Snygg eller snygg?

Jag har shoppat! Och vad jag shoppade sen...

Det blev två klänningar, ett par shorts, ett par skor och ett nöjd leende. Det sista var gratis och från mig själv. Så nu ska jag se vad banken säger om detta.

Hur som helst lämnar min shoppingtur mig med följande dilemma: Ska jag ikläda mig min snygga nya klänning (den andra är inte lika fin) eller mina nya snygga shorts ikväll?

I-landsproblem är också problem.

Till och med mekanik kan va kul!

Det är sant, mekanik (fysik) är riktigt kul! Dels för att det är så lätt att applicera på vardagssituationer och enkelt att se vad man räknar på (till exempel hastigheter, hur pendeln till en klocka rör sig, att i förväg kunna räkna ut var man får jämvikt på en gaffel och sedan bekräfta det, etc etc). Och för det andra så underlättar det om läraren är bra. Och denna lärare verkar verkligen gilla sitt jobb!

Föreläsaren är sjukt bra på att rita! Kolla kaninerna.

Charlie Caper - ska vi gifta oss?

Åh jag är baskemig lite kär i Charlie Caper. Så JÄÄÄÄVLA bra!



Så, vill du ha en fast punkt i livet & i Sverige Charlie - jag finns här!

Certificado de registo

Har jag sagt att jag har uppehållstillstånd i Portugal?
Jag blir lika glad varje gång jag får syn på mitt "diplom".

"...o qual é válido até 11-11-2012"


Jag vill till mitt andra land!



Meu querido país

Hej får vi fota?

Idag blev jag och min klasskamrat fotograferade. Under vääääärldens segaste föreläsning. Dagen började dessutom med att jag var ohyggligt trött. Inte blev det bättre då. Är fortfarande superseg.

Nåväl så blev vi i alla fall fotade. Tur jag var snygg idag (eller?). "Informationsavdelningen" eller vilka de nu var visste inte själva var bilderna skulle hamna, men någonstans på en hemsida, katalog, informationsblad eller ingenstans. Inte heller NÄR de eventuellt skulle dyka upp var oklart. Har jag tur slipper jag se dem.

Nu ska jag göra en kopp kaffe, och därefter öppna mekanikhäftet och räkna igenom ett par kapitel. Wish me luck!

Bytt är bytt

Satt på Byttan (restaurang/uteställe här i stan) och after workade med några vänner. Vi beställde kyckling. Tallrikarna kommer in; "Tre kycklingar var det här!" säger servitören glatt och vi tackar för maten.

Efter några tuggor och noggrannt granskande börjar vi inse att något inte riktigt stämmer. Sen när började kycklingkött få fläsksvålar lite på kanterna? Vi diskuterade en smula kring huruvida vi skulle säga till eller ej. Vinkivink till servitören (jag är mästare på sådant nu) och vi ställde frågan. Yes, det var fel. Vi fick ny mat. Tyvärr borde vi ha passat på att svulla lite mer av pommen som ingick i rätten för vi fick helt nya tallrikar. Dumsnålt? Nåja.



Sedan blev det favorit i repris; LN beställde mjölkdrink på puben. Tror du mjölken var färsk? Kesodrink, mmm!

Dra ur sladden

Funderar att dra ur internetkabeln. Och då kan jag likväl stänga av datorn helt, för då kan jag inte ens lyssna på Spotify. Då får jag nöja mig med min lilla portugisiska kinesradio, och där får jag inte ens in den radiokanal jag helst av allt skulle vilja lyssna på (P3) utan får nöja mig med reklambaserad. Skulle det hjälpa mig med studierna kanske? Ett tyst och datorfritt liv.

Jag är på världens svåraste kapitel i statistiken. Och tydligen är nästa ännu svårare (enligt läraren).

Funderar också på ifall jag kanske borde titta på gamla tentor istället för att räkna i boken. Man kan ju alltid hoppas på att jag kan förlita mig på det jag redan lärt mig.

Hungrig, grinig och uppgiven

Kommer jag någonsin kunna ta examen?

Keep the change SJ

Jag försov mig imorse. Underbart! Hade det väl nästan lite på känn igår, och tänkte en tanke över huruvida jag kanske skulle vänta med att köpa biljett till tåget eller ej (skulle till Växjö). Jag köpte biljett till 8-tåget. Vaknade med ett ryck 07:40 (efter mardrömmar om tandlossning) och insåg att jag aldrig skulle hinna att duscha, äta frukost, klä på mig och hinna till tåget i tid. Att skippa frukost & dusch kändes inte jättekul det heller - hade jag gjort det hade jag lätt hunnit iväg. Så jag beslutade mig för att skita i tåget och ta bilen. Så nu har jag gett SJ 80kr för ingenting. Var så goda! Använd dem till att bygga ut järnvägarna så man slipper vänta på mötande tåg överallt.




Kvasten är vår!

2006: The Levanders är sjukligt nära vinst, men snubblar på mållinjen. (Tema: Sällskapsresan)
2007: Alla utom Borka vinner Best in show. (Tema: Sagor)
2008: Skönheten & Odjuren vinner Best in show. (Tema: Film)
2009: Inga-Lillz vinner Best in show & hela jävla skiten! (Tema: Musik)

Jag talar nu om Kalmars årliga studentfest Kvastkampen. Varje år har jag haft sjukligt kul, och kämpat stenhårt för att dra laget till vinst. Kvastkampen går ut på att vinna båtrejs, vinna lekar, samla poäng (typ skattjakt) och fjäska för domarna. Och kanske framförallt: vara engagerad i temat! Nu kan jag dra mig tillbaka glad och fulländad. Det är nog inte alla som vunnit best in show på Kvastkampen tre år i rad!

Varför vinner då mina lag? Till att börja med är vi sjukt seriösa med våra utstyrslar och går in för våra roller. För det andra är vi ruskigt bra på att samla poäng. Bland annat har vi åkt till Karlskrona för att köpa ett MAX-mål (finns inte i Kalmar), letat rätt på en ångmaskin, svalt varsin vattenmelon i ett stycke (ja, du kan själv få försöka klura på hur vi lyckades), spexat med mera. För det tredje älskar vi domarna (och de älskar oss).

Dr B. A:son Levander * 6

Alla utom Borka. Birks morsa, Birk, Mattisrövare, Ronja, Skalleper, Birks andra morsa och en Mattisrövare. Mattis & Lovis har simmat ur bild.

Skönheten & Odjuren. Gaston, Chip, Clocksworth, Lumiere & Belle (Odjuret jagar vargar) gör sitt bästa för att charma de eminenta domarna.



Inga-Lillz. Magnhild, Astrid, Gullan & Britta posar till nya skivomslaget.


Långsamma kolhydrater

Långsamt, långsamt ska jag äta min frukost idag. Ända sedan förra helgen, då jag konsumerade 3 citroner, 3 lime och 2 apelsiner har magen inte riktigt varit vad den borde. Jag har givit mig själv diagnosen sur mage. Har läst att det inte är farligt, men relativt vanligt hos unga människor. Och att det kan bli värre av bland annat kaffe, juice, alkohol, kolsyrade drycker och stark mat. Okej, jag kan överleva helgen utan juice, och även kolsyrade drycker, men jag tror nog det blir inslag av allt ovanstående. Fine, jag kan äta svag mat också.

Sen är det ju som sagt viktigt att äta lååååångsamt. Så det gör jag nu. Frukostsmoothien ska intagas på minst 20 minuter. Använder till och med en liten sked.

Som efterrätt blir det nog en Pepcid.

Swing it magistern

Idag köpte jag en värdelös gitarr. Ska lämna tillbaks den imorgon. Har ingen förbaskad aning om vad jag ska skaffa mig istället. Kom ner till stan för sent idag för att skrivarna på biblioteket krånglade. Stor suck.
Om du undrar vad det är för skit jag snackar om så är det så att det i helgen är en studentfest i Kalmar. Och till detta är det tänkt att jag ska ha ett instrument.


På träningsfronten går det fortfarande bra. Idag tog jag mig igenom 5 km (egentligen 5,2). Tid: 31 min inkl totalt kanske 2-3 minuter gång.

Nu kan jag sova

Har letat efter en låt i över en timme nu. Sjukt jobbigt när man varken kan komma på titel eller ens en liten textsträng. Det enda jag visste var att jag var 98% säker på att det var Stevie Wonder som gjort den.

Sir Duke. Riktigt skön låt!

Så ska min drömman se ut




Eller?

Kära Örebroare...

Jag ska springa tjejmilen!

Attjo attjo attjo prosit

Sitter här och snörvlar lite i min soffa. Jag hoppas att det beror på att jag inte tagit min dagliga dos av pollentablett, och inte att jag håller på att bli sjuk. Till skillnad från mitt visakort. Det är totalt slutkört. Jag ska erkänna att det ändå har fungerat väldigt bra, jag har ändå haft det i 4½ år utan problem. Dags att byta nu alltså. Idag kunde jag inte tanka för att automaten vägrade acceptera mitt kort. ICA hatar nog mig nu för att de får trycka in manuellt. Har varit där några gånger och nästintill dragit sönder deras kortautomater i hopp om att det ska fungera trots att jag vet att det inte gör det.

Imorgon: Statistiklabb & jobbmöte.

9 till 5

Jag säger: "Nä tack". Om det ska handla om fysiklabbar där handledaren å ena sidan ratar min idé för att en 30 minuter efteråt berätta för oss - långt efter att rådvillheten och paniken infunnit sig - att det var så vi skulle göra. HALLÅ PRECIS VAD JAG SA FÖRUT!

Nåväl. Dagens (och gårdagens) fysiklabbar har gett mig följande självinsikt: TRO PÅ MIG SJÄLV!
För när det kommer till fysik är jag sjukligt osäker och vill inte tro att jag har rätt, fast jag oftast har det. Hoppas att det inte leder till några problem för tentan. Ungefär som min tendens att göra fel på någon liten siffra någonstans så det i slutändan blir totalt kaiko. (Kan inte jag få skriva tentan med facit i handen?)

Kan även tillägga att jag ska på "9 till 5"-jobbet på måndag på möte. Förhoppningsvis passar 8 timmars kontorsjobb mig bättre än motsvarande tid i labbsalen.

Leksak för mekanikstuderande.

Fröken Hembakad frukost


Egenkomponerad müsli. Ta vad du känner för i frö- och grynväg, kanel, en skvätt vatten & olja. In i ugnen ett slag och voila!


Varböldsmuffins.
4dl müsli (av sorten ovan). 3dl vetemjöl. 1dl dinkelmjöl. 2tsk bikarbonat. 0,5 tsk salt. 2st ägg. 0,5 dl olja. 2dl mjölk. Freestyla med innehåll och sötma (idag jag tog lite hallon & honung). Du kan förresten freestyla med mjölet också. Varför de valde att "spricka" såhär idag vet jag inte riktigt. (Detta är alltså "samma" frukostmuffins som jag brukar göra.)
200 grader i en kvart.

Framgångens baksida

Förra veckan när jag var ute och sprang skrapade jag ihop ett härligt litet skoskav (blåsa). Gick långpromenad någon dag senare, och då blev det värre. Men jag använde hudtejp och skötte blåsorna så som jag brukar när de dyker upp. I måndags när jag sprang använde jag ett redigt skoskavsplåster, och det fungerade fint. Det gjorde jag igår också. Gissa om jag blev förvånad när jag tog bort plåstret igårkväll efter löprundan, och jag hade ett "köttsår" på foten!

Det ser inte ut som ett köttsår längre, men det ser förjävligt ut. Var påväg att berätta exakt hur förjävligt, men stoppade mig. You don't wanna know! Det är hur som helst långt ifrån skönt att gå på foten.

Bannlyst från träning tills att foten läkt.

Jag hade gärna åkt "säng" med poliseskort idag istället för att gå(!) till skolan.

Snabb, snabbare

Ja jäklar hörni. Plugget har inte gått så bra, men är det nåt som jag är bra på så är det (tydligen) att springa!
Skrev tidigare att dagens mål var 3 km på 17 minuter. Jag tog dem på 16,5!!!


16,5!!!!!!!!

Alltså. Ni fattar inte hur mållös jag är. När jag skrev 17 min trodde jag nog knappt att jag skulle lyckas. Så gör jag det med 30 sekunder. Jag säger bara: WOW!





Tisdag eller torsdag?

Min kropp har fått för sig att det är torsdag idag.

Moffade i mig inte en, utan TVÅ kladdkakebitar. Jääävlar vad gött! Och jag kommer garanterat ha kladdkakebitar i frysen fler gånger, detta recept var helt perfekt!

Tycker nästan att jag har stirrat på äppelträdet utanför fönstret alldeles för mycket. Med andra ord: jag får för lite plugg gjort! Å andra sidan har jag även stirrat på datorn och tvn ungefär lika mycket. (Varför inte börja stirra på böckerna?)

Har talat med båda mina chefer idag. Båda har jobb åt mig. Den ena i 1½ månad (som sagt) och den andra i kanske 3 veckor. Däremellan skiljer det ungefär 10 000kr i runda slängar och åtskilliga pluggtimmar. Men vem har sagt att man pluggar mer bara för att man har mer fri tid? Kanske blir studierna mer effektiva ju mindre tid jag har?
Får besked imorgon (förhoppningsvis) om hur det blir.

Nu ska jag strax iväg och beta av 3 km. Idag siktar jag på 17 minuter.

Nu kan ni gotta er

Det går sjukt dåligt för mig med fysiken just nu. Förstår inte vad som ska vara så svårt! Jag vet att jag kan det här. Men det är nåt med dessa uppgifter alltså... Jag och personen som skrivit dem talar verkligen inte samma språk!
Kanske ska använda mig av min favoritbok istället och se ifall det hjälper. Varsågod att vara skadeglada - just nu är min examen sjuuuukt långt borta!



Själv ska jag gotta mig i kladdkaka om en timme. Mmm!

Ett beslut är taget

Fick tag på chef nr 2 idag. Det gav dock inte så särskilt mycket. Ska träffa honom imorgon. Å andra sidan har jag i princip beslutat mig för att gå på chef nr 1's förslag - det nya jobbet. Fast jag fick inte tag på henne idag (eftersom jag ringde för sent). Det får bli imorgon.

Kan tillägga att chef nr 2 berättade att han inte planerat in mig så mycket i sommar, därav mitt beslut att ta mig till chef nr 1.
Tänk om jag får ha jobbet "runt hörnet" - hur gött vore inte det?!

Vad gör jag för fel?


Inga av de mail jag skickade innan och under helgen har resulterat i några svar, varken från lärare eller lägenhetsägare. Surt sa räven. Eller visst, ett svar fick jag idag på lektionen, men jag är åndå inte nöjd.
Dessutom vägrar uppenbarligen en av mina chefer svara i telefon när jag ringer. Så jag skickade ett sms. Inget svar där heller.
Kom på att jobbet jag blev erbjuden totalt strider mot min önskebild av sommaren - att jobba så lite som möjligt. Att det dock är normala/regelbundna arbetstider väger upp en hel del. Sen CV-mässigt (att toppa sitt CV är viktigt i kristider då de med bäst erfarenheter får jobben) är det väl typ same same om jag kör på det gamla eller detta nya erbjudandet. Måste även väga in det här med pluggtid som jag inte får överdrivet mycket vid heltidsjobb (om jag inte fokuserar på att plugga kvällstid).
Har inte fått ett jota gjort sedan jag kom hem. Förbannar dessa ineffektiva dagar. De är dåliga för mig!

Så vad är det nu för fel? Är jag otrevlig i mailen? Är jag tråkig i telefon? Är jag inte studiemotiverad?


Nä. Nu skiter jag i grubbleriet och går till Friskis istället.

Mental ålder

Faktiskt och mental ålder är vitt skilda begrepp. När jag svarade på en bostadsannons häromdagen var jag 22 år. Igårkväll insåg jag att jag var 23, och visst är det ingen stor skillnad, men det är inte första gången jag säger/skriver fel. Förmodligen har jag stannat där. Vi får väl se vad jag anger för siffror om ett par år...

Heltidsjobb?

My god... Jag blev just erbjuden 1,5 månaders heltidsjobb till sommarn. Yikes! Ska jag ta det?

Mission impossible

Värdelös film. Alla av dem.

Har kollat alla mina mailboxar alldeles för många gånger om dagen sen i fredags. Det är jobbigt att vänta på mail. Gissar att imorgon kommer alla poletter att trilla ner. Saker så som när en av mina tentor ska skrivas, var tentorna ska skrivas, svar på en lägenhetsannons (ja, man kan ju hoppas i alla fall), vad min (ena) chef ville, etc.

Ja, jag har två chefer. Den ena ringde i fredags. Tänkte att jag får väl ta och ringa upp imorgon. Behöver ringa den andra med och boka möte. Vill dock se vad den första har att säga innan jag gör det. Hoppas på bra besked!

Å en tredje sida har jag lugnat ner mig vad gäller boende. Eller det var söstra mi som lugnade. Åtminstone vad det gäller det tidsmässiga. Sen har jag fortfarande ett problem: var ska jag ha mina saker när jag flyttar? Ska jag ta med mig dem? Får jag tag på möblerad lägenhet där jag kommer in på kursen?

Nåja. Det är bara att stänga av den tankeverksamheten igen. Här ska fokuseras på matematik & fysik.
Till skillnad från tvn är min examen varken Mission impossible eller värdelös.

Kanske jag till och med kan sova gott.

Framtidsångest

Det var ingen bra idé att strukturera upp framtiden. Jag blev bara ledsen i själen när jag insåg att jag ska flytta härifrån. Jag vet ju inte vart jag ska flytta, var jag ska ha mina saker eller ens när jag vill (alternativt behöver) flytta.
Som jag och mina vänner har talat om några gånger: En era är slut. WÄÄÄÄH!



Bakar nog en kladdkaka som tröst lite senare kväll.

Nu ska jag gå och strukturera upp mitt liv

Eftersom jag inte vet någonting om hösten måste jag genast strukturera upp mitt liv lite.
Wish me luck!

Generation fett - here I come!

Jag har tittat på dokumentärserien Generation fett på tv3.se. En smal tjej åkte till USA för att träffa så feta människor som möjligt. Alla var feta, de flesta åt mycket & fet mat  och hon blev lite äcklad. Tidvis blev jag lite äcklad förstås, förutom när programmet skildrade fetman i Mississippi (USAs fetaste stat) och de besökte ett bageri (antar jag att det var). JÄÄÄÄVLAR! Här ska bakas kaloribomber!!!


Lyckades hitta svenska varianter på recepten


Mississippi mud cake    &   Mississippi mud pie


För övrigt så anser jag att så länge man tar hand om sig själv, så får man unna sig en liten godbit någon gång ibland.

Bara för att jag är på bra humör!


Är på bra humör, så jag bjuder på en bild! Åkte lite spontant över till Öland, gick morgonpromenad och åt fruktsallad i solen, i april/maj förra året. Hur gött som helst! Blev lite sugen på att åka dit nu...

Min fruktsallad bestod av kiwi, äpple, vindruvor, banan, apelsin, russin, solrosfrön och kanel. Yum yum yum!

Klappat & klart!

Det bästa som finns är att checka av saker på "Att göra listan". Eller hur?! Åtminstone skulle jag vilja säga att det ligger på top 5 av allt man kan göra här i livet. Det är lite som att vara ruskigt kissnödig/bajsnödig. När det är gjort blir man så lättad att man flyger fram som en liten fågel.

Idag har jag:
  • skickat en liten hög med viktiga mail till lärare/föreläsare
  • börjat söka lägenheter för hösten något mer engagerat (t o m mailat en lägenhetsägare)
  • bokat om bilbesiktningstiden så den passar mig och inte förra ägaren
  • återlämnat en bok som en kompis lånade genom mig på biblioteket
  • felanmält spisen (handtaget håller på att lossna) och en persienn
Plugget har gått halvbra, och lite senare ska jag gå en långpromenad. På det stora hela: en jäkla bra dag helt enkelt!

Fungerade det?

Träning fungerar alltid! Ibland funderar jag över varför jag inte upptäckte tjusningen i att träna tidigare. Eller okej, jag ska väl medge att jag faktiskt har tränat lite i mina dagar. Men jag har aldrig varit peppad och tyckt om det på samma sätt som nu. Kanske är det för att jag märker resultat, och att jag ser sambandet mellan att må bra och träna (och att inte må bra och inte träna).

Nu ska vi se om det funkade för plugget. Ger mig själv två timmar. Därefter behöver jag börja förbereda kvällen; ska bjuda på tackmiddag (fick ju hjälp med bogsering av bilen).

Att dämpa sin ångest

Nu ska jag iväg och dämpa min pluggångest (det har gått dåligt med studierna i en vecka nu) med lite träning. Det brukar pigga opp!

You & me baby

Nu är det vi. Jag och min bil.


Såhär ser skapelsen ut. Dock är det endast samma modell, bilen på bilden är inte min. Tänkte att du kanske ville anteckna det i din "intressanta fakta"-bok.

Mitt framtida husdjur?



Visst är den söt! Finns på
coolstuff.se

Jag är en sucker för Robinson

Ja, årets Robinson är KANON!!! Jag fetgillar!

Jag ska låta er (icke intresserade) slippa läsa om allt och alla, men visst skuttade vi lite i soffan igårkväll när
denna karl fick lämna tävlingen.

Tillbaka i Sverige

Min långweekend i Lund är slut. Förutom att folk ibland vill säga att Skåne hör till Danmark, har den allmänna känslan nästan varit utomlands (då i exotiskt land, inte Danmark) på grund av värmen och grönskan. Helt underbart!

Helgen åsamkade mig dock vissa krämpor:
  • Ont i vader (sträckning?)
  • Skoskav & blåsor
  • Solbränd axel
  • Viss uttorkning

För att inte avsluta detta alldeles för tråkigt kan jag även meddela att följande har skett:
  • Jag har fått en bra start på brännan (av den gyllenbruna typen)
  • Jag har spelat Rock Band för första gången
  • Jag har ätit Sveriges kanske godaste glass (iaf bra kandidat)
  • Jag har druckit goda viner
  • Jag har ätit världens bästa nattamat
  • Jag har kryddat en torr tanthistoria (Valborg = Hemmets Journal)
  • Jag har brunchat
  • Jag har sett både Skyltmannen och Mössparet igen, på de vanliga ställena
  • Jag har köpt ett par byxor för 35kr
  • Jag har haft KANONKUL!