Anti antifettgropsmetoder

Vad är detta?! Här försöker man läsa skvaller och fåniga tips om hur man blir av med celluliter (såg skojig bild på en kroppsstrumpa), men icke. Nä då ska man ha betalt för det också. Fasen alltså Aftonbladet... Ska man inte kunna läsa Hollywoodskvallret gratis? Vart är världen påväg egentligen?!

Rubriken var förresten ganska rolig. Krig mot groparna. Krig? Vapen? Ser framför mig hur vi som inte får läsa artikeln i ren desperation får ta till knytnävarna och fistfightas med våra rumpor och lår. Eller ännu värre, tar till vapen man eventuellt har hemma - basebollträ, kökskniv, motorsåg. Det senaste är förmodligen det som är mest effektivt. Såga av benen så blir du av med celluliterna. Att benen följer med, tja, det får man väl leva med - man slipper i alla fall fettgroparna och kan se sig som vinnare i kriget.


Kändisarsle med tillhörande celluliter

I utkanten av Lund

Här är jag nu.

Sitter här i huset och brainstormar kring den uppgift jag har för veckan: hitta på en projektidé som främjar arbetet (kampen?) mot klimatförändringar/global uppvärmning. Har en del idéer. Det svåra är bara att projektet är begränsat till 1MSEK och ett år. För frågan är ju vad saker och ting kostar. Visst kan man säkert komma långt på en miljon kronor, men hur långt? Och i synnerhet nu när det är lågkonjunktur. Får nog satsa på en nationell idé, för att inte bli av med alla pengar. Fast det finns "roligare" problem på andra ställen i världen som jag nog brinner mer för.

Bye bye Sverige

Om en timme åker jag till Skåneland.


Har ni en strumpa?

Nu har jag ägnat två värdelösa inlägg åt att beklaga mig över min stackars bil.
Det tänkte jag fortsätta med.

Snälla Martinsson ställde upp, och erbjöd sig att hjälpa mig med bogseringen. Först köpte vi bogserlina och sedan satte vi av mot -icke nämnt varuhus- för att hämta bilen. Vi började putta ut bilen (för att få ut den ur parkeringstillståndet och lättare kunna applicera bogseringslinan), och snart fick vi lite assistans (tack, okända människor!). En person frågade vad som var fel med bilen. Fläktremmen. Då blev han till sig och frågade om någon hade en strumpa.

HAHAHAHA!

Jag förmodar att han inte var bilmekaniker. Eller är det något okänt knep?
I vart fall: aldrig i livet att jag kör med en strumpa i motorn.

Skulle du?

Nu är hon hemma

Min bil (Hot Mama) är hemma. Hon är fortfarande i koma, men hon är i alla fall hemma. Tack och lov!

Bilen är död

Bilen är död.

Snälla, snälla, snälla...

Jag tycker låten är bra, och gillar Caroline af Ugglas även om jag kan tycka hennes spasmer känns lite jobbiga att titta på ibland. Tittade runt lite på Aftonbladet, där det stod att hon "trotsar läkarnas order" efter den bilolycka hon tydligen varit med i. Det enda i artikeln jag kunde fokusera på var bilden. Varför väljer de en sådan bild? Och framför allt: hur kunde de missa att inte skriva ett ord om "troschock" e dyl? Det får ju alla kändisar höra så snart kjolen viftar till (t ex Laila i genrepet inför Let's dance)...



Och vad är egentligen fenomenet "troschock"? Vem blir chockad av en trosa/kalsong?
Nä. Kanske en kön-chock hade fått mig rynka på ögonbrynet, men jag tycker inte det är något chockartat med underkläder.

Jag ser ljuset!

Det är så ljust nu om kvällarna att jag glömmer bort att bli hungrig. Min biologiska klocka är uppenbarligen inställd på att när det blir mörkt är det lämpligt att bli hungrig. Visst, det sätter jag väl inte emot, men mitt vett säger mig att jag borde vara hungrig nu och inte kl 20-21 ikväll.

Men jäklar vad gött det är med lite längre dagar!

Botemedlet mot en dålig dag


Walk the line...

Gert Fylking & Robets Aschberg går igenom Sverige för att samla ihop pengar till cancerforskning. Kitty, Ehsan och Henrik satt i ett "tittskåp" för att samla ihop pengar till hemlösa. Galor till förmån för barn, flickor/kvinnor, cancerforskning...

Är det så att det blivit en trend - att för att vi ska skänka pengar vill vi ha en motprestation?

Visst, det är för en god sak, men duger inte insamlingsbössan eller (numer) inbetalningskortet som det är?
Och varför vill man titta se två gubbar/tre "ungdomliga vuxna" innan man skänker sin slant?

I like blodapelsin

Jag chansade och köpte ett nät med blodapelsiner. Gillar inte apelsiner med kärnor, och har av erfarenhet lärt mig att blodapelsiner gärna är fyllda till bredden med sådana. Nu är jag inne på apelsin nr tre!

Så jäkla goda!!!

(Och så fasligt mycket kärnor var det faktiskt inte i dem...)





Snubblande nära succé!

Vilken nysning! Bokstavligt talat alltså.
Metallica
ställde in sin spelning, och magsjukan flödade. Vad snopet för de som åkt långväga för konserten, att få komma hem utan upplevelse. Men är man sjuk så är man.



Sitter och försöker truga mig igenom lite fysikplugg. Det går trögt. Elektromagnetism är inte min grej. Hoppas få reda på tentaresultatet imorgon. Blir inte glad om det inte gick vägen...

Dags att skaffa barn?

KD vill dela ut 10 000kr om man skaffar barn. Schysst!

Det får mig att undra följande:
1) Får man 10 000kr per barn?
2) Får man 10 000kr regelbundet insatt på kontot tills barnet blir 18 år?
3) Gäller både 1 & 2?



Och så måste jag ju ställa frågan: 4) Är det rätt att betala folk att skaffa barn?
Skulle det innebära att ytterst olämpliga individer skaffade barn för pengarnas skull? Skulle det innebära att individer tvingades till att skaffa barn? Skulle det innebära att individer skaffade barn, trots att de inte vill, bara för att få pengarna?

Nja. Jag vet inte om ekonomiska medel är det rätta sättet. Det känns fel. I så fall tror jag nog mer på att dela ut en hög med blöjor/barnkläder/barnsängar etc som stöd och motivation till nya föräldrar.

Artikeln hittar du
här.

Hål i ännu ett plagg

Jag vet inte vad det är för fel på mina kläder, men det verkar som att det blir hål i dem hela tiden!

Idag upplyste Anna mig om att det var hål i en av mina favoritvardagsklänningar. Dessutom är fickan på min ena jacka trasig. Underbart.

Någon som vill laga åt mig?

Äntligen en hund som kan motionera själv!


Spårlöst försvunnen

Finns det något härligare än lyckliga slut?
Tittade på Spårlöst nu ikväll. Blev lite blödig i slutet när syskonen återförenades. Nästan så jag blir sugen på att få reda på att jag har ett syskon i ett land (inte för långt bort så det blir krångligt att resa dit förstås) och leta upp det.

Familjen - har ni något ni vill berätta?

Vad är ett paradis värt?

För det första tycker jag lite synd om pojken som vann ett år på en ö, han får ju inte behålla vinsten. Föräldrarna vill ju alltså sälja tiden på ön till någon annan, för 100 000 kronor.
Kunde de inte ha varit lite kaxigare än så? Är det bara värt hundra tusen att få ett paradis?

Inget fel på mitt barnbarn!

Frågar du Justin Timberlakes mormor/farmor (vad vet jag - det står ju bara "grandmother") så är denne herres snopp helt normal. Tydligen har Brithey Spears sagt att den var liten, och även illustrerat storleken med tummen & pekfingret.

Men vad vet Timberlakes mormor/farmor om Brittans referenser? Hon kanske var van vid Jonah Falcon.
Klart fan knappa 13cm (Justins storlek enligt Expressen) är litet jämfört med 34!


Jonah Falcon

Man ska inte vara rädd för lite fett!

Fett är hälsosamt, säger somliga.

Recept.nu verkar tycka att mycket fett är en bra idé:



För den som inte bakar så mycket: Tänk dig en (normalstor) vanlig rund form, typ sockerkaksform eller en pajform. Tänk dig sedan att du lägger 1kg smör i formen, och sprid ut det i formen. Får du plats med något mer?

5 cm snopp

Fråga mig inte VARFÖR vi kom in på ämnet, men jag & LN googlade på snoppar. Då dök det upp lite inside information om Jude Laws snopp. Den var tydligen 5 cm lång. Vi nöjde oss dock inte med denna information, utan letade självfallet upp en nakenbild på karln.

Så, här är den i all prakt (både bilden & snoppen):


Jude Law & hans snopp

Ett stycke träning

Nu ska jag iväg till dagens träningspass: skivstång.
Förra veckan var vikterna för tunga. Ska köra samma idag, och i bästa fall är de för lätta!

Något borde åtminstone ha hänt med mina muskler på denna vecka. Led ju av fruktansvärd träningsvärk i lördags (den kom lite fördröjt) och har tränat ett par gånger sedan dess.

Make room for a more muscular me!!!

After work

Igår var jag på after work, och fick återse Passion efter ett halvår i Tokyo. Kul att ha henne tillbaka i Sverige igen.

Jag hade på mig farmors halsband. Och vad tror ni jag drömde om inatt? Farmor & farfar förstås. Tråkigt att det var jobbiga drömmar bara. Hade varit trevligt att drömma om farmors äppelpaj. Eller kalvdans. Eller våfflor. Mmm! Och självklart: hemgjord flädersaft! Yum yum yum!

För sån var min farmor: baktant. I upphittade kalendrar har hon noterat saker som: bakade bröd, tvättade, bakade, städade, bakade... Det var tydligen det enda hon gjorde.

Dags att gå för att hämta cykeln

Eftersom jag fick punktering i september kände jag att det igår var dags för lagning.
Nävars, Anna drog med mig.

Så nu ska jag ut och gå i 6 km (varav 5 är helt onödiga) för att hämta a minha bicicleta.

Jag sket i pennorna

Fick svar på en fråga.
Sen fick jag nog och gick hem.

Totalt värdelöst för min del!

Dagens att göra: Hämta cykel kl16 och after work med Passion lite senare.

Imorgon öppnas dörrarna igen...

Igår var biblioteket stängt för uppriggning av dagens arbetsmarknadsdag (varför det även är stängt för biblioteksverksamhet även idag). THIS SUCKS!!!

Denna arbetsmarknadsdag är inget vidare kul heller. Fördelaktig för ekonomerna kanske. Skitmässa...

Ska dit och ta några pennor nu.

Höstångest

Jag har fetångest inför hösten.

Igår fick jag besked om att jag får (trots att jag på pappret inte är behörig) gå på mekanikföreläsningarna som börjar sista mars. Skulle egentligen inte få börja förrän tidigast slutet av april (om allt går som det ska) menjag slipper vänta. Härligt!

Det innebär att jag (förmodligen) inte behöver läsa mekanik i sommar. Och det i sin tur innebär att jag bara har tentan i september att fokusera på. Och därefter höstens plan: miljörätt på en halv termin. Men sen är jag färdig.


VAD SKA JAG GÖRA NÄR JAG ÄR KLAR?!

Och det värsta av allt: var ska jag bo i höst (både före och efter ovan nämnda kurs)?
Jag är skitskraj!!!

Styvbröder

Eftersom Lipstick Jungle tydligen bara innebar typ 5 avsnitt valde vi att förgylla kvällen med en film: Stepbrothers. De första fem sekunderna gav mig väldigt låga förväntningar. Och trots att filmen egentligen sög, var den stundom ganska kul. Bisarr är nog rätta ordet. Irriterande, bisarr och egendomlig.

Kanske är det en bra bakisfilm?


Ja, herregud...

Mätt, men...

Jag är rejält mätt efter lunchen jag gjorde.
Stekt torsk (ja, torsk är rödlistad men det visste jag inte att den var när jag köpte den för superlängesedan - hittade i frysen för någon vecka sedan), broccoli- och löksås, potatismos och en liten sallad av vindruvor, gurka och paprika. Yum yum yum!

Nu är jag väldigt kluven. Jag är nämligen FRUKTANSVÄRT sugen på något gott! (läs: mer vindruvor)
Jag skulle kunna äta upp ett helg kg vindruvor! Eller en bunke med fruktsallad!

ÅÅÅÅÅåååååh vad jag är sugen!!!
Men jag orkar inte äta något mer. Så vad gör man?!


Talang 2009 - dag 2 i Kalmar

Och så blev det ytterligare en dag på Kalmar Teater och Talang.
Tråkigt nog var gårdagens kväll inte fullt lika varierad som dagen före; de flesta akter var sångnummer. Och jäklar alltså vad bra de var! En del... Resten var skit.

För att få talang låta lite trevligare ska jag till skillnad från igår ge er topp tre bästa saker med upplevelsen:
1) Gratis är gott
2) En dos kultur (?)
3) Man vet saker som inte andra vet (vilka som var med, vilka som åkte ut och vad juryn sa).