Jag sa jag skulle vara färdig med boken till helgen

Ibland är man sådär extra positiv. Med lite pluggmotivation landar jag på en fjärdedel-tredjedel av hela boken. Bättre än inget. Antar jag.

400 sidor kvar till sista sidan. Minus lite sidor för bilder.

Ett gäng hungriga sidensvansar

En meter framför mig sitter ett gäng sidensvansar och frossar i bär. Och bajsar.


image220
The gang

Hey Jude i mini-kines-tappning




Dags att korka upp kl 17:49

Har haft en cider i kylen sedan ett tag. Minns inte ens när jag köpte in den om jag ska vara ärlig. Och nej, jag ska inte festa ikväll, men jag kände mig sååå sugen på något lite extra, lite vardagslyx, innan vi går iväg och käkar. Det får man göra ibland, hoppas jag, utan att känna skuld på något sätt...

Om 25...

Snart dags för after work med Mik & Passion.

Äntligen framme vid kapitel 3!

Jag sitter och läser lite i min förbaskade kursbok. Helt ärligt så är den intressant, men sjukt seg! Borde vara på kapitel 6-7-8 nåt sånt nu, så du kanske förstår mina känslor för den. Kapitel 3 är långt och jävligt, men handlar om saker jag redan lärt mig, så det borde flyta på ganska bra. Får jag hoppas.

Gosto o dinheiro.

image219





ÄNTLIGEN!!!


Ännu en vår med kort hår

image218
The new DO, mitt jätteflin och mina fina (halvvissna) påskliljor.

Idag: Frisyrbyte

Byte och byte, frisyren ska åtminstone förändras/förbättras. Längmässigt kommer jag inte vilja kapa av så mycket, men strukturmässigt. Just nu är det alldeles för mycket tyngd nedtill i håret.

Dygnet som har gått

Sedan igår vid den här tiden, då jag var hemma och lagade min lunch, har följande skett (i tidsordning, från 12:00-12:00):

  • Intaga lunch
  • Stirra
  • Spela gitarr
  • Tänka att det är dags att plugga nu
  • Inte öppna boken
  • Slå på tv
  • Värma mat
  • Äta mat
  • Gå till teknikum
  • Sitta på möte i 5½ timme
  • Bli vald och accepterad som ekonomisk revisor
  • Gå hem innan mötet är slut
  • Slänga mig i sängen
  • Inte kunna sova
  • Skriva ihop ett Word-dokument
  • Sova
  • Drömma mardrömmar
  • Vakna
  • Sova
  • Vakna
  • Sova
  • Vakna
  • Gå upp
  • Sätta igång datorn
  • Få höra att jag fick en SYA-nominering igårkväll
  • Äta frukost.

Ekonomisk revisor

Från och med idag och ett år framöver, är jag ekonomisk revisor i min studentförening.

Det tog 5½ timme att bli invald...

Passion och jag kompletterar varandra så bra

Passion kommer med bullar till mig, och jag förser henne med sittningsoutfit!
Låter det förbli osagt om det senare är bra eller dåligt (ni vet ju inte vad det är för slags sittning det rör sig om) men oavsett så slapp hon i alla fall lägga ut sina dinheiro på kläder hon kanske aldrig mer kommer att använda.
Tur jag finns! Och hon!

Kaffe gör mig lugn

Jag har misstankar om att det är illavarslande om man känner sig lugn av kaffe. Borde vara tvärtom. Men sjuttsing, jag gillar kaffe! (Det finns ju en anledning till att jag har kaffebönor som dekoration "överallt" i mitt hem...)


Och nybakta bullar till kaffet, är baskemig inte helt fel det heller!
STORT tack till bullmamma Passion!

Det är kallt, jag är omotiverad och känner mig sötsugen

När kände jag mig sötsugen senast? Nej, det händer sannerligen inte ofta. Nu är det nog negerbollar som står högst på craving-listan eftersom jag kom på nyss att jag kunde knåda ihop lite deg och svulla när jag pluggar.

Vilade dessutom förut. Ville inte kliva upp efter de 20 minuterna (jag är väldigt sträng och anser att powernaps/vilopauser får max vara en tredjedels timme). Tur (eller otur) nog ringde telefonen och jag tvingades vakna till. Det var min gamla chef som ringde och så glatt hälsade mig välkommen till årets sommarsäsong. Kul att veta jag har jobb, mindre kul när jag bestämt mig för att vara i Kalmar i sommar. Fast det är klart, jag hade blivit riktigt förvånad om hon inte hört av sig och snarare sagt att jag inte var välkommen.

Nej, jag MÅSTE ta tag i läsandet nu. Bara 400 sidor kvar att läsa ungefär. Fast med alla bilder i boken kanske det landar på 380 istället. (Puh, vilken lättnad!)

Klipptid imorgon!

Imorgon ska håret ansas. Äntligen!

Redan när Micki klippte mig i december märkte jag ju att det blev inte helt jämt i nacken. Klippte till det värsta själv, och tänkte jag skulle ta tag i det hela i Norrköping under lovet. Det gjorde jag inte.

Amputeringsplanerna glömdes bort, fram till förra veckan då jag redan på onsdagen funderade på att gå till frisören för att lyxa till det lite efter tentan. Dröjde ut på det hela, och gick inte förbi Saxen 4u (måste många frisörsalonger ha så mesiga namn?) i lördags. Självklart var det stängt.

Det är först idag, nästan två månader senare än planerat, som jag ringt och bokat tid. Imorgon. Klockan ett. Wish me luck!

Ja, det är vår

Under dagens morgonpromenad fick jag till min förtjusning syn på både scilla och krokus (gula & blå).


Fågelskådning ifrån köksbordet

Åh, vad det är mysigt med ett bärfyllt träd utanför fönster. Särskilt när fåglarna (hittills har det varit mest koltrastar och blåmesar) kommer och pickar i sig frukten.


Dessväre är det väl inte lika trevligt och gulligt när tre feta skator sätter sig på grenarna. Chickens, säger jag bara, de blev skraja och flög iväg så fort jag tog fram kamera för att försöka dokumentera deras närvaro.

Att pressa en apelsin

V: Varje måhrrgåhn går jag upp å squeezar min djuice.
C: Åh just det. Very good.
V: Dä... Det kan jag göra helt själv alltså.
C: Ja det gör vi nu.
V: Hur gör man de rå?

http://kanal5.se/web/guest/webbtv/k5videoplayer/single/17001/none/

(Jag hoppas länken funkar!)

Statusrapport

Jag har nu läst 14 sidor sedan kl halv två. Inte särskilt produktivt, men jag tog en stirr&te-paus.

Är det förresten tillåtet att dricka grönt te med mjölk och honung? Om man ska se på saken ur extremt petig te-synpunkt alltså...

25 timmars läsning

Jag har räknat ut att jag borde kunna vara klar med boken om 25 timmar. Nu är det förstås ganska orealistiskt att streckläsa i 25 timmar (och jag har bara räknat med att jag läser 45 minuter varje timme), men detta gör att jag hädanefter kan lägga upp en läs-plan.

Fem timmar (plus/minus en eller två timmar per dag) i fem dagar. Hurra! Jag blir klar till helgen!

Läsning inledes med test

För att kunna optimera mitt plugg (jag har gjort så förr, och det funkar bra) ska jag börja med att läsa ett antal sidor, och ta tid. Hur gör jag då detta?

Jo; det finns två sätt. Antingen använder jag mobiltelefonens funktion "Stoppur" och tar tid på hur lång tid det tar för mig att läsa till exempel två-tre sidor. Eller så använder jag mig av "Timer"-funktionen istället, sätter den på kanske 10 minuter och ser hur långt jag kommit. Därefter kan jag räkna ut ungefär hur lång tid det tar att läsa en sida, samt hur många sidor jag måste läsa per dag för att känna mig nöjd med mig själv.

Bara att sätta igång...

Och jag som trodde jag kunde komma igång med träning...

Skit.

Skit skit skit skit. Jag har varit träningsomotiverad en längre tid (har åtminstone kommit igång med promenader!) och nu kände jag att det imorgon skulle sitta fint med ett step pass. Icke. Freakin' möte inbokat. Ser inte alls fram emot det. Varför ska jag dit över huvud taget egentligen? Bryr jag mig? Är träning viktigare än förening? (Jag har prioriterat det tidigare först innan...)

It's too late to apologiiiize, it's too laaaaaaate!

Bara jag som stör mig på att man hör denna minst femhundra gånger om dagen, i tv, radio, reklam och... Tja, överallt! (Till och med på min blogg!)


American Idol is the American Dream

När man ser på American Idol kan man tro att det är det största som finns i livet. Och förmodligen är det just det för många människor. Och varje gång någon får sin dröm krossad, blir man lika sorgsen ända in i själen. Frågan är, varför vissa av dessa individer väljer att fortsätta sjunga fast juryn tackat eller sagt nej. Jag förstår heller inte att man har mod nog att fortsätta sjunga när juryn fullkomligt sitter och asgarvar.

Därför vill jag säga till alla "not too good" sångare&sångerskor: även om ni kanske inte kan sjunga, så är ni sjukt modiga, och jag är övertygad om att ni kan gå hur långt som helst. You don't need the american dream.

COOP-reklamen

Vem skrev manuset?
För det är baskemig inget vidare kul.

Slöseri & framtida inkassering

Jag har inte bara fyllt kyl och frys med nyttigheter (samt skafferiet med lite torkad frukt), jag har dessuotm (ÄNTLIGEN!) postat ett brev vardera till CSN & Försäkringskassan. Hade alldeles för mycket att tänka på för att komma ihåg att posta papprena i fredags. Ser fram emot lite klirr i kassan!


Bovärd & Hyresvärd

Min hyresvärd är snåla, men trevliga ändå. Var nere på bobutiken i fredags och lånade nyckeln till lokalen vi har här i källaren. Ska lämna tillbaka den nu idag (skitsegt, eftersom jag egentligen inte har något ärende nere i stan!).

Hur som haver; igår felanmälde jag min dusch (vattnet rann ner oroväckande dåligt/tidigare hyresgäst har städat DÅLIGT!), och så när jag väntade på att Ellen skulle komma ringde det på dörren. Tänkte att värst vad tidig hon var. Men det var inte Ellen utan min bovärd/husvaktmästare.

Såhär gick det till:

- Hej!
- Hej...
- Jaha, ska du in och fixa lite?
- [tystnad]
Han gick in på toaletten och började mecka. Efter kanske fem minuter, var han klar gick ut ur rummet och in i hallen.
- Jaha, då var jag klar då.
- Ah, okej. Vad bra! Tack så mycket!
- [tystnad]
Bovärden går ut och stänger dörren.

MILJÖMÖRDARE!

Jag blir så upprörd, att jag inte vet var jag ska ta vägen.
Vad ska man göra? Skriva arga lappar (vem läser/bryr sig om dom)? Städa upp efter puckot?


image213

Detta är vad man möts av när man kommer in i vårt soprum.




Där tog min koncentration slut...

Fuck. Måste... Läsa... BOKEN!

Det är som att jag och boken är magneter, fast med samma sida mot varandra, så jag inte kan närma mig den, än mindre öppna och läsa.


KOM IGEN FRIDA (pepp pepp!), läs ett kapitel till!

Miljöskyddsteknik

Kursen har pågått i cirka tre-fyra veckor. Jag har knappt öppnat boken (haha, mamma!) men nu är det dags! Puh, har fyra kapitel om vattenrening, luftrening och andra trevligheter att plöja igenom. YES! Vilken kvalitetssöndag.

Funderar fortfarande på sängbenen

Innan jag flyttade: Jag vill ha "normallånga" sängben.
När flytten började komma igång: Jag vill ha en jättehög (45-50 cm höga ben) säng!
Nu: sängen står på golvet.
Framtidsplan: Osäker, men funderar på 10cm ben...


På söndag, på söndag, på söndag...

Åh, söndagsöppet. Den tiden då Uffe Larsson var poppis och omtyckt av alla. En kärring med blonderat hår (med en touch av bruna slingor) var trevlig. Och Skansen-Jonas visade upp skojiga djur.


Och en gång... En gång! Då visade de en sköldpadda som just lagt ägg, och under filmsekvensen skvätte sand över äggen. Jäklar, vad kul mor och jag hade åt det!!

00:52

1) Svepa drink.
2) Skaka rumpa så svetten rinner.
3) Ut för att ta luft.
4) Skoskavsproblem och vattentörst.
5) Fyra klunkar H2O.
6) Hämta jacka.
7) Möta gammal bekant på vägen ut - småprata.
8) Gå hem, barfota.
9) Gå hem, med extrasuperjättemegalånga leggings som strumpor.

10) "Råka" köra igång datorn.

På önskelistan just nu







Allt på önskelistan finnes på
netonnet.se!

Ganska tajmat till klockan 08:00

Nattsömnen har varit fullkomligt ljuvlig. Lite rastlös senaste halvtimmen (innan åtta förstås) men jag ville inte gå upp för tidigt. Inte innan åtta på en lördag, det finns ju bara inte.

Hämtade min säng igår. Eftersom leverantörerna klantade till det blev sängen smutsig på två-tre ställen under frakten (ja, den var inplastad, men plasten gick sönder på dessa ställen). Detta fick jag kompensation för, fick plocka varor för 200kr. Nå, det var väl inte särskilt mycket kanske men jag tycker det dög. Fick nämligen två stycken fina prydnadskuddar. Köpte mig dessutom ett lakan, men måste tvätta bort alla kemikalier innan jag kan sova normalt på detta.

När jag letade rätt på bilden på mina kuddar (se nedan) såg jag att de kostade 129 DKK (för 2 st), vilket blir cirkus 165 kr om man gör lite överslag. Jävlar, vad lurad man blir!


PENGAR - CASH - DINHEIRO - MONEY



Kalla det vad du vill. Dags är det hur som helst att sticka svansen mellan benen och skicka iväg lite förnedrande "Ge mig era pengar... SNÄLLA?!"-brev till följande trevliga instanser:
image212

Tentajäveln rättad & klar

Fick precis samtal ifrån en av mina lärare i den kurs jag tentade om i onsdags. Jag blev godkänd på tentan, och enligt henne låg jag på godkäntgränsen. W-T-F!? Jag tyckte det ju gick skitbra?! Kunde väl åtminstone få ligga ett par poäng över gränsen?!

Åh. Skitsamma. Jag klarade det.

Wake up call

Mitt i mina halvsömnsdrömmar (var påväg att vakna upp, ville dra ut på det så långt som möjligt eftersom jag är ledig idag) ringde telefonen. Oj, tänkte jag, hur mycket är klockan egentligen? Ute såg den ut att vara långt över tio, närmare elva-tolv. Svarade utan att se på klockan.

En trevlig man med tydlig centraleuropeisk brytning ifrån Naturskyddsföreningen ringde och frågade ifall han fick byta några ord med mig. Eftersom jag redan bestämt mig (iochmed min flyttanmälan) lyckades han, snabbt och lätt, värva ännu en medlem. Det kändes nästan lite sorgligt när samtalet var slut, för han var så väldigt trevlig! Han är säkert deras bästa medlemsvärvare. Så nu mina vänner, är jag medlem i Natrurskyddsföreningen och stödjer deras arbete med att förbättra situationen vad gäller naturen och miljön.

Hur som helst, för att återgå till saken, så inledde mannen telefonsamtalet med: "God morgon!". Detta gjorde mig något förbryllad, eftersom jag var helt inställd på att klockan var efter tio och då är det väl ingen som säger God Morgon (om man inte själv är nyvaken förstås). När samtalet var slut kunde jag äntligen ta mig en titt på klockan, och sannerligen - han hade belägg för sitt uttalande! Jag hade legat och dragit ut på sömnen ända fram till klockan 08:22!

Säng-update

image211

Här har vi den. Min säng, som aldrig vill komma. Men det är inte bara jag som är förbannad på Jysks leverantörer. Jysk själva är visst också ganska upprörda. Ser fram emot att få min säng, något fruktansvärt!
Hoppas hela världen håller tummarna för att den kommer till Jysk med leveransen imorgon, så jag kan komma och hämta den (på något sätt!) i helgen (orka vänta till måndag för levereans!!!).

Ännu ett brev jag aldrig skickade

Hej XXX!

Hoppas du har det bra! Hörde precis av mamma att du har börjat andas själv lite mera nu. Härligt! Bra jobbat XXX!

Ska förresten erkänna en sak... Har inte pratat med pappa än (onsdag). Men jag LOVAR! Skickar ett sms till han om att jag vill att han ska ringa mig. Har ingen lust att spendera en fem-tio kronor på han. Haha! Närå. Jag kirrar biffen - håller vad jag lovar.

Vet du vad jag fick av Mikaela? (nej inte Ko****, utan min granne) idag! En GB-glass-clown! Så nu har jag en sambo. Hehe. Synd bara att han inte gör nåt annat än att stå och flina med hatt-jäveln på sné. Om du undrar varför så gav hon mig den för att hon tröttnat på den.

Såg att du fått ditt Godisogram från Dietorelle innan jag åkte hem i måndags. Fick mina jag också. De var faktiskt helt okej! Och jag har gjort ett chips-test med OLWs och Estrellas Less Fat chips. Estrella vann - BIG time! Så om du nu någon gång blir chipssugen -> Ta Estrella!

Har också börjat inse att jag nog ska göra egna köttbullar istället för de äckliga fabriksmojsade. Och köpa sockerfri ketchup (tog den billigaste när jag var i affären nämligen). Och quess what! Jag använder inte lika mycket salt i min mat längre. Det är nog ditt nyttighetstjat som äntligen börja sjunka in i min feta hjärna.

Isch. Börjat bli nervös inför mattetentan nu. Det är ju bara en månad kvar! Och i ärlighetens namn ligger jag minst en hel veckas hemmapluggande efter. Fan! Inte mitt fel att det är roligare att göra annat än att räkna matte. Lyckligtvis ligger jag bättre till i de andra ämnena jag har (som egentligen är en enda kurs fast med massvis av delkurser inbyggna i varandra). Fixade en webprogrammeringsuppgift på högst tre-fyra timmar, som skulle ha tagit mer än det dybbla. YES! Dessutom hjälpte jag de andra litegrann samtidigt. Borde nog ha satsat på att bli lärare istället.


Där slutade brevet, ofärdigt. Skrevs i oktober (?) 2005 när jag var orutinerad student. En månad kvar till tenta, och redan orolig? Näminsann. Nu för tiden är jag som mest orolig tre dagar innan. Max! Känns dessutom väldigt länge sedan jag köpte en ketchupflaska (nu vet jag dessutom bättre - inte köpa sockerfria produkter fullproppade med sötningsmedel!). Och den tid då jag alltid hällde 2 kg salt över min mat varje gång jag åt, har den ens inträffat?

Olá querida!

Faro, Portugal
19 November '07
Tudo bem?

Well... I'm not going to write my whole letter in portuguese (would take too much time!).

I hope Lisboa is great, even if it's much more colder now compared to when I last visited you. Unfortunately will our next meeting have to wait (which is why I'm sending your pants to you like this).
Tomorrow (or the next day) I will go back home to Sweden. Why? Well, as I thought, I'm not feeling even half as much home as I felt in Lisboa. Faro is a nice and pretty city, but it feels like time is standing still here. Nothing ever happens. (I wish I would have stayed in L...)

Of course that's not hte mail reason. I cannot continue my studieshere because I'm having courses in the totally wrong level (they are master courses, so everybody else I'm studying with has been studying 2x as long a I have!).

Fortunately for me my sister is here, so I will get company on my way home. This was not planned at all! I mean, I knew she was going to visit me, but the "going back to Sweden"-decision was taken this friday, and today I got all the papers ready.

I am sad that I won't be able to see you in a while. And all the others as well of course. E Lisboa também! But if I wont make it back to Portugal bfore you leave I promise you to come visit you in the Netherlands. And of course you're welcome to Sweden too!

Wich reminds me: for how long will you stay in this beautiful country?

If you (or anyone else) would like to contact me somehow you already have me on Skype. But, just in case, here you have some other options:

[the options would have been here, but I don't want to publish them!]

Oh, I get so sentimental writing letters. Could go on forever.

I really hope that I can come back before you leave...

...and until then: Enjoy your pants!

Hugs&Kisses / Frida

P.S. Please send me the text to the childrens song you tought me. Remember the melody, but not all of the words. D.S.

Än så länge: tre jobb

Tre sommarjobb sökta hittills.
Har några fler på listan jag tänkte skicka iväg. Sedan har jag ju KARMA (arbetsmarknadsdag) den 5e mars, dit en drös med vettiga (hoppas jag!) företag kommer som jag ska skölja över med min otroliga charm och utstrålning. Mitt drömjobb är inte långt borta.

När vi ändå talar ecokläder

Jag skulle vilja slå ett slag för Lindex ekologiska kollektion. Ska du shoppa - shoppa loss bland deras ecokläder! (Till dessutom förnämliga priser!)

Här är ett litet urval:

image209

Ekologiskt vårsnygg

På begäran (!) och eget intresse har jag letat rätt på lite ekologiska kläder och skor. Men jag ska vara ärlig: utbudet är minst sagt begränsat (åtminstone i Sverige). Byxor är ovanligt, och de bästa jag hittills hittat har varit av modell mys&skön (haremsbyxor på Hildur.se till exempel). Fram tills dess, kan du köpa kläderna nedan med gott samvete, och matcha dom till dina redan befintliga brallor/kjolar/vad du vill.

Är du däremot envis och vill ha ekologiska jeans har italienska LifeGate ett gäng jag lite snabbt spanade in och de såg okej ut. Då ska b-i vara återförsäljare (någonstans) i Sverige.


(Klicka på bilderna för att veta mer om plaggen/skorna!)

image207
En grön tunika från Zion, tillverkad i ekologisk bomull. 345kr på Hildur.se.

image208
En blå hood med najs tryck och rolig ficka framtill för 650kr, också den av märket Zion, och finns att hitta på Hildur.se. Hur mysig som helst, eftersom den har tum-hål i ärmmuddarna. Tillverkad i ekologisk bomull.


image206

Vegetarian Shoes har söta lågskor tillverkade i djurvänliga material. Huruvida alla material är miljövänliga väljer jag att inte kommentera, men i jämförelse med många andra tillverkare gissar jag att de är helt okej. Dessa vita söta saker kostar 40£, och det verkar på sidan som att det ska gå bra att beställa till Sverige.

Fy fan vad jag ser ut!

Sjönk ned en smula i stolen/fotöljen jag sitter i. Och fy fan, hur ser jag ut egentligen?!

Brunrosa mjukisbrallor, uppkorvade över hela magen (inte mitt fel, de är stora i midjan och kasar upp varesig jag vill eller ej), blågrön farfarströja med degspill (bakade scones och kladdade lite)... Ja, egentligen var väl min hobo-inspirerade lista slut där. Men vad spelar det för roll om man ser förjäklig ut när man ändå bara vandrar runt och degar hemma för sig själv?!

Fixa stilen själv? Gå till närmaste secondhand och köp lite sönderburna mjukiskläder, låt bli att tvätta håret och viola!




Dags att hoppa in i duschen...

Tre veckors väntan

Den 31a januari klev jag in på Jysk och betalade för en säng. Den har inte levererats till mig ännu. En till två gånger i veckan sedan min beställning har jag ringt och hört mig för var min säng är.

- Jysk i Kalmar, det är [namn].
- Hej, jag heter Frida och jag beställde en säng för tre veckor sedan, och tänkte höra om den har kommit än.
- Jaha, 120 cm sängen?
- Eh, ja..?
- Ja, vi har inte fått leveransen än idag. Jag ska ringa och höra med våra leverantörer om när de kommer. Jag hör av mig lite senare idag och berättar hur det gått!

Yes. Jag är numer lokalkändis på Jysk!

Wihoo! Vad kul!

Hade fått hela FYRA kommentarer nu när jag loggade in. Nästan så jag känner mig som en av... tja, de populära bloggarna? Haha. Lustigt, men trevligt!

Mitt liv handlar väldigt mycket om tur vs. otur nu

Än en gång vill jag citera mitt horoskop, under rubriken Tur (för imorgon):

Efter många försök får du äntligen utdelning. Du kommer att minnas dagen av en särskild anledning.

Att komma igång med träningen

Alltid värst i början, och även om jag började i januari redan har jag haft en månads paus, och måste därför börja om på nytt. Skippade yogan jag hade tänkt gå på idag, till förmån för... Ja vad gjorde jag?

Tog en kompenserande lång promenad (1½ timme) istället och bokade core-pass till morgondagen.

Min klocka är färdig!


image205


Yes. Here it is, min klocka, som jag skapat med mina egna händer. Upphängningssnöret ska bytas ut och jag ska eventuellt dekorera den nu tomma sidan. Får se var det bär hän, inget bestämt ännu.

Var tog alla prylar vägen..?

(Snart) kan jag dansa vals på mitt golv. Några saker ivägen bara. Men var är alla kartonger? Och kläder? Och annan skit?


WOHOO!

Lite otur?

I dagens horoskop för mig står det (under rubriken Tur) följande:
Den lilla otur som du har fått uppleva några dagar på sistone ger idag med sig. En positiv händelse får dig att omvärdera dagen.

Lilla otur? Nåja. Trevligt att det ändligen vänder. Kan jag ha klarat tentan med andra ord..?!

Hur producerar man blogg 8 timmar om dagen?

Jag förstår inte hur det går ihop...

Att vänja sig från och till

Den 2a februari skar jag av mig fingret. Det tog inte lång tid för mig att vänja mig av att använda fingret, och nu har jag problem med att vänja mig vid att börja använda det. Nå, helt läkt är det ännu inte, men åtminstone funktionsdugligt till att trycka på tangentknapparna. Det är lite knepigt nu i början och väldigt ovant. Men det går!

Innan jag somnar måste jag söndagsgnälla lite mer...

Åh vad jag blir irriterad på visst folk. Okej, en enskild person nu, men över lag människor som värdesätter sig själva lite väl högt på helt fel sätt. Där följer även en oförmåga att förstå vad grannen tycker och tänker.
Nåja, i världshistorien har detta en mindre och obetydlig roll. Men ändå riktigt fräckt. Vilka puckon man har korsat vägar med ibland alltså.

Som söndagar ska

Jag har försökt att plugga idag, men det resulterade dels i att jag glodde ut genom fönstret och sedan somnade.
Nästan hela dagen har spenderats i soffan. Fy fan vad jag är trött.

Hur enkelt som helst, att få som man vill

Igår var en riktig höjdarkväll, och precis vad jag behövde efter några dagar av "allt suger". Alla blev askalas! Min & Tallas drink var lätt godast och ett hett samtalsämne (säg någon som inte fick smaka!) eftersom alla undrade vad sjutton som var i (eine flasche aus Deutschland).

Massvis med folk på kåren. Medeltidsprinsen. En straight bög. Aset. Alla helt enkelt.

Vem beställde snö?

Det ligger snö på backen här utanför, och jag är inte ett dugg glad över det.

Egentligen har jag en hel drös med saker att vara glad över. Som att mitt fingersår bara blir mindre och mindre, att jag har mina farföräldrars gamla snygga radio, att jag diskade undan massvis med grejer igår, att jag har en superskön soffa, att jag har ett hem och jag lever. Men allt det kommer liksom i skymundan.

På min bärbara dator har jag en hel drös utav viktiga dokument (för såväl studier som framtida sommarjobb) jag behöver komma åt, nu. Men jag kommer inte åt dom. Varför? Den har havererat. Vad som mer finns där och kanske inte kommer att gå rädda vill jag inte tänka på. Det är för ledsamt. Om man säger såhär: jag är skitdålig på att göra backuper.

Vad är det för fel?

Mitt horoskop berättar för mig (under kategorin Tur):
15 januari: Det finns stora möjligheter till att du idag får tur då du bäst behöver det. Turen verkar vara relativt stabil.


Så fan heller.
1) Jag är förkyld.
2) Min säng är inte levererad (och kommer bli mer än 3 veckor sen).
3) Jag måste sova minst en vecka till på tältsängen.
4) En liten prydnadsgrej jag haft sedan jag var liten gick sönder i tusen bitar.
5) Jag är trött (se nr 2 & 3) och vill böla för att allt går så dåligt.
5) Jag kan inte koncentrera mig på plugg, p g a  nr 1 och 5.

Jag kan inte blogga idag...

Jag har ju fått min säng idag från Jysk, så jag är upptagen med att...


Nä fy fan vad jag blåljuger dig rätt i ansiktet. Jag fick ingen säng idag. Jag får helt enkelt be en bön till gud (det har visserligen inte funkat hittills) att den kommer NÄSTA vecka. Och då snackar vi inte måndag, utan TORSDAG. Jysk får sina leveramser på torsdag. Så "tidigast" torsdag får jag min säng.

F.O. Jysk & era förbaskade skitleverantörer.




(Blogga kan jag inte göra, eftersom jag tentapluggar...)

Det blir aldrig som man tänkt sig

I ett tidigare inlägg idag hade jag ett antal frågor. Jag kan besvara dom med ett klingande NEJ.


Nu ska jag åka till Maxi och trösta mig med... Ja. Vad ska jag trösta mig med?

Självklart ingen säng idag heller

Som rubriken säger... FXCK!

A day meant to suck.

Idag suger något så fruktansvärt. Min laptop har havererat (vet inte varför). Min säng har inte kommit än. Jag är förkyld. Plugget går segt. Det är alla ♥-dag (fast jag föredrar alla stjärtans dag).

Och eftersom ingen vill gå på speed-dejt (antar jag) har jag intalat mig själv att jag inte heller vill det längre.
Ska sitta hemma hela kvällen och vältra mig i självömkan och se på en film eller två. Och tar jag mig någonstans, ska jag göra det nu, innan jag korkar upp första sorgealkoholen, och prutta iväg med bilen. Har inte kommit iväg på någon motionsrunda idag ändå, så varför försöka göra det ikväll?

Kommer sängen idag?

Kommer sängen idag?
Blir det någon promenad?
Ska jag på speed-dejt?
Vad ska jag äta till lunch?
Hämtar jag tentan idag?

Så många frågor, så få svar...

Min allra käraste ägodel

image204Bjuder på en random bild
från min kära gamla
stationära dator.
Har äntligen fått  igång den.


WOHO!!!

Det värsta är att man inte kan andas genom näsan

Jag försov mig idag. Men hur konstigt är inte det, eftersom:
1) Jag ställde klockan som vanligt på 08:30 & 09:05 (dubbelt alarm så jag vaknar!).
2) Föreläsningen började kl 08:00.
3) Jag somnade inte förrän efter två inatt.

Vaknade klockan tolv med en härligt täppt näsa, svullen hals och stela leder. Det sista antagligen pga min inte allt för bekväma säng.

Jag har gjort en egen klocka!

Återvinning på hög nivå!

En tråkig gammal väckarklocka + träskiva från IKEA's fyndhörna = Ny klocka!
Bara lite svart färg, och dekorplast, sen är den helfärdig. Jävlar vad najs!

Jag har i alla fall fått väck soplukten

Min underbara lägenhet luktar bränt. Lovley! ♥

Det är de små sakerna i hemmet som gör det trevligt!

Idag har jag (förutom hämtat soffa), mätt upp och räknat ut hur mycket tyg som skulle gå åt om jag vill klä om soffan (bortsett från kuddarna, som jag i så fall hellre färgar eftersom det blir mindre jobb). OCH jag har rostat kaffebönor. Riktigt riktigt gamla kaffebönor. Nu är jag (inte ännu) kaffeexpert, så jag har ingen aning om huruvida bönorna en gång i tiden ska ha föreställt nya eller lätt lätt lätt rostade. Men de blev bruna nu, och det är det som räknas.

Bildbevis, före & efter:

image203image201




Och en bonusbild på min kökslampa:
image202

Ägnat en tanke åt din mobiltelefon?

Har ni någon gång tänkt på hur fruktansvärt SMART mobiltelefonen är? Jag lyssnade på P3 på vägen hem till Kalmar i söndags, och då frågade de ungdomar & vuxna på stan om de skulle kunna tänka sig att leva utan sin mobil. Alla sa nej. Knappt ens betalning eller en annan pryl gjorde de villiga att ge ifrån sig sin telefon. Jag tänkte: vad är det för människor? Jag skulle lätt kunna leva utan min mobil!

Nu sitter jag och läser en artikel som handlar om vad vi kan göra för att minska ned på vår konsumtion. En riktigt intressant artikel. Och då slog det mig vad sjujäkla praktisk mobilen faktiskt är. Den är min kamera, miniräknare, alarmklocka, påminnelse- och födelsedagskalender, spelmaskin vid tråkiga tillfällen, (till viss del) adressbok och förstås telefonbok. Tänk om jag inte hade denna enda multifunktionella telefon, då skulle jag tvingas skaffa alla dessa saker i listan, en och en. Och vill man byta ut telefonen någon gång då och då för att den blir föråldrad/går sönder, klart man likväl måste byta ut alla dessa (i synnehet de tekniska) prylarna.


(Även om det kanske kan verka så ibland, är jag inte domedagsprofet!)

För oss som diggar EkoBoys

Woho! Heja miljöingenjörer!

Sydnytt. Och på Sydsvenskan. Och självklart deras egen hemsida, där du kan tanka ner låten och se på videon.

Hade en diskussion om konsumtion igår...

Jag ville påstå att det skulle vara dåligt om kostnaderna för renovering skulle sjunka till marken. Sade att det skulle leda till överkonsumtion och slöseri utav naturresurser. Blev motarbetad och anklagad att jag tyckte hela Sverige skulle bo i tält, något som jag aldrig har eller kommer att påstå. Kanske får du lite mer grund till mitt påstående, med hjälp av detta utdrag ur en artikel av Berit Lundqvist:


Miljön överutnyttjas, vilket i sin tur leder till effekter som övergödning, försurning, utrotning av arter, uttunning av ozonskiktet etc. I förlängningen skapar detta ekonomisk ineffektivitet och samhällsekonomiska resurser.


Nu kanske du inte ser hur nyrenovering har med detta att göra. Det är enkelt:
  • Golv/bänkskivor görs av trä. Trä görs av träd (haha) som växer i skogen. Just nu finns ett begränsat utbud av trä och även om det går relativt fort måste man ändå vänta ett par år innan ett nytt träd vuxit upp.
  • Marmorskivor görs av marmor, som finns i begränsad upplaga. Marmor kan inte växa upp på nytt, utan kräver en... väldigt lång process för att nybildas.
  • Plastmattor (golv) görs av plast (what?!). Plast är en av de saker som tillverkas ur råolja. Råolja tar en sjujäkla tid att nybildas. Kan förstås även till del smältas om och bli nya produkter, men ett visst bortfall får man räkna med.



Så, om det nu skulle bli ruskigt billigt, nästingill gratis, att renovera så faller det sig naturligt att allt fler människor skulle välja att göra det. Efterfrågan ökar -> tillgången måste öka (annars stiger priset!).

Ökning av tillgångarna kan leda till följande scenarion:
  • Träden sågas ner, marmorn hackas ut och oljan sinar allt mer.
  • Allt fler människor får jobb, men eftersom kostnaden på varan de producerar ska vara så pass låg får de knappt någon lön.
  • Hinner fabrikerna med? Måste nya fabriker öppnas? Kan de rena/återvinna sitt avfall på bästa sätt?
  • Inga träd -> inga skogar -> fattigt djur & naturliv.
  • Om alla är hemma och renoverar - vem ska då tillverka köksluckorna, trälisterna, tapeterna osv..?
  • Transporterna skulle öka, vilket medför ökad bensinförbrukning (mer utsläpp) och mer slitage på vägar, järnvägar och vattenvägar.

Sofflös till 50%

Jag har kuddar och ben till en soffa... Men ingen soffa. Go!


Kan man bleka sofftyget måntro?

...endast tomten är vaken.

Om tomten är tjej, och iklädd sarongklänning tio minuter i tre en tisdagsmorgon, då är det jag som är tomten. Why, oh why?! Förutom denna är det två nätter i tältsäng kvar. Om jag har "tur" och Jyskhelvete har fått min säng med leveransen förstås.



Ska jag testa sova kanske?

Jag har, trots plågor, lyckats diska bort lite disk. WOHO! Endel kvar förstås, men bara ett fåtal saker. Skönt. Bara golvet som måste åtgärdas. För hur fan ska jag få plats med en soffa, och ännu värre: få in den i lägenheten, om jag inte städar?!

Ja, tjena!

Som alla andra: IKEAs diskställ & IKEAs bestickställ. Go! (Fan, man vara mindre oorginell?)

My future sofa?

Hittade en perfekt soffa på Blocket, för blott en Karl XI. Tjoho!
Ska kolla på den imorrn.

image200

Allra käraste blocket...

image198
Gäller att man inte har fet röv här inte!


image199
Denna kanske är lite klurig, och inte helt obvious. Men tänker du efter lite förstår du nog varför Lars vill sälja sin stora säng.

Fyra meter vägg

Vad kan man göra med en 4 meter lång vägg?
Säng: 200 cm.
Resterande får bli till soffan. En liten liten liten soffa vill jag ha. Helst inte på över 150cm. Gärna ännu mindre!

Chewing plastic

Upptäckte nu att någon av de som bott i denna lägenhet innan mig har tuggat på ploppen som sitter längst ned på persiennsnöret. Why?!

Hur en helt vanlig helg "hemma" kan gå till

Landade i Norrköping mellan två och tre. Somnade. Så kom mor hem, och lite senare lillsyster. Jag fixade käk lite halvhjärtat (de andra fick slutföra skiten) och vi åt. Därefter: Gardell.
Lördag. Storsyster och änglabarn på besök. Mor fixade crepes hela förmiddagen. Av mor fick jag en kastrull & laga-mat-tillhyggen. Av BigJ fick jag ett rivjärn, en brödrost och en visp. Allt ifrån min önskelista. Kan väl aldrig någonsin påminna mig om att jag fått så mycket som jag behövt och skrivit på önskelistan.

Kvällning och jag åkte till far. Hittade & tog saker ifrån F&F's hus. Och bilen ♥. Åt ett par mackor, samtalade lite, inkasserade lite B-day cash och åkte hem. Stannade till i Sörping för att titta lite. Hemma hos mor åt jag en pannkaka, halvglodde på Titanic och Flicka med pärlörhänge. Såg inte klart någon av dom.

Söndag. Vaknade sent. I stort sett: packade bil och åkte hem.

Espressolycka

Efter halvhjärtad uppackning av den kartong jag fick med mig ifrån min far (som jag packade för kanske 3-4 år sedan, kanske ännu mer) har jag funnit att jag äger espressokoppar. Det var oväntat! Därtill har jag även ett gäng fula muggar, konstigt porslin och annat krafs jag trodde jag ville ha senare i livet just då.

Clue to myself back then: do not want!

Tokio Hotel?

Vad är grejen med Tokio Hotel? Är det att sångaren ser ut som en tjej? Är det bandnamnet (Japan är ju rätt populärt nowadays)? Är det att de är så väldigt unga? Det kan ju knappast vara det faktum att de är tyska (hur jävla heta är tyskar i allmänhet?). Men om det nu skulle vara så: gillar "TH"s fans också Blümchen? Hon är ju tysk hon med.

Personligen tycker jag att de påminner en smula om The Rasmus. Samma typ av musik. Och samma frisyr på sångaren.


Ibland vill man ha allting för sig själv, i smyg.

Visst är det härligt att ibland gå omkring med små hemligheter. Små oskyldiga saker som man kan gotta sig åt, ingen vet utom du. Som hur du tillagade den där perfekta och goda kakan. Var du köpt dina nya fina strumpor. Att du har vunnit pengar på en skraplott. Sådana saker. För erkänn, visst är det lite mysigt att vara småhemlig ibland!

Fågel, fisk eller styrelsesuppleant?

Storsyster & barnen var här några timmar. Och som vi lekte! Fågel, fisk eller mitemellan. Kurragömma. Kom alla mina barn. Spöke. Och jag vet inte hur många gånger jag skulle jaga dom. Hur kul kan sånt vara liksom? Tröttnar man aldrig?

Oh. By the way. Jag sitter numer i styrelsen i min fars företag. Som
suppleant. Just in case, liksom.

ÄNTLIGEN ett mode jag kan stå för!

Yahoo! Jag har hittat dröser med vettigheter! Vad sägs om vegetariska skor? Tillverkade utav hampa, bambu, återvunna däck och vattenbaserat lim. Hur bra som helst! (Klickar du på bilderna kommer du till Simple Shoes, där du kan titta på fler modeller/färger, beställa & greja... Om du bor i USA alltså.)

image196


image197

Tillfällig gäst i ditt liv

Jonas & jag, vi är så tajta. Vi är bara såååååå tajta. Vi kunde placera oss på första bänk, men eftersom Jonas & jag är sååååå tajta kände vi att vi behövde lite avstånd. Det är tröttsamt med för mycket närhet ibland (och Jonas är ju ändå bara intresserad av killar). För en andra gång var han tillfällig gäst i mitt liv, och jag i hans. Skillnaden ligger väl i att han inte märkte av mig alls (annat än på lönekontot), medan han lämnade några minnesvärda intryck hos mig.

Men Jonas, det är lugnt. Jag ger gärna dig och ditt crew (& ticnet & de geerhallen) lite av mina studentkosor för att få se dig svettas, dricka vatten och skölja kloka ord och sånger över oss.

Gammal tandkräm... Och JÄVLIGT skön dialekt!

Jag har hört det förr: människor som sagt till mig att östgötskan är en skön dialekt. Personligen har jag förnekat det i många år, och gjort allt för att dölja min härkomst. Men nu kan jag stoltsera med att denna härliga dialekt utsetts till årets härligaste utav P4's morgonprogram. Det ni!

Fick tre platta paket med gammal tandkräm av mor. Tack mamma!

Jobb, jobb & jobb...

Hittade mitt extremt viktiga kolliegeblock (för exjobbets skull).
Dags att söka sommarjobb.

Mycket att tänka på.

Girly boys & Boylike girls

Två (fulla) killar kom in på kåren utklädda till tjejer igår. På en helt vanlig onsdag (but hey, det är studenter vi pratar om) och for no reason. En med blond lång peruk, och en med kort svart. Lite senare såg jag & Talla den långa blonda peruken gå ut, i riktning mot kåren. Vi konstaterade att "transan" var sjukt lik en tjej, att han verkligen hade hela outfiten och jag kommenterade hur bra han var att gå som en tjej och på så pass höga klackar dessutom.

...Det visade sig att det var en tjej som satt på sig peruken och gått iväg. Haha!

Det luktar åtminstone inte skunk längre

Jag kan inte diska (för mitt finger) eftersom jag 1: hatar diskhandskar (så länge jag kan minnas) och 2: inte kan diska med en enda hand. Därför har jag disk som stått sedan i lördags. Nu har jag lyckats pilla bort lite skit och ställt upp disken torrt så det inte luktar gammal spya i lägenheten när jag kommer hem på söndag/måndag. Fortfarande massvis med disk, men som rubriken avslöjar: inte nån härsken doft här inte!

F.O. Jyskhelvete

Får inte min jäkla säng förrän kanske NÄSTA vecka. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH!

Mina två absoluta favoriter just nu


Mika - Happy Ending




Mika - Any Other World

Onsdagkväll är Pubkväll

Jobbar på puben ikväll. Hoppas det går bra (tänker på mitt skadade stackars finger), men jag ska bara lalla runt med beställningar (hoppas hoppas ingen ska äta så jag kan lata mig!).

Första lasset till vinden!

Smygförsta lasset tog jag förvisso igår, men idag avgår det första riktiga lasset!

Test: hur mycket skit får man plats i en kundvagn från Maxi?

Öppnade fingerpaketet igen...

Åh, det ser så äckelspännande petvänligt ut! Lite slajmigt köttigt. Kletgosigt. Lite Grendels svaga punkt (om du sett den animerade Beowulf från förra året så vet du nog vad jag talar om) liksom. Och jag vill pilla. Pill pill pill. Men vågar inte på grund av bakterierisken. Fast sugen är jag!

Lägger in en ganska snäll bild (vill ju inte göra någon upprörd & illamående), för att illustrera hur det hela ser ut. Denna bild tog jag i måndags strax efter att jag krängt av mig jättebandaget.


image195

Veckans favoritdag?

Jag har väl inga direkta skäl till det, men av veckans sju dagar är nog ändå onsdag min favorit. Kanske har det att göra med att jag föddes en onsdag, jag vet inte. Hur som helst så tycker jag om dom!

Hey lady, you look like a man!

När killar har feminina drag så anses de vara vackra. När kvinnor har maskulina drag blir de istället manhaftiga. Sen finns det förstås kvinnor med pojkaktiga drag och då är det tydligen en annan femma, men nu snackar jag ingen fjunig spädbarnspojke. Har jag rätt? Har jag fel?

Fortsätter i lite samma ämne, men annat spår: Läste om ett par. De hade gått i samma skola. Senare i livet träffades de igen, då båda bytt kön, och de blev ihop. Jag tyckte det var lite gulligt.

Go Brittan!


Jag måste erkänna att jag är en smula imponerad av denna tjejens insats. Det är nog så svårt att komma ihåg och genomföra massa olika rörelser och rutiner, ska man dessutom fokusera på att sjunga rätt & bra...
Ja, det blir svårt helt enkelt. You go girl!

(Polska Idol)

Jävla skit

Jag mår illa.
Jag har ont i fingret.
Jag kan inte sova.

[ Repeat message ]

Gulsippor och snödroppar

Blomstrande trädgårdar, på min födelsedag. Hur ofta händer det?!
Tog en härlig eftermiddagspromenad på vägen hem från skolan.
Plockade med mig några snödroppar hem. Gulligt!

B-day kid

Tjugotvå. Känn på den du. Tjugotvå. Dubbel tvåa. Får se vad detta året för med sig för spännande happenings!

Done and done!

Mitt finger påminner om en minikassler. Och lite som denna damens rumpa. Haha! (Hittade ingen bild på en hel kassler...)



Le grand opening

Ska man skratta eller gråta?!

Det gör nåt SJUKT ont!!!

Träd bär bär

Sitter och klurar på vad det kan vara för träd som står utanför mitt fönster...

Fixa nyckelbricka & mer Panodil

Ska trippa nedåt stadens kärna och fixa en ny nyckelbricka (så jag kommer in i mitt vindsförråd) och kränga ett paket Panodil. De går ju åt som smör i solen här!

Ikväll: paketöppning!

Ikväll får jag öppna årets första paket. Och det är med skräckblandad förtjusning jag ser fram emot det . Mest obehag. Upplever scenariot i tankarna, om och om igen. Tänker på hur det såg ut, hur jag reagerade och vad som var. Trycker lite på bandaget och saknar något. Jag både vill och inte vill se hur det ser ut nu. Mest inte vill. Jag skulle nog kunna ha kvar bandaget (till det ramlar av utav sig själv förstås) och leva på som om inget hänt. Som om att jag alltid haft en stor vit bomullsböld på fingret. Lite som ett gosedjur.

Sköterskan som band fingret innan jag fick gå sa jag såg blek ut. Jag håller med henne. Jag ser ut som att jag är påväg att dö när som helst. Och alldeles grå. När jag har tagit bort bandaget, kanske imorgon, ska jag nog lyxa till det med ett stycke konstgjord sol. Vettig mat får nog vänta. Köpte Kelda-soppor igår.

image123

Dags att visa upp mitt röriga hem!

image189image190
Onsdag. Inflytt av alla kartonger.

image193image194
Fredag: Nästan alla kartonger uppackade,
men fortfarande en jäkla röra (om inte värre än innan).

High fiv...Eeh, FOUR!

image187

Där får jag plats med minst tre fingrar till...

Det är gött. Idag har jag käkat upp nästan en hel karta Panodil.

Trauman sätter sina spår

Tänkte på det igår, och kom fram till att det var en SJUKT obehaglig upplevelse. Och även om det kommer att bli bra, och jag kommer kunna använda båda händer & alla tio fingrar som att inget hänt, så kan jag inte komma ifrån att tänka på hur konstigt det var. Att helt plötsligt se det ligga där. Tur det inte hände på en veckodag med föreläsningar dagen efter. Alla hade trott att jag hade hundra frågor. Minst!

Hur mycket kan du göra med en hand?

Ja, jag bara undrar.
Om jag blev av med hela vänster hand/arm, då skulle jag ha en protes som kunde greppa saker. Det vet jag att jag behöver. Lev och lär.

Ta inte alla dina kroppsdelar för givet. En dag kanske de inte finns där att hjälpa sig längre.

En fingervisning, så att säga...

Det finns vissa saker som är svårare att göra sig av med än andra. Det gäller verkligen att ha fingertoppskänsla när man skräpletar i sitt hem - vad ska sparas och vad ska slängas... Men idag, lördagen den 2 februari år 2008, har jag gjort mig av med och slängt något som de flesta behåller hela livet.

Man skulle kunna säga att jag verkligen ägnat blod, svett och tårar under dessa första dagar i lägenheten.

Jag har kalla tår

Mitt golv är kallt, och jag knatar runt strumplös. Dålig kombination.

Köket närapå färdigröjt

Köksbordet, som innan var överbelamrat med prylar, är i stort sett tomt nu. Golvet är lite smårörigt, men inte så fasligt. Okej, har en hel del med prylar att lägga på plats från bänkar och disk, men det är lätt fixat. Skulle vilja sätta ihop min LACK-bokhylla men jag kan inte hitta skruvarna. Vet att de ska finnas någonstans, men frågan är var.

Ser fram emot att få sängen i nästa vecka...

Eco in my heart!

Är de inte rara, så säg...


Vad är praktiskt i hushållet och ser ut som ett par kalsonger?





JO! En Bunter.


Jag vet inte. Är detta ett nödvändigt ting för att få folk att sortera, och slänga tetrapaket i pappersinsamlingen? Nåväl. Det är nog smidigt.

Det vita bandet på Buntaren dras uppåt när den är full, och vips har du ett band rutom dina paket. Vad jag undrar är bara: vad är bandet, respektive den blå Buntern tillverkade i för material?

Ett klick för skogen

En gång om dagen (alltså varje dag) kan du hjälpa till att rädda lite skog:

http://www.ettklickforskogen.se/


Vi svenskar har ett stort engagemang för regnskogen och tycker att det är en självklarhet att den ska bevaras,
men har samtidigt glömt bort vår egen motsvarighet, gammelskogen.

O primeiro vez

Skulle ha jobbat på puben. Men flytten tar kål på mig (och det faktum att jag faktiskt sover i en tältsäng just nu!) så jag kände att jag inte skulle palla komma hem kl 02 på natten. Så jag bad om att få slippa jobba. Och det gjorde jag...


...fram till att Talla ringde och frågade om jag inte ville komma ett slag i alla fall (det var kris). Självklart ställer jag upp!
Fick gå tidigt i alla fall! Så, det var årets första jobbarpass, i dubbel bemärkelse (både läsår & "vanligt" år).

Saknar dig, lilla pinne...

Har återfunnit mina tungstavar. Går omkring med pinnarna i munnen, och låtsas att jag aldrig tog ut den.
Men innan jag gör en ny (OM jag nu skulle göra det) måste jag besöka tandläkaren och ordna till tänderna.
Och antagligen lägga ett snitt i strängen under tungan så jag kan ha staven längre bak. Sucks.

Det som göms i snö...

Nu är förstås Sverige ganska snöfattigt, men jag kan tillämpa det gamla talesättet på många sätt nu iochmed min flytt.

Hittade mina nycklar! Har varit orolig i några dagar och fått för mig att jag tappat dom. Nu hittade jag knippan. I en liten kartong med stearinljus jag ställt in i en av garderoberna. Skitsmart ställe att lägga dom på...

Does the mat fit the carpet?

image186

Fått in det mesta i garderoben.

Fortfarande rörig lägenhet, men så smått reder det upp sig.

Dagens ord är: snygg.


Min lägenhet är snygg. Eller ska i alla fall bli.