bajskulor?

bajskulor?
Alla som kan gissa vad detta är, får en virituell present bestående av ett "Grattis!".

Sveriges framtid

Idag är föreläsningsfri. Detta enbart för att högskolan tycker vi ska vara på Palace hela dagen. Där är nämligen arbetsmarknadsdag - forna e-dagen som nu har blivit Sveriges Framtid. Men hey, det är lugnt! Jag är redan Sveriges framtid. Frågan är om man vågar bege sig dit, med tanke på hur mycket godis och annat onyttigt som där finns och jag kommer att vilja smaska på.

Men jag behöver komma i kontakt med vettiga företag, om de skulle råka finnas där (vilket inte är säkert att de gör). Give me strength. Jag måste gå dit.

Åh, vilket fint personnummer du har!

Ja, igår fick jag en komplimang. Nu kanske den i verkligheten inte alls lät lika entusiastisk som min rubrik, men närapå. Hämtade ut passerkort i den byggnad jag och Jenny sänder radio, och då skulle man förståss skriva på en ansvarsförbindelse... Avtal eller vad ni vill kalla det. Med personnummer och allt. Och jag hade tydligen väldigt fina "fyra sista siffror", som jag av personlig integritet inte tänker avslöja. Men snygga var dom!

Någon mer som har ett snyggt personnummer? (Det gills inte om man inte har fått en komplimang om saken!)

Jag vill nog sluta sända radio...

Haha! Där lurade jag dig allt. Jag vill inte alls sluta sända radio. Jag vill sluta sända radio ensam! It sucks. Det funkade, gick bra och allt sånt. Så absolut - det funkar! Men det var ganska tråkigt... Väldigt tråkigt!

Frestelsens begär!

Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Choklad är ett djävulens påfund! Jag är så vanvettigt chokladsugen så det finns inte!

Eller egentligen är det mer ett sötsug. Tänkte svulla en skiva melon innan jag går - har ingen choklad hemma.

Ikväll är det radiosändning

Jag har fixat passerkort och inlogg idag (bra Frida!). Ska köra programmet själv ikväll. Spännande!

Just nu:

1. Mår illa.
2. Har precis beställt två boxar endagslinser (det var billigt och jag har velat testa länge).
3. Har svullat godis hela dagen.
4. Orkar inte gå till Maxi för att handla.
5. Har ingen (rolig) mat hemma eftersom jag inte orkar handla.
6. Jag vill sova, men måste vänta till själig sov-tid för att tillåta mig själv att göra det.

Oh my GOD!

Jag har inte gått upp såhär tidigt på hela terminen - innan sju! Helt sjukt... Haha. Dåligt skämt.

Det hade jag glömt...

Jag är inte 100% klar med Felicias sång. Ååh. Why cruel world?!

Liksom en kran på full fräs

Min näsa är inkontinent. Det bara rinner och rinner. Och idag är det sångtime. Två timmar kvar. AAAAAH! Frågan är om jag bara snorar tillfälligt eller om jag kommer att stå och snora järnet framme i kyrkan på dopet. (Var tvungen att lägga till "på dopet" så ingen tror att jag går i kyrkan vanligtvis på söndagarna. Inte för att det är något fel i det, utan för att det inte vore jag.) Jag dricker ju Aloe Vera enligt mammas rekommendation, jag lever (i princip) hälsosamt och jag har dessutom redan varit förkyld i höst.
Slutsats: jag borde inte vara snorig. Men å andra sidan är det ju höst/vinter och snoretider.

Gud vad dålig jag är. Ska gå och fräsa ut allt jag har i näsan nu.

Imorgon är Felicias dag

Imorgon ska Felicia döpas. Och jag ska ägna hela förmiddagen åt att öva på sången. Det kommer att gå bra. Och hennes present är fullfjädrad (köpte en ask till halsbandet idag) med rosett och grejer. Och kameran i topptrim (och upphittad).

Längtar efter storsyster och barn!

Jaha... Tack för en förstörd mat-dag.

Vi skulle till pappa för att fira Josefin och träffa farfar (som numer bor på ålderdomshem). Bara för att farfar redan ätit på hemmet skulle vi fika. FIKA! Detta innebar att jag åt frukost, efterrätt vid tre och middag klockan åtta. Jävla pappahelvete. Min kropp fungerar inte så! Åååh!

Josefin och jag tog en varsin femma ifrån honom. Och åt upp typ allt naturgodis. Revenge is sweet (men den hämnden var väldigt knapp).

Passade på att (mobil)fota farfar lite. Han var väldigt liten och rar. Och förvirrad. Men ändå snäll och omtänksam. Och förvirrad.

Felicias sång

Jag borde öva på Felicias sång. Men jag känner mig bara dålig, så jag gör det inte. Fast jag borde. Borde även gå ner på stan och byta skorna jag köpte igår (annan storlek) och köpa godis/frukt till Sif.

Nu har mor och jag sett på...

Nu har mor och jag sett på tysk/turkisk halvporr. Nä, dom hade bara väldigt mycket sex. Ibland. Sexscener är nog överskattat. Egentligen är det nog ingen som bryr sig. Alla fattar ju ändå att de har haft sex om de kör en "efter-scen" vilket de oftast gör trots att man även får se lite action (som i mitt tycke brukar vara rätt trist). Och förspelen sen... Ah! Tror jag spolade förbi 10 minuter rent förspel i nån film en gång. De gick upp för en trappa, kysstes och klädde av sig. I tio minuter. Tjoho.

Undrar om filmerna skulle uppskattas av lika många om man tog bort alla förspels- och sexscener... Alla översexuella (handtrallande) män skulle antagligen snällt vända sig till porrhyllan som de mer öppna kåtbockarna, och sedemera bli en av dom. Usch. Eller så blir internet överbelastat... Bläsch. Kanske behövs det lite sex i filmerna så de som är för mesiga för annat får sitt. Vad vet jag. Jag är lyckligt lottad och inte en av dem.

Ring ring bara du slog en signal!

Nu valde jag jobbhelvete... Fast jag skulle likväl kunnat ha tagit studentliv.

Nåväl. Det har ringt i min telefon flera gåner idag. Och i vanliga telefonen med för den delen. Tror aldrig att min telefon har ringt så mycket på en och samma dag - av olika personer! Kul!

No webmail...

Inget från företagen i alla fall. Ett från mitt parti och några med kassörsangelägenheter. Åååh vad tråkigt!

Webmail

Ih vad spännande! Nu ska jag kolla min webmail (a.k.a min skolmail) och se om något av företagen jag mailat svarat. Det har dom nog inte, men man vet aldrig.

Elaka tomten

Jag funderar på om jag ska köpa mig en liten Elak Tomte. Fast egentligen skulle jag nog vilja ha alla fyra; Ebba Ängel, Bosse Pepparkaka och Snögubben (som säkert också heter något, men det har jag olyckligtvis glömt). Dom är SÅÅÅ söta! Men samtidigt ganska onödiga... Ah. What to do..?

Jag har dålig karaktär

Igår åt jag godis. Fast det var inte så mycket. Så jag förlåter mig själv. Första gången på länge jag lyckades köpa så pass lite godis faktiskt!

Nu ska jag fortsätta min lata morgon och spela tv-spel en liten stund. SEN ska jag ner på stan. Och pröva skor.

Väckelsemöte

Idag ringde min boss (tillika kollega) och väckte mig. Hoppas det inte märktes! 10:12. Borde man vara vaken 10:12? Nåja. Vi (han) snackade lite värvartaktik, om måndag samt decembers arbete. Ska stå och ha bokbord två gånger. Egentligen borde jag göra något mer kanske. Ska väl fila på det när jag kommer ner till Kalmar igen. Kanske mina workmates kan ge mig idéer på måndag.

Uppdrag för helgen: köpa godis för muy mucho cash. Och lite frukt. Måste köpa det när jag är här. Baskat också! (Om ingen hemma (läs: i Kalmar) vill hjälpa mig. Frivillig någon?)

När vi ändå talar om trollen...

Imorgon är det hög tid för mig att kirra fadderföretag. Det kommer nog inte gå så bra. Har en känsla av att företag inte vill ta emot studenter på så kort varsel. Men samtidigt hade ansvarig lärare kunnat påpeka att vi gärna själva fick leta rätt på fadderföretag om vi ville. Fast det kan ju hända att h*n redan har gjort det någon gång (när?) och att jag glömt det visserligen... Nåja. Hitta brister i andras handlande är lätt. Själv ska jag väl ta tag i mina egna.

Nyfiken i en strut?

Här kan nu läsa en halvtrist artikel om min utbildning. Jag säger: SUCK. Sök för fan vi har skitkul!


Hahahahahahahahahaha!

Aaaand I'm home!

Hemma hos mor nu. Har svullat brieost (ooooop- hej-den-var-37%ig-pang-upp-i taket-med-min-matdagbok) och vindruvor till förbannelse. Det är SÅ gott!

Har förresten maskat med matdagboken sen i fredags ungefär. Det blev inte så kul med thaibuffé och (nästan) en hel kladdkaka... Och lördagens drinkar... KAPOW! Herregud. Orka hålla på med sånt. Fast det var bra, för jävlar vad lättöverskådligt ens överdrivna matkonsumtion blir! Kanske fortsätter med det sen. Vill ju inte misstas för gris frammåt jul och bli en griljerad skinka istället för att få julklappar.

Mama I'm coming home!

Om fem timmar åker jag hem till mami! Fast hon tänker inte möta upp mig. Istället prioriterar hon grannen under och ska ha aloe vera-möte. Nåja. Hon tycker det är kul och då unnar jag henne det. Och det är inte ett dugg jobbigare att gå hem själv som med sällskap. Bara lite trevligare.

Har du gjort ett hörseltest någon gång?

Jag har gjort ett supermegaflashigt hörseltest nu! Nä. Det var inte så häftigt. Fast lite. Till exempel fick jag höra pipljud genom att det lät i mitt skallben. Hur fräckt är inte det på en skala?!

Hur som helst så hittade de inget konkret fel annat än att min hörsel är nedsatt i ena örat. Ska på återbesök om några månader. Då ska jag göra några fler test. Eller åtminstone ett. Ett där jag ska lyssna på när folk pratar. Åtminstone om jag förstod läkaren rätt. Det ska bli spännande!

Okej, bara för att bevisa att det inte är småsten jag snackar om...

Om inte jag GENAST och personligen får en ursäkt så kommer jag att driva detta vidare..
Kan ni bedriva någon förtalskampanj mot mig så...


Ja. Ungefär så lät det förra gången också. Och ingenting har med mig att göra - jag förmedlar endast och försöker ställa till rätta. Suck. När började folk bli så fruktansvärt inspirerade utav USA och skrika "jag ska stämma dig, din jävel!" så fort och för minsta lilla. Kan man inte andas ett slag och ventilera åsikter som vanliga människor? Jag har verkligen inte varit omöjlig.

Kanske jag borde börja stämma alla och tjäna storkovan? Då skulle jag kunna sluta plugga och köpa mig en egen ö någonstans där det är varmt och ha några slavar som gör allt jag ber dom... Det vore nåt det! Och de som jag stämmer hårdast ska få hårdast slavstraff av mig - typ göra rent toaletten med tungan eller tvätta, vika och stryka mina kläder i all evighet. De som jag inte stämmer på så jättemycket får lite mildare slavstraff, som att laga mat åt mig (för det är faktiskt kul att laga mat!) och ge mig massage.
Ååh... If only dreams would come true!


En väldans massa skit!

Nu har jag fått ta två skit kluttar. Tack tack, det var inte ett dugg trevligt över huvud taget - but hey; jag är så schysst att jag fixar det ändå. Upprepar för mig själv: ta ingenting personligt, ta ingenting personligt. Och det gör jag inte heller. Men tänk OM jag hade gjort det. Då hade jag sprungit iväg, snabbt som blixten och lämnat direkt.

Såhär gjorde jag istället: vandrade ut, stillsamt, utan ett pip.

Slut. No more ms Treasurer for me! (Schysst översättning!)

Välja själv...

Jag får möjlighet att välja fadderföretag själv. Oj. Vad ska jag välja? (Och vilka vill ta emot mig?)

Snorblobb

Många är sjuka nu. Jag var sjuk, men verkar inte ta mig ur. Snorar som bara den. Tänkte dock dricka upp min färskpressade jos om en liten stund. Mm! Apelsin-jordgubb. Yummie!

Det regnar ju för fan!

SNÖA! Det ska snöa! Ok?! Fatta. Det är ju mitten av november nu - lite vinter skulle kunna sitta fint. Mörkt och kallt är det ju redan.

Jag har tröttnat på det mesta. Tråkigast just nu: känslorna kring fadderföretaget. Är inte ett dugg motiverad.


Liten paus

Tog mig en liten paus mitt i mitt drinkande. Har prövat tre nya drinkar ikväll. Skulle pröva fyra, men jag tror jag hoppar den 4e. Den skulle nämligen innebära att jag skulle behöva öppna en ny flaska. Och jag vet inte om jag vill göra det.

I can't decide står sig fortfarande!

Första gången kanske..?

Imorse (eller kanske snarare "imorse") snoozade jag i två timmar. Jag är en dålig människa.

Var äääär duuu?

Min jävla kamera är antagligen snodd. Ååh! Jag blir så arg! Tursamt nog är den försäkrad (tror jag).

100 (Tack syster!)

1. Jag är överbelamrdad med träningsvärk.
2. Jag har en tatuering med en dödskalle.
3. Jag har bott i Ringarum, Söderköping, Norrköping och Kalmar.
4. Jag blir full alldeles för ofta och för mycket.
5. Jag går på golv, asfalt, gräs och ibland snö.
6. Jag är beroende av min familj och mina vänner.
7. Dumle är inte mitt favoritgodis. Och ska jag äta Dumle föredrar jag den med chokladfyllning.
8. Jag älskar min telefon.
9. Jag tycker att djur är spännande att titta på på AnimalPlanet.
10. Det stör mig när folk får veta ovanstående åsikt och säger "Du tittar på tv för mycket!".
11. Jag gick på pappas gräsmattor några år.

12. Jag har fobi för att tappa kontrollen.

13. Jag har en mängd piercingar i öronen och en i tungan.
14. Min skostorlek är 40.

15. Jag älskar att uppfinna nya saker.

16. Jag tycker om när mitt rum är städat.
17. När jag var liten var jag jättesöt och drömde om att bli skådespelerska eller sångerska.

18. Jag pratar 2 språk flytande, svenska och engelska.
19. Jag kan vara ganska nervös första gången jag träffar en person
20. När jag var liten läste jag nästan alla Roald Dahls böcker.
21. Jag lärde mig prata av bara farten.

22. När jag var liten var jag blyg och glad.

23. När jag var yngre såg jag läskiga monster och varelser varje morgon på julafton.

24. Jag är allergisk mot pälsdjur.

25. Jag har väldigt kort sladd till min datamus, vilket medför att jag måste ha datorn jättelångt in på skrivbordet.

26. Jag ser bättre med glasögon än utan, men använder dom helst inte.
27. Jag tycker om att spela dum och larva mig.
28. Jag har opererat mig själv med synålar, väldigt många gånger (det är kul!).

29. Jag diskar allt jag använder i köket.

30. Jag har haft problem med mitt självförtroende.
31. Det bästa jag vet är att skratta.
32. Mitt rum är rörigt, som vanligt... Fan!
33. Jag har stora ögon.
34. Igår spelade jag lasergame med mina grannar.
35.  Jag har två syskon.
36. Om tio år arbetar jag inte - jag har gift mig rikt! (Alternativt jobbar med något betydelsefullt)

37. Jag ångrar väldigt mycket, men fokuserar på annat istället.
38. Jag tror på mig själv.

39. Min största och första idol var Roxette (och min storasyster).
40. Den allra första uppsatsen skrev jag i tvåan och den handlade fjällrävar.

41. Jag tycker om att bada bubbelbad.
42. Jag vägde mer än jag trodde i antal kg när jag vägde mig senast

43. Jag hatade åska när jag var liten.
44. Jag är ganska lättroad ibland
45. Jag kan somna gott när jag har gått och lagt mig.
46. Jag älskar att shoppa loss när jag känner att det klirrat till i kassan.
47. Om jag någonsin skaffar barn vill jag att dom ska heta Bärndt-Owuä... Nä jag vet inte. Och hade jag vetat skulle jag inte avslöjat det här ändå, för det är hemligt!
48. Jag hatar verkligen när jag inte vaknar på mornarna och försover mig.
49. Jag vill ha fler helgdagar i veckan.
50. Jag älskar jeans som passar mig, men hatar att jag aldrig orkar prova byxor i butikerna.
51. Jag älskar verkligen att titta mig i spegeln och känna mig stolt över vad jag ser.
52. Jag tänker leva innan jag dör.
53. Min dröm är att mina galnaste och mest otroliga drömmar ska slå in.
54. Jag tycker om att bo på Gladan.
55. Jag har halvtaskigt minne och kommer ihåg sådant jag vill komma ihåg (selektivt minne).
56. Jag försöker alltid sjunga med musiken jag lyssnar på fast ibland tror jag folk tycker det är irriterande.
57. Jag är väldigt snäll.
58. Jag blev kallad Fredag en gång (de trodde helt och fullt ärligt att jag hette Fredag).
59. Jag och mina kompisar brukade hitta på cirkusar när vi var typ 7 år!
60. Första filmen jag såg på bio var Den lilla sjöjungfrun (var skiträdd!).
61. Jag vill bo i en villa när jag blir stor.
62. Vi singlar bör vara snygga så vi får ragg lite då och då (?)
63. När man mår som sämst piggar alltid ett träningspass upp.Prövade senast idag.
64. Jag kan inte vara utan mat i ett helt dygn. Har inte testat det heller.
65. Jag vill verkligen ha en katt, men kan inte eftersom jag inte tål dom.
66. Jag vill kunna spela trummor.
67. Jag gick på buggkurs när jag var mindre
68. Jag hatar den människa som uppfann choklad! Ett djävulens påfund så syndigt gott som det är.
69. Jag gick ut med många poäng i nian
70. Mitt snitt efter gymnasiet ligger runt 17,4 för att vara exakt.
71. Jag tror starkt på att livet tar slut när man dör.
72. Jag hatar killar som ska försöka imponera med att flasha med att han har pengar.
73. Jag har två systrar, som heter Johanna och Josefin.
74. Jag har väldigt lite kontakt med alldeles för många människor. Det är synd!
75. Första fyllan jag hade var jag 16 år.
76. Första kyssen var jag 16 och killen var dum i huvet.
77. Min första pojkvän var en äkta italienare... Haha! Nä. Vi var nog inte ihop han och jag...
78. Jag stör mig på när saker försvinner trots att jag lagt dom på "ett bra ställe".
79. Jag hatar min snorpappershög.
80. Jag älskar min svarta skjortklänning.
81. Jag har ett eget radioprogram tillsammans med Jenny.
82. Jag brukar ha smycken på mig, men mer på fest än till vardags.
83. Min uppväxt var omväxlande men på det stora hela en positiv upplevelse.
84. Jag anser att alla religioner är trevligt att studera, men det förstör många människor och relationer mellan hela länder.
85. Jag har väldigt mkt komplex över mina fötter.
86. Jag går alltid ut på sommaren utan mössa och vantar.
87. Jag kan vara en riktig bitch men jag föredrar att inte vara det.
88. Jag är ganska dålig på att bli klar med saker i tid.
89. Jag stör mig otroligt mkt på när folk inte gör som de lovat.
90. Jag avskyr anslagstavlor och tycker att de borde brännas på bål
91. Jag tycker att politik är intressant.
92. Jag är expert på att inbilla mig jag hinner färdigt med något, när jag i själva verket inte gör det.
93. Jag vill prova att bo i kollektiv någon gång i mitt liv
94. Jag tror att jag kommer bli framgångsrik när jag blir stor
95. Om jag någonsin gifter mig så är det för att jag vill.
96. Jag hade en väldigt nära relation till mina gosedjur när jag var liten.
97. Jag har alltid älskat mamma.
98. Jag föddes i februari för snart 21 år sedan.
99. Jag är lite rädd för att bli gammal.
100. Jag tänker inte dö förrän jag gjort allt det jag velat göra.


I can't decide

Just nu är "I can't decide" med Scissor Sisters min favvolåt!

Annars är Martin Stenmarcks 7milakliv (töntvarning??) och Soundtracket till Tjenare Kungen (Bara för mycket) några favoriter... Symboliserar min sinnesstämning de senaste dagarna ganska bra.

The cause of life's problems

I vad som kännts som en evighet har jag kännt mig nedstämd. Jag sätter skyhöga krav på mig själv och har alldeles för många åtaganden för stunden. Och när jag försöker avsluta åtminstone ett av dem - verkar det till synes omöjligt.

Nu har hela dagen börjat som ett helvete. Har suttit här en liten stund och försökt ta reda på vad som är fel. Antar det är en höstdepression. Har kanske inte riktigt accepterat det innan, men jag antar att jag får det varje höst.

Fast jag måste påstå att det känns bra att veta att jag inte är ensam (är det illvilja?). Googlade på höstdepression och fick upp en mängd andra bloggar där personer radat upp med punkter precis vad jag känner.

Vill fly och försvinna härifrån. Långt bort härifrån. För just nu känns allt annat än min tillvaro som en lösning på problemet - trots att det kanske inte skulle hjälpa. Borde kasta mina vissnade blommor. Plocka ut disken jag har på  mitt rum. Städa i kök och allrum (som jag skulle ha gjort för ett par dagar sedan, och nu är Johanna (som har städdagar nu) inte så glad på mig tror jag).

Såhär känner jag mig:
* otillräcklig
* nedstämd
* tråkig
* oförmögen att bli färdig någonting
* sorglig
* ensam
* hopplös
* lönnfet
* trött
* likgiltig
* onödig
* korkad
* egoistisk
* har ingen kontroll på vad som händer runt omkring mig
* gnällig
* ledsen för ingenting alls
* dålig människa
* som om att alla vet allting och jag vet inget alls

Ibland blir det

Ibland blir det bara för mycket. Och det är alldeles förmycket. Jag, som just bestämt mig för att faktiskt (FAKTISKT) avgå ifrån styrelsen, kanske inte kan avgå över huvud taget. Det kändes ju väldigt roligt. Varför blev jag kassör?

Ljuva sommarminnen ^^, (me & my girls @ sthlm)


look 1

LaserGame

Ooh vad det var kul att spela Laser Game! Och gissa vem som var bäst... JAG!  Åtminstone om jag får säga det själv. Och det får jag ju för det här är min blogg.

Det var mitt lag snyltarna mot meatballs (översättn köttbullar).

Meatballs - 134 poäng
Snyltarna - 616 poäng (klar jordskredsseger!!!)

Jag träffade köttbullarna 120 gånger och tog deras bas en gång... Vilket resulterade i att jag fick 14 700 poäng... Något jag är ganska stolt över! Det rankade mig till 2a i laget. Och eftersom jag hade en nästan 16% träffsäkerhet rankades jag i den kategorin 1a. Vilket innebär att jag i genomsnitt var bäst av alla på hela Lasergame. Om jag får säga det själv alltså.

Nu kanske ni undrar varför jag är så kaxig. Men det tillåter jag mig själv att vara. Jag har haft en dag av rent helvete. Eller dagar rättare sagt. Och hade jag inte kört lasergame och haft så kul som jag hade skulle den här dagen varit så totalt meningslös. Jag är glad! Och vill tacka mina kära korridorers för att vi tog tummen ur och gjorde detta!

Om jag ska säga som det är, så ser jag en klar förbättring från min sida. Förra gången jag spelade - förlorade jag. Undrar hur det går nästa gång. Är lite sugen på att dra ihop ett gäng på jullovet när jag är hemma och spela. Det ligger faktiskt inte så långt ifrån mig (läs: mammas lägenhet).

Det räcker

Ja, det räcker nu.

Jag vill göra saker för mig själv, sådant som räknas och jag bryr mig om. Det svåra ligger bara i att jag är mitt uppe i saker jag inte alls vill göra. Kan inte bara kasta dessa åt sidan. Och jag som tycker det är så jobbigt att avsluta saker. Kan man inte gå omkring med allting halvklart?

Nu ska jag titta på bussar hem.

Annoying thing

Jävla irritationsmoment 22. AAAAAH! Toksent att göra något åt saken. Men uschlingen, det är alltid sådana saker man blir som mest förgrymmad över!

Älskade fem saker!

Har du tänkt på hur sjuka grejer det finns att köpa på bensinsmackar ibland? Jag och Jenny (som jag sänder radio med) gick runt på en av Kalmars mackar och fotade alla sjuka grejer vi kunde hitta.
Titta på dom
här.


Program #4

Usch. Idag kom min östgötska fram mer än vanligt i programmet. Hoppas inte de som lyssnade blev rädda....

Frisk?

När blir man frisk?
Jag är träningssugen (ja, tro det eller ej men det är jag faktiskt!), men jag vågar ju inte träna om jag inte är frisk. Har bestämt att jag ska steppa (haha) på torsdag. Och imorgon ska vi köra laserdoom. Det ska bli kul! Det är inte så ansträngande för stunden (man behöver inte springa så mycket) så jag tror det ska gå bra. Och gör det det inte så lär jag ju märka det efteråt.

Så. När blir man frisk? Inte idag. Kanske inte imorgon. Men någon jävla gång. Jag ska bli frisk under natten så jag är pigg imorgon. Det låter bra.

Detta är Björn Tådne

Björn Tådne
Han kanske påminner mig om min farfar - är det därför jag tycker om honom? Eller är det för vad han brinner för? Eller är det hans änglahår? Söt är han i alla fall!


( Bild från
www.aftonbladet.se )

I brist på femman

Jag såg precis färdigt på "100 höjdare - Sveriges skönaste människa". Åh, vad Björn Tådne är söt! Och Persiljemannen! Och Kattkvinnan! Och Kojmannen! Dessa otroligt rara och glada människor vandrade rätt in i mitt hjärta och drog fram mitt allra varmaste leende.

Filip och Fredrik måste haft otroligt kul när de träffade alla personligheter inför programmet. Blir nästan lite sugen själv!


Angående fredag

På fredag ska jag ha mitt första bokbord. Tills dess måste jag alltså kunna allt om Sif som jag bör kunna om Sif. Herregud... Hur ska detta gå?

ABC-lista

Såg en blogg med denna lista. Och eftersom jag gör vad jag känner för idag så tänkte jag göra den. Man ska hitta minst en artist/band för varje bokstav. Äh. Jag gav upp där mot slutet.

A lcazar, (The) Ark
B eatles, (The) Boo Radleys
C easars (Palace)
D avid & the citizens, (The) Darkness
E lvis, Europe
G uillemots, Gogol Bordello
H åkan Hellström
I mperiet, Infinite mass
J ackson 5, Johnossi
K illers, Kanye West, Kalle Baah
L ars Vegas, Lasse Lindh, Laleh
M ötley Crue, Marilyn Manson, (The) Motorhomes, Mando Diao
N ina Rochelle
O rup
P atrik Isaksson, (The) Poodles
Q ueen
R ascal, Ray Charles
S ten & Stanley, Sweet, Sugarplum Fairy
T akida, Teddybears STHLM, Tough Alliance
U ggla
V erve, Vapnet
W ilmer X, White stripes
X & Y (här fuskar jag och tar ett album istället)
Y es
Z eppelin
Å ke (?)
Ä ääh
Ö sten med resten

Jag sket i föreläsningen

Till förmån för mig själv. Sjuk och gnällig. Stanna inne hela dagen? Ja tack! (Men det får jag tydligen inte... FAN!)

Käkade chokladpudding till frukost. Bara för att jag är sjuk. Lyx! Efter en macka förståss. Man kan ju inte vara helt onyttig. Har tittat på 100 Höjdare hela förmiddagen också. Väldigt trevligt må jag säga.

Bästa sällskapet i hela världen: jag själv.

Min första lista

Kunde inte låta bli!

Snott den här listan från nån: Josefin är min allmighty inspirationsskälla när det gäller listor.
Rökt en cigarett: Ja. Men föredrar att inte göra det.
Rökt en cigarr: Jag har inte rökt en hel, men smakat.
Varit hög: Det tror jag inte.
Varit full: Senast igårkväll.
Hånglat med någon av samma kön: Ja. En gång var vi tre tjejer och en kille som hånglade samtidigt. Det var ju väldigt roligt... Åtminstone då.
Varit kär: I guess.
Blivit dumpad: Japp. Och gissa om det var irriterande!
Dumpat någon: Jag skulle kunna kandidera till nobelpriset i dumpning.
Fått sparken: Nope.
Varit i knytnävsslagsmål: Njae. Har kivats med systrar några gånger..?
Rymt hemifrån: Ja, men på grund av tristess, hunger och hemlängtan kom jag inte särskilt långt.
Haft känslor för någon som inte känt samma sak: Antagligen. Fanihelvete VARFÖR BESVARAR IDOL-MARCUS INTE MINA KÄNSLOR?!?!?!
Blivit arresterad: Nej.
Hånglat med en främling: Jajjemän. Flera gånger. Olika lyckat resultat.
Gått på en blinddejt: Ja. Några bra, några mindre bra.
Ljugit för en kompis: Har hänt, men OH vad jag avskyr det! Fetaste skuldkänslorna!
Varit kär i en lärare: Nej. Jag kan väl inte påstå att jag var nåt vidare kär i "mattelärarn" bara för att jag raggade upp honom.
Skolkat: Senast i onsdags. Fyyy mig. Alldeles för ofta och för mycket alltid.
Legat med en medarbetare: Nej.
Sett någon dö: Jag såg min farmor vittra sönder och sedan när hon var död. Men inte själva dödsögonblicket.
Varit kär i en av mina internetkompisar: Ja det har jag nog.
Varit i kanada: Nej.
Varit i mexiko: Nej.
Flugit: Ett par gånger. Aldrig inrikes dock. Tänkte testa på det kanske i höst?
Spytt i en bar: Njaaaaaee. Men i en askkopp (läs: på bordet) inte så långt ifrån själva baren på Otten.
Sett en del av mig själv brinna: Har tänt eld på ett och annat hårstrå. That's all.
Ätit sushi: Två gånger. Uschlingen vad gott det är! Utan rå fisk givetvis.
Åkt snowboard: Nej. Men snowracer, pulka, stjärtlapp, madrass, plastpåse... And so on.
Crowdsurfat under en konsert: Nej.
Varit i ett våldsamt förhållande: Verbalt våldsamt efteråt, räknas det? Nä.
Tagit smärtstillande: Panodil.
Älskar eller saknar någon just nu: Nja. Inte just denna sekund. Jag är sjuk, gnällig och vill vara för mig själv ett par timmar.
Legat på rygg och sett molnen flyga förbi: My favourite! Det är i såndana stunder jag brukar känna mig levnadsglad och tänkt att: nu gör det inget om jag dör för jag har levt.
Gjort en snöängel: Jaa.
Haft ett te-party: Nej.
Byggt ett sandslott: Oh ja. Men dom gick sönder ganska fort. Såg en dokumentär på Discovery om sandskulptörer... Jag är definitivt INTE en sandskulptör.
Hoppat i en vattenpöl: Ja, gärna med gummistövlar - det är roligast.
Lekt uppklädd: Jag har lekt och fånat mig i finkläder.
Hoppat i en lövhög: I mellanstadiet hoppade vi ner från ett tak... Eh, nej det var snö det ja. Nåja. Jag har dykt i några lövhögar i mina dagar.
Åkt släde: Jag har åkt häst-och-vagn. Men släde... Nä det kan jag inte påminna mig om att jag har.
Fuskat när jag spelat spel: All the time. Ibland. Jag och Josefin fuskade kollektivt i Bondespelet. Men då räknas det väl inte?
Varit ensam: Jag är ensam just nu och det är sooo sweet!
Somnat i skolan/på jobbet: Jag har medverkat på ett par skittråkiga föreläsningar. Och om jag inte somnade så nickade jag till konstant.
Använt ett falskt id: Nej vet du vad. Sånt sysslar jag inte med.
Tittat på en solnedgång: Ja. Fast inte på själva solen, för det är inte bra för ögonen.
Varit med i en jordbävning: Nej.
Rört en orm: Oundvikligt när man har ormar som husdjur?
Sovit under stjärnorna: Det gör jag varje natt. Fast för det mesta är det tak emellan. Har nog inte sovit under bar himmel.
Blivit kittlad: Ja. Och jävlar vad jag är dålig på att hämnas!
Blivit rånad: Jag har blivit bestulen på mina favoritvantar några gånger (eller så har jag tappat dom). Min cykel blev snodd under nollningen.
Blivit missförstådd: Ofta.
Tagit hand om ett råddjur/get: Nej, jag är allergisk mot pälsdjur och hyser ingen empati för dem. (haha, nä jag bara skoja!)
Vunnit en tävling: Jag har vunnit på Singstar, Bingolotto, lekarna med CNaS (på nollningen)...
Gått mot rött: Om det inte kommer någon bil, annars väntar jag snällt på grönt.
Blivit avstängd från skolan: Nej jag är väldigt skötsam utav mig.
Varit i en bilolycka: Nej.
Haft kramp: Ja. Fast aldrig sådär ihärdigt som alla andra verkar ha hela tiden.
Känt mig som en utstött: Hela mellan-/högstadiet? (läs: puberteten)
Ätit ett helt glasspaket på en natt: Nä. Är inte så mycket för glass sådär. Men kladdkaka... MMMM!
Dansat i månljus: Flängt omkring mitt i natten på gräsmattan utanför villan på Tyketorp.
Hatat mitt utseende: Alldeles för många gånger.
Varit vittne till ett brott: Inget uppseendeväckande i alla fall.
Ifrågasatt mitt hjärta: Ja det behövs ibland.
Varit besatt av post-it lappar: Nej. Men tydligen kunde man vinna någonting om man designade ett klädesplagg med post-its. Var lite sugen ett tag, men glömde bort det sen.
Gått barfota i lera och pressat leran mellan tårna: Ja, me like!
Varit vilse: Vi gick vilse på Oxford street på språkresan. Och i Torquay med för den delen (vilket dock är en smula mer kompliverat än tidigare nämnda gata). Har faktiskt lyckats förvirra mig i Kalmar. Shit happens.
Varit på andra sidan landet: Jag har varit på västkusten. Och i sydligaste Sverige. Men aldrig i norr.
Simmat i havet: Jepp. Och - hör och häpna - jag har simmat i världens största brackvattenhav!
Känt som om jag håller på att dö: Nja. Mindre panikattacker, men inte mer än så.
Gråtit mig själv till sömns: Mm. Kan vara lite skönt ibland.
Lekt polis och rånare: Haha! Det tror jag inte. Vi lekte normala lekar när vi var små. Däremot lekte vi säkert tjuv-och-polis. Huuuuuuge difference!
Sjungit karaoke: Me like!!!
Betalat för mat med bara mynt: Växlade in 40 kr i 50-öringar för inte allt för länge sedan. Det var kul!
Gjort något med mig själv som du inte borde gjort: Ja. Gör inte alla det?
Busringt: För mycket. Antar att pappas telefonräkningar var skyhöga där ett tag.
Fångat en snöflinga på tungan: Ja. Fast det roligaste var när jag fick höra historien om familjen som gick ut med kastruller för att fånga snöflingor i tron om att det var mat. Lite rart faktiskt.
Dansat i regn: Ja. Jag har sjungit också.
Skrivit ett brev till tomten: Totalt värdelöst, men ja det har jag.
Tittat på solnedgången tillsammans med någon jag bryr mig om: Vänner. Familj. Hela kitet. Fast det har väl egentligen mest varit rena tillfälligheter. Brukar inte avsiktligt stämma träff med någon för att enbart titta på en solnedgång.
Blåst bubblor: Jag har blåst både såpbubblor och spottbubblor.
Gjort upp eld på en strand: Kanske inte själv... Men slängt på ved på en.
Förstört en fest: Det har jag säkert.
Åkt rullskridskor: Jajjemän! Jag var en fena på mina grillor! Och väldigt feg... Vågade egentligen inte riktigt åka från hela backen. Chicken!
Fått en önskan inslagen: Ja. Pleasant surprise. Både bra och dåliga önskningar.
Burit pärlor: Ja. Och jag har misstankar kring att ett av mina pärlhalsband faktiskt är äkta. Hoppas!
Hoppat från en bro: Jag har hoppat på en bro.
Ätit hund-/kattmat: När jag var liten tyckte jag kattmat var gott. Har testat några gånger. Torrfoder förståss.
Sagt till en främling att jag älskar honom/henne: Inte vad jag kan minnas.
Kysst en spegel: Ja. En gång med läppstift bara för att smycka den och få en läcker detalj på en annars rätt tråkig spegel. Det blev asfult.
Sjungit i duschen: Nästan jämt.
Burit en svart klänning: Balklänningen. Och min nya (favorit) skjortklänning.
Drömt att jag gift mig med någon: På sin höjd att jag har varit gift, men aldrig själva ceremonin.
Limmat fast min hand i något: Nja. Men två fingrar med varandra.
Fastnat med tungan i metall: Förutom att jag självmant har satt fast en bit metall i min tunga - nej. Fast en gång på Matex (nu: Willy's) slickade jag på mitt lillfinger och satte det mot frysanläggningen i en av frysarna. det var inte skönt.
Pussat en fisk: Vi hade fiskar som husdjur ett tag när jag var liten. Eftersom jag plockade upp dom och klappade med jämna mellanrum så pussade jag säkert dom också.
Varit en cheerleader: Nej.
Suttit på ett tak: Lekstugetak, tak man inte får sitta på, vanligt tak... Jag har varit på många tak.
Skrikit "jag får ingen luft": Ja.
Byggt en kärra: En legobil?
Pratat i telefon i mer än sex timmar: Ja, i alla fall om man lägger ihop alla timmar sammanlagt jag pratat i telefon... Men om jag pratat i 6 timmar i streck tror jag inte. Fast jag har haft ett par väldigt långa telefonsamtal.
Stannat uppe hela natten: Ja. Och såg solen stiga upp och korna vakna.
Inte duschat på en vecka: Nej, lite överdrivet långt kanske.
Plockat och ätit ett äpple direkt från trädet: Jag är uppvuxen med äppelträd i trädgården.
Klättrat i träd: Många många många gånger.
Haft en träkoja: Nej.
Är rädd för att titta på skräckfilm ensam: Nej... Men måste "neutralisera mig" med typ en komediserie eller kanske något tecknat efteråt.
Tror på spöken: Huja. Obehagligt som sjutton.
Burit fula/annorlunda kläder i skolan för att höra vad folk säger: Jag var ung och dum och upprorisk.
Spelat kyckling: Va?
Blivit puttad i en pool med kläderna på: Nej. Men badat i en pool med kläderna på. Det var kul!
Blivit tillsagd av en främling att jag är het: Japp.
Brutit ett ben: Nej, "tyvärr" inte. Det är väl en av mina önskningar som (lyckligtvis) aldrig har slagit in.
Fångat en fisk och sen ätit den: Jag har fångat fisk och jag har ätit fisk. Fast aldrig samma fisk.
Fångat en fjäril: Flera stycken. Och massvis med nyckelpigor.
Skrattat så mycket att jag grät: Ja!
Gråtit så mycket att jag skrattade: Det har hänt.
Fuskat på ett prov: Mm. Grundskola och gymnasiet. Skulle aldrig få för mig att göra det på högskolan. För mycket som står på spel.
Haft en Britney Spears-skiva: Nej tackochlov.
Glömt någons namn: Är skitdålig på namn!
Sovit naken: Jaa.
Svimmat: Svimmade mitt i ett sångframträdande med musikskolan på ett ålderdomshem. Det var tursamt nog ingen sologrej, utan det var förståss hela kören. Slapp sjunga på fler ställen den dagen.
Gråtit på tunnelbanan: Nej. Har inte åkt så mycket tunnelbana så att jag skulle kunna ha hunnit göra det.
Haft sex på offentlig plats: Med fel person.
Snattat: Godis och vindruvor, under tiden jag handlat. Och lite kycklingfilé en gång, men det var inte meningen.
Drömt att jag haft sex med en vän/flera vänner: Usch ja. Sånt vill jag inte tänka på.
Pratat med en främling i mer än fem minuter: Jajjemän. Det kan vara kul. Om främlingen är trevlig.
Gett en uteliggare mer än 50 kronor: Nej. Brukar inte ge uteliggare pengar.
Spottat på någon jag ogillat: Nej.
Hoppat bungyjump eller något annat riktigt äventyrligt: Jag klättrade på ett berg en gång på frita. Och på läger i högstadiet gjorde vi några äventyrsgrejer. Skitkul!
Haft sex i en IKEAsäng: Ingen aning..?
Haft sex i en IKEAsäng på ett IKEAvaruhus: Nej.
Varit svartsjuk: Lite sotis några gånger.
Jag kan skriva utan att titta på tangenterna: Hela tiden.


Långledigt

Jag tog mig en smula ledigt. Åkte hem till mor och syster (som fyllde år) i onsdags. Tog bussen tillbaks till Kalmar på fredagsmorgonen och direkt därefter tåget till Växjö där jag spenderade helgen tillsammans med Ellen, Anna och Anna.

Nu är jag sjuk. Typiskt...