Jag har någonting åt dig...

Igår: Kom hit! Andreas har någonting åt dig.
Idag: Kom hit! Elle har någonting åt dig.


Jag skulle kunna sluta redan här, men eftersom jag är en ärlig människa och gärna undviker dölja sanning så ska jag förtydliga vad som menas. Någonting ersätts med ett kvitto. Och tidpunkt för dessa samtal är båda kring tolvtiden.

Det värsta var igår när jag just kommit hem från skolan för att äta lunch och telefonen ringer. Inte kände jag mig särskilt sugen på att missa lunchen för att få ett kvitto. Men, eftersom jag numer är kassör, så fullbordade jag min uppgift och tog emot kvittot. En halvtimme senare med mat i magen.

Nu skall ni inte tro att jag ser kassörsposten som en börda. Inte alls! Jag trivs tvärtom ganska bra!


Skavsår

Vilket är det mest i ditt tycke malplacerade skavsår du haft i ditt liv? Personligen har jag, fram till nu, mest haft mina skavsår på fötter samt några stycken på inte helt ovanliga kroppsdelar. Men detta slår alla mina tidigare - nämligen på tungan.

Skavsår på tungan låter kanske mer obehagligt än vad det i själva verket är. Det är inte särskilt farligt alls, bara ser lite småläskigt ut för att det nästan är lite blodrött. Dock inget jag gärna upplever igen.

Lyckligtvis försvinner skavsår på tungan precis som skoskav och min tunga ser lika fin ut nu som innan. Kanske lite finare.


Överlämning

Hägrande överlämninig. Jag blev kassör, är kassör och kommer att vara kassör ett år framåt. Jag kommer att lära mig en hel del om bokföring etc. Kul? Jag hoppas det. Kanske det inte är kul att sitta och skriva bokslut, men kanske tiden däremellan är underhållande.

På lördag, kl 09:00, ska vi samlas och sedan åka iväg. Kommer hem på söndag. Det är allt jag vet.

Du är rekommenderad.

Jag är rekommenderad till styrelsen i min studentförening. Var på möte i förra veckan. Om jag blir invald, blir jag invald imorgon. Frågan är bara hur jag skall kunna tala för mig själv när jag har talproblem. Jag känner ingen talpedagog?

Nejdå. Jag charmar vem som helst med mina heta läspningar!

Förresten...

Min dator är på väg till Göteborg för lagning. Imorgon är den på väg. Äntligen...


Titanium

Nytt favoritband: I'm from Barcelona. (ska bli kul att se dom på Hultsfredsfestivalen)

Favoritmat: Allt som jag lagar (och lite till)
Favoritdryck: Kaffedrinkar (särskilt så som jag gör dom), mjölkdrinkar (och på sommaren: uppfriskande drinkar). Och vatten förståss.

Jag tänker väldigt mycket på mat just nu, vilket beror på den fruktansvärda hunger som jag utsatt min kropp för just idag. Har levt på sådana hära bantningsdrycker. Varför?

Nej jag har inte levt på bantningsdrycker. Jag har ätit en hel del glass, lite soppa och några mackor också. =)


Måndags vånda..?

Knappast!
Låt mig börja med en summering utav helgen:

FREDAG
Vaknade. Åt frukost. Gick och handlade på Maxi med Ellen. Tränade (detta är en ny fredagstradition för min del; RPM och Core på fredagseftermiddagar). Bakade pizza (och även senare kladdkaka) och glodde på film med Ellen, samt även Jesper och Martin som dock bangade efter första filmen.

LÖRDAG
Vaknade. Åt frukost. Tränade; Body Balance och en smula på maskinerna (herregud vad jag är duktig helt plötsligt). Köpte mitt första vin (jag har redan berättat om det). Sov ett par timmar. Gjorde mig iordning. Melodifestival och förfest. Kåren.

SÖNDAG
Absolut ingenting. Glodde mest på tv. Var seg som sjutton. Svullade lite negerbollssmet.

- - -

Alltså, idag måndag, är ingen dålig dag eftersom gårdagen var rent ut sagt en av de tråkigaste dagarna jag någonsin upplevt.

En lördag av många

Liksom föregående lördag (och lördagen innan det) skall jag till kåren ikväll. Vana? Kanske.

Och det ska tydligen komma ett helt fotbollslag hit innan. Hur ska det gå? Jag menar, hundra miljarder (ja, jag överdriver) sportfåne-killar på förfest när det är OS på tv? Aj aj...

Känner mig dock positiv. Sitter och smuttar på mitt första vin. Med första menar jag första som i det första vin jag köpt sedan jag fick gå och handla på bolaget själv, och det första vin jag köpt "bara för att pröva om det är gott". Och det var gott! Lucky me!

Tre poäng är inte godkänt

Jag fick 3p på fysiktentan. Vad det betyder exakt är jag inte så säker på, då jag inte har poänggränserna i huvudet. Det var åtminstone inte godkänt, vilket betyder att jag ska få göra ännu en omtenta. Fysik är alltså inte mitt starka ämne. Jag undrar hur det kommer gå med den fysiktenta vi ska göra i mars på alla nya saker. Jag menar, klarar jag inte det "lätta" - varför ska jag då klara det svårare?

Okej, det känns skit! När jag hade gjort de två omtentor jag gjorde förra lördagen kändes allt jättebra. Jag tänkte att jag kanske t o m skulle kunna få en 4a (betyg, inte poäng) på matten och att jag var säkert godkänd (även om det kanske var på gränsen) på fysiken. Matten fick jag en 3a på (betyget alltså). Och på en fysikföreläsning vi hade häromdagen fick jag en "aha-upplevelse" och insåg att jag räknat fel på tentan några dagar innan.

"Det spelar ingen roll, du kan göra hur många omtentor som helst!". Ja, man kan göra hur många omtentor som helst, men frågan är hur många man pallar att göra, samtidigt som man har andra kurser att försöka fokusera på.

Jag bör nog ta detta resultat som en väckarklocka. Borde sätta mig ned med den fysik vi håller på med nu och räkna räkna räkna. Så jag får väl ta och göra det. Ända fram till klockan fyra, för då ska jag träna. Tack och lov.

Att stanna...

Jag stannar i Kalmar även denna helg. Har varit här rekordlänge nu, typ 5-6 veckor. Nu kanske det inte låter särskilt mycket i dina öron. Men du ska även veta att min dator har krånglat hälften utav denna tid, och jag har haft väldigt mycket dötid (när man har en trasig dator upptäcker man plötsligt hur mycket fritid man faktiskt har). Och för det andra har jag inte varit här mer än högst, och då menar jag HÖGST, fyra veckor i rad. Och faktum är att jag inte längtar hem till Norrköping ett dug. Ha!

...okej kanske litegrann. Skulle vara skönt med lite omväxling.

Utbytesstudenter

1, 2, 3, 4, 5... typ 6hundratusen utbytesstudenter på min skola. Okej, jag överdriver. Men jag lovar, de är överallt och syns mer än de vanliga studenterna. I skolbygnaden alltså. De flesta jag känner till (som inte är utbytesstudenter) har ändå inte så fruktansvärt proppat schema och är inte i skolan 08-17 fem dagar i veckan. Utbytesstudenterna verkar vara här jämt. Ibland undrar man om de har någonstans att bo.

Fast jag vet var utbytesstudenterna bor. Mitt emot skolan. Förutom de två vi har i min korridor. De har inte varit här i ens en vecka.

Det är spännande med kulturkrockar. För mina nya grannar tycker det är så fruktansvärt kallt hos oss (tycker synd om dem). Och vad mer spännande är; matlagning! Visst är det häftigt att se att det finns människor som inte äter filmjölk och ett glas jos till frukost (fast det gör ju inte jag heller).

Tyvärr har vi till viss del svårt att förstå varandra, utbytesstudenterna och vi andra i korridoren. De har svårt för vår engelska dialekt (med svensk brytning) och vi har svårt för deras engelska dialekt. Upplagt för missförstånd.

Trots det faktum att "mina" utbytesstudenter inte håller till särskilt mycket i våra allmänna korridorsutrymmen, utan är mer på sitt rum och i skolan, tror jag att de tycker det är roligt att vara här. De har lärt sig så mycket sedan de kom hit. Till exempel sådana för oss självklara saker som hur en vattenkran fungerar...

Jag undrar hur bra vi skulle klara oss i deras hemländer. Dessutom; what was my point???

Start


Ny blogg. Ny livsstil.

The New Frida.