Bio & teater

Idag såg jag Sex and the City-filmen och på torsdag ska jag gå på teater. Lånta fjädrar heter föreställningen, och jag tror (och hoppas) den är en riktig höjdare! Vad som får mig att tro det är förstås att humorgenierna Robert Gustafsson och Suzanne Reuter som är med! Okej, Peter Dalle är väl bra han med, men jag tycker bättre om de andra två.

Jag känner mig SÅÅ kulturell!


Gårkvällens klädval

Eftersom jag själv tyckte jag var vrålsnygg igår lägger jag faktiskt upp min outfit! WOHO! Jag är så mainstream.
Och eftersom jag fått begäran om att visa upp min nya väska - två flugor i en smäll!


Namnen gud glömde

Det finns 2 kvinnor som har förnamnet Balle.
Det finns 1 män som har förnamnet Mens.
Det finns 5 kvinnor som har förnamnet Kiss.
Det finns 6 kvinnor som har förnamnet Poo.
Det finns 2 män som har förnamnet Poo.



Statistik från
SCB.

Varning: Ät inte

Jag köpte en väska igår. En alldeles fabulöst fin väska som bara skriker "FRIIIIIIIIDAAAAA". På vit bakgrund sitter turkosblå och gröna blommor. Mm I like!

Till saken. I väskan låg, och det är ju inget kostigt i det, en liten påse med silica gel. To the funny part - på påsen står det:

DESICCANT
SILICA GEL
THROW AWAY
"DO NOT EAT"


Ja, det är sant. Med fnuttar! "DO NOT EAT". Vad betyder det? Att man lite skämtsamt varnar för att du inte ska äta påsen, men att det är skitsamma om du gör det? Att någon blivit tvingad till att skriva ÄT INTE-texten, och sedan varit på lite ironiskt humör och lagt till två fnuttar?

Optik - över förväntan!

Jag kan bara konstatera att det faktiskt är ganska intressant med optik; hur ljusstrålar ter sig och hur det kommer sig att vi ser saker på ett visst sätt genom en lins, spegel, eller annat valfritt material.

Är jag nördig?

Nu lever jag sommar också!

Det har varit vackert väder och väldigt varmt i maj (och juni). Men det är nog först NU som jag känner att jag lever sommarliv.

Sitter i mitt kök, kokar lite färskpotatis (och andra rotfrukter) som ska grillas om en stund och dricker en fördrink (innehållande päroncider, lite vin och ett par hallon). Jag gissar att pricken över i:et är min sommriga klänning jag köpte idag på rean. Det kvittar att det inte är 30 grader och sol (det är kanske 18 och småmulet). Det duger gott ändå för att jag ska känna mig så här härligt sommaravslappnad.

Mmm. Livet är underbart!



Nu har jag (nästan) kört på...

  • Ett rådjur
  • Ett rådjur till (det kan förstås ha varit samma självmordsbenägna krabat, vad vet jag)
  • En fågel

Sen har jag kört på en och annan insekt förstås, om man inte ser det som att det är de som flyger in i fordonet när jag kör.


Tillägg: jag har kört över & förbi "ett par" roadkills.



Är du rädd för döden?

Jag var kanske en halvmeter bakom det rådjur som hoppade upp framför bilen. Med andra ord: rådjuret skuttade skrämt förbi bara en liten liten bit ifrån bilens motor.

Det var det värsta jag varit med om (och även om själva uttrycket för mig egentligen är roligt, så var det faktiskt så!) och jag satt på helspänn därefter. Vilken adrenalinrush det var! Riktigt jobbig situation, och mitt rädsleskri kvävdes till något kväkigt mesutrop.

Ingen skadades. Ingen dog. End of story.

Jag undrar bara: vem var räddast? Djuret, eller jag? (Eller min mor?)

Trelleborg - Sassnitz?

Blir det en tur Trelleborg - Sassnitz imorgon?

Så länge jag fortfarande får vara ledig i resten av veckan är det ju no problemas! (Väntar på att chefen ska ringa.)
Eller tja... Jag KAN ju jobba på lördag/söndag. (Men vill jag?)

Jag skulle bli klar med optiken

Jag har så mycket att göra! Iih!

Läste i min "Gör det nu!"-bok (som jag snott av mamma) igår på tåget, vilket gör att jag blir totalt göra-galen! Jag vill göra allt på en gång, men just nu ska jag bara göra fysik fysik fysik. Kul att plugga något man redan kämpat med i flera omgångar; fysik A i gymnasiet, fysik A&B (komprimerat till tre delar) på högskolan.

Idag ska jag bli klar med optiken har jag tänkt. (Ge mig styrka!)

Dagens bild

Äh vafan! Jag slänger in ännu en ful bild.



Vi hittade en blinkande stjärna (på Hultsfredfestivalen), som vi var tvugna att dokumentera... Mitt i natten... Utan blixt.

Göteborg - Back and forth

Yeah! Sista GBG-besöket (i exjobbsaffärer åtminstone) någonsin. Vemodigt? Nja. Mest skönt att bli av med skiten. Vi är godkända, från alla håll och kanter, och kommer att erhålla både fina kopior själva (av högskolan) och fina lovord från företaget. Detta lovord är ovärdeligt för framtiden, och kan vara the gateway to the perfect job. Vi får hoppas på det.

Nu har jag varit vaken alldeles för länge; i 19 timmar (bortsett från 2 sovtimmar på tåget). Godnatt!

Dagens bild


Dagens bild blir en bild jag tog på Hultsfred. Jävlar vilken bra bild. Not.

Jag tror det är... SERJ TANKIAN! (Gissa själv, om du kan!)

Vadå glömsk?

Jag har väl aaaldrig varit glömsk?


FYI: Glömsk är mitt mellannamn.

Göteborg, en sista gång

Imorgon tar vi ett slutligt farväl av vår handledare och företag (som vi gjort exjobbet för). Redovisning. Ska vakna kl 05:00 imorgon, så jag somnar nu.

Godnatt!

Gla midsommar!

I efterskott förstås.

Nu vet jag varför jag får jobba idag

Det är fotbollsmatch.


Och det gör mig absolut ingenting!

Comfort food



Svullade sushi med Lina (My GOD I love sushi!) och såg på Horton Hears a Who med lite hallonmousse till efterrätt. Supergullig film, askul! (Hett tips.)

Gött att lyxka till det med god mat när väder, vind, och all annan skit är åt helvete. Så nu är jag lite gladare!
Åt mycket wasabi (och dubbel portion av ingefära, eftersom Lina inte gillar sånt) så jag gissar att imorgon är jag pigg och frisk som en liten ärta! (Vilket jag måste, eftersom jag ska jobba...)

Passion kom ned för ett tag sedan och bjöd mig på nybakt foccacia också. Mycket mycket smaskigt!

Man får stå sitt kast när livet jävlas

Har ringt till fader och berättat om mitt missöde och att jag betalar för det också (känns dumt att göra något annat, när det är jag som gjort fel). Och helgen kommer inte bli lång den heller.

Talade med min chef tidigare idag. Börjar jobba vid 9 på söndag (trodde att det skulle vara vid tolvsnåret), så det får nog bli hemfärd på lördagkväll. Eller jävligt tidigt på söndagmorgon (mycket dålig idé!). Nå, det gör väl egentligen inget. Jag brukar ju jobba över midsommar, och kan inte heller komma ihåg det senaste tillfället då jag INTE jobbade under midsommarhelgen.

Fler tummar jag måste dra ut för att komma någon vart i min vardag: låna fysikböcker på biblioteket och skriva ett NYTT mail till min finne (jag loggades ut under tiden då jag skrev det förra, så det försvann). Och skicka iväg lite skit till jävla R (lärare).

JÄVLA LOKALSINNE!

Jag och mitt lokalsinne går uppenbarligen inte ihop.

Jag var förberedd. Åkte hemifrån 20 minuter innan besiktningen, för en resa som tar 5-10 minuter. Bra, tänkte jag. Då har jag tid och behöver inte stressa.


Självklart, SJÄLVKLART! kör jag åt fel håll och hamnar vid IKEA istället för vid mitt jobb. Och därifrån hittar jag absolut inte till bilprovningen. Jag körde i räserfart tillbaka så långt att jag visste exakt hur jag skulle åka. Men det hjälpte inte. Jag kom för sent ändå. Fuckelifuckhelvete.

Ny besiktningstid imorgon. I jävla Nybro!
Det får väl gå. Suck.

Min finne har svarat!

Min finne är 23 år och pluggar också till ingenjör (fast med annan inriktning än jag). Nu ska jag guida henne från Finland till Sverige/Kalmar. Undrar hur det kommer att gå, med tanke på min erfarenhet att resa till Finland! Tursamt nog hade hon en konkret fråga, så jag behöver bara säga om hennes resplan var bra eller dålig.

Jag hoppas att vi kommer att komma bra överens! Eller åtminstone inte avsky varandra...

Hur blev festivalen då?

Onsdag:
Vi kom dit, installerade oss i husvagn, festade och pratade med Jesusfolket.

Torsdag:
Vaknade efter en mycket kall natt på en "bår". Såg lite band, festade och somnade gott på golvet istället.

Fredag:
Vaknade utvilad. Såg lite band. Festade (!!!).

Lördag:
Ville inte vakna, men gjorde det ändå. Såg lite band, mest på håll och sittandes. Såg fotbollsmatchen. Slängde in handduken mitt under Håkan Hellström.

Söndag:
Ville inte vakna, eftersom jag sovit dåligt (ungefär lika kallt som onsdagsnatten). Kastade ut alla mina saker från husvagnen (som åkte iväg lite tidigare). Sov lite i solen. Åkte hem.

Huvudbry

Jag ska röntga huvudet. Spännande...


Hultsfred är över och jag är äntligen hemma!

Jag kom hem vid tre igår. Hur trött som helst, och det är jag fortfarande. Och snorig dessutom. Wääh wääh wääh gnäll gnäll gnäll.

Dagen ska spenderas så slappt som möjligt (med undantag för en promenad vid ett).

Söndag på Hultsfredsfestivalen

Ligger i solen, iklädd leggings, jeans, linne, tunn långärmad tröja och en tjockiströja. Jag varken fryser eller svettas (fast jag borde vara sådär obehagligt varm man brukar bli när man har på sig för mycket kläder i solen). En stund in på takida konserten igår (då jag skrev att jag var trött) skulle jag och Lisa gå en liten runda för att fördriva lite tid. Efter 50 meter bestämde vi oss för att skita i Robyn (som började kl02) och gå hem och sova istället. Asgött! Över en timme kvar till tåget nu...

Just nu: Takida

Står framför Takida. Spelningen är bra, men jag kan inte riktigt njuta av den så som jag skulle vilja. Har ont i rygg, krasslig i hals och slutkörda fötter. Längtar hem till min lägenhet. En dusch. Nybäddad säng. Riktig frukost. Rinnande vatten. Nytvättade kläder. Visst trivs jag, men jag längtar faktiskt hem.

Just nu: Takida

Står framför Takida. Spelningen är bra, men jag kan inte riktigt njuta av den så som jag skulle vilja. Har ont i rygg, krasslig i hals och slutkörda fötter. Längtar hem till min lägenhet. En dusch. Nybäddad säng. Riktig frukost. Rinnande vatten. Nytvättade kläder. Visst trivs jag, men jag längtar faktiskt hem.

Just nu: Takida

Står framför Takida. Spelningen är bra, men jag kan inte riktigt njuta av den så som jag skulle vilja. Har ont i rygg, krasslig i hals och slutkörda fötter. Längtar hem till min lägenhet. En dusch. Nybäddad säng. Riktig frukost. Rinnande vatten. Nytvättade kläder. Visst trivs jag, men jag längtar faktiskt hem.

Live at Hultsfred: Rage against the machine

Hela udden gungar. Jag är trött som ett as, men JÄVLAR vad jag rockar! Happenings so far: Vi har sett en ful snopp. Vi har druckit italienskt kaffe. Hink-Johan har dykt upp. Och jag är vrålcool (precis som alla andra)! Synd för er som inte kan vara här!

Nu drar jag till tåget!

So long, suckers!


Festival nästa -->

Väderupdate för festivalhelgen

Kunde inte lägga in min printscreen från SMHI.se.
Så det får bli bildlös update:

Onsdag em/kväll: sol med litet moln 19/12 grader.
Torsdag fm: sol med litet regnmoln 13 grader.
Torsdag em/kväll: sol med moln/inget moln 15/7 grader.
Fredag fm: vrålsol 13 grader.
Fredag em/kväll: sol med moln 18 grader.
Lördag fm: vrålsol 13 grader.
Lördag em/kväll: moln 18 grader.

Inte särksilt mycket blåst någon av dagarna.

Och tydligen så vann ju Sverige.

Heja heja.

"Skruva den rakt in i krysset!.."

Barapaparapaparaa

Jag ringde pappa idag. Han skrattade lite när han hörde hur många vi ska vara (som ska hänga där). Nå, det är väl vårt problem om det blir ont om plats. Det var i alla fall inget dumt skratt.

Men just nu är jag mest fokuserad på morgondagens resa: Kalmar - Hultsfred - Festivalområde. ♥

Hur man gör för att säga nej.

Jag inväntar att min chef ska ringa, för att berätta för honom att jag tyvärr tyvärr inte har möjlighet att jobba den här veckan. Jag skulle kunnat ha jobbat idag. Men jag har ju inte fått något schema, eller någon slags antydan om när jag ska jobba. Och då är det ju ganska kort varsel om jag blir inringd för imorrn/resten av veckan. (Jag försöker bara intala mig själv att jag har rätt att säga att jag inte kan jobba.)

Kanske är han obehagligt inställd till frågan eftersom han inte kan erbjuda mig jobb denna vecka, och att det är därför han inte ringer? Nå. Hur det än ligger till: jag kan inte jobba denna vecka. (Jag måste upprepa mitt mantra om och om igen, så jag kan säga nej.)

Så var blir det för väder?

Looking good.
Lite regn på torsdag och fredag, men inga mörka grå moln in sight och vi bor ju i husvagn, så det gör ingenting!


Schema? Va?

Jag fick förresten inget schema idag.
Tur att jag inte planerat upp denna (och nästa) (och näst nästa) vecka redan!

Upptäck: Kathleen Edwards

En skön brud från Canada. Riktigt soft det-regnar-ute-så-vi-hänger-inne-och-myser-musik! Funkar förstås i soligt väder med för den delen! En av mina nyfunna favoriter.



Lyssna på henne här!

Äntligen hemma!

Eller. Tja. Jag kom hem för ett tag sen.

Det tar 20 minuter för mig att cykla till jobbet.



Och på en dag tjänar jag en lax.

Jag undrar hur mitt schema kommer att se ut...

Ska strax åka/cykla.
Men först: fixa matsäck!
Och kissa.

Jag är (som vanligt) nervös!

Upptäck: Billie The Vision & The Dancers



Ett malmögäng på 7 pers som spelar GRYMT skön musik! Perfekt att lyssna på under störtsköna dagar med sol, trevligt sällskap och lite god picknickmat.

Du bara MÅSTE spana in dom!

Mitt personliga spelschema

Torsdag:
Kathleen Edwards.
Chris Wigren.
Babychambles.
Fujiya & Miyagi.
Simple Plan.
Serj Tankian.
Danko Jones.

Fredag:
Billie The Vision & The Dancers.
Säkert!


(sen har jag inte kommit längre...)

Jag blev just erbjuden ett jobb!

Helt galet!
Som jag skrev igår så står det ju i mitt horoskop idag:

Arbete
Om du länge varit på jakt efter ett nytt arbete så kan möjligheterna vara stora att du får ett erbjudande idag. Kanske är det då bäst att tacka ja, om du senare skulle ångra sig är det bara att dra sig ur.

Och precis nu ringde Manpower. Galet. Skulle jag kanske ha tackat ja? Industrijobb under 2 veckor. Kanske något fruktansvärt trist, men å andra sidan en bra erfarenhet.

Nej, icke att förtrösta. Jag ska skriva på kontraktet idag, och jag har ett bra jobb. Men tre jobbalternativ för en sommar är rekord för min del! Härligt att kunna tacka nej till jobb (istället för att vara den som ber på sina bara knän).

Brilljävlarna


Los brillos.
Var de värda 99 SEK? Antagligen inte.
Men nu kan jag se låtsascool ut. YES!

It's getting hot...

Visst är det varmt!

Har genomfört mina ärenden på stan, vilket bland annat inkluderade ett spontansmyckesköp och ett par ruskigt fula brillor som fick duga till Hultsfred.

Fördelen med att ha eftermiddags/kvällsjobb

Nu ska jag ner till stan och springa ärenden!

Min inför-Hultan-lista

Saker jag måste fixa innan jag åker:

  • Linsvätska (& linskapslar)
  • Solbrillor
  • Sunscreen för fejset
  • Plåster
  • Kolla upp vilka band jag vill lyssna på
  • ...och säkert massa mer.

Hur lång tid tar det att cykla 5 km?

Har kollat upp vägen till jobbet imorgon. Vetefan när jag ska börja köra dock. Tänkte cykla... Hm.

Nytt jobb?!

Mitt horoskop för imorgon:

Arbete

Om du länge varit på jakt efter ett nytt arbete så kan möjligheterna vara stora att du får ett erbjudande idag. Kanske är det då bäst att tacka ja, om du senare skulle ångra sig är det bara att dra sig ur.


HEEEEELT CRAZY! Särskilt eftersom jag ska skriva på kontraktet imorgon. Douh!
Nåja. Kul att horoskopet kan pricka någotsånär rätt i alla fall.

First time: Kokande hud

Ja, då har man testat det. Kokande hud.
Eller okej, det var inte så illa. Men när ja kom hem hade jag bubblor i huden, och nu sitter jag och pillar väck hud som åker av lika lätt som klister gör om man limmat lite.

Juni är toppen!

Förmiddag:
Fixa lite.
Tvätta köksmatta.
Ligga i vallgraven och läsa/sola.

Eftermiddag:
Glass.
Cykla bort till Långviken och bada.
Planera midsommar.

Kväll:
Gå till Maxi och handla.
Prata med Jenny om Hultsfred.

Gissa om jag blev förvånad.

Min matta var uttagen. Och maskinerna erövrade.
Klockan är 12:15.
Datum: 8 juni.
Maskin: D
Bokad enligt tavla av: ****
Alltså: Du har snott min tvättid.

Mvh, lgh ****.

Friskis sommarschema suger

...Så kanske jag skulle ta mig i kragen och köpa ett kort på Äventyrsbadet?

Åh. Det är så svårt: kommer jag träna i sommar, eller kommer jag inte?

Förmodligen hjärnskakning

När jag klev av tåget tidigare idag och glatt spatserade hemåt, hann jag inte komma långt förrän ett grabbgäng på tre personer ramlade (!) ned för en liten stentrappa på två tre steg. SMACK!

På riktigt: SMACK!
Har du hört hur det låter när ett huvud faller rakt ner i asfalt? Så lät det i alla fall. För det var exakt var som hände.
Den kille som gick längst fram, bedömde jag snabbt vara förbaskat full, och han liksom halkade ned för trappan istället för att gå. Och när stegen tog slut fick han fortfarande inte fäste i marken, utan föll som en fura. SMACK! Bakhuvudet rätt ned i asfalten.

Jag frågade hur det gick. Men de ville inte ha min hjälp. Och egentligen kunde jag väl inte göra något - jag hade inte ens mobiltelefonen påslagen. Så jag gick hem, med en olustig känsla. Hade tänkt lyxa till det med ett meal från Frasses på vägen hem (innan jag klev av tåget). Det blev inget meal.
Hoppas han fick åka ambulans in till akuten.

Själv är jag stolt över att jag hade civilkurage nog att åtminstone fråga om jag kunde stå till tjänst på något sätt. Det finns nog de som skulle traskat rakt förbi.

Min årets sommarlåt!


ÅH!

Äntligen funkar skiten som det ska. PHEW!

De e över nuuuuuu...

Ja, då var vi klara för denna gång. (Nästan.)
Exjobbet är redovisat hur som helst.

Jag och Ellen blev erbjudna jobb. KANON!
Men vi kan ju inte ta det eftersom vi har ett halvår kvar (erbjud oss igen om ett halvår, tack!).

Igår hade vi kick-off, kick-on, kick-away... Ja, kalla det vad du vill. Vi åt club sandiwch, drack champange, åt jordgubbar doppade i vit choklad och sedan lite mer champange. Mmm!

Sedan gick vi in till stan och satte oss på Krögers uteservering med varsin cider. Då talade vi lite om vad tråkigt det var att ingen kom fram och satte sig vid oss (som om att vårt lilla runda bord med endast två (våra) stolar inbjöd till det!?). Självklart dök det då upp en förbaskat lustig människa (en "far") och hans "son". En kanonpackad kalmaritisk konstnär, tydligen. Tidigare under dagen hade han (och "sonen") sjösatt sin båt, så gissa om gubben var röd! Hahaha!
Anyway. Eftersom han var gammal så frågade han om vi ville ha något att dricka.
Jag tänkte en stund och sa sedan: En rosa pantern!

Han blev JÄTTEFÖRNÄRMAD!