Och när vi nu talar om kort!

Hur många gånger jag fått frågan "Tar du kort?" jag fått idag vet jag inte. Men varje gång jag får den får jag lust att säga något i stil med att "Nej, jag har ingen kamera på mig" eller "Ja, ställ upp er där borta så kommer jag med kameran". Torr humor.

Brukar svara: "Ja, självklart". Fast en gång idag lade jag till: "Eller fast det är kanske inte självklart förstås... Men för mig är det det!".

En annan rolig sak: När jag skulle gå till Anna-Cillas (butiken i Bamses Värld - där jag jobbade idag) satt Ronald McDonald på en kamel och såg glad ut.

 


Hej, jag vill spärra min kompis kort.

Vad stört. Jag spärrade Emmas SIM-kort alldeles nyss. För det första hade jag ingen aning om att man kunde spärra SIM-kort såhär sent en lördagkväll. För det andra hade jag ingen aning om att någon annan kan spärra ditt SIM-kort. Har du personens personnummer (och ditt eget) och telefonnumer förstås så är det i stort sett klart. Go on, spärra på! (Åtminstone om man har samma operatör som E har.)

Det enda som händer är att det inte går att ringa ifrån telefonen och att abonnemangsägaren får ett nytt SIM-kort inom några dagar.

Det är mycket Portugal nu.

Hittade portvin i mammas kyl (portvin härstammar, för den som inte vet, ifrån Portugal). Mamma hade en portugisisk vinbox. Ja. Där tog det visserligen slut... Men ändå!

( Eller så är det ett tecken på min moders begynnande alkoholism. Hon kommer bergis att tulla lite på mitt spritförråd när jag är borta... )

En Travelmate?

Spanar efter en dator. Bärbar förstås, om det nu ska vara någon mening med det. Är mest insnöad på Acers Travelmate-serie.


Hemlighet: Vet ni att jag väljer dator endast efter utseende?

Kalmar är lovely & jag är absolut där för lite.

Nu ska jag hoppa in i Hot Mama On Wheels och köra ner till min favoritstad of all (just nu). Och jag missar den (i år igen!) i sommarskrud. Jag menar - ser aprilkvällarna ut som nedan, hur ser då inte junikvällar ut?!

image127

Väckning kl 06:00!

Nåja, nu gick jag inte upp så tidigt som väckarklockorna (a.k.a telefonerna) började ringa - men tidigt är det minsann fortfarande! Ville bara dokumentera detta...

Ungefär 06:40 klev jag upp. Och då kan det tilläggas att jag kom hem kl 00:04 igårkväll, och idag är jag ledig. Lovely.

Oops, better go!

Idag ska jag inventera. Det innebär att jag i timtal kommer att räkna flera hundratals (kanske tusentals) gosedjur. Det låter väl skoj!

Det är bra att man får svar... Utan svar.

Hade mailat och frågat när terminen börjar och slutar. Svar: de vet inte. Goodie!
Beginning of 1st semester: Eventuellt någon gång från mitten till slutet av september.
End of 1st semester: Någon gång från slutet av januari till slutet av februari.

Det skiljer sig dessutom lite mellan de olika instutionerna. Härligt värre. Med lite tur slutar "min" termin så tidigt som möjligt så jag inte missar allt för mycket varken i Sverige eller Portugal.

(Liten notis: jag har en ny kategori!)

Hot Mama On Wheels - min på låtsas?

Min moder träffade min faster på stan idag. Faster sade att hon kunde tänka sig att jag kan ha kvar HMOW hela sommaren. Med andra ord har jag gått och blivit bilägare på äldre dar. Nåväl. På låtsas. Det räcker nog där också. Ska ringa min farbror om den trasiga vindrutetorkaren. Förmodligen får jag köra iväg till mekanikern. Det är glidigt - bara köra in, få skiten fixad och sedan åka därifrån. Om det inte är en komplicerad lagning förstås. Vad vet jag.


Kaftan? Gospelkörsärk? Tält?

Idag har jag rea-shoppat. Jag köpte en (oh, vad heter färgen?!) melonrosa jätteklänning. Nog för att den är ruskigt stor (!), skönare plagg har sällan skådats. Skulle kunna springa omkring i denna jämt. Bekvämlighetsfaktor 12 (av 10).

Har även inhandlat ett halsband bestående av en fågelbur med tre fåglar inuti. Ett bisarrt, på gränsen till groteskt, smycke som jag bara var tvungen att köpa. Passar fint till min nya poncho (oh, jag måste snart döpa den för jag vet inte alls vad jag ska kalla den annars!).

Latest news!

  • Adressändringsblanketter fixade och landade i lägenhet nr 6's brevinkast under gårdagen. Papprena har genomskådats noggrannt, men ännu ej ifyllts då rådande omständigheter kan komma att förändra den särskilda postadressen.
  • Samtalet med Centrala Studiestödsnämnden häromdagen gav resultat och ifyllda papper har postats. Förändringar kommer dock att göras, och nya papper skickas in så snart information om terminens tider dykt upp.
  • Pendeltåget mellan Linköping och Norrköping igårkväll var försenat med 5 minuter. Detta skapade en viss irritation i början, som sedan föll i glömska då glädjen över att äntligen få komma ombord var så mycket starkare.
  • Kursen Miljömanagement och ledningssystem på 10 poäng (15 högskolepoäng) har flyttats. C-nivåkursen ligger nu på helfart under höstterminen.
  • Exempel på terminstider i Portugal erhölls under förmiddagen. Det var datumen som gällt förra året vilka sträckte sig från mitten av september till januari-februari. Ett glädjande besked som ingav hopp.
  • Det regnade igår. En anmälan har gjorts, och nu letar både polis och FBI efter den illmarige individ som i måndags måste ha mördat en spindel.

Kust-till-kust-tåget är mitt favorit.

For till Vimmerby och Astrid Lindgrens Värld igår. Mitt under resans gång svischade en trana förbi! Den stod i en liten lund där en å rann. Tror jag. Åh, whaddayacare, men det var en riktig naturupplevelse. Ifrån ett tåg. Säger en som jobbar i en djurpark.


Åh, tänk om "min" trana också hade
dansat såhär. Då hade jag blivit glad!

I felsäkert läge är allting mycket större.

Det är enormt! Får inte plats med någonting i webläsaren. Fast msn verkar funka fint. Så det var en överraskning (msn fungerar inte på internetet här hos moder, utan vi brukar tvingas använda webbaserade ebuddy istället).

Lite skrivmaskinkänsla när jag bytte rad. Inskrivninsrutan får inte plats som sagt, så det rör sig när jag skrivit klart en rad och börjar på en ny. Väldigt hi-tech.


Åttio riksdaler.

Dessa 80kr. Vad kan man göra för 80kr?

* Gå på bio (om man lägger till lite förstås).
* Ringa ett 0771-nummer i 3 timmar och 55 minuter.
* Äta en pizza och dricka en läsk till.
* Muta en busschaffis att köra lite närmare hemmet (har inte provat, men det funkar säkert!).

Det är... TIO... samtal före dig. Tack för att du väntar.

Var så god, CSN. Tack för att jag får vänta..?

Dom har ju inte ens hissmusik i telefonen. Vad är detta för skitväntkö?




Det är... ÅTTA... samal före dig. Tack för att du väntar.

44% är inte alls bra.

[en mängd svordomar censurerades här och ersattes med denna text]


Jag blev inte godkänd på den förbannade miljökemitentan. Jag pluggade ju som fan! Skrev allt vad jag kunde! Ååh, skulle jag ha slickat röv och kysst lärarnas fötter? Vad är det för fel på mig och mina kunskaper?!

So, how's it going?

IO-tanten ringde mig förut. Bra, då slapp jag.
Så här ligger det till:

Det masterprogram som CL (en av tanterna på skolan som hjälper mig med detta) trodde skulle gå i Algarve visade sig att det visst inte alls skulle göra det. Inget environmental management där. Så nu väntar CL på svar från en kollega i Faro (Algarve) som ska kolla upp hur det ligger till med ett anat masterprogram.

Rätt häftigt ändå. Jag har (bara) läst 2 år på högskolan, och får redan läsa på masternivå. Yeehaaw!

Kontentan blir då att jag fortfarande inte vet vad jag ska läsa. Förutom språkkursen förstås.

Att maila applicationforms...

Damnit vad klantig man känner sig ibland. Inte nog med att jag hoppade till och blev skraj två gånger av samma ljud i djurparken idag (om nu det är klantigt?) näminsann.

Scannade in två viktiga dokument som skulle skickas till några tanter i Portugal. Ena dokumentet skulle till en tant, det andra till två helt andra damer. Så jag började att skriva ihop lite snygg text till det första dokumentet. Såg jättesnyggt ut. Så jag skickade iväg det hela. Utan att bifoga dokumentet!

Så i mitt lilla pinsamma moment för mig själv gjorde jag lite snabbt och enkelt ett identiskt mail med filen bifogad. Ingen skada skedd.

Av praktiska själ kopierade jag mail-texten jag skrivit och klistrade in den i ett nytt mail - som skulle skicka det andra dokumentet till de två andra tanterna (jävlar, hänger någon med på detta eller?!). Skitbra. Stavade alla namn rätt och blev nöjd. Skickade. Utan att bifoga dokumentet!

Gjorde en favorit i repris. Skickade samma mail en gång till, fast med filen bifogad. De måste tro jag är dum i huvudet. Alternativt att det är något konstigt med min e-post.


Jag gillar inte när hon säger...

"Please..."


Söstra mi är hemma.

Och var ska jag sova nu? Känner mig plötsligt lite mindre välkommen. Vi måste antagligen baxa ner J's säng från vinden. Jävlar vad jobbigt. (Fast inte lika jobbigt som alla viktiga papper jag måste fylla i.)

Thank you for booking with British Airways.

Yahoo! Jag har bokat flygresan till Lissabon nu. Vet fortfarande inte när och hur jag kommer att ta mig till Algarve och Faro (probably by plane, since they both (L&F) got airports) eftersom jag inte vet när studierna där kommer att börja. Ooh, vad jag är nervös. Ska ringa CSN imorgon och fråga hur fan jag fyller i ansökshelvetet. IO-tanten är bäst att maila nu på en gång så hon känner sig sådär extra bombarderad (skickade ett mail till henne i torsdags också) utav mig.


Strikta order om (hand)bagage när man flyger nu för tiden.
Man får ju knappt ta med sig något alls!

Hot Mama On Wheels - Torka dig!

Tyvärr kan jag inte trolla. Åtminstone inte så att saker blir bra. Idag trollade jag sönder en av vindrutetorkarna på Hot Mama On Wheels. Piiinsamt! Fast det behöver ju ingen få veta. (Please, don't tell on me!) Lyckligtvis skedde detta på eftermiddagen, och det regnade ju inte något särskilt när jag åkte hem. Bara bilarna framför på motorvägen som skvätte upp lite från vägbanan, men det torkade av sig självt (sol&vindkraft är toppen!).

Försökte laga vindrutetorkaren. Men det gick inte. Tur jag tänkte ta bussen imorgon, åtminstone om det regnar.




Midsommar? Nah.

Inget midsommarfirande för min del.
Okej, lite kanske.

Jobbade 09:30-18:00 (fick veta idag att det är dubbel lön på "aftonar" så jag blev skitglad/rik!). Kom hem vid sjutiden. Ringde bigsis & mor. Hoppade på vitlöksexpressen (det luktade igår på ditvägen, så då kan till och med jag erkänna detta öknamn) och gick från Navestad Centrum till mors lilla plejs vid Ensjön. Vi (mamma&jag) drack och åt gott. Tittade på lite gamla The Simpson-avsnitt. Gav upp för kvällen (elva-halvtolv) och gick åter mot Navestad. Plockade sju sorters blommor och höll käften hela bussresan mot stan (ca 13 minuter) och ända fram till nedsövning vid tolvtiden.


Sammanfattning av mina midsommaraftonfirningsmoment:
*  Grillning
*  Smaskigt dryckesintag
*  Jordgubbar & nyplockade (av mig!) blåbär
*  Glass
*  Blomplockning
*  Sova med blommorna under kudden

Alltid som bäst när man ska iväg...

image135Vem har bestämt att det ska vara så att varje gång man ska åka iväg, så missar man något som är så ofantligt roligt? Och vem har bestämt att varje gång man ska åka iväg, så känns allt som allra bäst?


Har suttit på till en början O'Learys och därefter Krögers med några vänner. Totalt sett blev det 3 cider (2 st hela och 2 st halva).

På Krögers (en av Kalmars "finare" ställen) dök plötsligt en snubbe upp och tyckte att han kände igen Emma. Vi drev med honom som fan, den stackaren. Han kände inte alls igen Emma.

På hemvägen hittade Talla & jag en nyponrosbuske, och började plocka varsin blomma. Av någon anledning började vi strö blomblad på två bilar intill. De blev otroligt vackra!

Jag sitter nu alltså här, med halvångest över att jag ska spendera midsommar arbetandes i fucking djurparken och att jag inte har fått iväg alla papper till Portugal.

Alltid - ALLTID - ska man åka när man trivs som bäst...

Om 25 minuter...

Det är stressigt nu.
Lägenheten är rörig. Det är knöligare att hyra ut i andrahand än jag tänkt. Femtusen papper ska postas. Kurser ska väljas (och godkännas). Tentaresultat har inte kommit. Jag missar alla omtentor i augusti.
Och allt (ALLT!) som sades på mötena med IO-tanterna har jag glömt. Helvete.

Ska träffa lite folk på Larmtorget om tjugifem. Bäst jag gör mig iordning.

YAHOOOOOO!!!

We are very glad to inform you that you have been selected to take part in the Erasmus Intensive Language Course (EILC) organised by Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias, in Lisbon, Portugal.


Vad gör man innan festivalen börjar?

image132image133image134

TISDAG:

Skulle möta E & J på Clas Ohlson kl 10:00 PRICK. Jag anlände runt 10:48.
På hela Clas Ohlson fanns bara tre (3!) stycken engångskameror. Totalt värdelöst. Men vi köpte dom, en CD-spelare och annat småkraft man kan behöva.

Tog en sväng förbi J (hämtade deras packning) och sedan Netto (köpte frukt och plastmuggar&tallrikar) för att åka raka vägen till Nybro. För självklart ska vi åka världens sämsta omväg till Hultsfred.

Vi drog en runda på ÖB. Jag köpte världens lyxigaste luftmadrass. När vi (jag) betalat tog vi bilen de 50 metrerna till McDonalds.

Efter mat behövdes dryck, så vi for till Systembolaget. Blev lite sugna att traska in på Lidl (eftersom vi redan frotterat oss i två billighetsvaruhus) men det gjorde vi inte.

Tyvärr var det lättare sagt än gjort att åka från Nybro till Hultsfred. I alla fall om man har halvdåliga kartor och J som kartläsare. Vi körde fel en sisådär fyra-fem gånger. Shit happens. Vi kom fram i alla fall, och slog upp våra tält på världens bästa ställe!

Fick äntligen korka upp (J&E började förstås i bilen... Suck...) och vi raggade runt lite på fältet. Jäklar vad folk man ibland inser att man känner. Hälsade ju på varannan kotte. Nästan.


ONSDAG:
Vi vaknade. Tog det lugnt. Gick in till Hultsfred. Där hände inte mycket. Fanns ju inget kul att göra. Så vi gick in på COOP och handlade. Tänkte grilla; korv, lyxbaguetter & räksallad. Yum!
Trots att vi tog tåget (smalspåret) på vägen tillbaka hade jag fått världens skoskav när vi kom hem. Det kändes sådär lagom kul. När det är fint väder vill man ju inte frivilligt trycka ner fötterna i instängda skor om man kan välja.

Käkade. Några timmar av segerier flöt förbi, och vi skulle äta igen. Denna gång skulle vi koka pasta och hälla på lite pastasås av typen Dolmio. Orkade inte gå iväg till "anvisad plats" så vi slog (liksom under gårkvällen) upp stormköket vid tälten, fast liksom emellan dom så det inte skulle synas lika mycket. Klumpfotad som jag uppenbarligen är råkade jag putta till köket när vi just fått fyr på det. Mitt tält höll på att eldas upp. Lev & lär...

Sent på kvällen tänkte vi slå ett öga på Dave Chapelle-filmen som visades. Men den var riktigt jävla usel. Gick och hängde med kul folk istället. Det började regna. Prr.

image129image130image128

Hulteblogg?

Åh, så surt. Som synes lyckades jag posta en blogg ifrån Hultsfred, men väl på plats (i telefonen) såg det ut som att det inte alls hade klaffat!

Skitsamma. Nu ska jag skrubba mig ren och sen sova.

HORISÅNTTÄLTLÄGE(R)

Vi har satt upp vårt camp. Visserligen på funktionärscampingen, men den ligger ungefär där vi bodde förra året är vi förlåtna. Hoppas jag!

Vi körde fel fem miljarder gånger på vägen hit. Det var nog mest Jennys fel. Själv blev jag (korsitaket) väldigt sen imorse. Nu väntar jag&J på att E ska göra bort sig.

Imorrn ska vi slöa. Resten av campet kommer på torsdag.

Det är en kille här (vi tittar på inspelningen av The Gossips konsert från förra året) som har headbangat i minst 30 min. Hur orkar man?

Gruppdejt på Clas Ohlson kl 10:00

Nu ska jag vara på Clas Ohlson. Men det är jag inte. Ååh, jag är hungrig! Har ingen frukost hemma. Ska shoppa frukt och svulla sen. Yum!

Bäst att åka nu...

...enjoy era liv i vardagen.
__________________________
_______________________________________
H O R I S Å N T T Ä L T L Ä G E (R)
__________________________
_________________________________

Kaaaay, du simmar ur bild!!!

Hahaha! Grymt kul!


Jaa jag filmar. Jag filmar. Men simma inte långt nu, för då syns du inte. [Kay simmar lite] Nu simmar du ur bild. [Kay simmar tillbaks en bit] Såja, där kan du simma. [kameran zoomar] Nu simmar du ur bild. Du simmar ur bild Kay. Du simmar ur bild! Inåt!

Pack-wo-man.

Sitter och packar otroligt organiserat. Eller? Just nu har jag allt nedpackat i 2 st plastkassar, 2 st papperskassar, 1 st stor bag-väska samt 1 st stor ryggsäck (en sådan man har när man vandrar - fast utav typen billig och därför halvtrasig lite här och var). Dessutom ligger tältet i bilen. Jag är så förutseende. Måste ner till källaren och hämta brassestolen, men det får jag nog försöka komma ihåg imorgon när jag ska ner och slänga i en tvätt lite snabbt.

Aaah, jag kommer att glömma allt viktigt hemma!

Biljäveln klarade det!

Biljäveln - or should I say Hot Mama On Wheels som jag just döpte om fordonet till - gick igenom besiktningen utan problem. Skönt!

Dock hade jag på grund av stress innan jag skulle fara iväg helt sonika glömt plocka på mig pengarna. Det kom jag inte på förrän besiktningsgubben sa "Jaha, då var vi klara. Då är det bara betalningen kvar...". Gissa om jag fick panik!

Moder fick komma till undsättning, och allt löstes fint. Ska svänga in till en bilverkstad och få en (svång?)rem åtdragen innan jag drar till Kalmar. Sedan är allt klart. Hoppas jag.

Nä ett problem kvarstår - Hot Mama On Wheels är så förbaskat HET!!! Okej, en vanlig bil kan bli varm i solen... Men Hot Mama On Wheels är något i hästväg. Fönstrena går nämligen inte att öppna!

80% hälsosam... Resten då?

You Are 80% Healthy
Your diet is quite healthy, but you don't too crazy with what you eat. You know how to eat what's good for you, but you're also careful not to deprive yourself.
How Healthy Is Your Diet?

Antar resterande 20% beror på all glass jag ätit på sistone. Haha!

Bilbesiktning kl 10:30

Så nu ska jag (för första gången i mitt liv) besiktiga en bil. Eller rättare sagt lämna in för besiktning. Är skitnervös. Tänk om den inte blir godkänd (fast det blir den nog, eftersom felen som upptäcktes förra gången ska vara åtgärdade) och jag får skäll. Inte för att jag tror man brukar få skäll efter en besiktning. Men det kan man ju inte lita på - vad som hälst kan ju hända och fram till det inträffar finns möjligheten där även om den är liten.


Festivalpacklista.

Två (av två) arbetsdagar är avverkade och jag har börjat skriva en packlista (har jag glömt något skitviktigt?) till Hultsfredsfestivalen! På tisdag åker vi!


Camping
Tält
Sovsäck
Luftmadrass / Underlag
Ev kudde

Hygien
Schampo&Balsam
Solskyddsfaktor
Handduk
Plåster
Nagelsax (kan man klippa plåster med - skitbra ju!)
Smink
Hårspray
Ev nagellack (jaja, onödigt...)

Kläder
Bikini
Klänning(ar)
Underkläder
Strumpor
Shorts
Jeans
Mjukisbrallor
Linne(n)
Tjockiströja (a.k.a. hood)
Mössa&Vantar
Regn-&vindtät jacka

Skor
Flipflop (endast "dag-skor")
Sköna pjucks (antagligen mina "vita" Converse All Star)
Gummistövlar (lovely♥)

Skitbra-å-ha-grejer
Mobilladdare
Öronproppar
Solbrillor
Plastpåsar
Toapapper
Våtservetter
Öppnare (för kapsyl/kork/konserv)
Myggmedel / Myggrökelse (röker folk anser jag rökelser är ok - förutsatt att lämpligt underlag/hängningsanordning används)
Vattenflaska
Mat
Pengar


Om tio minuter är det dags att gå...

Måste duscha av mig allt svett och välja kläder, sminka mig och måla naglarna. Aj jävlar, vad lite tid jag har på mig!

Vadå sjunga?

Nu för tiden sjunger inte längre studenterna.
De mimar, och skriker.


Mummel mummel mummel...
FÖ VI HA TAGI STUDENTEN FÖ VI HA TAGI STUDENTEN
FÖ VI HAR TAGIT STUDEHENTEEEEN FYFAN VA VI Ä BRA!



(With a touch of östgötska.)

Rhododendronträdgården.

Hur stavas rhododendron?

Jag & söstra mi gick morgonpromenad. Inte för att jag gladeligen steg upp imorse, utan för att jag ansåg en promenad var viktigare än extrasömn. Sov skitdåligt. Sis har nämligen snott den kudde jag brukar ha när jag är hemma hos mor, och eftersom hon flyttat (och därmed tagit hem alla sina kuddar) och mor endast har en ergonomisk kudde i sin (a.k.a. min) säng så finns det helt enkelt inga vettiga kuddar i detta hushåll.

Fyra kuddar har jag prövat - på två nätter. Har även testat köra utan, men det var ingen bra idé.
Kudde 1: Ungefär 50 cm hög och stenhård.
Kudde 2: Ungefär 20x50cm (m.a.o skitliten!) och stenhård.
Kudde 3: Halvergonomisk kudde från stenåldern. Skumgummi, konstigt beskuren...
Kudde 4: Soffkudde. Fyrkantig, platt och hård.

Idag slutade det på kudde 3 (började på nr 4, men den var så fruktansvärt obekväm). Igår körde jag på både 1, 2 och 3. Förvånande nog har jag inte nackont idag (vilket jag däremot hade igår).

Jag saknar mina kuddar hemma. Önskar nästan att jag hade dom här, så jag skulle slippa drömma mardrömmar om att jag äter godis och ha ont i nacken...

Vakna!

Jag & sis gick morgonpromenad imorse. En gammal dam med rullator hälsade och log. Då det finns folk som hälsar på folk på sina promenader (trots att vi bor i Sverige!) reagerade jag inte så mycket på detta.

Ända till hon började svänga in sin rullator mot oss och frågade om hon fick erbjuda oss något att läsa. Utan att hinna svara böjde hon sig fram och öppnade den väska hon hade i rullatorn, plockade upp ett par tidskrifter och sade glatt: "Jaa, man behöver ju inte vara troende... Men det kan ju vara kul att läsa för vem som helst!". Hon såg dåligt (vilket hon påpekade) men lyckades ändå läsa en av rubrikerna som stod på tidningens framsida.

"Är det rätt eller fel att vara ihop i hemlighet?"

Vi sa nejtack, och gick vidare.
Först funderade jag över om tanten var alkoholist, hemlös eller något i den stilen. Men efter ha hört "troende" insåg jag ju att det hade med någon religion att göra. Gissade på Livets ord eller Jehovas Vittnen. Tydligen var det det senare (googlade på Vakna! - tidningens titel). Detta var första gången i mitt liv som ett Vittne velat pracka på mig något. Eftersom de aldrig har knackat på min dörr (när jag varit hemma) så var väl det på tiden.

Spraytan i solariet.



Oh, det var det roligaste solariet jag spenderat lite tid i! Hade jag haft mobildatasladden med mig hade jag pressat in lite egna bilder här...

Anyway, inte nog med att solariet (som är rosa) är pimpat med små glitterstenar, man kan dessutom ställa in så det sprutar vatten, fläktar jättemycket och doftar. Okej, doften var nog inte min favoritfunktion (not my cupoftea-lukt direkt) men vattensprutan var himla kul! Skrattade högt när den satte igång.

Luxura X7 Bling Edition is highly recommended!


Hittas på
Meddo... Och eventuellt andra solarier.


Stuckinthamiddle...

Efter tentan (ingen aning om ifall det gick bra eller ej) tog jag tåget till storstan, a.k.a Norrköping. Nåja, ganska många timar efter tentan visserligen, but still...

Klev på, klev av (bytte i Alvesta). Klev på X2000 som alltså skulle ta mig hem till mor. I ena handen höll jag min BIGFAT resväska, i andra en kasse med blommor, en vanlig väska och telefonen tryckt mot örat. På något vänster lyckades jag knöla mig in på tåget då dörrarna mellan vagnarna skulle krångla. En kille (utan bagage i händerna) bände upp dörren.

Eftersom det saknas förvaringsmöjligheter för BIGFAT-resväskor på X2000 (jag har åtminstone inte hittat några) så skulle jag ställa min väska alldeles bredvid ovan beskrivna dörr.

Plötsligt är det något som trycker på mig. Då är det vagndörren som stängs och inte bryr sig om att jag står där. Jag stod klämd, med telefonen mot örat och "massa" grejer i händerna och asgarvade. Det var nog det roligaste på hela resan!

Självklart kom en snygg kille och räddade mig, så jag behövde inte sitta fast särskilt länge.

Dags att slå följe med solen...

image127
Sovtajm!


BeachParty '07

image126
Full, go å gla över att jag fått låna lite värdelösa såpbubblor.


F GOES MAINSTREAM:

Kvällens outfit!
  • Klänning. Grå. Gratis från H&M (efter att tvingats köpa annan onödig skit för minst 400kr)
  • Hårnålar. "Gratis" från COOP. (Fick några över sedan E&jag toastade)
  • Bikini. Blå&Grön. H&M 2006 (finns reade lite överallt har jag sett...)
  • Blomma. Gulvit. Lindex? "Gratis". (A.k.a. pappa betalar... Köpte till farmors begravning. Har typ aldrig använt)
  • Garderobslapp. Röd & Numrerad med lämplig siffra. Gratis. (Användes som tumring, tills jag kom på att jag kunde knyta fast den i bikinitrådarna)
  • Silverörhängen. Två Hjärtan, i Nkpg. Finns lite då och då för billig penning.

Makeup:
  • Billiga ögonskuggor från H&M som jag "alltid" haft.
  • Gratis svart kajalpenna från nån tidning.
  • Ögonbrynskugga (BEST EVER!) från H&M.


Smörj in dina bröst med lite lotion så ska du snart se att de växer!

Hur seriöst är detta då?

Massera in brösten med krämen morgon och kväll med ett tunt lager tills den helt upptagits av huden.

Jag undrar om den fungerar på killar...?

Märks det hur uttråkad jag är?

1: Tentaplugg.
2: Inga grannar hemma (förutom jag förstås).
3: "Ingen" online (okej, folk är online - det är jag som är "Inte vid datorn" - och skulle någon skriva till mig skulle jag strax därefter skriva något i stil med "Oj, nä nu måste jag fortsätta plugga!" och gå ut i allrummet stirra lite i papprena i fem minuter och sedan bli rastlös igen).
4: Ingen hjärnaktivitet.
5: Vill gå och köpa en Aftonbladet/Expressen för att få Kryssbilagan till.
6: Är orolig över att Kryssbilagorna är slut när jag väl ska köpa den.
7: Vill pilla bort plåstret på min häl, men försöker stilla min iver eftersom jag redan använt upp halva plåsterpaketet sedan i fredags.
8: Jag gör en lista över hur tråkigt jag har.
9: Vill springa, men har inga lämpliga skor. Dessutom har jag egentligen ingen lust. Vill nog hellre gå en promenad. Fast då skulle jag vilja ha musik i öronen. Men var är mitt headset? (Gone with the wind sedan januari...) Och visserligen har jag hittat min cd-freestyle (vet ni hur enorm den är!) och visserligen har jag min stegräknare - men var är mina hörlurar? (Ungefär samma problem som med headsetet...)

Utanför Faro växer det apelsiner.

Jag skulle inte heller ha något problem med detta...
Oh, vad jag uppskattade mötet idag!


Do it the kitty-way.


Jag blev plötsligt så svag...

Jag pluggar. Ååh, kan inte någon trycka in all kunskap till tentan i min hjärna? Helst med så lite våld som möjligt. Hypnos är nog rätt smärtfritt har jag hört.

Cash is king.

Jag skulle köpa en sak idag, för 17kr. Men ack vad mina fickor var tomma på mynt och sedlar - så jag tänkte jag skulle använda mitt VISA-kort. Det visade sig jag blev tvungen att shoppa loss lite mer. Totalsumman slutade på 49kr. Jäkla skit också.

image125

Jag bara: VAFAN? och sen bara: AHAA!

När man har ett skrivbord (har jag?) överbelamrat av papper, kolliegeblock, pennor, kuvert, helosansalva, visitkort, tangentbord... Och så vidare. Ja, då kan det ibland hända att Firefox börjar fucka till sig. I bråda tider som dessa (min dator stannar till lite då och då för att ta paus - utan att jag har bett den om det) brukar det innebära the end. Så jag blev skitskraj nu. Sidor fungerade inte riktigt som de skulle och det börjar låta frenetiskt.

Hur som helst så visade det sig förhålla sig på det viset att ett av kolliegeblocken (som jag vilar mina armar på) låg och tryckte på några av tangentbordets knappar. Goodie.

Tog mig en snabbis.

Jag sprang (okej, joggade) i hela 8½ minut. För mig som inte brukar springa (så länge) var det riktigt bra!
Det var säkert jättelångt...

Braincapacity?

image124





Haha! Såhär känner jag mig just nu.
So sad, so sad.





(Sad = Engelskans ord för
         (ledsen eller) sorglig.)

Varför bry sig om vem som bär vad bäst?

Många gånger har jag sett "vem bär den bäst?"-inlägg. Två kändisar har på sig samma klänning, och ser ofta nästan likadana ut. Eeh...? Vem har bestämt att det bara finns en enda person som ska kunna ha på sig just den klänning som visas?

Nåväl. Jag brukar inte lägga mig i sådana diskussioner. Kan ändå aldrig bestämma mig - för självklart är alla amerikanska kändiskvinnor jättevackra i sina designerskruder. Och skor. Och accesoarer. Och stylade hår. Det skulle jag också vara - om jag hade haft en personlig stylist.

Call-Guide?

Söstrami ringde förut och bad om hjälp. Guiding i Stockholm. Hon var vilse.
Så idag har jag guidat min syster rätt på Stockholms gator.


(Jävlar, vad det lät illa, särskilt med tanke på rubriken jag valde...)

Entertain me... Please?

image123


Med viss modifikation: Ungefär såhär ser jag nog ut just nu.
Min tröja är röd och mitt hår är brunt.
Typ.

Och kaffemuggen som jag drack ur förut är blå och är öronlös.


Men annars. Byxorna är rätt i alla fall!
Och halvgammal är jag ju.


(Detta var min inför-födelsedagsångest-bild, men får funka som tenta-ångest-bild också.)

Nyckeln till... Passion!

Åh, det där lät så mycket bättre och roligare än vad det är. Sitter här med Passion's (a.k.a. Anna) nyckel och väntar på telefonsamtal från folk som vill in och rota i hennes lägenhet. Polisen ska göra razzia. Nävars. Anticimex ska sanera hela lägenheten. Nä, inte ens det. Åååh, vilken tråkig dag det är idag!!! (Pluggar...)

...som en gorilla.

Har sovit bort större delen av dagen.
Sedan var det dags att komma ut en sväng i friskaluften. Gick till Maxi. Köpte keso, ekologiska tortillabröd, en påse med synd och (hör&häpna) en KALLES-tub!!!

Fast det sistnämda är inte så otroligt som det låter (jag avskyr kaviar). Det var ingen Kalles Kaviar. Det var färskost med räkor. Var tvungen att smaka lite förut. Faktiskt väldigt god! (Kalles.se är nog en av de mest konstiga websidor jag besökt!)

Nåväl. Hällde i min vegogryta i tortillabröden och käkade förut. Hade på lite ost och lite keso till. Sedan var det ju då tänkt att jag skulle njuta av livet med min påse. Men det gick fan inte. Var så jävla mätt!!! Tvingade i mig det allra bästa, men sparade endel. Inte alls likt mig.


Nu ska jag rita en egen Kalle-tub innan jag går och lägger mig.