Det är underbart!

Helt jävla fantastiskt! Insåg just att det är min sista arbetsdag på 1½ vecka. Imorgon alltså. HALLELUJA!

Inför resan...

Hur ska jag hinna...

* packa
* tvätta kläder
* hitta kläder
* bestämma mig för vad jag ska ha med för kläder

Reseångest

Liksom tentaångesten alltid lurar bakom hörnet inför tentan så börjar jag bli stressad inför min resa. Och det gör mig så förbannad! Jag vill inte stressa inför resan, jag vill känna mig relaxad och väl förberedd. Får skylla mig själv att jag jobbar imorgon.

Dock - mer jobb = (mindre tid) = mer pengar. Tjoooo! Det tråkiga är (upptäckte jag idag) att jag har råkat dra av för lite skatt på mina löneberäkningar. Har fått för mig att jag kommer få över 11 000 i nettolön. Men det får jag antagligen inte. Fast över tio är det i alla fall. Känns ganska bra.

Naturdiet, dag 2

Käkade halväcklig risgrynsgröt med banan och kanel till frukost. Drack två ND på jobbet. Svullade glass som av bara fan på systerns jobb. Jävlar vad mätt jag är! Och fan vad jag fuskar på mitt test. Skitsamma. Mitt test - mina regler. Har inte bestämt mig än om jag ska ta en ND eller riktig mat nu ikväll.

Utvärdering: Fan vad trött jag är på skiten! Eller nä det är jag inte. Är inte hungrig någonstans (fast det kanske beror på glassen???). Jo, kanske lite hungrig. Sugen på varm mat. Måste käka mer fibrer. Lite knäckebröd kanske?

Naturdiet, dag 1

Var ute igår, och eftersom jag och Bettan käkade fyllemat på McD var jag fortfarande mätt när jag vaknade. Käkade en banan till frukost. Drack två st naturdiet på jobbet. En mellan elva och tolv och en vid halv tre.

Hemma tröttnade jag och blev "sugen". Inte så konstigt - det är ju bakisdagen för mig idag. Käkade en macka och lite (!) naturgodis.

Utvärdering:
Lite fusk, men är ändå ganska nöjd med min första dag. Fast jag känner ingen skillnad direkt.


W700i

Jag har betalt min nya telefon. Hoppas hoppas hoppas att den kommer innan jag åker till Bulgarien!!!

Test: Naturdiet

Försök: Leva på Naturdiet så länge lådan räcker (15p).
Försöksperson: Jag.
Utförande: Bortsett ifrån frukost dricka Naturdiet (pulver som blandas med vatten) istället för de mål mat jag äter varje dag. Det blir en totalmängd av 3-4 drycker om dagen i 3-4 dagar. Mäter resultatet genom foton (redovisas endast om testet fungerar).
Mål: Se om det verkligen fungerar.


Uh-oh.

Det var inte Seinfeldt ikväll! Vad ska jag göra nu?!

Lösningen på mina problem...

Jag borde wap-blogga. Alltså blogga ifrån min mobil. För jag kommer jämt på massvis med intelligenta saker när jag går omkring och varken har papper eller dator i närheten (telefonen har jag ju alltid med mig).

Så... Här är min lösning: Köp en ny mobil!!!
(Jäkla skit, telefontillverkarna har lyckats med mig också!)


Min lediga dag

När jag är ledig är dagarna så fruktansvärt långa... Så fruktansvärt (det är bra!).

Har hunnit med en hel del:
* köpt ett onödigt mobilsmycke till min nya (ännu icke inköpta) mobiltelefon
* tittat på lite andra telefoner (för "min" fanns inte just där)
* provat två linnen, men köpte inget
* växlat pengar
* varit barnvakt
* ätit glass fyra gånger

Nu ska jag snart se på Seinfeld. För visst är det Seinfeldt snart?

Alla festarflickor hos mig i Gammelstaden

Det började lite halvsegt - jag satt själv och käkade god sallad på trappan och pratade med mamma, Ellen och Sofie i telefonen (Jävlar vad trött jag är på den nu! Totalt värdelös!). Sedan kom Sofie och Carro. Efter en stund även Mikaela och till sist Erika. Jag hade jättekul!!! (Tack babes!)
Sen att det slutade halvt i katastrof behöver vi inte tänka på. Förfesten var åtminstone riktigt trevlig!




Pussar till höger, vänster och i mitten

look 1
I Stockholm. Vi testade lite olika poser. Här är en.

It's getting hot in here

Det är riktigt svettigt nu för tiden. Jävligt svettigt. Igår var det också svettigt - jag och Mik var inte långt ifrån att avboka vår resa. Men vi (kanske mest jag?) har bestämt att vi enbart ska fokusera på att vi ska ha kul! Om det nu skulle vara så att det var jag som bestämde det mest, tycker jag inte att det gör något. Ganska bra beslut om jag får säga det själv!

Vi ska alltså åka till Bulgarien - och ha skitkul!

Det här med mitt öra...

Efter två veckors öronlock bestämde jag mig för att göra något åt saken. Efter noga övervägande (i två sekunder, då mamma sa att det kanske kunde vara en vaxpropp) gick jag och köpte sådan vätska man häller i örat.

Hällde i detta, väntade och sköljde ur. Med lite hjälp av mamma. Jag hade ingen vaxpropp. Det var tuggummi?!

Summa sumarum: Jag har gått omkring med tuggummi i örat i säkert över en månad. Hur sjukt är inte det?

Och så blev det:

Jobba. Rebecca var snäll och jobbade min sista halvtimme så jag kunde ta den tidigare bussen.

Åka till huvudstaden. Tvåvåningståg, och jag fick sitta på ovanvåningen (yeay!!!).

Kom fram, och till morfar ganska sent. Mik och jag vandrade ifrån t-centralen till Gamla stan. Fick nyklar och COOP-kort av morfar. Mik var hungrig och ville äta. Jag skulle byta om till byxor (åkte i mina gula (!) mjukbrallor och tyckte inte att jag ville gå ut med dom) och utav bara farten blev Mik så inspirerad att hon bytte till klänning och sedan tillbaks till den outfit hon haft innan under tiden.

Vi hamnade på McDonk (fan, jag ville ju till nåt café - vad är det med Stockholm egentligen?). Mik fick som hon ville - vi gick till klubb Mera. Jag fick som jag ville - vi gick därifrån (ville inte betala för att gå in någonstans när jag inte var sugen). Hem - sov.

Vaknade toksent, och hela dagsplanneringen kapsejsade. Skulle gå på stan en stund innan jag, Sofie och Carro skulle bada. Det funkade inte så bra. Köpte ett cerat och nagellack. Precis vad jag INTE skulle köpa. Hann åtminstone in på Systemet (för första gången sedan maj pga Tysklandresan).

Badade på Fredshällsbadet. Riktigt mysigt!

Hem. Klä om. Fest. Laroy (?). McD. Hem.

Vaknade för tidigt, men somnade om. Gick en sväng på stan, m a o gick längs gatan i Gamla stan mot Drottninggatan och sedan till t-centralen. Köpte tågbiljett. Kändes inte kul att ha kölapp nr 471 när räknaren stod på 415. "Bara" 60 pers före mig. Men det gick ganska fort ändå. Tittade lite inne på Lush och Bok-shopen. Fick biljett och tog tunnelbanan till Gamla stan. Käkade lite. Sa hejdå till morfar och lämnade nyckeln (jävlar vad han är stolt över mig?).

Skönt att komma hem. En dag tidigare. Utan något särskilt inköpt. Och utan karusellåkande.

Mina planer:

Helgens plan:

Jobba
Åka till huvudstaden
Leva
Leva
Leva

Åka karusell på måndag och på kvällen åka till Norrköping.
Fan vad najs!

Personalfest...?

Skulle snarare vilja kalla det för personalmiddag. Eller som Sara sa: sammankomst.

Det var faktiskt väldigt trevligt. Verkligen! Men jag hade nog förväntat mig lite mer röj. Det hände liksom inget. Jag vill ha skvaller och skandaler! Det enda jag fick var en cappochinofläck på mitt linne. Damn!

Politiskt korrekt?

Ehum ehum. Glöm det jag sa igår om att jag var (i hemlighet) kapitalist. Fick idag ett brev på posten ifrån det parti* jag råkade bli medlem i på en av Sveriges festivaler nu under sommaren (mina "fans" och vänner vet vilken). Och jävlar vad trött jag blev.

Vem vill ha propagandablad ifrån Sverige Demokraterna? Vem vill ha Jehovas vittnen knackandes på dörren? Precis. Varför ska man då, bara för att man är medlem i ett (ungdomsförbund i ett...) parti känna att man "vill" pracka på andra samma tro. För i mina ögon ligger politik och religion ganska nära varandra. Det ligger människor varmt om hjärtat och har stor slagkraft bland folk.

Jag diskuterar gärna politik och religion. Men helst utan att känna mig särskilt partipolitiskt bunden (varför gick jag med???) och troende. Om jag nu är ateistisk och (i folkmun) "politisk".

Kan garantera dig - jag kommer inte att pracka på dig varesig flygblad eller knacka dörr. Du får tro och tycka vad du vill. Dock garanterar jag icke, som ovan nämt, avhållsamhet ifrån politiska och religiösa diskussioner.

* Kan säga såhär: det är inte ett traditionellt kapitalisktiskt parti i alla fall.

Uppdrag: Jobba över för de sjuka

Hej och hallå blogg-boken. Idag jobbade jag övertid på mitt redan två-extratimmars långa arbetspass. 2½ timme mer i lön. Fast jag vet inte om jag får det. Kanske säger de att: Nä du får inte jobba så mycket utan att ha en timmes lunch. Tack, men jag fick/tog inte en timmes lunch, utan en halvtimmes. Så jag vill ha lön för 9½ timme. Annars blir jag ledsen i ögat.

Har förresten norpat åt mig ett arbetspass måndag den 31a. Fatta vad kul det känns att tjäna ihop 15 000+ på en månad! Liksom... WOW! Trodde aldrig jag skulle skrapa ihop så mycket cash på en månad. På ett sommarjobb alltså. I framtiden vill jag tjäna minst det dubbla (för jag är smygkapitalist). Sen går en del bort i skatt, visserligen. Och till mammas present (resan). Men ett par tusen får jag kvar. Hurra!

Tack för att du väntar.

Ja, varsågod SJ. My treat.

Got lost in the djungle

Försöker välja ut en lämplig mobiltelefon. Sitter och gruvar mig över om jag ska ta en med lite bättre kameraegenskaper, en med bättre mp3-egenskaper eller en däremellan. I övrigt är de nästan likadana. Jag hatar välja teknikprylar. Känns som att det är så mycket står på spel. Samtidigt är jag otålig och vill ha en ny telefon NU! Vad ska jag göra?

The mood-destroyer

Hej och hallå blogg-boken. Idag såg jag två duvor in the act. Först såg det ut som en jättefet duva, men när jag tittade en gång till insåg jag att det var två stycken som pippade. (Piip piip piiiiiipipip, det var ju fåglar...) Och jävlar vad jag garvade! Stackarna blev ju alldeles till sig. Killen hoppade av henne och de satte sig på behörigt avstånd och såg lite blyga ut.

Frida - stämningspajaren. Åtminstone för fåglar.

Tentaångest

Jag börjar få tentaångest inför mina tentor. Den 14 och 16e augusti ska jag skriva fysiktentor. Jag tror inte att jag kommer att klara dom.

Har sökt jobb. Hur skulle jag kombinera jobb och skola på ett bra sätt? Finns det tid?

Vad vill jag göra med mitt liv?!

Folk jag dissar, del 4

Jag vill dissa mitt öra. Det lever sitt eget liv, och får därför kategoriseras till "folk". Har fortfarande inte blivit av med locket. Är fortfarande hörselskadad. Jävla skit!

Om pappa, del 2

För några veckor sedan bad jag om att få låna pappas bil. Han ville inte, eftersom de skulle köra hö och kanske behövde bilen ifall någonting gick sönder. Igår tog min syster körkort och fick låna bilen på stört. Nu är det meningen att syskon ska vara rivaler, men jag tror att hon kommer att få låna bilen mer än vad jag gjort. Dels för att hon bor hemma och ska jobba i höst (jag gick ju fortfarande i gymnasiet när jag tog mitt körkort, och sen flyttade jag hemifrån) och dels för att de har bättre kontakt än vad jag och pappa har. Inte för att de heller är särskilt tajta. Men i jämförelse med mig talas de vid mest hela tiden (i verkliga livet: en gång i veckan till ett par gånger i månaden).

Är jag bitter? Nä. Jag fick låna farfars bil istället. För Monika.


Snart är det lördag igen

Snart är det lördag igen. Om ganska exakt en vecka alltså. Då är jag i Stockholm. Måste ringa till morfar och säga det så att jag (förhoppningsvis) kan bo hos honom. Jag är värd lite semester just nu.

Totalt meningslös dag på jobbet. Det roligaste som hände var nog att jag möblerade om vid kassan.

Hela Finland var i butiken på en och samma gång. En dam pratade finska med mig. Jag, som inte förstod ett jota, sa snällt till henne att: jag talar inte finska. Hoppas hon förstod det. Och fattade hon inte vad jag sa, borde hon ha förstått det i alla fall eftersom jag antagligen såg totalt lost ut.

En annan finsk dam köpte fem elefantgem. Hennes väninna nöjde sig med ett. Egentligen är det bokmärken, men de ser ut som stora gem med en elefant längst upp. Ganska fula.


Folk jag dissar, del 3

Idag vill jag dissa mig själv.

Anledning:
1. Jag jobbar för mycket.
2. Igår var jag obehagligt nära att erbjuda mig att jobba en hel vecka i streck (25 juli - 1 aug).

Jag har alltså blivit arbetsnarkoman. Det trodde jag aldrig.

Folk jag dissar, del 2

När jag jobbar har jag ibland (o)turen att börja dagen med att sälja skrindor. Till er nyfikna och ovetandes om vad jag jobbar med så är jag butiksbiträde i en av affärerna i Sveriges största (?) djurpark belägen i Kolmården. Kan tillägga att det är en mycket trevlig arbetsplats.

En skrinda är en vagn av stålrör med två hjul på mitten och ett handtag utifrån ena kortsidan. Alla, med undantag ifrån några få gröna och en och annan röd, är blå och har precis samma form (även här finns ca 5-10st gröna i något avvikande modell, men principen är densamma). Vissa har hängt med längre än andra, vilket också innebär att några har lite avskavd färg, nedslitna hjul, skranglig botten, gnisslar en smula och så vidare. Ändock är principen fortfarande densamma och de värsta skavanker märks sällan av när man satt ner en av ungarna (m.a.o. bagaget) i vagnen och knatat iväg.

När man står som skrindförsäljerska (i år är vi bara flickor som säljer dessa, om nu inte någon av de få karlar som jobbar i butik byter arbetspass med oss) dyker det upp en hel del frågor ifrån kunderna, vilket är helt normalt. Vill du veta var du hittar en karta, information om tider, var du ska gå, priser och så vidare står jag hjärtans gärna till ditt förfogande. Det måste jag nämligen - det kallas service och är allt vad mitt jobb går ut på.

Sedan finns det människor som ska vara sådär klämkäckt roliga. Det jävliga är att jag redan samma skämt fem gånger under den senaste haltvimmen.

Lista på de frågor som kommer dagligen:
- Kostar det något? (Nej, det står GRATIS med stora bokstäver på skylten här bredvid - jag står bara här "for show")
- Är det bara att ta en?
- Är det någon skillnad på dom?
- Får vi byta? Den här gnisslar/är dålig.
- Vilken går snabbast?
- Finns det ingen skrinda/vagn med motor?
- Kommer du med och drar?
- Får barnen sitta i?
- Kan man lämna skrindan någonstans eller kommer någon att ta den då? (Om du kan tänka dig att sno någon annans skrinda så - japp det kommer någon att göra.)

Varje gång någon av dessa frågor kommer vill jag spotta fram ett spydigt svar. Det gjorde jag idag.

Kund: Har du ingen med motor?
Jag: Nej, du får väl springa snabbt.

Fet diss på klämmiga människor med överflödiga frågor. Betala för skrindan och låt det vara bra så. Jaja, mitt jobb = service, men ibland tröttnar man. Skratta för dig själv istället eller berätta ditt skämt för någon annan - jag har redan hört det och tycker inte det är roligt längre.


Så var min mammas födelsedag

Hon var på landet hela dagen. Toppenväder, fram till kvällning då det regnade. Vi ska åka iväg hon och jag. Det var min present. Just nu lutar det mest åt Paris. Jag vill jag vill!!!

Personligen missade jag en (tydligen) mycket rolig personalfest. Fan.

Folk jag dissar, del 1

Jag tittade i min telefon idag, i kalendern på lite anteckningar och påminnelser jag gjort. För ett och ett halvt år sedan var jag i Motala. Känns som ännu längre sedan. Det var inget bra besök där, och har inga planer på att åka tillbaka. Vad finns i Motala som jag inte sett? Förmodligen inte särskilt mycket.

Det som hände var mest av ren tillfällighet. Antar jag. Fel människor på fel plats. Fel stämning och alldeles för mycket att dricka. För vissa (anm: "vissa" syftar inte på mig). Någon blev förvirrad och ville inte vara kvar. Någon blev ilsken och bitsk. Någon ville inte vara kvar. Okej, jag ville inte vara kvar. Jag ville nog åka därifrån innan jag satte mig på bussen dit.

Blev förvånad över att det "bara" var 1½ år sedan. Känns som så mycket längre tid. Men nu när jag tänker efter så var det faktiskt till min födelsedagsfest numero nitton som denna person ville komma. Och det var inte ömsesidigt. Motalabon fick inte komma. Blev pissed. Och sedan dess har vi inte hört. Bortsett från några gästboksinlägg på ett community. Som jag raderade ganska snabbt. Står inte ut med den här personen alls. Det enda jag har kvar ifrån personen är ett foto på mig i dennes lägenhet. Och that's all. Vi slutar där.

Och vad hände med örat?

Vaknade med häpnadsväckande (oroväckande) mycket öronljud. Har lock i örat, och är extra känslig för ljud i just detta öra. Gissa om det var jobbigt när jag stod i Gobi-Tens kassa idag. Den låter sådär extra högt och pipigt för varje knapptryck. Oerhört irriterande och obehagligt.


Nämen..?!

Slängde ett öga på mig själv i spegeln när jag höll i en dörrkarm (Josefin har sin spegel vid dörren) och kände spontant att Damn! Jag har fan fått muskler av allt varubärande på jobbet. Tur det. Slipper känna ångest över att jag tränat för dåligt. Ha!


Träningsvärk

Jag har ajaj. Träningsvärk - från jobbet?

Kamerajävlar

Jag hatar engångskameror! Minst hälften av alla Hultsfredskort är borta! Stor sorg... Mycket stor sorg!

Jag hatar choklad

Har intalat mig själv: äter jag choklad kan jag aldrig sluta. Damn! Och jag köpte lördagsgodis förut... Hamnar i fällan jämt!

Inför nollning 2006

Jag är pirrig. Nästan lika nervös som när jag skulle börja för ett år sedan. Så jävla kul! Hoppas våra nollor... eh, blivande ettor... ser fram emot nollningen lika mycket som jag (om inte mer!).

Om pappa, del 1

Jag avundas alla som har privilegiet att ha två fungerande föräldrar.

Efter jobbet (jag skulle lämna tillbaks farfars bil idag) körde jag en sväng till min storasyster för att låna toaletten och lämna en CD-skiva (saga) till barnen. Fast kanske mest för att träffa dom. Lekte lite med barnen, pratade med Johanna, beundrade Felicia...

Efter en stunds ammande utav pluttan lämnade Johanna över Felicia till Anders. Och jag tänkte nog inte på det just då, men fan vad jag är arg på min pappa! Anders och Johanna måste nog vara världens bästa föräldrar. Det är inte så att jag tycker illa om min egen mor (hon är bäst!), men min pappa är totalt värdelös i sitt föräldraskap. Åtminstone emotionellt.

Jag avundas alla som har privilegiet att ha två fungerande föräldrar och önskar att jag också hade det. Fast samtidigt måste jag erkänna att jag säkert inte hade vuxit upp till samma person om jag hade känt min pappa (för jag känner honom inte). Jag kanske hade blivit värsta bonden (douh?!).

När jag tänker på det så inser jag att jag ändå är tacksam över att jag var så pass liten och "ovan" vid mina föräldrar när de separerade. Såvitt jag minns förstod jag inte vad som hände, och det är förmodligen lika bra. Men jag undrar vad som knakade på i min hjärna. Minns när vi flyttade. När vi tittade på radhuset (trapporna var lite obehagliga). När vi kom till nya stället.  Jag minns den nya tvn, bordet i Josefins och mitt rum som jag trodde kom med lägenheten, och som senare byttes ut. Och jag minns ångesten över att åka till pappa, och tacksamheten av att få komma hem (till mamma) igen.

Jag blir så jävla ledsen. Lämnade farfars bil förut. Känner fortfarande av tacksamheten över att få komma hem (till mamma) igen.
Fan ta min pappa!

'Cause I'm leaving...

Leaving the car to my fathers father.
Lilla Dolly... Jag hann ju inte ens tvätta henne.

So hot!

Gissa hur varm jag är. Imorgon ska jag ta med en termometer till jobbet och se om vi har god arbetsmiljö. Förmodligen inte. Och som sagt: vi har ingen fläkt. Rena rama helvetet!

Off to work

Min faster hade tydligen ringt igår. Jag måste köra tillbaks bilen. Fan!
Är påväg till jobbet nu. Eller om en halvtimme rättare sagt. Hade jag åkt buss skulle jag ha gått för 5 minuter sedan. Jag som hade tänkt ha bilen till över helgen. Suck.

Och nu...

...ska jag se på Sex & the City.

Förbannad vare Friskis&Svettis

Glad i hågen tänkte jag ta reda på vilka veckodagar och tider Friskis utejumpa är. Har letat runt på deras sida i ungefär en kvart nu utan att hitta något. Eller visserligen hittade jag utejumpatiderna i Söderköping och Skärblacka. Men det var ju inte riktigt det jag var ute efter.

Fuckit. Jag orkar ändå inte träna i denhär värmen. Jag menar hettan.

Tacka gudarna för AC

Synd bara att vi varken har AC eller ens en sketen fläkt inne hos oss på jobbet. It sucks! Okej, jag kan hantera värmen utomhus. Det är lugnt. Det finns skugga and so on. Men inne i butiken är det stiltje och när gästerna kommer in, svettiga och dana, stannar all luft liksom upp och bildar en unken och instängd bastudoft som man helst inte vistas i frivilligt. Korsdrag my ass - jag vill ha air condition!


Jag gjorde det!

Jag gjorde det! Jag hoppade i plurret! Med kläderna på... Orka vänta tills de ramlat av av sig själva liksom. Och det var SÅ skönt!

Caffe Latte

Jag börjar ana en viss trend - kaffe! Olika kaffesmaker och variationer finns numer överallt. Just nu käkar jag Plopp - Caffe Latte. McDonk har en god kaffeshake. And so on. Eller så är det bara jag som fått upp ögonen för denna superba smak under senaste året. Yum!

Passport, please.

Idag var jag (äntligen) hos polisen och fixade nytt pass. Fy fan vad jag såg ut. Men det är ändå (nästan) ingen som ska titta på mitt pass, så jag tycker inte att det gör så mycket. Känner mig otroligt stolt över att äntligen fått det gjort!

Workaholic

Jag har blivit en ofrivillig workaholic. Heltid är ungefär 30-40 timmar i veckan, right? I två veckors tid jobbar jag 42,5 och 44,5 timmar. Lunchen är inte inräknad.

Man kan se på saken så här också: Jag går hemifrån till bussen halv nio, alltså en timme innan jag börjar. Och beroende på när jag slutar (17:00 eller 17:30) så kommer jag hem antingen kl 18:00 eller 19:00. Alltså en timme (och en halv) efter att jag har slutat.
Det innebär att på en arbetsdag med tiderna 09:30-17:00 är jag hemifrån 9,5 timmar. Och på mina 09:30-17:30 dagar är jag borta 10,5 timmar.

Detta innebär att under dessa två veckor är jag hemifrån 58 och 61 timmar av veckans sammanlagda tid på 168 timmar. Eftersom man borde sova 8 timmar per natt (56 timmar i veckan) gör dessa faktum att jag har 51-54 timmar i veckan på mig till att göra vad jag vill. Detta säger att jag borde ha mellan 7 och 8 timmar om dagen till fritid. Men så vitt min erfarenhet har lärt mig så har jag nog snarare högst 4-5 timmar på mig från när jag kommer hem och ska sova. Vad hinner man göra på det liksom?

I guess work is a sort of life too.

Ett tecken på stor visdom

Nu kan jag äntligen bevisa hur otroligt intelligent jag är! En av mina vidsomständer har börjat titta fram. Jag har försökt att fota så att ni ska få se, men dessvärre sitter ju visdomständerna ganska långt bak i munnen. Och eftersom jag inte heter Sara Lumholdt (hon i A-teens med Sveriges bredaste käft) är möjligheterna att töja ut min mun begränsad.

Alltså: jag är jävligt smart!

Tror du mig inte? Läs detta:


"De tänder som sitter längst bak i varje käke kallas i många länder för visdomständer. Det beror på att de vanligtvis bryter fram när man är mellan 18 och 25 år, en ålder då man enligt gammal uppfattning tillägnat sig en viss visdom. "
Källa: Sjukvårdsrådgivningen [http://www.sjukvardsradgivningen.se/artikel.asp?CategoryID=18472]

Sååå busigt!

Jag och min jobbarkompis försökte spela lite Absolute Music i butiken idag, men skivorna fungerade inte i spelaren. Inte bra tyckte vi. Fick igång P3 istället.

P.S. Vi får förmodligen inte spela varken Absolute Music eller radio egentligen, så det var väldigt busigt!

Ett stort jävla moln...

Ett stort jävla moln av sömnstoft. (För annars är det inte ett jäkla moln på himlen över huvud taget.)
Har börjat klura på om det finns något vettigt jag vill säga med min blogg. Nä. Kanske borde lämna ut mig själv lite mer.  Minns att jag utlovat lite snaskigheter någon gång. Får ta tag i det. Imorgon kanske.

Jag är en cyklist

Jag blev påmind idag om hur mycket jag älskar att cykla! Det är nog det bästa som finns. Nästan. Borde kanske bli proffscyklist. Aim for the stars - reach to the moon. Med andra ord: jag kommer alltid att förbli en hobbycyklare.

Att cykla till Eneby

Jag ska cykla till Eneby. Malins pojkvän ska ha inflyttningsfest. Ska dit, fast jag kanske i ärlighetens namn inte är extremt festsugen. Ska dit en stund i alla fall.

(Och Mik: om du läser det här tänkte jag förvarna dig om att jag har plannerat att ringa dig imorgon (söndag) för jag vill prata med dig. Ok? Inget allvarligt, bara känner att det är hög tid vi tar ett snack om våra liv and so on. Du måste förresten peppa mig så jag pallrar mig bort till polisen på onsdag och fixar pass. Vi hörs!)

(Och till er andra: Vi hörs vi med!)

60h hard work

Under hela juni har jag jobbat 60 timmar. Denna vecka (lördag v26 - söndag v27) jobbar jag ungefär 50 timmar. Min reaktion är som följer:


AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH
!


Two times in one day

Roadtrip no1:
Frida och Josefin tar Olga till Svärtinge för att plocka jordgubbar. Misslyckas. Åker till Söderköping, handlar picknick på WiLLY'S och sätter sig vid kanalen och äter upp. Far hem.

Roadtrip no2:
Frida, Josefin, Patrik och Johan åker i Johans bil till Söderköping för att käka glass på Smultronstället. Därefter åker hela packet till Svärtinge. För att grilla korv. Far hem.