Sushi-karusellen!

image142
Foto: Claire-Marie Landré

I know I said so yesterday aswell, but...

- Tonight I'm REALLY going to go to bed early!

Eller hur. My ass. Väkommen till verkligheten Frida. I Lissabon tar det femtusenmiljarder år innan tvättmaskinen är färdig. Centrifug? Tja... Är det ok om vi kör lite pariserhjul med dina kläder? Visst fan, det är lugnt. Jag behöver inte sova - sovmorgon imorgon.

(Jag undrar vad sovmorgon heter på portugisiska...)

All you can eat - - - SUSHI!

Ikväll åt vi sushi. Jag, Sven(ne), Daphne (holländsk/flatmate), Fredrika (tyska/flatmate) och Claire (holländsk/neighbour). Och jag vet inte om det existerar i Sverige (jag har aldrig varit på en sådan förut) men detta var en sådan restaurang där maten åker omkring på små tallrikar på ett rullband genom restaurangen. ASCOOLT! Och jävlar vad vi åt!!!! Fy fan... Behöver inte äta igen på flera dagar.

All you can eat - sushistyle : 9,90 euro (typ en guldpeng mindre än Carl von Linné)

BIG partynight!

I den jäkla gaybaren här nedanför (jag tror jag råkade skriva att den låg snett nedanför när jag beskrev denna lägenheten, men jag bor faktiskt precis ovanför!) är varenda jävla natt partynight. Fy - fan!

Crazy people of Lisboa

Lissabon är väl som vilken huvudstad som helst, kan jag tänka. Men man hajar ändå till var gång som något utöver det vanliga händer, vanligt i den aspekt att det inte förekommer (åtminstone inte så att jag har märkt av/reagerat på det) "hemma" i Sverige. Här följer därför en lista på de sjukt lustiga/skumma/egendomliga människor jag har råkat på i denna stad:

* Tutt-kvinnan med SKITSTORA bröst!!! (brukar sitta och tigga mellan metrostationen och min "nya" lägenhet)
* Vissel-snubben. Är blind, och går igenom metrovagnarna visslandes och plinkande på sin blindpinne så det låter skitcoolt.
* Runk-snuskot. Okej, han skulle jag inte känna igen om jag såg honom (och ärligt talat såg jag faktiskt inte vad han höll på med, men jag litar på Daphne). Denna kille (22-25 år) följde efter oss en bit igårkväll, men när vi insåg att han följde efter oss med vilje bytte vi riktning. Då fick D syn på handarbetet.
* Puss-killarna finns överallt. Gör pussljud när man går förbi.
* Tiggarna finns också överallt.
* Musikanterna, även de ett fenomen! Fast till skillnad från övriga så är de ett ganska trevligt inslag. Ibland hittar man dom i gatuhörnen mellan ett par pubar spelandes på sina trummor, och det är SÅÅÅ coolt!
* Vilda hundjävlar (okej, inga människor - men de är seriöst sjuka och misskötta!).
* Hashish-hashish?! Nu har jag förstås inte (vad jag kan minnas) blivit erbjuden på DET viset, men hashet finns överallt och they might as well find you before you find them. (Jag har blivit erbjuden att röka though, men (mamma du kan vara stolt!) jag tackade självklart nej!)
* Brasiljanaren i Coimbra. Gav oss, två tyskor och mig, ett jäkla smycke som var brasilianskt, men enligt en indisk tradition skulle man hålla upp den framför en person och om man såg den dåligt hade han/hon en dålig själ... Fast min var "broken". Jävla schysst. (Också egentligen lite fusk eftersom han inte "hittades" i Lisboa, men får räknas ändå!)

I ny lägenhet!

Sitter nu i mitt nya rum. Har kommit halvvägs i min språkkurs och min vistelse här i Lisboa. Har flyttat för att få billigare hyra. Och nära till centrum (så man slipper ta taxi hem varenda partynight).

Nackdel 1: Jag måste åka metro till skolan. Men med tanke på andra omkostnader som uppkommit iochmed placeringen av 'The Residence' så tror jag inte att jag kommer förlora något särskilt på detta. Imorgon tänkte jag strosa runt på stan och do some shopping. Sweet!

Nackdel 2: Lägenheten ligger snett ovanför en gayklubb.

And now I am on holidays!

Now I´m in Coimbra. A cute city, wich actually reminds me of Kalmar. And if you´re wondering why this blog is posted in english: I´m on a portuguese computer. We (me, Marietta (my roommate) and Anja) is in fact in some portuguese guys flat, whom we have never met before! This country is extremly friendly (and strange). So why are we here, you might wonder. Well, this guy is the cousin to one of Anjas flatmates. The smell in the kitchen is unbearable. HORRIBLE! If I can avoid it I won´t go in there again.

By the way: the guy who owns the flat isn´t even here!

Hey, you finelooking surfer!

Idag har jag surfat! På riktigt! Jag - a surfer! Wow! Jag är så jävlarns ball!!!

Vattnet är freezing (still) så jag har beslutat att jag inte ska ta några fler surflektioner i Lissabon, men kanske fortsätter i Algarve istället. Wow. Jag är sooo cool!

As you are coming in the winter semester, the academic calendar is:

1º semester- winter term 
the classes are starting on the 17 September until the 21 December 2007
exams period from the 07 January until 15 February 2008

Ville bara dela med mig...

Råkade ramla in på en blogg som hänvidade till denna annons. Vem är så korkad?

By the way: om någon vill köpa luft från Lissabon med omnejd är det bara att säga till. Kan erbjuda allt från 5-litersdunkar till 33cl-flaskor med luft från såväl partydistrikt, som shoppinggator och stränder. Prisförslag mottages med tacksamhet.

Bra och dåligt med Continente

Continente är Portugals motsvarighet till typ Willy's eller ICA. En stor (billig) matvarukedja med eget billighetsmärke. De har ALLT! Verkligen.

Förutom att kedjans egna märke är sådär äckelbilligt (bättre än både ovan nämnda svenska liknande) är det mesta utav deras prylar/mat/whateveryoulike utav ok kvalitet och smakligt. Särskilt (oh, varför varför skulle Marietta (min roommate) introducera mig till dom?!) Argolinhas. They're SOOO good! Talk about cravings... (Åt ett pkt (Mariettas) igår, och ett idag. Haha!)

image141



Dåligt: Deras tuggummin. Nog för att de var billiga - jag måste ju byta ut dom var och varannan minut. Och då gör jag ju ändå det rätt ofta ändå eftersom jag är tuggummiholic. Och att man på själva supermercadon köper så jävla mycket och får all skit i femhundra påsar (för att påsarna här är skitsmå).


One fine day at the beach.

Yesterday me, Sven and Daniel went on a Swedish expedition. Felt strange to being able to speak swedish for a couple of hours. Even feels strange to write in swedish.

Anyhoo... Idag var vi på beachen (praia) heeela dagen. vi åkte vid tio och kom hem vid sju. Såatteee... Tror inte det är så stor idé att ni ens försöker bli lika bruna som jag för jag kommer göra precis samma sak flera gånger nästa vecka också. Imorgon (när brännan lagt sig ordentligt) ska jag ta ett foto och visa, för på beachbilderna jag tog idag hade inte brännan utvecklat sig ännu.
image140

Dicionário - Básico Ilustrato

Jag har köpt den sötaste ordbok som Portugal kan erbjuda. Den har pedagogiska bilder och förklarar det mesta på ett simpelt sätt. Den är nämligen för barn. Muito bem!

Fckn' ants are everywhere!

In the kitchen, in the toilet and in my room! They might even be inside my computer... Must have stepped onto an ant egg or something. Have sprayed some shit on them (and they flew away) and barely dare walk around in the room.

Beach today?!

Looking for pictures?

Some of the pics that I will publish may be available here, but most of them will be found on facebook.

Quem é ela?

Min plan var att jag skulle ha tid att blogga lite då och då. Men det har jag knappt. Inte hittills.
Klart man vill lära känna alla i början. Och vara utomhus i solen. Och hitta på saker. Så då har jag gjort det!

Nu börjar det lugna ner sig lite. Vi var nämligen lediga igår, så from now on har jag regelbundet schema. Lessons and cultural activities every day, and also we're going to have lab. Don't know what that means, but we'll see.

Sitter och äter lite torkad frukt nu och tänker att jag ska ta det lugnt en sväng och sedan kanske ta mig till en galleria eller något sådant - jag behöver en ordbok! Eller vill ha... Och kläder!!! Och en ny väska!!! Och... så vidare...

Portugis! Vad tankar du bilen med?!

image139
Avenida do Campo Grande, Lisboa.

How to contact me?

Well. Jag har ett Portugal-nr. Om du vill ha det, säg till. Känns kanske inte helt vettigt att blogga ut det till hela vida världen, men alla som önskar få shall recieve.

Ibland kommer jag på mig själv med att tänka på engelska. How wierd isn't that?!

The view outside our window.

image138

Early waking.

Min rumskompis (som jag fortfarande inte kommer ihåg vad hon heter - jag är så pinsam!) hade glömt, men trodde sig ha, ställa om sin väckarklocka. Hon gick upp av sig själv (eller om det kanske pep utan att jag uppfattade det) kvart i åtta. Jag tänkte att: jäklar vad hon förbereder sig! (Vi ska käka frukost med de andra kl 9) Sedan började hennes klocka att pipa när hon var på toan. Så jag snoozade åt henne.

När hon kom tillbaka berättade jag att jag hade snoozat och att klockan var strax innan åtta.

Fast det gjorde ingenting. Har sovit, inte dåligt utan snarare vaket. Har vaknat några gånger. Fast jag känner mig ändå ganska utvilad. I Lissabon. Vaken i Lissabon.

You lucky bastard!

Tur
   Du är verkligen en person med tur idag. Turen kommer att dyka upp flera gånger under dagen då du mest behöver den.

Dagens horoskop - so true!
Visste inte alls var jag skulle. Hade en (fel) adress till universitetet här i Lissabon, men inte till studentboendet. Chansade vilt (efter nogranna eftertänksamheter) och tänkte att det kanske var samma ställe. Tog en taxi (vilket inte var det lättaste). Kom till nr 376 på den väg dit jag ville. Det enda jag såg var en skitstor stenbyggnad med en STOR fet grind framför. Stängd.

Så dyker det upp två snubbar, en anställd och en "annan" (som jag förstod var utbytesstudent med tanke på hur verbal han var vid tillfället). Den anställde (av universitetet alltså) frågade mig vem jag var genom att peka på mig. Jag förklarade klumpigt att jag skulle läsa språkkursen. Plötsligt hade jag den andra snubbens (som visade sig vara svensk!) väskor i taxin och han gick bort med sin feta surfboard.

1) Hade jag inte dröjt så med att åka iväg hade jag aldrig mött dom.
2) Hade jag inte haft universitetets adress hade jag aldrig kommit någon vart.
3) Hade flyget inte varit försenat skulle både 1 och 2.

And I'm here!

Jag har kommit fram! Och ÄNTLIGEN är jag online!
Råkade slå till en ölflaska som inte var helt urdrucken (vi = jag och tjejerna från min våning är hos killarna på våningen ovanför och internetar) och den råkade rinna ut över en av tyskornas (de är minst 3 st varav jag bor med en) datorer. Snacka om pinsamt!

Annars: allt bra!

Heathrow Airport

Kom till Heathrow runt elvatiden ("engelsk" tid), och flyget gar inte forraen 14.40... So, vad gor man naer man vaentar so laenge?

Tittar pa maenniskor.
Aeter en "sandwich without sandwich" med kraeftstjaertar och avokado.
Forsoker komma online via datorn, men eftersom det inte lyckades; betala £1 for att vara online i 10 minuter. Worth it? Visste aendo inte vad jag skulle gora med mina nyforvaervade pund och pence.
Gor pa toaletten (2 ggr so far).
Tittar pa manniskor.
Letar efter raett knappar pa tangentbordet, utan att lyckas.


Dags att åka kanske.

Allt handlar om planering. Jag planerar dåligt. Så nu ska jag blunda, dra tag i de plagg jag sedan (fortfarande blundandes) ska packa ned i väskan. Lätt sätt att lösa problemen, så kanske jag och mor kan komma iväg mot Stockholm snart.

Jag köpte en laptop-lampa nyss. Himla nödvändigt. Not. Men kul!

Vaknade ett dygn tidigare.

Vaknade 09:20 imorse. Samma tid som mitt plan lyfter imorgon. Jag börjar bli lite pirrig och nervös, men på ett bra sätt. Förväntansfull till max!

Om 34 timmar sitter jag på ett BA-plan...

Yup. Kvalitetsflygbolaget British Airways ska ta mig först till London, och därefter till Lissabon. Kul att vara i GB (landet, inte glasstillverkarna) i tre-fyra timmar. Kommer att kill some time doin' nothin'. Förmodligen vänta på att min väska ska glida fram på rullbandet, för att lite smidigt checka in den igen. För jag antar att sådant inte alls går automatiskt. Jäkla krångel.

Mor undrade förresten varför jag inte ville använda min resväska. Tjao. Rent principiellt hade jag väl kunnat göra det. Men nu vill jag inte få förslitningsskador i armarna. Dessutom är den ett rent helvete att dra när den är tungt lastad. Och eftersom jag kommer att röra på mig ganska mycket (mellanlandning, resa mellan Lissabon och Faro, andra resor...) känns det som att en ryggsäck gör sig till större nytta. Så nu vet ni det.

Väntar på (fasar inför) flygmagen (befarar den kan komma när som helst innan och under resan). Och den stickiga känslan i näsan av planets luft. Och förseningar. Och "Pling! Please fasten seatbelts.". Maten slipper jag nog. Med lite (o)tur. Har laddat upp med lite torkad frukt. Plannerar även att hinna käka lite i London. Fast nog är det ändå ganska trevligt att flyga; med start och landning. Och att flyga ovanför molnen. Glida över landskap och hav...

Tjocka tånaglar runs in the family.

Äckelvarning utfärdas!
(Inga bilder though...)


Söstra mi sprang in i en kundvagn med tån - nageln växte i tjocklek för att skydda sig själv och sin existens.
Jag vetisjuttsing vad jag gjorde men minns att jag hade massa fucking jävla sand där - nageln växte i tjocklek för att skydda sig själv och sin existens.

Utöver detta kan tilläggas att resten av tånaglarna mår fine. Utom två som skivar sig. Kul att komma till Portugals stränder med sabbade tår! Gosh... Har så mycket att fixa med nu innan jag åker.

Humiliating phonecall.

Yes. Humiliating indeed. Men dessvärre ett nödvändigt ont (får man säga så?). Ringde pappa tidigare idag.
Blev glatt överraskad över vad han faktiskt sa:
- Det är väl varmt rätt länge i Portugal? Då kanske vi får ta och komma och hälsa på dig...

Inte exakt som ovan visserligen, men i stora drag. Sedan berättade han att Maja visserligen tänkte åka till Paris igen och jobba i vinter så... Antar Pi får sista ordet som vanligt. Paris är ju så mycket trevligare än Algarvekusten. Tss.

Inventarielista lgh 1201

Kalmarhems möbler:
Fotölj
Skrivbord
Lådhutch
Pinnstol
Sidobord
Säng

Fridas möbler:
Bokhylla
Skrivbordsstol
Skrivbordslampa
Fönsterlampa
Gardinstång
Anslagstavla
Pall
Hallspegel
Galgar (24 st)
Hylla på hjul i stål
Krokar (att hänga på dörr)
Dubbel hylla i en garderob
Blomkrukor med växter (2 st)

Dessutom:
TP-kabel (skitlång)
Grenuttag med av/på-knapp

Hur inkontinent kan en väg bli?

Till min besvikelse var det bara en vattenbrunn som verkade vara orsaken till vattenflödet på den gata jag gick. Annat var det igår, då jag uppenbarligen var på väg hem strax efter en lagad vägkorsning, long story short.
I ren hungerdesperation och smått värkandes både här och var slog jag slag i saken och köpte en påse synd. Trodde dock att jag var mer sugen än jag är. Tjyvöppnade för att smaka, men hejdade mig genast. Det luktade fan inget vidare det där. Får se om jag bryr mig om att ens smaka på skiten.

Bajsa [verb]

Toalett. Toa. Dass. Skithus. Bajamaja. Damrummet. Herrummet. Herrarnas. Damernas. Potta. Blöja. Kamelbodens golv.

Bajs [substantiv & adjektiv]

Bajs. Avföring. Diarré. Skit. Fekalier. Kottar. Poop. Lägga en kabel. Rännskita. Fartränder. Korv. Pishkoin. Poorshba. Klutt. Brunt. Pluppa. Ringmuskel. Prairiedoggin' it. Brunöga. Shit. Gnhh. Blöja. Rövhål. Plums. Baja. Klet. Mocka. Blaffa. Flugskit. Lösbajs.

Dagens horoskop

Relationer
   Hur ofta har du inte tänkt säga upp bekantskapen med en viss person. Ta tag i saken nu och klipp banden.

Ashes to ashes...

Funeral.
Lack of WLAN.
Upcoming flight to Lisbon.
Missing reciepts.
Too little (no?) money.
New books, backpack and a little bit of this and that.
Wantings.
Cravings.
Sighs, laughter and a few tears.
WW3 (mom's new flat).
Packing of belongings.
Cleaning of home.
A few days of work.
Lots of reading (Bethany Bettany).