Typiskt svenskt?



Under sin vistelse i Sverige önskade Ingo få njuta av lite svensk husmanskost (han har för övrigt velat ta del av så mycket svensk kultur som möjligt). Han käkade älgköttbullar tidigare, i Stockholm, så när ICA Kuriren damp ner i min brevlåda häromdagen visade jag upp ett recept på falukorv och berättade att det också är en vanlig svensk maträtt. Then let's do it, utbrast han genast. Så ungsstekt falukorv it was, till middag på hans sista kväll i Sverige.

När vi väl sitter och äter, konstaterar han att maträtten smakade bra. Han frågade oss (jag bjöd in två kompisar) om detta var en maträtt vi bara åt vid speciella tillfällen. Like christmas, new years etc?

Vi skrattade lite, och berättade att det var en vardagsmåltid, som mestadels barnfamiljer käkar (riiiiiight!?!). Det är härligt med matkulturkrockar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback