Åh vad det är härligt att fixa!

Ibland är resan roligare än resmålet. Ibland är gäller både och, men sen kan man ju även fråga sig: när är man framme? Hur det än blir, tror och hoppas jag att detta blir en helg utöver det vanliga.

Nu har jag arrangerat inköp av gästleg och tittat på nationernas aktiviteter/evenemang för helgen. Lite i sista sekunden, tänker kanske du. Spontana infall brukar alltid bli kanon (i alla fall spännande), tänker jag.

Dags att sova nu. Känner jag mig själv rätt kommer jag att skriva några listor innan John Blund kommer. 2DO-innan-avfärd-listor. Imorrn eftermiddag kör vi!

Hej gymnasiekompetens!

Mina damer och herrar!
Fyra års högskolestudier har nu resulterat i utökad gymnasiekompetens.

Jag är numer godkänd i Fysik B.
Tackar och bockar!

När man letar efter one-liners...

Ibland kan jag känna att det vore sådär skönt att säga något riktigt spydigt, fast man inte gör det av respekt till människorna  som är inblandade i situationen. Det är ju ett känt faktum att alla smarta saker, alla så kallade "one liners" och dylikt, uppstår endast när situationen runnit iväg i sanden. Kombinera detta med förbaskade telefonförsäljare - yrket från helvetet. Jag lyckades dock ändå ganska bra nu senast måste jag säga.

Försäljare: Hej, jag har ett erbjudande till er. Specialerbjudande, bara i Kalmar.
[Ironiska uttalanden av gruppen och till ignorans]
Försäljare: Vad har ni för abonnemang idag?
Jag har inget abonnemang.
Försäljare: Nä, men vad har du för... [avbruten]
Jag har ingen telefon heller.
Försäljare: Vaaa!? En brud utan telefon?! [Han flinar och lassar fram en ny modell av något märke]
Nä jag vill inte ha någon heller.

Försäljaren blev sur och gick.
Jajaja, det blir mesigt när man återberättar situationer. Men jag börjar snart känna mig fulländad i mina tappra försök att bli av med telefonförsäljarna. Vilken taktik ska jag prova nästa gång?

Från en helg till en annan

Det blir liksom lite fel när det har varit helg, och det enda man gör är att planera nästkommande... Som dessutom börjar på ONSDAG! Jisses. Ovant med korta veckor!

Valborg ska firas så studentikost det nästan bara går - i Lund!

Välkomna till Målilla!



Hello Linkan!

Imorgon ska jag göra Linköping osäkert.

Vad sa den ena björken till den andra?

- I löööv you. Vill du ha stock?
- Näver.




Med andra ord är det dags att börja käka pollenpiller imorgon.
Här kan du själv spana på pollenprognosen.

Lätt som en fjäril

Igår trappades ångesten upp, inför en uppgift jag skulle redovisa idag. Trots alla timmar jag lagt lagt på den kunde jag helt enkelt inte lösa den (matte). Hade gjort lite tester, och fått fram någotsånär vad som kan ha vart en lösning men långt ifrån det matematiska tillvägagångssättet jag förstod jag skulle ha använt (vilket det nu var...).

Jag hade en sådan ångest att jag hade fruktansvärt ont i magen till och med, och var på väg att vända när jag var utanför skolan (och hela vägen innan dess).

Tur för mig att jag har arbetat fram lite ruter i mig (jämför med min motivation år 1 och 2 här på högskolan) för jag tog mig dit. För trots att min uppgift inte var ett dugg löst, blev lärarn tvärtom glad över vad jag faktiskt hade gjort (testerna jag gjort) och erkände att han faktiskt inte ens själv kunde komma på någon vettig lösning.

Plötsligt kände jag mig bäst i klassen! I alla fall bästa tjejen (det finns nämligen inga fler).

Done, done and done

Idag har jag fått några viktiga saker ur världen. Lite mail, träning och framför allt: bilen fixad!
Tyvärr gick det inte alls lika bra med studierna. (Man kan inte få allt här i världen.)

Nu sitter jag i min kära soffa och degar lite. Lätt sötsugen och nöjd med livet.

Hej gymnasiekompetens!

Idag har jag tentat av Fysik B. Ja, det är sant. Jag har läst på högskolan i fyra år nu, med enda mål att bli godkänd i fysik B. KACHING!

Eller inte. Oavsett är jag i alla fall ett steg närmare min RIKTIGA examen. Hur jag från början om in på en ingenjörsutbildning utan att ha fysik B i ryggsäcken är en gåta du kan få fundera på.

4 tentor kvar...

Gravidmage och bebisfötter

I did it again. Drömde att jag var gravid. Och som vanligt när jag drömt såna drömmar så saknar jag gravidmagen när jag vaknar. Det känns så tomt utan den plötsligt.

Denna gång var nog bebisen lite väl välutvecklad i tidigt stadie. Magen var inte så särskilt stor, men ungen kunde ändå trycka ut sin lilla stjärt och svanskota så det syndes på magen. Det var ganska kul. Sen när bebisfötterna ramlade ner på låren blev jag ganska skärrad. What the fuck?! Nu snackar vi inte fotavtryck på magen, utan hela fötter som dinglade. De var omsvepta i lite maghud förstås, men inte mycket eftersom man kunde se alla konturer. Alla andra reagerade dock helt normalt på detta fenomen. Så vad vet jag, det kanske är vanligt.

Att plugga på en lördag

Jäpp, idag för andra gången på kort tid ska jag placera min nätta stjärt på en av bibliotekets stolar och studieren, studieren, studieren. Det är faktiskt ganska trivsamt att sitta där. Det är nämligen inte många i denna stad som är så pass studiedesperata att de är villiga att gå dit, så det är tyst.

Totalt dött om man jämför med en vanlig veckodag. Jag & LN råkade nämligen ut för en "vi samtalar högt och tittar på youtubeklipp med ljud och garvar åt dem"-grupp i veckan.

Huvud, axlar, knä & tå

Jag tränar två styrkepass i veckan, sen typ 10 veckor tillbaka. Och jag har ett problem: vad ska jag göra åt mina axlar? Har alltid haft "går ur led jämt"-axlar. Och det försöker de göra när jag tränar också. De knakar, viker sig och jävlas. Går ju inte att göra vissa övningar. Surt. Så, fråga alla träningsnördar ni känner - hur blir jag bra i mina axelleder?

Två veckor till Valborg

Planerna smids. Valborg ska detta år firas i en av Sveriges största studentstäder. Jääävlar vad kul det ska bli!



Tour de Suède

Start: Kalmar [1 januari 2009]

Mellanlandning i följade städer:
* Växjö
* Lund
* Malmö
* Norrköping
* Linköping
* Ringarum
* Söderköping
* Stockholm
* Borgholm
* Uppsala (?)
* Göteborg (?)
* Annan ort (?)

Slutmål: Okänt [31 december 2009]

3000 meter all over again

Sprang förresten 3km idag igen (andra gången). Det gick förmodligen bättre än förra veckan, fast det var lite tråkigare idag. Såg nämligen inte ett enda rådjur (senast var det förmodligen släktkalas på gång, de var åtminstone 5-6st och bara ett par meter ifrån mig).

Tänker nog hålla mig till samma spår åtminstone en eller två gånger till. Sedan kanske jag borde börja satsa på att ta tid på min runda och förbättra den. Om det inte går überbra och jag direkt avancerar till en längre sträcka.

Mitt sista sommarlov

Nu vill jag ägna en tanke åt sommaren, då det i helgen var ett hett samtalsämne. Särskilt från systrars sida. Och särskilt den yngre, eftersom hon fick en släng av demens och ställde samma frågor för 4e och 5e gången.

Jag titulerar denna sommar "Mitt sista sommarlov" för att det är så jag förmodar att det kommer att bli. Har åtmintone inga planer på att ha fler sommarlov (annat än en hög med lediga veckor sommartid när jag har fast jobb, barn, hus, bil etc). Men vad i hela världen ska jag ägna mitt sommarlov åt?
  • Tentaplugga. En jäkla omtenta i september som jag MÅSTE klara. Annars måste jag dra ut ytterligare på min examen. Suck.
  • Plugga? Har sökt sommarkurser. Kommer jag in? (Svar: ja, antagligen) Ska jag gå dem?
  • Jobba? Well, chiiiifen har sagt att jag får jobba, så för den skullen är jag inte orolig. Men vill jag verkligen det?
Ska väl satsa på det mest triviala:
Jobba så att jag tjänar ihop en summa motsvarande CSN-pengar. (Tenta)plugga 4-5 dagar i veckan. Spendera lite tid med familj & vänner. Låter det vettigt?


Öland 2008

Kolmårdstroll

Det är svårt att va en Don Juan när man låter som ett barnprogram...

Grillpremiär

Igår hade vi grillpremiär, och idag står det (som vanligt?) något om hur hemskt programmet Grillad är i tidningen. Folk är ledsna hit och dit, grova i mun, dåliga skämt bla bla bla. Jag har tittat på programmet. Det var inte det bästa jag sett, men kan ju även tillägga att jag sett Parlamentetavsnitt tråkigare än Grillad. Om det nu är en referens att lita på, jag gillar inte ens Parlamentet.

Det löjligaste är nog denna artikel i ämnet "grillad". Där står att programmet har "Sveriges humorelit" .  Sen när blev Jesper & Josefin från Pang Prego, Claudia Galli och Mr Schulman Sveriges humorelit? Har landet inga roligare individer att komma med?

Som avslut vill jag vänligt men bestämt hävda att ovanstående artikels "Dagens fråga"-frågealternativ har fått allting om bakfoten. Varken "Grillad" eller "Ballar av stål" är elak humor. Det ena är våldsamt mesigt skitsnack och det andra är teater på stan (precis som Pyjamas, Ursäkta röran - som till skillnad från det nyare programmet var roliga) där de medverkande inte är elaka mot någon annan än sin egen karriär.

Ska du åka hem?

Är det något man får höra av lillungen här så är det "ska du åka hem?". Visserigen av de andra också, men inte alls på samma på samma sätt.
Hur som helst är det dags för hemfärd mot Småland imorgon. Visst sakar jag hemmet lite, men det är annorlunda nu. Rent mentalt har jag ju redan börjat flytta därifrån, trots att det är närapå ett halvår kvar.

Jag vet inte var jag kommer att (flytta) läsa min allra sista kurs innan examen; den finns på några olika ställen i Sverige, och alla (städer) har olika dragplåster. Har ställt mig i bostadskö i en av städerna, men kan inte söka lägenhet där på allvar förrän jag vet att jag kommer in på kursen.

Dessutom ska jag ju börja söka jobb, så jag (helst) kan börja direkt när sista kursen är slut. Då behöver jag kanske flytta en gång till. Förvisso är det ett senare beslut, men jag kan inte låta bli att känna mig lite rotlös just nu.

Så jag vill också veta: när ska jag komma hem?

Påsksommar

Idag är det påsksommar.






FIKATAJM!

I like: mammas nya kille

I like I like. Och inte bara like, jag är beroende!
Mammas nya kille är the shit. Upptäckte i veckan att samma killar faktiskt är de tu som figurerar i barnprogrammet Dafo. Genast blev detta program 1000 gånger bättre! Inte för att det är särskilt kul eller roande för mig som är en sisådär 15 år äldre än målgruppen, utan för att deras röster är så härliga!

Underbart! Lyssnar live nu:
sr.se/p3/mnk



Jag pratar alltså om radioprogrammet, inte någon min morsa dejtar.

För första gången i hela mitt liv

Banbrytande skulle man kunna kalla det. Stega in i ett nytt skede i livet. Gå vidare.



JAG HAR SPRUNGIT 3 KM UTAN PAUS!



AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!

Nu har jag ont i halsen. Jag fick nämligen mail från läraren till förra kursen precis. Jag fick högsta möjliga betyg i kursen. YAAAAHOOOOOOOOOOOO!

My precious!

Datajäveln dog. Slocknade. Bara sådär, när jag var mitt uppe i allt jag höll på med. Skulle kunnat ha reagerat ungefär som Robinson-Jarmo reagerade mitt i tävlingen. Tänkte att det var virus. Säkert en hel hög med maskar, hästar och allt vad som nu finns att välja på. On-knappen reagerade inte på mitt kommando heller.

Jag avvjärde Jarmo-attacken och kände lite på datorn istället. Den var bara förbaskat överhettad. Gött! Slog igen, väntade 5 minuter, öppnade och pressade på on med mina magiska fingrar. Och jävlar va gött det var att höra surret köra igång.

Så nu ligger jag med datorn i knät i mitt nystädade kök. Måste nämligen ligga ner efter alla bullar jag ätit. Kommer nog inte att kunna somna än på ett tag, tack vare sockerkicken. Härligt!

Tre sorters bullar

* Kanelbullar
* Vaniljbullar
* Pariserbullar

DONE!

Rent kök

Jag har städat köket idag. Har egentligen inte gjort så mycket mer än så. Men det är okej, för jag ska ägna kvällen (åtminstone en timme och en kvart) åt träning.
Kanske jag ska baka bullar därefter? Har tjatat om detta stundande bak så länge nu så det är jävlarimig dags! Köpte ju ändå en jäst i veckan, och den vill jag ju inte försaka.

Någon som vill ställa upp och tvätta all min tvätt?

Vad göra på en lördag?

På lördagar är man traditionellt sett ledig. Inte jag. Jag har pluggat, totalt frivilligt! Alltså inte för att jag var tvungen (läs: hade ångest över att jag pluggat för lite under veckan, alt har tenta snart) utan för att jag ville.

Det ni!

Snart är ett relativt begrepp

Snart är jag färdig med min utbildning. Det sa jag nog även för ett år sedan, men nu är jag desto närmare. Började näst-, och nästnäst sista kurserna i måndags. Och jävlar vad det känns bra!
Det kanske är svårt för dig att förstå min situation. Tänk dig att du gått tre år i gymnasiet. I 1:an råkade du missa ett av de ämnen du har lätt för (kanske bild, kanske matte, kanske idrott, vad vet jag) och måste ta igen det i slutet. Det är ungefär där jag står. Fast på universitetsnivå då, förstås så det är ju inte riktigt matte A jag läser. Men i jämförelse med vad jag redan klarat av under min studietid är detta inte det värsta.

Så jag hoppas och tror att detta ska gå både smidigt och bra.
Håll tummarna för mig!

Ingenjörsringar

Soundtrack of my life?!

Jag blev förälskad i Soundtrack of our lives på Hultsfredfestivalen. Lyssnade/kollade precis på en av deras nyare alster. Jäääävlar va gött! Min nya favvolåt, helt klart!

Kolla själv!

I was on tv

Jäpp. Om du tycker det vore intressant att veta, så kunde man skymta mig i publiken under kvällens program av Talang. Fast det var förmodligen bara jag som såg att det var jag, eftersom jag visste var jag satt.

Mitt favoritbak!



En av mina favoritsysslor är att baka. Och visst ser dessa muffins goda (och nyttiga) ut!
Hittills har jag använd
detta recept från DagensMuffin. Fast jag föredrar att slänga i en banan, eller något annat smaskigt istället för att ha dem naturella, så jag dessutom får dem lite sötare. Senast testade jag rabarber (hade tyvärr i för lite, så det gav inte så mycket smak). Som bilden visar gjorde jag här blåbärsmuffins. Ja, så var tanken i alla fall...

Jag råkade nämligen ha i en gnutta för mycket salt. Så skenet bedrar: de blev så jääävla äckliga!